THE picture..!

bjuder på den snyggaste bilden genom tiderna (iaf på mig och syster..)

vi insåg efter ett tag att vi använde samma sorts trosor och givetvis skulle detta fotograferas ;) 5:- på lindex!!


fredag?

känns som att det är lördag och att onsdagen närmar sig med stormsteg.. är nervös inför det kommande provet och jag håller tummarna på att allt ska gå bra! jag måste banne mig sätta mig ner och plugga några timmar per dag nu framöver, synd bara att jag inte är ensam.. brukar gå bättre då =/

idag har vi gjort kramfors - dollarstore, terracotta, hemköp, systembolaget och apoteket.. snacka om att det går fort! efter det så kom vi hem och jag började måla J's byrå, är riktigt roligt att få göra något pillrigt ibland ;D menmen imorgon blir det till att fortsätta..

gjorde en lasange (en lyckad sådan) till middag och nu sitter jag och väntar på sällskap.. J har lärt mig hur man gör diagram i excel vilket jag är överlycklig över.. en uppgift mindre i skolan att göra nu då, hade en inlämningsuppgift där vi skulle rita ett diagram. kändes roligare att göra det på datorn så jag har terroriserat honom lite med det men nu jävlar sitter de :D

ikväll blir det kanske ett glas vin och tv.. doobidoo börjar väl klockan 8 så jag ser fram emot det iaf..

nä nog med skitsnack, hoppas eran dag har varit bra och att ni får en fortsatt trevlig kväll :D

tjingeling!

åå vilken dag!!

jag är helt knäckt..!! 138 kakor blev det totalt och nu är vi färdiga! har skrivit klart projektrapporten och mailat ut den till gänget också.. lena korrekturläste och tyckte det var bra så jag hoppas att lärarna tycker det också. finns säkert något jag glömt så jag ska ta med mig alla anteckningar och alla dokument och hela jävla datorn för att inte missa något.. jag är sååå glad att vi är klara!

vinsten efter alla kostnader blev iaf 950 kronor typ, vi har bestämt att vi ska äta och dricka gott en kväll för dom här pengarna så att vi får umgås på "vanligt vis" istället för att stressa kakor.

ikväll ska jag åka till kramfors är det tänkt.. bussen går 18.50 från stan och jag hoppas att J hinner hämta mig på busstationen, han är i sundsvall (VILL OCKSÅ VARA DÄR!!!)

nä jag borde väl packa och plocka ihop allt här hemma innan jag drar mig..

hoppas ni haft en bra dag :D

hejhej!

d day!

håll tummarna för mig att gruppen går med på att jag skriver projektrapporten idag och belönar dem med ledigt imorgon!! jag själv vill vara ledig imorgon, sova ut och bara ta det lugnt med läxböckerna..

lyckades iaf läsa ett kapitel av provet igår men jag läste ett kapitel ur twilight-boken också ;) en bra kompromiss..

vaknade iaf kvart i sju och va dödstrött.. har väl inte riktigt vaknat än och jag känner inte för att gå upp till magda idag för att baka, jag vill gå och lägga mig igen. eller nej, jag vill umgås med mina vänner! jaja.. dom här är ju mina vänner också men inte på samma sätt som exempelvis mads..

ska ta och packa ner datorn i dataväskan, packa väskan med ingredienserna som jag köpt och leta rätt på allt jag måste ha med mig idag.. klockan åtta måste jag vara på busstationen så det börjar bli lite panik nu ;)

tjingeling!

tusen tankar..

madde skrev just en kommentar på mitt förra inlägg och jag måste bara säga att orden värmer så himla gott och givetvis kommer jag sakna henne också, precis som jag skrev i mitt förra..
det är ju rätt jobbigt när folk flyttar från stan som om dom vore flyttfåglar som aldrig vill återvända, iaf dom som jag håller mest kär =/ menmen.. någon dag möts vi alla igen, och vem vet? kanske blir det här i sollefteå alla bor när vi är gamla och grå, då ska vi ut och svänga våra lurviga och visa ungdomarna hur det ska se ut och vad vi går för ;)


ikväll blev det inte mycke gjort eller jo jag påbörjade projektrapporten och skrev lite om vad vi gjort och så, synd bara att vi inte har någon direkt mall att gå efter =( känner mig värdelös trots att jag lyckats skriva tre A4 fulla med text, känns inte som att det är tillräckligt för mina egna betygskrav.

men inte nog med det så har vi givetvis prov nästa onsdag.. jag tar upp boken, lägger mig i sängen och slår upp sidorna som provet ska handla om och börjar läsa.. sneglar lite mot twilightboken som ligger bredvid mig i sängen och byter till den istället - jag är såå himla duktig på att läsa vanliga böcker motför studielitteratur! jag har plöjt igenom nästan 2,5 bok på typ två veckor och det är myyycke mer text i dom böckerna än vad det är i dom böckerna jag FAKTISKT borde läsa istället..


tittade på greys iaf och jag erkänner mig besegrad - pappa&dotter-scenerna gör mig helt förtvivlad, tårarna sprutar ur mina tårkanaler! jag är en blödig idiot (givetvis gäller detta för mamma&dotter-scener också men ikväll var det pappa som va i fokus)..

imorgon ska jag träffa projektgruppen igen, 130 kakor står på schemat och projektrapporten får mer än gärna bli klar imorgon så att vi kan hitta på annat på fredag.. vill göra något roligt eller ja iaf hinna läsa till provet i lugn och ro..

nu ska jag lägga mig med papper och bok och jag ska banne mig försöka att inte byta ut den ikväll!

natti natti..

kära madeleine..

har varit med mads på stan och hjälpt henne att peka ut en ipod hon kan köpa.. ibland kanske jag kan vara till bra hjälp men inte fullt så ofta som jag vill.

efter det så mötte vi upp erika och gick hem till mig med fika/lunch och tog en kaffe, jättetrevligt att träffa madde och givetvis erika också! synd att det går så lång tid mellan gångerna bara =/

men det värsta är väl att jag vet att jag inte kommer att få se madde på typ fem månader nu, nu kommer australien att få en av dom bästa flickorna på denna jord till sig och jag hoppas att hon får det kanonbra där nere! om jag vinner på lotto ska jag banne mig åka och hälsa på medan hon är kvar (förhoppningsvis kommer hon hem - jag vet att det finns dom som fastnar där nere!!)

men ja.. inte för att det kom någon tår när hon gick men det kändes i maggropen att det skulle ta tid innan jag fick höra hennes ljuva stämma igen, men tänk va mycke vi kommer att kunna prata om när hon kommer tillbaks! längtar redan!..




have a nice trip madeleine.. i'll miss you babe!


väggmålningen, ett år senare..

för ett par veckor sedan så såg min sovrumsvägg ut så här..



och nu ser den ut så här =)



förhoppningsvis kommer syster igen och gör allt klart inom snar framtid..

sjätte sinne..

gjorde just ett test jag hittade på internet, givetvis var det en hel del andra frågor med också men ja tydligen så har jag ett sjätte sinne??



Dina svar visar på att du är i kontakt med ditt sjätte sinne och att du har en fallenhet för: Clairvoyance

Clairvoyance kommer ifrån franska och betyder - att se klart- vilket innebär att man kan se livsenergierna runt omkring allting levande och även energier av en mer andlig karaktär som t ex spöken.

Som clairvoyant har du en väldigt öppen personlighet och har lätt för att känna av sinnesstämningen hos människorna runt omkring dig. Du har alltid – utan att kanske veta varför- varit bra på att läsa av andras kroppsspråk och förstå bakomliggande sammanhang. Du är social livfull och har lätt att få kontakt med andra människor.

Du är även klok och förståndig och dina vänner och familj kommer ofta till dig och ber om råd eftersom de vet att den vägledning du ger dem ofta leder till något positivt.

Om du ännu inte upptäckt dina krafter fullt ut kanske du har fått en fingervisning om dem redan. Du har till exempel känt på dig vad som ska hända innan det har skett eller sett något som andra inte lagt märke till. Tänk på saken... Kanske har du ett sjätte sinne!

Andra kända personer som liksom du har en –clairvoyants personlighet- är: Gwyneth Paltrov Criss Angel och Scarlett Johansson




who knows.. jaja det lär nog märkas någon gång.. nu ska jag ta å städa undan lite innan mads kommer :D

sovmorgon?

jag har drömt mardrömmar om kakorna vi gjorde igår, eller inte mardrömmar men dom finns med överallt och dom flesta som var med igår är inblandad i mina drömmar.. jobbigt!

hade tänkt ta en sovmorgon men strax innan åtta så vaknade jag och var klarvaken, tydligen behövdes de inge mer sömn.. tvingade mig själv att somna om tills jag fick ett sms av mia och hoppade ur sängen. när väckarklockan ringde så hade jag hunnit avfärda två samtal och piffat till mig lite..

idag har jag tänkt att påbörja projektrapporten lite, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp den men det borde gå rätt så bra med tanke på den dokumentation iaf jag har gjort, tror att jag ska maila ut en uppgift till resten av gruppen så att jag får in lite tankar och så från dem också.

i övrigt så kommer madde ner på stan vid 12 och vi ska väl ta en fika eller nåt och efter det så vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. kanske ta veckans första promenad?

nä nu ska jag ta å göra lite frukost och sätta igång med dagens "arbete"..

skärpning!

nä nu jävlar måste jag skärpa mig, jag har blivit så förbannat lat.. sötsuget infinner sig konstant och jag skulle kunna lägga skolböckerna på hyllan för tillfället..

ryck upp dig tina, det här fungerar inte!

veckans planer:

*plugga inför provet som kommer på onsdag
*göra klart projektarbetet FELFRITT!
*motionera minst två gånger i veckan (gärna fyra)
*skippa sötsakerna (iaf på veckan)
*vakna pigg och alert och inte ligga vaken till klockan ett för att läsa någon jävla bok!




har bara 400 sidor kvar i den tredje twilight-boken och efter det så blir det bara skola fram tills jul..


up up and awaaaay!

natalie 22+2

och som födelsedagspresent fick natalie färga mitt hår två dagar senare ;D



TACK GUMMAN!

födelsedagskalas i husum..

den 16 oktober fyllde min kära natalie 22 år och här är väl dom så kallade bildbevisen...


självaste födelsedagsbarnet =)



natalies sambo benny, pappa tommy och små fragment av svärföräldrarna..

give us some cigarettes!



jag och sofi (sambo bennys syster) försöker visa hur coola vi kan vara =|



harkel... natalie också =|



och såklart är jag fullast och kan inte fokusera så himla bra..



bevis på promillehalt!!



sorry men jag kommer inte ihåg namnet??!!! men något på L kanske?



och här har vi sofi, natalies mamma sussie, bennys pappa ronny och bennys mamma lenas krull..



full??



bempa och tommy :D



lena =)



THE END!!


varning för blod!!

och därför har jag ALLTID taggiga ben gott folk =/


åh vilken dag!

vaknade strax innan sju av att väckarklockan ringde, insåg att en kille som jag skulle möta på busstationen inför dagens grupparbete inte hade hört av sig om vilken tid vi skulle mötas.. skickade ett meddelande till honom och frågade när han skulle komma in till stan..

strax efter sju så ringer han och börjar prata på i vanlig ordning om när bussen går från långsele osv osv, lite svårt att förstå precis när man vaknat.. invandrar-svenska är absolut inte lätt alla gånger men jag lär mig mer och mer för varje dag :D

strax innan åtta så ringer pappa och säger att han står här nere med en muffinsform jag ville låna inför veckans göromål.. sprang ner för trappan för att hämta och givetvis så har abate (han som jag skulle möta) ringt på dom få minuter jag var utomhus.. SUCK! jaja.. ringde upp och fick info att han väntade på buss-stationen, slängde allt jag behövde i en påse och sprang ut för att möta honom..

klockan nio skulle vi infinna oss hos magda men jag och abate anlände redan kvart över åtta! haha... stackars magda som inte fick lugn och ro..

halv tio så började vi baka och då var hela gruppen samlad.. klockan tolv skulle 50 kakor vara färdiga att levereras till den första beställaren (pappa hade beställt till jobbet).. halv tolv så står 30 kakor helt klara och förpackade och vi har beräknat att hinna göra de sista 20 innan klockan tolv (WOOHOO!!).. pappa hämtade 30 kakor och åkte upp till jobbet så vi slapp stressa och vi bestämde att vi skulle leverera kakorna till hans jobb när vi var klara istället. vid ett ringer jag till honom och då säger han att det är två av hans kollegor som vill köpa mer, då kände man stressen komma krypandes! menmen vi hann och vi fick in dom första pengarna..

under dagen så kom en av magdas kompisar förbi och köpte 13 kakor och senare så kom hon igen och ville ha 12 tills imorgon.. så hmm redan där är vi uppe i 95 kakor!

totalt bakade vi iaf 135 kakor varav fem blev misslyckade och åts upp under dagen.. (dålig lunch!) och de övriga 130 har vi sålt och vi ligger plus oavsett hur vi gör =)

innan jag gick hem för dagen så serverade magda kaffe med likör.. värmde gott i magen efter hårt slit och mycke tankar - har lyssnat på polska sedan halv tio imorsse! man blir rätt mör i skallen av att inte förstå någonting.. stackars invandrare som måste komma till ett främmande land och kanske inte har någon som kan samma språk =/ i understand them now!


på torsdag ska vi iaf träffas igen och baka på nytt... om någon vill beställa så är det bara att höra av sig ;)

nytt mål är 250 kakor, tidigare 150 :D

nu ska jag ta och skriva ihop lite text och göra en kalkyl över våra kostnader och intäkter.. underbart roligt =)

tjing!


bara fem kapitel kvar..

fem kapitel, närmare 100 sidor, kvar innan jag kan lägga ifrån mig nr två i twilight-serien.. dynga. det lär bli en rätt så lång kväll.. =/ men nu jävlar är det spännande.

är så förbannat hungrig idag så jag tror jag förgår snart.. skulle lugnt kunna trycka i mig två pizzor (så känns det iaf) men ja.. jag får hitta något annat här hemma istället..

samtidigt som jag läser försöker jag se framför mig hur vi ska lyckas sälja alla kakor som vankas.. 100 stycken är iaf sålda och då återstår det ju bara 50 innan det mål jag satt är nått, kanske lyckas vi sälja fler ;D
menmen det jag oroar mig mest över är projektrapporten.. den lär inte vara speciellt lätt att skriva, så jävla genomtänkt ska den vara att man inte riktigt hänger med.. ska försöka få ihop några mötesprotokoll trots att vi inte direkt gått efter något protokoll =/

kanske dags att sätta fart om jag ska hinna allt innan klockan 23 då jag borde sova..

tjing.

avklarat!

äntligen hemma igen.. vi samlades vid biblioteket och alla kom vilket gör mig jättenöjd! diskuterade igenom lite om våra kakor som vi ska sälja och har nu bestämt exakt hur allt ska se ut..

jag, magda och vanessa åkte upp på ica och sedan på skattkistan och köpte allt vi behöver för att fixa dom snyggaste kakorna i stan :D och nu kom jag hem..

innan jag gick hemifrån så lyckades jag slå in alla årets julklappar så nu står tomtesäcken på köksgolvet och väntar på den 24e december, jag lär nog få dela ut mina julklappar något senare eftersom barnen säkert är hos sin pappa den här julen..

nu ska jag ringa till mads och se om hon har tid att komma ner på stan =)

so long!

samlad trupp...

jag har lite halvt panik över veckans uppgift! som projektledare ska jag lyckas leda den här gruppen mot ett mål och det mål jag satt är 150 kakor =) det känns som att det inte borde vara några problem så jag håller tummarna!

MEN...

inte förrän nu har jag lyckats få tag i hela gruppen och fått dem att förstå att vi ska träffas klockan 12.. jag hoppas att alla förstått var och vilken tid nu, därav paniken!

igårkväll så hade jag fått klartecken från tre av fem.. nu äntligen fem av fem (sex av sex inkl mig själv)!.. håll tummarna gott folk.. på allt som går att hålla tummarna för, det kan behövas!

nu ska jag göra mig klar, samla ihop alla papper.. recept mm och bege mig mot stadens bibliotek där jag ska möta min kära projektgrupp =)

tjingeling!

woohoo måndag igen!!

ja herregud va tiden går fort.. den här helgen vara drog förbi i ett vindsvep känns det som (dock inte gårdagen..)

i fredags så va de väl inte speciellt mycke som hände.. satt mest med J och tittade på tv eller ja, han satt mest vid datorn as usual ;P

på lördagen så packade vi ihop och åkte upp till mamma och åke i resele.. konstant ätning väntade där; först blev det fika med pizzabullar och kex, efter det så rökte åke fisk och vi fick såklart smaka.. några timmar senare så var det dags för middag - kycklinggryta & klyftpotatis med tomatsallad, underbart gott!

syster skickade ett sms och frågade om vi va sugna på att hänga med på rocka billy på parken i kramfors och om dom fick sova över hos J och mig.. givetvis skulle vi med! var väl hemma i kramfors vid åtta eller nåt sånt så då började vi stöka undan, bädda sängar och dricka vin (jag hade pimplat en del med mamma men J hade bara fått sig en alkoholfri öl)... någon halvtimma senare så kom syster och antolina och vi började partaja på riktigt, jag tror aldrig att jag druckit vin så fort som jag gjorde då.. strax innan halv elva efter lite guitar hero och piffning så var vi på väg. på parken va de dött! menmen vi valde att stanna ändå och gjorde oss hemmastadda i baren.. dansade och pratade på en massa med alla bekanta som var på plats.

gav en kille en höftknuff så att han tappade kameran han hade i handen, suck! vet inte om jag måste betala den eller inte men de va ju absolut inte min mening att han inte skulle ha tillräckligt med kraft i fingrarna att hålla i den! KARLAR!!!

vid ett eller nåt sånt så började jag och J tänka på refrängen.. alla hade börjat gå hem så vi kände väl inte för att vara kvar så mycke längre.. pratade med syster som satt fast i någon annan och infade var de hittade nycklar och att de va karlförbud hemma hos oss.. MUAHAHAHAHA! men ja.. syster och antolina hade inte droppat in förrän vid halv fem eller nåt sånt, jag och J hade då tryckt i oss en kebabrulle och sussat sött ett tag.

när jag vaknade på söndag så hittade jag bara antolina nere i vardagsrummet, var va syster? hmm...

igår fördrev vi i böcker, i telefon, vid datorn, städandes, taco-ätandes och var tröttare än tröttast!.. skjutasde iväg Js dotter till en kompis/kusin för övernattning och efter det satt jag med soduku fram tills att "vem kan slå filip och fredrik" började..

fortfarande har jag ont i varenda kroppsdel, känner mig uppsvälld efter helgens ätande och är allmänt mör i skallen.. nu ska jag iaf ta och skura golvet i köket och ringa till tessan.. klockan 12 börjar "skolan" på biblioteket :)

ha en bra dag alla :)

bilder från igår =)

jag knyckte två bilder av tessan på mig och emilia, såna finns det inte gott om tyvärr =( jag måste banne mig börja hälsa på människor igen, jag har grävt ner mig i skolan känns de som =/

en jätteglad emilia :D



och en lika glad tant tina :D



ibland blir man bra sugen på att skaffa sig en liten egen.. men de får nog vänta lite till ska ni se..

nu ska jag och J åka upp till mamma och åke i resele.. ikväll bjuds det på klyftpotatis och kyckling, lär bli underbart gott!

då va dagen slut då..

kom just hem efter att ha varit hos tessan och hälsat på henne och emilia och efter att ha shoppat på konsum med mamma :)

gick på kappahl innan jag gick till tessan och där hittade jag en halsduk, köpte en ny lypsyl på apoteket, beställde pappas standard-julklapp på dahlbergs bokhandel och shoppade ett räknehäfte och en textningspenna till mig själv och såklart blev det lunch på stan - grillad korv med bröd.

när jag kom upp till tessan så blev det kaffe och sedan så fick jag mysa med lill-sötisen, tant tina har försökt få emilia att ta nappen idag och jag är rätt imponerad över mig själv - det gick! hmm.. mamma kom och hämtade mig efter att jag och tessan tryckt i oss x antal chokladbollar så vi åkte ner på konsum.. på konsum serverades det gulasch-soppa och givetvis var jag tvungen att spilla på min nya fina vita halsduk (ARG!!).. shoppade lite standarssaker som jag brukar ha hemma och sedan gick vi ut till bilen.. åkte över på bodens för att köpa en krans till min syster som vi ska ha på minneslunden, när vi gick tillbaks till bilen så lyckades jag givetvis dra en maska ur halsduken (ÄNNU MER ARG!!)..

nu är jag iaf hemma.. ska packa och åka med J till kramfors är det tänkt, så hmm.. jag borde nog sätta fart!

hejhej!


sova sova sova säng säng säng...

jag snoozade i 45 minuter innan jag tog mig upp! 45 minuter! jag är helt knäckt och det beror bara på den där boken jag läser.. igår va jag rätt skraj när jag la mig och skulle sova, ibland är jag lite mörkrädd..

ekonomilektionen pågår för fullt här i bakgrunden men jag känner att jag inte har någon anledning att vara med längre =/ jag frågade efter extrauppgifter igår men har inte fått några och karln har inte gjort några heller.. suck! jag förstår inte hur jag ska kunna vara självgående om jag inte får tillräckligt med material i tid, jag pinar ju på i samma takt ändå bara de att jag har mer "dötid"...

idag går jag bara halvdag och efter den här lektionen så ska jag nog springa ner på stan en sväng =) idag är det lööööön!!! inte för att lönen gjorde så mycke skillnad men det va ju ändå ett plus i kanten..

nä nu jävlar måste jag hitta på något.. ska försöka förstå mig på resultatbudgetar och likviditetsbudgetar..

tjingeling!

visst kan jag räkna!

som jag har skrivit tidigare så släppte min ekonomilärare mig på fri fot i företagsekonomi A, givetvis kan jag räkna men alla dessa jävla ord!

likviditetsbudget, resultatbudget, täckningsbidrag, nollpunktsvolym & nollpunktsomsättning!!! allt vimsar bara runt i skallen på mig.. det enda jag känner är helt klockrent det är skattetabellerna och det beror väl på att jag vanligtvis bor i dom också.. jag älskar att förutspå skattedeklarationen i förväg och jag har faktiskt börjat kolla på det redan nu ;)

menmen.. i övrigt så har jag varit helt jävla knäckt idag.. så himla trött. jag kan också påpeka att jag fortfarande (!!!) sitter i bh och trosor och det närmaste kläder jag kommit idag är att jag vikt tvätt och haft min morgonrock på mig.. jag är så himla slut!

läser en jättebra bok så jag håller mig vaken lite för länge på kvällarna ;)

annars då? hmm jo! när min hyresvärd va här och kollade när dom satte in min duschkabin så började han skämta om hyreshöjning.. vet inte om jag skrivit det överhuvudtaget men iaf så skämtade jag tillbaks att han absolut inte fick höja hyran nu när jag var fattig student (man måste ju ha svar på tal ;).. hur som haver så var det någon som försiktigt stoppade in ett brev i eftermiddags, dom vågade väl inte slamra som brevbäraren gör.. men där kom det, som en blixt från klar himmel! HYRESHÖJING från första januari 2010.. jag får vara glad att jag fått behålla min hyra i närmare fem år så det är väl dags för en ökning, det blir ju inte direkt billigare på marknaden =/

nu ska jag vika den sista tvätten, ta på mig morgonrocken och traska ner och hämta min tvättade kofta som jag la in igårkväll och sedan ska jag gotta ner mig med boken igen (jag har inte bestämt mig vilken men troligtvis blir det "när jag hör din röst" och inte boken inför nästkommande prov...)

natti natti.

det snurrar i skallen..

har just haft lektion i ekonomi.. jag blir så sur när facit "visar fel", hur ska man kunna vara självgående när man inte har rätt svar i facit.. man lär sig ju fel om man går bakvägen! suck.
ja jag vet, bakvägen är inte alltid den rätta vägen men jag jobbar så.. utifrån facit, när jag är osäker.

väntar på att vattnet ska börja koka så att jag får i mig någe käk.. ska koka broccoli och värma på fiskburgarna från igår =)

funderar på att åka hem till pappsen ikväll.. slipa och måla lite på sideboardet så att det blir klart någon gång.. om det blir klart idag så kan jag köpa färgen imorgon och åka hem till veckan för att måla det en gång för alla! skulle vara underbart att få ett projekt till ur världen och dessutom få lite mer förvaring i lägenheten (är alldeles för lite nu..)

nä nu ska jag gå och kolla till vattnet och vänta på att mamma ringer =)

måste också passa på att gratulera mina kollegor malin och "d" till den lilla prinsessa som föddes igår! flickan kan ni se
här =) en riktig sötnos..

hejhej!

trenden är bruten..

i många år så har jag gått och spånat på en trend som upprepar sig i min släkt (på pappas sida).. det är idiotiskt men jag känner att jag är tvingad till att bara få flickebarn eftersom det är som det är.. jag ska försöka förklara..

pappa är ensam pojke bland fyra syskon.. allihopa får tillsammans sex barn varav jag blir den enda tjejen.. så när mina kusiner börjar producera barn och det kommer en pojke först så höll jag ju givetvis tummarna på att det skulle fortsätta trilla in lite av varje men icke.. pojke, tjej, tjej, tjej, tjej, tjej, tjej.. vad har vi gjort för fel?

men i tisdaga hände det.. vi fick en POJKE till bland kusinbarnen och jag kan ju säga att kusin tina lär ha hoppat högst av alla!

nu blire gröt :D

shoppat..

äh jag gav mig in på att leta bilder på det jag shoppat i helgen.. och jag hade problem måste jag säga! mössan från indiska finns banne mig inte på internet, den är vit och har en liten rosett i satin =) och på gina tricot så fanns inte en av tröjorna kvar i sortimentet så jag va tvungen att klippa och klistra lite för att få in en bild på den.. orkar banne mig inte ta upp min egna kamera =/

                

och här kommer den jättedåliga bilden! (jag tror min är något ljusare än den på bilden nedan..)




btw så gjorde jag egna fiskburgare till middag idag ;)

nu ska jag sätta igång med annat!


jag klarade det!

jag stod på mina två ben, svajjade bara liiiite på rösten när jag började med min presentation men sedan gav det med sig.. såklart så hamnade vi i det varmaste rummet så min rodnad försvann nog inte förrän jag satte mig ner på platsen igen (BUT I DID IT!!!)

djävulskt trött imorsse, djävulskt trött nu.. jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dom blyklumpar som hänger på mina ögonlock..

pappsen kom förbi med min nya matta idag, nu kan jag snart pynta badrummet inför julen också =) nu saknas bara röda handdukar men det kan jag nog ordna här i stan.. kan bli så fel när någon annan köper handdukar så jag vågade inte be honom.. snälla pappsen sa att jag fick mattan som en bonus för att han fick köpa den ;) HAHAHA! menmen den kostade bara 30 kronor så.

idag satt jag och pratade med en klasskompis och blev riktigt besviken på en "vän" som jag anser har gjort en hel del fel i många saker.. menmen, är huvudet dumt får kroppen lida. det känns inte som att jag ska lägga ner någon energi i det direkt, men jag blir grymt irriterad.

efter skolan så åkte jag som vanligt med mina polska väninnor hem mot sollefteå, dom hade fått vänta bra länge innan min lektion slutade (hihi.. äntligen fick dom vänta på mig, brukar oftast vara tvärtom).. V utbrister att vi borde ha en tjejkväll där vi kan snacka en massa och dricka vin.. låter som en utmärkt idé! manshataren har ju flyttat från stan och ja.. hur många finns det att dricka vin med då? nej jag tror jag får traska upp på långgatan någon kväll istället och sätta mig med dom här två kvinnorna :D

annars då.. jag har försökt att planera vad som händer framöver men det går inget vidare, alltså uppgifterna bara haglar över oss och jag har noll koll på vad vi gjort.

nästa vecka är det projektarbete så då blir jag iaf hemma i sollefteå hela veckan, ska ju driva vår grupp mot vinst och ett visst mål som jag inte lyckats sätta upp ännu men jag tror att det ska bli typ 100 kakor eller nåt.. bara för att sätta ett mål, alltid bättre att sträva mot något. vi har ju tagit upp beställning på en del redan nu och jag hoppas givetvis att vi får sälja fler!

veckan därpå så har vi en grupp-presentation av ett arbete vi påbörjat idag.. denna presentation ska ske på onsdag eftermiddag, på onsdag morgon har vi ett av dom där gigantiska proven som vår lärare lisa är så hiiimla bra på att göra.. man sitter i timmar!

hmm och veckan efter det så kommer det givetvis ett prov till..

medans jag strävar mot topp-betyg i ovanstående så måste jag också försöka komma på en takt för ekonomin.. ibland önskar jag att jag var lika som många andra och kunde hänga med på lektionerna utan att bli uttråkad, menmen shit happens.. jag ska hon försöka hitta mig in på matte D eller nåt för att få det lite svårare än vad det är nu..

nu har jag skrivit ett helvetiskt långt inlägg och jag hoppas innerligt att inte internetanslutningen dör medans jag försöker publicera det!

back to work//T


ps. bilder kommer att komma.. någon dag framöver.

idiotförklarad..

japp.. vem som helst skulle kunna idiotförklara mig när jag står och försöker prata med någon som inte finns! jag hatar muntliga redovisningar, jag vägrar nästan att ställa mig upp när en sån kommer men idag ska jag verkligen göra det! jag ska prata om dom där tre produkterna i produktlivscykeln - men fråga mig inte vad jag ska säga?!!

jag står i köket, sovrummet och vardagsrummet och pratar för mig själv.. det låter fördjävligt, jag stakar mig och vet inte vad jag ska välja för ord eller hur jag ska börja! den här dagen kommer att bli piss.

nu ska jag käka frukost =)

tjing.

något stressad..

det är för mycke ibland, idag blev en sån dag... vaknade, åkte till sollefteå, läste igenom en del av ekonomin, va med på halva lektionen innan jag började räkna, räknade och räknade, åt lunch, pratade i telefon typ 200 gånger, hoppade in i nästa lektion, pratade i telefon, lena kom förbi.. blablabla! listan är oändlig idag..

men viktigast av allt är att jag börjat tvätta! det är banne mig längesen min tvättkorg va så full som den var idag..

nu ska jag gå och knyta mig.. imorgon ska jag skriva något roligt, något som iaf jag blev jätteglad över!

natti natti.

jag som projektledare..

idag blev vi tilldelade en gruppuppgift som skall utföras under nästa vecka.. jag kom som ensam svensk i gruppen för sollefteå men det ska nog gå bra eftersom det är ett bra gäng!

vi var en kort men de som var där utnämde mig till projektledare.. under nästa vecka så ska vi tillverka och sälja en produkt och med min och min grupps fantasi så blev det såklart kakor (känns lite mer lättsålt också).. kanske någon som vill köpa? ;)

en av grabbarna i min grupp brukar blänga och skämta rätt friskt med mig om dagarna och säga att jag inte är hans kompis, idag kunde jag kontra med: - NEJ, jag är din boss! (han skrattade gott!!)

jaja så var det med den dagen, på eftermiddagen satt vi mest och lattjade med power point eftersom vi läser en presentationskurs för tillfället.. jag kände väl att det var lite för bekant med programmet (programet?? iiih stavningsproblem) så jag satt mest och suckade.. stackars lärare som tilldelar en massa uppgifter som är busenkla.. menmen vad gör man inte för att fördriva tiden?

ikväll har jag samanställt en faktura (hemuppgift som vi fick i fredags) och skickat in till vår lärarinna.. ska nog skicka en annan också när jag väl kommer hem till min dator.. hon hade nämligen inte avslöjat att vi fick använda oss av dom fakturamallar som finns på internet innan jag började =/  (fakturamall = fusk, anser ju jag då men jaja.. givetvis skall jag ta hjälp av alla hjälpmedel som finns!)

nu ska jag gå ner och slänga mig i soffan.. imorgon bär det av till sollefteå =)

natti natti..


ps. therese jag ska försöka lägga upp bilder när jag kommer hem.. bilderna på internet vill inte samarbeta med den här datorn.. =/


grå måndag..

enligt facebook igår så snöade de i sollefteå, just då var jag så himla glad att jag var i kramfors.. vill inte ha snö än! idag är det grått, allt är grått.. själv ska jag klä mig i svart och vitt.

har faktiskt inte ett jota att skriva, jag har inte ens hunnit äta frukost och jag borde verkligen sätta fart.. måste försöka åka vid åtta. suck!

tjing

helgens shopping :D

japp i helgen blev det shopping... så underbart att få med sig lite nya kläder hem =)

*ett par jeansleggings
*en kofta
*en lång stickad tröja
*en kort stickad tröja
*en mössa (BEHÖVS!!)
*ett linne

hmm.. blev de nå mer mån tro? om inte annat så blev de en hel del slisk iaf..

har köpt lite julklappspapper och en födelsedagspresent till j (jag lyckades köra över hans munstycke till vattenslangen med gräsklipparen så han fick ett nytt sånt ;)

nu är jag iaf i kramfors.. ska försöka hitta på något att göra, uttråkad.

tjing tjing.

wiiihooo!

jag har fått shoppa idag! en halvt ny garderob är inköpt, dock blev det rätt mycke vitt.. =/

nu ska jag titta när natalie spelar farm ville på facebook..

tjingeling!

prov??

alltså hallå!!! 15 minuter tog det för mig att skriva provet i ekonomin, snacka om busenkelt!! suck.

nu ska jag surfa runt lite ;)

prov nr tre

godmorgon alla!

jag är jättetrött idag.. vet inte riktigt hur jag ska göra för att bli på topp, känner mig inte helt hundra överhuvudtaget faktiskt.

idag är det prov nummer tre, eller ja prov nummer ett med den här läraren och innan jag åker mot skolan så måste jag hinna läsa ett par sidor i böckerna (VARFÖR SITTER JAG HÄR???!!)

snart är det iaf helg.. efter den här dagen är det bara en lektion kvar och det är imorgonbitti =)

nu måste jag rusa, ha en bra dag!

bio någon?

igår med posten kom mina första presentkort från gratisbio, tvåhundra kronor som jag får spendera på någon av utvalda butiker!! underbart eftersom jag på fredag åker mot ö-vik och andra butiker än de som finns här hemma..

bli medlem ni också, jag har lyckats kamma ihop 100 poäng under det senaste dygnet (och det helt gratis!!) och när 200 poäng är samlade så får jag ytterligare presentkort ;)

klicka här och bli medlem nu så får ni 75 poäng genom mig.. =)


pasta carbonara..

pappa kom strax efter fyra och då bjöd dotran på middag, idag serverades det pasta carbonara med champinjoner =) de va faktiskt helt okej och det är underbart att bjuda en slasktratt på middag.. pappa äter verkligen allt! men han tyckte nog om det eftersom han började prata om folk som va dålig på att laga mat under tiden vi åt..

efteråt så skruvade vi upp laptopbordet vilket jag nu inviger med ett blogginlägg =) det fungerar faktiskt riktigt bra.. än så länge :D

åkte iväg till kramfors med mamma och kom hem strax innan nio, medan vi var där hann jag också lämna av en stooor påse med kläder som ska med till husum i helgen.. jag ska utöka natalies garderob med andra ord =)

nu börjar desperate housewifes igen.. måste tillbaks!

hejhej.


middag kl 16.00

vet inte om pappa vill ha käk men jag gör iaf middagen för idag klar till klockan fyra då han slutar så får han själv besluta om det ser ut att vara ätbart eller inte..

papps ska komma hit och hjälpa mig att borra upp (skruva upp) laptopbordet på väggen =) halv sex kommer mamma och hämtar mig och då bär det iväg mot kramfors en sväng..

vad har hänt annars idag? jo jag tog en promenad i ungefär 45 minuter och efter det har jag plockat ihop och dammsugat lite.. nu ska jag nog lägga mig och läsa ett tag innan jag ska börja med maten på riktigt..


uttråkad..

jag har iaf insett en sak, jag är för slö för att ta mig en promenad.

lampa vs annan lampa..

japp.. eftersom jag har en votering, som det så snyggt kallas, så ska jag dra resultatet hittills här nu..

 2½ av 4
 1 av 4

 ½ av 4


såå.. just nu så leder lampa nummer ett :D


jahapp.. jag blev vaken bra länge igår, dels för att jag fick för mig att gå igenom alla gamla kläder men också för att jag var tvungen att läsa iaf ett kapitel i twilight-boken innan jag la mig för att sova. vid ett släckte jag lampan..

igår ringde jag till natalie för att surra lite men jag hade också en fråga som jag tänkt ställa.. tror ni att jag lyckades ställa den frågan? NEJ! på 64 minuter lyckades jag såklart inte häva ur mig den där frågan.. hmm! jaja jag får ringa till henne idag istället, ska banne mig skriva en lapp!

skulle egentligen ha lektion om typ 10 minuter men icke, läraren har "ställt in" den eftersom HAN är sjuk.. alltså hallå, KARLAR!! en liten förkylning brukar inte stoppa, iaf inte enligt mig.. menmen, istället ska vi träna inför provet... dom uppgifter vi fått kan jag utantill nästan, hur ska jag kunna träna på något som sitter i hjärnbalken? att exempelvis pelle och lisa har 15 äpplen var, hur många har dom tillsammans..? det är ju självklart att svaret är 30 men även med de tal vi fått på ekonomin så börjar svaren kännas lite för bekant när jag sätter ner dem på papperet.

nä istället tror jag (TROR!!) att jag ska ta mig en promenad, om så inte så himla lång men iaf en liten promenad.. det ser jävligt kallt ut ute och dessutom så snöade de igårkväll (inget har fastnat på marken men bara tanken på att det kom snö gör mig köldskadad)..

hepp hepp.. upp och hoppa.


spridda skurar..

jag får fortsätta med röstningen under mitt förra inlägg.. snacka om spridda skurar =) jag hoppas att jag får fler åsikter.. och som det står i proven på skolan "motivera gärna ditt svar" ;)

och mamma, jag ska ha dom vid sängen =)

nu ska jag sova.. natti natti!

vilken ska jag köpa?



kostnad: 99:-



kostnad: 129:-

 


kostnad: 49:-


alla lampor ovan är från ikea men jag har beslutsångest.. HJÄLP MIG!!


en dag med lennart ekmark, mia & syster med vilddjur..

vaknade en sväng när j och dottern klev upp.. somnade snart om igen och sov till ungefär klockan nio då syster ringde och väckte mig för att meddela att hon hade planer på att åka till mig för att fortsätta på väggmålningen (yippiee!).. surrade ett tag med henne och efter det så låg jag väl i typ tre minuter innan tessan ringde och frågade om jag ville ta en fika på stan, blev lite svårt eftersom jag var i kramfors och eftersom det vankades seminarium på eftermiddagen. klev upp och blev sms-bombad innan jag slängde mig i duschen för att blaska av mig helgen, hann inte duscha på söndag-kväll.. käkade frukost och ringde sedan till mia för att åka dit innan vi skulle till skolan..

väl hos mia så sa hon att det inte var någon lektion innan seminariet så vi läste lite grand i boken för att försöka banka in alla ord och dess betydelser.. inte fan har jag haft koll på att en intäkt är en periodiserad inkomst heller!! men nu sitter det som ett smäck ;)

efter några koppar kaffe och ett mail till vår lärare så åkte vi till skolan där det vankades ett seminarium/en föreläsning med Lennart Ekmark*. själv hade jag inte så stora förhoppningar på seminariet men eftersom jag, mina klasskamrater och vår lärare läst vad han gjort (se * längst ned) så kändes det som en vettig grej att lägga tid på - jag är överlycklig att jag gick! snacka om att få sig en inblick i hur verksamheten är uppbyggd, över hur kamprad tänker och hur han tänkt när han lagt upp sin affärsidé.. det är precis sånt vi försöker utveckla i oss själva nu och såklart också lära oss!

efter detta så styrde jag bilen mot sollefteå.. var så jävla kissnödig när jag kom in mot stan att jag visste att jag inte skulle ta mig uppför min egna trapp utan att kissa på mig så jag valde att svänga ner till syster istället, lite närmare men där vet jag inte exakt hur det ser ut på toaletten och hur många cm det är till den vilket gör att det är lättare att hålla sig.. när jag väl plingade på dörren så öppnade ingen så jag klampade in själv, sa hej till hantverkarna som håller på att renovera badrummet och vandrade sedan vidare till köket där jag hittade syster och alla barn.. det var INGEN som märkte att jag kom så när jag efter cirka 45 sekunder sa hej så höll jag på att skrämma skiten ur malin och barnen såg rätt skärrade ut..! hahahahaha!
jag kom dessutom lagom till att middagen skulle in i ugnen och blev därför bjuden på enchiladas med en fyllning av hemmafixad och egentänkt kycklingröra á la malin.. ;) supergott!

har sedan suttit där till strax innan sju då jag tog bilen och for hem.. baxade upp kontorsstolen som jag ska ha vid databordet och alla grejer som jag haft i kramfors..

nu sitter jag här och skriver en massa goja så att jag iaf ska låta typ 10-25 personer få läsa och begrunda vad jag haft för mig både idag och i helgen.. allt för er! ;)

nu ska jag slänga mig i säng och läsa igenom eknomin, försöka göra den där ordlistan jag lovade mig själv i fredags och sedan längta tills imorgon eftermiddag då jag återigen är "fri" från göromål.. kanske en promenad skulle sitta fint då. vi får se.

natti natti.



*Lennart Ekmark har en mångårig framgångsrik karriär inom IKEA bakom sig som kreativ chef och vice VD för IKEA of Sweden. Han har varit ansvarig för affärsutveckling, marknad, reklam och inredning. 
En stor del av hans verksamhet har varit att utveckla IKEA-konceptet. Det har kommit till uttryck i olika typer av extern kommunikation, t ex varuhusen, sortimentet och katalogen.
Idag arbetar han direkt för Ingvar Kamprad som Senior Adviser.


9-11 oktober..

dålig på att uppdatera.. (as usual)

alltså seriöst, jag känner mig som en dålig människa när jag övergett bloggen under en hel helg men jag vet att jag inte borde känna mig så.. eftersom jag lämnar bloggen så har jag med andra ord ett annat liv UTANFÖR denna (vilket känns suveränt att säga)..

såå.. vad har hänt egentligen?

i fredags så åkte jag med syster och hennes vän till kramfors för att gå en sväng på "stan" med dom (läs byn) och sedan ta mitt pick och pack och flytta detta till j's bil och åka till honom. jag blev kär i en hel del kläder på terra cotta och har insett att jag måste införskaffa mig en hel del nya kläder för att överleva vintern.. jag är klädlös!!

när vi kom hem till j så hade vi varit på systemet och på konsum för att inhandla sånt som skulle behövas under helgen.. till middag serverades det tacopaj och efter det bakade tina ett matbröd som blev förbannat gått men lite väl hårt.. vad jag istället kan inflika är att brödet är så jävla nyttigt att jag själv inte ens kan förstå det! är det någon som någon gång hört talas om fibrex? iaf inte jag.. inte j heller för den delen, knappt personalen på konsum! herregud innan vi hittade det och kunde vandra vidare för att hämta det resterande som behövdes för det nyttiga brödet (såsom grovt rågmjöl, rågkross och vetemjöl m fullkorn..)

på kvällen tittade vi på den blå lagunen, snacka om kult! vi satt uppe i j's dotters soffa eftersom vi hade filmen på vhs.. snacka om dåligt ljud! efter filmen så gick vi ner och provsmakade brödet.. mmmmm.

lördagen spenderade vi på ridhuset, i affären, ute på gården och själv så stod jag för matlagningen - baconlindad fläskfile med pressad potatis och örtsås.. mumma! har med mig en matlåda som jag ska trycka i mig imorgon ;) efter middagen så slängde jag ihop en sats med bröd igen och på kvällen tittade j på GI joe eller va fan den nu heter, själv blev jag så jävla less att jag frossade i nätshopar och lekte med tanken istället.. tanken på en ny garderob för cirka 4000 kronor i varje shop jag gick in i - ellos, hm, ginatricot.. de va säkert fler.

på söndagen klev vi upp och åt frukost.. efter det så packade jag ihop mig själv i några mjukisbyxor och ett linne och begav mig hem till pappsen i graninge. där vankades det däckbyte och middag... hann dessutom grundmåla och spackla mitt sideboard som jag fick för två år sedan så nu måste jag bara vänta tills jag får pengar så att jag kan köpa ny färg och måla det i den färgen det ska ha..

fan. vad mer? NADA! men jag har hunnit med en hel del ändå ;)


nästan klar..

det enda jag inte hann med igår var ordlistan till ekonomin men de kan lika gärna vänta tills på tisdag.. spela roll. sitter hos j med misse i famnen, j med dotter är på ridning och jag höll på att frysa ihjäl så jag åkte hem istället för att stå där i en timma.

misse är förbannat jävla jobbig.. han vill att man ska klia honom 24-7 och han hårar som bara den! jaja.. han får väl ligga i knät men om han är ivägen eller bökar för mycket så åker han ner..

funderar på att läsa bok istället för att sitta här.

synd att inte stan har öppet längre än till två på lördagar.. skulle göra vad som helst för en ny garderob idag, sitter med en tröja som har sett sina bästa dagar (iaf på mig), den hänger!

var på lindex med syster igår också, fyndade trosor! lena blev överlycklig när hon fick höra att jag köpt nya.. nu äger jag ett par bridget jones-trosor (har aldrig känt mig så här smal någon gång), ett par röda spetstrosor och ett par gröna med nån slags grunk på sidan.. vet inte hur jag ska kunna förklara dom.. jag köpte också ett par ankelstrumpor, ett par over-knee och nya bh-band.. allt detta för 30 kronor!! snacka om billigt!

nä nu ska jag sluta.

hejhej.

praktiksökande..

är helt jävla omöjligt att få en praktikplats inom redovisning i år! alltså jag tror jag får något fel snart.. jag skulle kunna göra en lista som sträcker sig på ett A4 med dom jag har ringt till. enda platsen jag fått är på lagerhaus och där skulle jag få hjälpa till att flytta, vilket är helt okej, men det är ju inte det jag är intresserad av.. låt mig dyka ner bland räkenskaper och papper!

jag har en att göra lista idag.. jag måste börja med sånt för att få något gjort.

*boka om cellprovning
*gör en ordlista för ekonomin
*ring om praktikplats
*shave!
*handla
*dammsuga
*diska
*plocka undan
*städa toaletten
*gå igenom kylen
*+frysen
*ring unionen
*kolla om jag fått svar från csn
*sy kuddfodral
*bär upp saker på vinden

det är inte en allt för avancerad eller jobbig lista men det känns som att den kommer att behövas för att styra upp den här dagen.. förhoppningsvis har jag iaf tre timmar på mig innan jag måste börja dra mig.. ska nog ta och sätta igång!

hejhej!

färdig!

äntligen klar med alla uppgifter.. det tog lite längre tid än planerat men eftersom mobilen har gått varm ikväll så blev det som det blev.. nu är det äntligen helg iaf. imorgon ska jag bara ringa runt efter några praktikplatser och boka om cellprovningstiden (igen!!).. typiskt att allt ska komma ivägen jämt och ibland undrar jag varför det alltid är tjejer som ska behöva gå på såna jobbiga undersökningar =/ jaja.. tur att jag inte blev pojk iaf ;)

nä dags att sätta fart.. ska försöka hitta ett "smalt" pajskal.. så lite mjöl som möjligt ;D

natti natti

då var den dagen avklarad!

äntligen känns det som att jag hunnit med något vettigt.. idag har jag lyckats bocka av nedanstående på min att göra lista..

*lokalen!!!!!!
*produktlivscykeln & dess presentation
*uppgift 6:6
*de nya kontrollfrågorna
*läsa igenom ekonomin

jag kan nästan också bocka av alla uppgifter i ekonomin, detta ska jag sätta mig ned och göra nu.. kan tänka mig att jag är klar till klockan sju om jag verkligen lägger manken till.. efter det så är det HELG!!!

imorgon bär det iväg till kramfors.. =) vet inte riktigt vad vi ska hitta på men det brukar lösa sig..


nu börjar mitt batteri ta slut i datorn och jag orkar inte förflytta mig till vardagsrummet eftersom internetanslutningen jävlas så mycke där..! känns mycke bättre att sitta i köket.. ska istället hämta ekonomiboken och slutföra det jag påbörjat =)

yiihooo! snart helg!


ps. jag känner mig som en plugghäst, idag sa ekonomiläraren till mig att jag inte längre behövde gå på hans lektioner eftersom jag är "självgående".. TACK tänkte jag.. nu slipper jag sitta och traggla igenom en massa onödiga timmar och förstöra min rygg! (synd bara att det blir mindre tid med klasskompisarna..=( )


way to much!

jag är slut i skallen, jag har inte riktigt återhämtat värmen än från den kalla natten hemma hos j.. menmen det kommer nog snart.

fick åka med en annan klasskompis hem idag eftersom den jag brukar åka med var hemma med barnen.. jag som hade tagit ut pengar och allt för alla resor =/ jaja. pengarna finns nog kvar tills nästa vecka också.

har haft föreläsning med almi idag, kände väl inte riktigt att det var min grej.. föreläsaren var inte speciellt intressant heller så jag och gänget jag satt med satt och gäspade och väntade på att allt skulle ta slut. visst det är fördjävligt att någon ska behöva ta sin tid för att surra inför en klass men ja, det går ju att göra på annat vis. jag ska banne mig klara av presentationstekniken med bravur framöver (hoppas jag!)..

har gjort klart en massa skoluppgifter och har nog bara den där lokalen kvar nu, måste försöka trycka in ett lager för skor också men de ska nog gå att lösa :D sen ska jag skriva klart den tillhörande texten och hitta en kulör som passar på väggarna.. känner inte för ren vit utan har planer på äggvitt..

att göra:

*lokalen med tillhörande beskrivning
*läsa allt inom ekonomin och testa mig själv genom att göra alla uppgifter på nytt
*städa lägenheten
*gå upp med det jag inte använder på vinden
*gå igenom alla små lådor och rensa ur saker som också ska upp på vinden eller kastas
*middag
*greys anatomy
*träna på textning (inte panik med detta men det är bra om jag sätter igång)

där har ni min kväll.. jag ska nog sätta igång med lokalen om jag ska hinna med allt.

hoppas ni haft en bra dag =)

snart kommer en ny datalucka..

yes.. ringde ikea igår och dom ska skicka en ny lucka till mig.. ååhåå! jag ska kunna stänga luckan igen, snacka om att jag blir glad :D

ett tag funderade dock tjejen på att bara skicka låset..

tina: ja men hur monterar man det då?
tjejen: hmm.. fick man inte göra det?`
tina: nej
tjejen: jag skickar hela luckan..

hejhej.

okej åter till killarna..

nu har jag fått mig en liten motkommentar.. =) MEN/MÄN vi måste också köpa raklödder och rakhyvlar, dessutom har vi väldigt många fler ställen att raka! visst deo'n kan dom få köpa tonvis av men vi behöver ju också (och för oss är det naturligt att smeta på).. även fast killar bajsar mycke så tror jag inte att dom bajsar lika mycke som vi kissar (och vi kan bajsa vi me ;)

HAHAHAHAHA - kläder, om jag går på mitt exempel så är det BARA t-shirt och jeans.. men andra män kanske lägger ner en förmögenhet i stringkalsonger ;)


men som du säger "anonym" så tycker jag också att vi borde få mer pengar för att vi finns, tänk vad som skulle hända om vi inte fanns.. männen skulle lugnt köpa nytt porslin för att slippa diska undan efter barn och allt vad det nu innebär!

UTAN KVINNOR STANNAR SVERIGE (och världen för all del) :D

nu ska jag borsta tänderna..

hungerskänslor..

vaknar upp med ett ryck, magen skriker efter något att äta.. jag snoozar och tvingar mig själv att sova lite till. nu ångrar jag det, på något vis så tycker min kropp att jag ska få ont på andra ställen när jag är hungrig.. om det ändå vore bara magen?!

jaja.. skit samma, morgonens gröt är på väg ner nu så..

kom på att jag inte hade varit i tvättstugan och hämtat tvätten jag la dig i typ förrgår? sprang ner och andades ut när den inte luktade apa..

ikväll blir det nog kramfors.. jag har inte riktigt bestämt mig men är sånär 90% säker.

nu måste jag nog ta å hitta mina skolböcker, papperna som hör till och sätta mig ner och begrunda innan dagens lektion börjar kl 8.30

have a nice day!

fördelar med att vara manlig student..

glömde ju bort att jag skulle blogga om manliga studenter idag.. har tillochmed sagt det till manshataren så det är väl dags att förklara varför..

om man är kille/man/karl/gubbe och studerar så har men en hel del fördelar.. inkomst per månad är ju som alla vet typ 7820 kronor om man studerar på heltid och inte har barn, oavsett om man är kille eller tjej!!!

vad killarna slipper köpa och därav tjänar en massa pengar på är nedanstående (iaf de flesta)..

*bindor/tamponger en gång per månad
*p-piller eller kondomer (för att undvika att bli gravid..)
*choklad ett måste i vissa lägen
*lactal, det händer ibland att en tjejs underliv hamnar i obalans och måste rättas till..
*smink (hundratals kronor per år om man nu använder det..)
*nya kläder (killars mode har alltid varit t-shirt och jeans.. varför köpa nytt?)
*toalettpapper - visst killar köper det men tjejer måste köpa mera eftersom vi använder det mer än dubbelt så mycke...

det finns säkert hundra saker till att komma på men just nu tog det stopp.. visst är det fördjävligt tjejer? vi borde få högre bidrag av csn eftersom vi har fler utgifter än killarna, vem vill se oss löpa som en hund en gång i månaden?? NO ONE!!

hej å hå.. nu ska jag banne mig sova.

www.gaochsova.nu

japp.. borde verkligen sova men känner inte att jag har lust.

har iaf möblerat om (med andra ord flyttat sängen) i mitt sovrum, nu ska jag bara försöka få tag i pappsen någon dag framöver så att han kan komma hit och hjälpa mig att skruva upp databordet på väggen..

btw så skulle jag öppna luckan på databordet (läs skåpet) och då ramlade självaste låset ur!! hur fan går det till? jag måste ringa till ikea och fråga vad jag ska göra.. än en gång så har jag köpt en "defekt" produkt från dom.. sist var det mitt vardagsrumsbord som hade världens jävla skada när jag kom hem.. det är ju inte direkt så att man plockar upp och monterar ihop varan redan på parkeringen utan man väntar ju tills man kommit hem (10 mil senare) suck!

nä jag måste nog göra något vettigt iaf. här kan jag inte sitta.. har läst alldeles för många bloggar och även varit in en sväng på facebook (vilket händer en gång per månad kanske..)

äh.. natti natti.

förvirrad x 3

när jag slängde in mitt tidigare inlägg idag så var jag halvt som halvt död.. egentligen. men jag tog mig igenom föreläsningen via web-kamera och åstadkom under när jag drog iväg dom uppgifter som tillhörde dagens lektion precis efter! nu återstår bara dom där kontrollfrågorna...

att göra lista för skolan

*fixa praktikplats!!!
*fixa skissen och färgprover och text till lokalgrejen..
*produktlivscykeln-arbetet (á tre produkter)
*underlag för muntlig redovisning med powerpoint för ovanstående produktlivscykelgrej
*kolla att jag gjort alla kontrollfrågor
*göra kontrollfrågor för dagens föreläsning
*läsa 40 sidor om ekonomi och repetera alla uppgifter som vi fått under loppets gång..


under eftermiddagens lektion så satt jag mest och lyssnade, la inte speciellt mycket energi på att räkna ut marginalprocenten på priset och allt vad det nu innebär.. när läraren tog upp något nytt så fick jag nästan nackspärr eftersom jag för snabbt lyfte blicken och sprang för att hämta boken..

dagens nya ord: bonusavtal
dagens nya kunskap: att allt om bonusavtal kan läras in på cirka 2,5 minut..

med ovanstående menar jag att jag snabbt förskönk till det normala och fortsatte med blaha'et bredvid.. i detta fall lokal-uppgiften vilken har visat sig vara ofantligt svår!

när lektionen var slut vid 15.00 så slängde jag mig i duschen, väl där inne så insåg jag att jag inte tagit en promenad på typ.. hmm... tre veckor? bestämde mig för att promenera upp på jobbet..
väl där uppe så stannade jag väl i typ 20 minuter innan jag begav mig vidare mot åhmans för att hämta färgprover för min lokal.. stannade på åhmans i cirka 25 minuter innan jag begav mig hemåt..

hemma låg kycklingen och väntade på bänken, upptinad och klar.. efter att ha brynt den så vispade jag ihop någon slags gräddsås med paprikapulver, curry, salt och sambal och slängde över allt i pannan med kyckling.. wokade grönsaker på sidan om och bjöd in min käresta på middag men icke. middagen fick jag avnjuta själv eftersom han inte kunde komma, ibland har man för mycket att göra helt enkelt..

resultatet blev att jag fick äta 200 gram kyckling och 500 gram wokgrönsaker ALL BY MYSELF!! YAY!.. mätt och belåten ställde jag undan tallriken och insåg att jag hade ett diskberg som jag snabbt tog itu med..

dagens gourmé-middag:



nu sitter jag här och inser att jag har en hel del att göra även utanför skolan..

att göra lista här hemma

*göra kaffe tills syster kommer (om cirka 15-20 min kanske?)
*möblera om i mitt sovrum
*göra en ny planlösning för vardagsrummet och allt vad det nu innebär
*äta cheesecake med syster
*dammsuga
*försöka övertyga syster om att det är dags att avsluta förra årets projekt
*plocka undan allt som numera inte får plats i mitt sovrum såsom nedanstående:

*nattduksbord
*allt som nattduksborden innehåller
*sänglampor
*små post-its som legat lite överallt och då också på nattduksborden

jag vet banne mig inte ens vad jag äger. jag ger upp den här "listan"..


jag ska nog ta och sätta igång men först blir det bloggläsning ;)

tjingeling!


tillbaks i skolbänken..

äntligen så är det måndag igen och skola! sitter och lyssnar på en föreläsning nu =) riktigt intressant :D

somnade strax efter 12 inatt.. har varit upp på toaletten säkert fyra gånger inatt och va såklart helt jävla knäckt imorsse..

fan jag måste koncentrera mig.. jag får skriva mer sen.

hejhej!

söndag 04.10.09

ja va fan ska man säga.. klockan tre inatt så small jag av i sängen hemma i graninge, innan detta så hade jag lyckats power-napa i typ 30 minuter kanske.. pappa ringde strax efter ett och väckte mig när jag låg och sussade sött under den röda hjärtefilten i soffan i graninge.. (många i´n där)..

jag drog på mig vinterjackan satte mig i bilen och drog igång arsel-värmen, högsta värmen på båda reglagen och drog igång vindrutetorkarna.. nu var jag på väg mot en av årets största fester i graninge, graningealliansens 50-årsgalej!

väl framme vid graningebyn så mötte jag upp en gammal klasskompis pappa och stod och surrade med honom ett tag innan jag gick in på jakt efter faderskapet, fick med mig tre kalasande i bilen och åkte mot ledinge för att släppa av.. när tre kommit hem välbehållna åkte jag tillbaks för att hämta nästa pack, fyra stycken till (egentligen fem) skulle åka hem till bruket.. up up and away kände jag när vi startade bilen och for iväg (efter 25 minuters städande på byn).. efter ett jävla tjat om gålsjöbruk så släppte jag av gänget och åkte tillbaks till byn för att hämta pack nummer tre, jag blev överlycklig när dom stod och väntade i dörröppningen på mig eftersom klockan då var typ kvart över två..

väl hemma så vankades det nattmacka så jag tog mig en jag också innan jag gick upp till sängen där jag inte lyckades somna på en gång utan fick ta en bok som sömnmedel..

kvart över sju imorsse dundrade väckarklockan igång och bad mig stiga upp.. i helvete tänkte jag och snoozade en gång (EN GÅNG!).. klev upp ett par minuter senare och började gå ner för trappan.. när jag tittar ut så ser jag ett vitt landskap! ETT VITT! i början på oktober!! fanfanfanfan.. det snöade fortfarande. åt frukost, gick ut till bilen och startade den (med full mundering och värme igen) och åkte mot jobbet..

med tanke på mina fyra timmars sömn (och power-napen på typ 30) så satt jag som ett kolli på förmiddagen.. numera, så här ett halvt dygn senare så känner jag mig på topp och skulle lugnt kunna springa maraton!


mobilbloggade imorsse men det har tydligen inte fungerat, damn it!


jag måste också ta ut lite aggressioner på den där människan som aldrig kan hålla käften stängd och alltid ska säga något för att göra sig själv lite bättre.. IDIOT! nästa gång ska hon få höra.. jag ska banne mig ha kommit på något riktigt bra att syla tillbaks (hoppas jag har låååång tid på mig till nästa gång - är inte speciellt rapp i käften).. vuxna människor bör kunna hålla igen truten och inse att dom är besegrade även om det nu bara gäller en struntsak som dom egentligen inte har något med att göra..

sorry..

nu ska jag ta å ringa lenin.. =)

tjingeling!



ps. publicerar en vinterbild imorgon.. kanske.

önsketänkande..

ibland önskar jag att jag kunde tjäna pengar på annat sätt än att sitta här.. jag skulle kunna vara ute och gå i åtta timmar istället, vad som helst!

känner att jag inte ska slita arslet av mig heller.. jag gör mitt sen är jag klar, får ju ändå inget för det extra-arbete jag gör i helgen ändå.. =/ har redan börjat fundera på vad jag ska göra på jobbet imorgon..

jag tog mig faktiskt levande upp på jobbet imorsse trots allt, det blev lite varmt efter halva backen men va fan.. de funkar. satte mig på min vanliga plats och insåg att jag hade glömt terminalglasögonen hemma, spänningshuvudvärk av skärmen och bakishuvudvärk efter vinet igår är då inte en bra kombo.. alltså vid lunch ville jag nog bara lägga mig och sova, men nu känns det bättre ;)

om typ 20 minuter så får jag gå hem..! innan dess hinner jag säkert läsa lite bloggar :D älskar mina "favoriter" på jobbet.. här är allt som det brukar vara, ingen har petat på min profil så jag kommer hit och klickar in mig på det gamla vanliga... hemma funkar det inte riktigt så =/ ska försöka styra upp min egen dator någon dag framöver.. kanske när jag satt upp mitt databord =)



tänk va vackert det kommer att bli när jag fått piffa lite hemma.. har hyrt syster på måndagkväll så att jag får lite råd, jobbigt att tänka själv många gånger.. ska ju vara snyggt också :D

bilder kommer senare.. när allt är klart =)

nu ska jag läsa bloggar! hejhej.

back to anthill again..

jahapp.. om cirka 30 minuter ska jag traska mig iväg mot anthill för helgens första arbetspass, inte speciellt motiverad ännu men jag hoppas att det finns roliga saker åt mig att göra så blir det nog bättre sedan.

vid fyra vaknade jag och va dödsbakis, drog mig ut i köket och drack en halvliter vatten och gick sedan och la mig igen.. kunde banne mig inte somna vilket va irriterande! menmen till-slut-så (uttalas snabbt ;)

manshataren kom hit igår, jag börjar tvivla på att hon verkligen är en manshatare nu.. jag måste undersöka den saken närmare lite längre fram.. vi tittade iaf på idol och drack vin, precis som på gamla goda tiden!

manshataren i egen hög person, meet afts!



vi hade myskväll med mååånga ljus!



och vi tittade på idol.. :D




och stygga jag, träningskläder och världens fulaste min..



med bilderna ovan att döma så kan ni säkert själva lista ut att jag blev full igår.. suck.

nu ska jag ta och gå in med all disk i köket, ställa undan vinflaskorna, klä på mig, borsta tänderna, gå ner till tvättstugan och sedan ska jag traska upp till jobbet.

ha en bra dag!


fredag..

jag vände uppochner på en garderob i graninge igår.. jag fick för mig att jag skulle hitta en väska, jag hittade säkert 40 väskor men inte den jag letade. istället så hittade jag jävligt mycket annat som fick följa med mig hem (och jag har ju banne mig ingen plats för allt).. efter att ha sorterat ut tre banankartonger med saker som jag vill sälja så avslutade jag kvällen med att tappa en liten spegel i golvet, vad säger dom? 10 års olycka?

åkte in till stan imorsse med lånad bil (pappas sambos) och mötte elin på vägen hem.. hon blev kvar ett par timmar så vi surrade och jag lagade lite käk och så.. bjöd henne på ett kilo köttfärs to go iaf, var inget annat som dög idag ;)

efter det så började jag med eknomin.. blev rätt less så jag städade lite istället, sedan ringde tessan och frågade om jag ville hänga med på kläd-dax.. så vi promenerade dit, hon, jag och emilia.
tessan bjöd mig på lite kaffe innan jag insåg att jag var tvungen att gå hem.. lite för mycke planer för att sitta still så länge.. har rätt mycke att göra i skolan också (egentligen).

sprang på bolaget, på ica och sedan hem.. har städat och gjort en äppelpaj (smulpaj) som jag tänkte servera ikväll =)

nu inväntar jag kvällens höjdpunkt! manshataren är nog på ingående vilken sekund som helst.. vi ska ha världens mini-vin-kväll.. en sån där som bara kommer att swischa förbi! synd att hon bara är hemma ett par dagar bara =/



ska leta fram något ätbart i kylen och ringa ett par samtal nu =)

morning!

jaha godmorgon kära läsare..

jag är trött idag, har ont i ryggen (börjar bli gammal) och orkar inte åka till skolan.. menmen iväg ska jag. kvart i åtta bär det av idag, annars brukar vi åka tio i..

grey´s var jättespännande igår men jag kan nog inte riktigt smälta att george är borta..! det går ju inte, det kan inte vara sant! på något vis så tror jag att issie's telefon kommer att ringa någon dag också är det han men ja, jag har säkert fel.

när vi kommer till skolan så har vi data och på eftermiddagen har vi ekonomi.. datakursen har jag redan gjort så jag ska nog göra något annat på den lektionen, jobba med något arbete eller så.

iih jag ordbajsar bara. orka.

hejhej.