bästa mailet på länge!

går in på min vanliga mail för att halvglutta om det kommit något spännande och ser ett mail från min systerdotter, öppnar och undrar vad hon kan skriva idag och får se det här!



det värmer i mostershjärtat och gör ont att man bor så långt bort! älskade unge <3

15 månader

hade en riktigt mysig kväll med brudarna igår! det dracks vin, åts god mat och sjöngs en massa.. myyys! ikväll är jag dock inte med på festligheterna pga den värsta baksmällan på evigheter, urk!

istället firar vi att vi varit tillsammans i ett år och tre månader utan att egentligen veta om att vi firar.. kom på det under dagens matlagning vilket gjorde middagen mer passande.

idag bjöds det nämligen på svamprisotto och kycklingfilé, mums!



i övrigt så bjöd dagen (plånboken) på ett par nya skor och en ny mobil.. så nu är jag med i gänget igen, välkomnar en samsung s2 till familjen och hoppas att vi ska trivas ihop. hittills är jag nöjd iaf :)

nu ska vi titta på film och bota bakisheten.. :)

YES!

jag klarade mig till ett vg på sista tentan vilket innebär ett vg på hela kursen, tack, bock och hej då höst-högen!



nu väntar nya tider med min gamla kära lagbok!

men för idag så säger jag SKÅÅÅL!

en sak bara..

min blogg blir fulare och fulare med tiden har jag upptäckt, det beror på webbens utveckling och mitt ointresse av att lägga ner flertalet timmar på att "få till det" igen.. så känner ni att ni är duktiga på blogg-design så hjälp mig gärna ;)

tragiskt..

sitter och snurrar runt på facebook i väntan på att andreas ska sluta jobba.. landar på ett foto som någon lagt upp, varpå jag rullar vidare till personerna på fotot och hamnar på en kille hemifrån vilken förlorat två barn vid födseln, hamnar på hans fru (mamman då) och kommer ihåg att hon skrev något om förlossningen och googlar.. hittar det jag letar efter, det jag läst för ett par år sedan och gråtit över och gör det igen.. gråter, så hiimla tragiskt.. det måste vara bland det värsta man kan vara med om, eller kanske det värsta. det har gått snart två år och jag tänker fortfarande på det ibland, känner med familjen. usch och fy, hoppas de har det bra iaf.



nooo!

förkylningen kom krypandes under dagen igår.. bihålorna började svälla igen och jag kände mig sjuukt hängig. men ändå tog jag ett minipass på iksu i hopp om att det skulle skrämma bort bakterierna. icke. idag rinner snoret som bara den, känner mig inte speciellt sjuk men tänkte att kroppen kanske behöver vila någon dag innan jag går till iksu igen. får väl försöka få ihop mina steg på annat vis istället.

idag börjar vårens kurs, handelsrätt. jag hoppas att det blir roligt och jag är jätteglad eftersom vi har fått en riktigt bra föreläsare (iaf idag)! men innan det ska jag nog dammsuga, gå ut med återvinningen, boka tvätt-tid, försöka ta mig in i förrådet för att få fram några tomma kartonger och sedan kommer jenny och lunchar med mig. underbart!

ikväll blir det storhandling, hämtmat och säkert något annat kul :)

oj!

har helt glömt bort bloggen över helgen som gått, har varit fullt upp med andra ord.. as usual.

i lördags var vi på 30-årskalas med skellefteå aik som tema, förbannade gula färg! omöjligt att hitta något men vi löste det med en halvmeter tyg och mina små sykunskaper. andreas fick sig en halvful fluga och jag fick två ihopsydda tygbitar till skärp.. funkade bra faktiskt :) var en riktigt trevlig dag med hockey med uppehåll för korv, precis som en riktig match vill säga. tog en sväng till andreas föräldrar där vi gjorde oss klara och sedan blev det lite party på kvällen, skallade kudden vid två kan jag tänka mig.

på söndagen var vi helt enkelt slutkörda, jag höll till och med på att somna i soffan när vi tittade på tv (händer aldrig annars)! tog en promenad för att rensa kroppen på dåliga ångor och avslutade kvällen med en hemmagjord pizza och film.. mys!

igår jobbade jag hela dagen, tog emot att kliva upp vid fem men va fan.. sitter ju här idag också så det har ju inte gått någon nöd på mig. mycket att göra på jobbet så timmarna springer iväg (helst efter lunch).

nu börjar andreas snooza, om ungefär 30 minuter kommer han att ha snoozat så länge att han börjar få panik och MÅSTE kliva upp.. då kliver jag ut genom dörren. bra morgon, hehe.

nu ska jag lyssna till tonerna i hans mobil, läsa lite bloggar och spela spindelharpan. hoppas ni får en bra dag!

tenta: check!

förhoppningsvis kan jag tillskriva mig 7,5 högskolepoäng till nu vilket innebär att jag är 37,5% civilekonom.. på onsdag börjar inriktningen mot revision så det blir spännande, eller nja.. har handelsrätt hela våren men det funkar ju :)

men bäst av allt är att nek a är slut om det står g på förstasidan!

efter tentan tog jag ett pass på iksu innan lunch och efter det tog jag bussen till ersboda för att möta upp andreas.. handlade lite och åkte hem för att fixa inför morgondagen. fick vara lite händig och sy (vad vågar jag inte skriva) men det blev okej, kunde ha blivit bättre men svårt när man inte riktigt orkar eller har motivation till att sitta vid maskinen. tre vänner kom hit så vi har tittat på hockey, käkat hemmagjorda hamburgare, sjungit singstar och grabbarna har spelat poker på sidan av.

nu har jag skallat kudden, ska släcka ner datorn och läsa en VANLIG bok för en gångs skull.. ska bli riktigt skönt att kunna glömma vad man läser sekunden efter utan att det gör något ;P

men god natt på er alla! :D

bära eller brista

japp nu är det tentadags, sitter och äter frukost i min ensamhet och funderar på om jag ska slå upp boken en sista gång eller skita i det.. det är ju bära eller brista ändå och jag tror inte att det går in något mer innan nio iaf.

skönt är att vi ska skriva tentan på iksu, tänker ta mig en pass direkt efter och få ur mig eventuella aggressioner eller lyckorus :D

igår var vi på kalas, oliver blev superglad för skidglasögonen han fick av oss och hade dom på sig mest hela kvällen.. köpte blixten mc-queen i lego till honom också som vi byggde ihop, eller han byggde ihop. riktigt imponerad över hur duktig han var att läsa beskrivningarna :) vi fick tacopaj till middag och tårta till efterrätt, mums!

annars har det inte hänt speciellt mycket.. jag är grymt trött bara men det ska jag försöka ta igen snart, kanske nästa helg.

nu ska jag fokusera på nåt annat.. håll tummarna idag!

lunchpaus

i "tentaplugget" som hittills bestått av mest spring och föreläsningar, men nu jäklar sätter det snart igång på riktigt. skönt att det känns hyffsat okej iaf, det brukar ju inte göra det (kanske kan tolkas som en varning?)..

blir hur som plugg ett par timmar nu innan jag slappar resten av kvällen, imorgon blir det en heldag och på torsdag fram till typ fyra för sen är vi bjudna på 4-årskalas. de ni! :D

äh, händer inte så mycket mer så jag ska väl bege mig..

då börjar den..

den fruktade tentaveckan är här och skymmer all sol och alla trevligheter.. förhoppningsvis hinner jag ta mina steg under veckan men det är knappt jag kan tänka mig hur jag ska hinna med det, hur som har jag tagit alla steg för dagen redan nu så nu kan jag med gott samvete sätta mig efter den sista föreläsningen och bara götta ner mig i böckerna. problemet är väl att det inte kommer att funka att börja plugga klockan nio varje dag, det är lite synd. förhoppningsvis är jag full-lärd efter idag så då går de ju ;)

nu ska jag halsa kaffet, borsta hår och tänder och springa till uni. hare bra!

pepp!

har pluggat ett par timmar idag, kändes ganska okej men mycket har man att lära in fortfarande. tur det är fem hela pluggdagar kvar innan tentan! skippade kvällsplugget och valde att titta på hockeyn istället och tur var väl det, vinst med 6-3 mot aik! UNDERBART :D nu sitter jag och tittar på en annan hockeymatch i brist på bra tv-program och funderar på en liten kvällspromenad, pepp pepp pepp! kommer ju måsta ligga lite på latsidan om jag inte tar mig iväg till iksu på kvällstid nu i veckan =/

andreas är iväg och spelar tv-spel ikväll så jag blev ensam hemma.. det resulterade i en riktig skit (god) middag.. gjorde en gigantisk focaccia och en varm macka av en del av den. nu känns det som att jag rullar fram, jäser nog fortfarande i magen :P

annars har jag lite halvdanna planer för resten av kvällen, välja hur jag vill placera min tjänstepension och lite annat sånt viktigt som har blivit liggande under dom senaste veckorna.

men nu jävlar ska jag ut och gå, om än bara en halvtimma. kommer att vara jätteskönt (att komma hem igen).. hoppas ni har en trevlig kväll och håll tummarna för luleå och färjestad.. skulle vara toppen om båda lagen vann (då ligger modo på en hyffsad plats i tabellen nämligen ;)

hej svejs!

hmpf..

man vet att tandborsten är gammal när den börjar tappa hår..

full fart!

bloggen har hamnat lite på efterkälken, inte för att jag har något vettigt att skriva ändå.. har kommit igång med lite träning, varit på iksu tre dagar av fyra nu och det känns skönt :) stegräknaren är min bästa vän tror jag (av materiella ting), den ger mig lite ork till iaf.

annars händer inte så mycket, skolan har dragit igång igen som sagt och jag jobbar och har mig på sidan om.. när man väl får en stund över så kan jag skryta med att jag lite smått börjat åka skridskor, riktigt roligt! och annars försöker jag mest ta det lite lugnt, känner att man ska passa på så här innan tentaveckan och allt.. värst av allt är väl att jag spenderar alldeles för mycket tid vid spindelharpan, måste verkligen lägga av med det.

äh inget vettigt att säga, ska göra mig klar för att gå på föreläsning.. idag kommer nämligen finansdepartementet på besök så det lär bli trevligt :) sen toppar vi det med ett seminarium i eftermiddag.

ha're bra!

16 minuter

japp.. då börjar skolan igen, på riktigt. har hunnit med en mini-morgonpromenad nu på morgonen och frukosten är slukad. nu vet jag inte riktigt varför jag sitter vid datorn med tanke på att jag inte är klar på långa vägar. kanske dags att sätta fart..

i väntan på junior-vm..

tack och bock modo för att ni kammade hem segern efter två lååånga mål-lösa perioder, bara en bonus att det var mot timrå också.. eller bonus? det gjorde väl egentligen hela matchen ;) nu ligger jag i sängen tillsammans med "jullovets" skolarbete, håller på att läsa sönder artikeln africa rising och komma igång på en någorlunda text, har skrivit två a4 med ordbajs och hoppas att det ska leda mig någonvart.. imorgon. men annars så väntar jag mest på junior-vm-finalen som börjar om tre timmar, vet inte riktigt hur vi ska kunna hålla oss vakna men har laddat upp med physalis och mango i mängder (substitut för godis från mitt håll).. känner dock att ögonen börjar falla redan nu,



vad tror ni om en powernap? kommer man att ta sig upp då igen..

kanske vore bättre med en nattlig promenad på någon timma så att man får upp lite energi. eller äh, jag tror jag smyger in i vardagsrummet och kryper ner bredvid min prins i soffan.. för det är jag värd efter en heldag med jobb, plugg och hockey-nerver..

håll tummen för att vi lyckas hålla oss vakna nu! och till er som tänker missa finalen säger jag natti natt!

pigg stackare..

antingen är det någon pigg stackare som läser min blogg innan klockan sex varje morgon eller så är det någon som är vaken på natten... tror mest på det senare alternativet men hoppas på det första så jag får säga god morgon :)

själv sitter jag och trugar frukost, lite stressad än en gång men va fan.. känns inte som att jag har speciellt bråttom idag faktiskt. har utbildning på jobbet från klockan nio men är ju trevligt att vara där i vanlig tid :)

har dock sovit som en kratta inatt, av någon konstig anledning brukar det vara så när andreas kommer hem efter att ha varit borta.. precis som att jag lyckats bli van att sova utan honom på en natt? hmm.. menmen det går nog bättre inatt, eller så kanske det är fullmåne. då brukar man väl sova dåligt?

annars händer det nog inte mycket, ikväll ska vi antingen se på hockey (om jag får bestämma) eller tour de ski. det är ju länsderby, det vill jag absolut inte missa så jag ska flirta av bara den när jag kommer hem :D

nu ska jag göra mig klar. hoppas alla får en bra dag!

full rulle..

sov ända till halv elva idag, det var jag värd efter gårdagen ;) för jag hann med en himla massa..!

dammsugade, skurade, tvättade, kalkade ur kaffebryggaren, städade kökslådorna, slängde en massa återvinning, handlade mat, nya träningsskor och en hylla till köket, hämtade carro, lagade middag till henne och mig och såg en hel del på tv.. pju! orkade därför inte se jvm, som för en gångs skull var i vettig tid, och missade att sverige tog sig till final. suck.

men idag har jag gjort desto mindre, tog det lugnt till strax efter tolv och gick till iksu i snöstormen.. invigde mina nya pjucks och insåg att dom nog inte är dom optimala för att ha på en crosstrainer men det är ju trots allt ett par walkingskor så kanske får köra på löpbandet nästa gång om inte vädret ger med sig. annars har jag bara diskat och spelat betapet. ska nog fortsätta med betapet nu med ett tag innan hjärtat kommer hem från jämtland.

men bjuder iaf på en bild på hyllan vi köpt för lite av julklappspengarna :) tack mor och åke!



där ser ni också den fina tavlan vi fick av felicia i julklapp :) sötan!

nu ska jag slappa.. hare!

ledig

riktigt skönt att få sova ut och veta att det inte händer någonting alls idag.. inget planerat, ingen press eller stress, lovely! men det hade såklart varit bra att jobba.. nej istället så har jag gjort mig en lista som jag ska göra, lite saker jag inte gjort som jag borde göra och som passar ypperligt idag när jag är all alone och karln är på villovägar.

som jag skrev så fick vi en toppenkväll på nyårsafton med fina vänner, bekanta och en massa härliga kids! avnjöt en trerätters middag på rekordtid ;), spelade sällskapsspel, käkade ost & kex och ringde in det nya året med jan malmsjö på tv'n och en nyårspuss såklart!
satt uppe och surrade någon timma efter tolvslaget men vi la oss tidigt och skönt var väl det, iaf sådär dagen efter när man inte var allt för trött och slut.

spenderade nyårsdagen mestadels hos svärmor och svärfar med en massa godsaker.. riktigt trevligt!

men nu är det nytt år och hittills har jag inte ätit en enda sötsak och vi får väl se hur länge det håller i sig.. förhoppningsvis till helgen iaf, någon måtta får det vara.

nu är dag dags att springa till tvättstugan igen och sedan börja beta av dagens lista.. för visst är det bättre att skriva upp sakerna man ska göra än att bara ha dom i skallen, lättare att komma ihåg och inte förtränga något då. men lång är den men det ska gå :)

ha en trevlig dag!