konsten att gnälla!

jag är så förbannat jävla less på min "ischias", den liksom fäller krokben för mig lite nu och då. i förrgår åkte vi lite bil vilket resulterade i att nerven (tillsammans med ett par dagar i klackar) blev lite grinig och började småjävlas.. dock alldeles lagom för att det var överkomligt. just då bestämmer vi oss för att ta en liten promenad vilken efter ett tag resulterade i lite jogging.. problemet är väl att när vi varit hemma i typ tio minuter så börjar det småjävlas igen (har ju faktiskt mjukat upp sig lite under tiden vi sprang) och runt tio kan jag inte ens vända mig själv i sängen.. i hate it!

men nu på morgonen känns det återigen lite bättre, har kletat på mig lite voltaren gel och hoppas att det gör underverk under dagen.

ikväll åker vi iväg till långron (det jag tidigare kallat nordingrå) för att fira att våren kommit.. ska försöka dansa soldansen på vägen till bussen för jag vill då inte ha vädret vi hade igår.

nu måste jag nog göra mig klar. hoppas ni får en fin valborgsmässoafton!

el stockholmo

under de senaste två veckorna har jag hunnit avverka tre superroliga event hos några redovisnings- och revisionsföretag. ett av eventen var förlagt i stockholm, japp.. tina packade väskan och åkte ner.
 
väl nere på bromma flygplats hann jag precis gå på toa innan bussen gick in till city. hoppade på och gled av inne på terminalen och började gå.. åt fel håll! typiskt tänkte jag och vände om. när jag väl började känna igen mig så insåg jag att jag inte hade en aning om hur biljettsystemet egentligen fungerar. i vanliga fall brukar vi köpa ett "åk-hur-mycket-du-vill-kort" och gå när vi inte får åka längre. nu var det lite värre, jag skulle åka två resor med tunnelbanan och två resor till och från bro. den stackars pressbyråtjejen fick till slut hjälpa mig när jag kom fram till disken som en fågelholk.
 
väl nere på tunnelbanan så gick ju allt hur smidigt som helst, åkte iväg till rådhusgatan/torget eller vad det nu heter och klev av, kollade klockan och insåg att jag hade ungefär 2,5 timma på mig att villa bort mig. så jag ringde pappa för att surra lite och började vandra runt för att hitta kontoret jag skulle till. vilket jag hittade efter en sisådär 15 minuter kanske. happ, 2 timmar och 15 minuter kvar. jag kan ju som inte dyka upp 2 (!) timmar i förväg. lite overkill. hittade mcdonalds, dom hade verkligen placerat sig lägligt och hade toalett. +++
 
närmare två timmar senare, efter att ha spelat candy crush till förbannelse, begav jag mig mot kontoret. klev spänd in i foajén och slog mig ned på en liten bänk med två grabbar från linköpings universitet, eller var det uppsala?
 
sedan hände allt på en gång och vips så var det kväll och bubblet plockades fram.. vi hade hunnit göra två case, haft "speed-dating" med de anställda, grupparbete, lunch, fika, lyssnat på ett antal presentationer och genomgångar, personliga intervjuer och vandrat runt i byggnaden. haft hur trevligt som helst :) på menyn stod företagets (enligt en av de anställda) vanliga buffé och vinflaskorna stod på rad. det bjöds på ståupp-komik av någon som uppträtt på raw comedy club och en del annat spex. några timmar senare så var min mor rätt nervös över att jag fortfarande inte börjat dra mig ut mot bro (där för övrigt min moster bor) och mina ögon hade börjat säcka ihop efter en låååång dag. jag kastade in handduken vid tio och begav mig iväg i tunnelbanesystemet (till mammas stora förskräckelse.. förlåt mamma ;) och kom helskinnad fram efter ett låååångt byte på centralen. däckade väl runt ett ungefär, 20 timmars effektiv tid och jag har inte återhämtat mig än.
 
idag vankas det däremot föreläsning om bostadsbeskattning, det ni! det blir nog skoj.. sedan ska jag återigen guida förstaårs-fekarna i sin inlämningsuppgift. tjohoo!
 
hoppas ni får en fin dag!

premiär!

idag ska jag vara lärare för första gången i hela mitt liv, dock bara hjälplärare eller handledare eller vad det nu kallas men det ska bli riktigt roligt! har tragglat mig igenom uppgiften och försökt förstå varenda liten del för att kunna hjälpa till på bästa sätt, hoppas det inte kommer för svåra frågor bara ;)
 
annars rullar livet på i full fart, tiden räcker inte riktigt till utan jag har fått lägga bloggen på hyllan i ett par veckor för att göra annat. nu har jag däremot haft två lugna kvällar där jag hunnit damma och pyssla lite här hemma så det ser ljusare ut framöver.. har massor att berätta, har ju till och med varit i stockholm en sväng!
 
men nu ska jag spela candy crush och göra mig klar för lite skola och sedan blire after work med jobbet, tjohoo!

tröööött!

hällde just upp müsli till boris och planerade tydligen att äta kattmat själv.. ingen av oss blev nöjda så vi bytte med varann, tur man kommer överens!

beskattning

då var tredje och sista ämnet igång för terminen, beskattningsrätt. jag är så uppe i varv över kurserna som jag valt att läsa så allt känns som lätt som en plätt. gick superbra på tentan i förra veckan och nu ser jag fram emot en lite lugnare vår innan universitetet klappar igen för sommaren :) juridik är ju rätt slappt, i min mening iaf.
 
påsken firades inte i nodingrå utan i nordmaling, rättare sagt i långron som therese kommenterade. jag måste ha sovit när jag skrev inlägget, eller varit grymt förvirrad iaf. på torsdagskvällen blev det yatzy och plump innan vi skallade kuddarna, fredagen bjöd på spiggfiske och grillning vid havet. riktigt mysigt!
 
..sedan drog vi vidare, med katt och packning, mot mamma. där väntade en påskmiddag och fredagsmys i soffan :) jag tror att årets lets dance kommer vara något alldeles speciellt, jag bara älskar maria montazami så så länge hon är kvar kommer jag nog kolla! på lördagen åkte vi vidare mot pappsen och spenderade lördagseftermiddagen i solen. önskar att jag kunnat sitta där varje dag! ..och slutligen söndag då, tog en tripp förbi en vän och sedan in till stora staden (i det här fallet lilla sollefteå) för att fira styvbror som blivit gammal, hela 30 år!
 
en härlig helg säger jag, förhoppningsvis andreas men jag tror boris har blandade känslor. torsdagen bjöd honom på både hund och barn, hunden var väl okej men viktor (1,5 år) tyckte boris var en fin prick och jagade honom med orden "eng kakk" överallt i stugan :) när han kom till mamma blev det med andra ord semester så han la sig direkt i den bädd mamsen fixat.. sicken en!
 
 
nu blev klockan helt plötsligt hur mycket som helst. vi har hur som kommit hem och börjat vardagen igen :) nu ska jag till jobbet!
 
ha en fin dag!