studentski!


mot hemavan!

skolböckerna har lämnats hemma i dammet medan jag och mina vänner sitter i en buss på väg mot årets studentski i hemavan! tjooohooo!

-4

och vips så hade fyra dagar sprungit iväg och jag vet inte riktigt vad jag har gjort.. förutom att spendera pengar på diverse skidutrustning och värmande kläder till backen.. till min fasa såg jag att det skulle bli upp mot 24 minus i helgen i hemavan, det känns inte riktig som min grej att åka då men jag hoppas att vädergudarna är med oss och att det helt plötsligt inte blir kallt alls :) -7-10 grader tack!
 
idag har jag haft sovmorgon och boris var så gullig att han lät mig ha det också.. underbart! sitter och stirrar ut på blåsten ute nu och upptäcker att svenska flaggan vajar. why? är det tillåtet att flagga jämt nu eller är det någon speciell dag idag?
 
annars har det inte hänt så mycket, vi hade spelkväll med några vänner i lördags och igår tittade vi på film.. vi såg flight. riktigt bra faktiskt!
 
äh mitt bloggande idag känns inte riktigt hundra så jag ska nog ta och sätta mig med skolböckerna och öva lite istället. hoppas ni får en fin dag!

om ögonfransar..

Nu har mamma besvarat min fråga om ögonfransarna.. svaret finns bland kommentarerna i föregående inlägg och lyder:
 
Ang. gårdagens fråga: Ja ögonfransarna har man för att skydda skräp att komma in i ögat. Fransarna reagerar på minsta rörelse och stänger ögat. Helt naturligt tycker jag, eller hur?

Ja helt naturligt, faktiskt. Jag tror att jag ska skippa wikipedia och fråga mamma hädanefter :)
 
 
 
ps. observera att jag skrivit med stor bokstav i början av varje mening i detta inlägg, det händer inte ofta =|

kattmamma..

jag börjar känna mig som en riktig (katt)mamma.. boris tappade för ett par dagar sedan sin första tand (och i förrgår en annan) och jag vet inte vad jag ska göra med dem? vad händer om man stoppar en katt-tand i ett vattenglas? blir det en mus då eller? haha!

dessutom börjar han bli stor, det är snart dags att ta bort hans mandom så nu önskar jag att han kunde få sig en liten flicka som han kan mysa med en gång så att de blir fler borisar i världen, för trots att han är bra jävlig så är han bra fin också! någon som har en katthona som känner för lite kattungar? boris kan stoltsera med att han har fina gener i form av 25% siames och 25% burma (50% okänd). men jag förstår om ingen nappar på mitt erbjudande, jag har själv haft två kattungar från dag ett en gång och big nono, dom är söta men bra jobbiga.

då kan vi övergå till mina biceps istället (ja ni läste rätt, BICEPS).. dom gör OOONT! vi har en övning nu som går ut på att vi ligger på golvet med en hantel i vardera hand, armarna rakt upp, och går ner med dem åt sidorna.. alltså så att armarna blir så långa som dom bara kan, som en omfamning utan famn. och AAAJ, jag tog 6 kilo i varje igår.. bytte till 2 kilo i varje men slutade att jag hade 5 ändå. ångrar mig lite bittert idag och ser fram emot att kötta ner dom där musklerna en gång för alla i eftermiddag. annars har jag lite träningsvärk i magen efter "fällkniven" och ont i framsida lår på grund av alla benböj. men det går över, snart.

ikväll efter träningen ska jag hämta lena på tågstationen, hon ska nämligen skola sig till riktig lärare här i umeå (på deltid) och planerar att spendera ett par dagar hos oss lite nu och då. trevligt trevligt! :) men nu först ska jag iväg på ledningsmöte, sen blir det lunch och efter det föreläsning.. helspäckat schema!

have a nice day mates!

min kloka mor..

för ett par somrar sedan (minns inte riktigt vilken) så fick jag mig en rejäl skrattattack över vad mamma berättade för mig:
 
"jo du vet ögonbrynen de har man för att svetten inte ska rinna in i ögonen.."
 
berättade min mamma medan hon samtidigt pratade gott om sitt svettband som hon brukar ha i tid och otid. jag vet inte riktigt hur vi kom in på det men jag kanske menade att jag fått så jävligt buskiga ögonbryn att det inte var rättvist (jag hatar nämligen att noppa ögonbrynen), såklart ska mammor då alltid försöka plocka fram det braiga med saker och ting vilket också skedde den gången.
 
nu är det så att jag måste tacka min kloka mamma för hennes resonemang om ögonbryn och att hon fick mig att behålla och numera uppskatta dem dessutom (trots ett rejält skratt) för jag har kommit fram till att dom är jävligt bra. på precis det där som mamma sa. min mamma är klok som en bok! när jag nu tar ut mig till max på iksu och fläktarna inte riktigt fungerar som de ska och det är varmt och jävligt svettigt så stoppar mina buskiga ögonbryn svetten från att ...
 
*trumvirvel*

... rinna rakt in i ögonen på mig!
 
men hur som är jag inte riktigt nöjd med mina arvsanlag, för min svett rinner nämligen igenom dem ibland och då har jag dock inga ögonfransar som kan stoppa svetten från att verkligen rinna in i ögat. men det är en annan historia. och du mamma, du kanske kan svara på varför man har ögonfransar också? ;)
 
hur som så har jag nu delat med mig av min mors kloka ord och jag hoppas att ni någongång får uppleva det jag numera upplever dagligen; hur svetten stoppas av ögonbrynen.. och samtidigt skänka min mor en tanke.
 
bjuder här på en bild som kan förstärka er tanke på min kloka mor..
 
 
(förlåt mamma ;)
 
 

8 dagar

megafrukosten intagen och tre timmar till föreläsning, jag är förvånad att jag överhuvudtaget ens är uppe vid den här tiden. men jag hade säkert en plan när jag ställde väckarklockan igår, synd bara att jag har förträngt den.
 
jag har börjat grubbla på hur vi ska fortsätta fitnessfighta efter fitnessfigthens slut, om bara åtta dagar! men först har jag en välförtjänt semester till hemavan men när jag kommer hem blir det till att köra gärnet igen. någon som har nåt bra tips? jag tänker mig typ 3-4 dagars träning i veckan och mer normala matvanor.. jag saknar korv (det onyttigaste man kan stoppa i sig)!
 
vi är ju tre i familjen och jag tycker väl att vi inte riktigt kommit överens om den här månadens kostvanor ännu, boris äter mer än någonsin och det enda han gör är att skrika över mat. JÄMT!! just nu sitter han och hetsäter både torr- och blötfoder samtidigt. förstår inte riktigt hur han tänkt sig att det han har i skålarna ska räcka hela dagen. not my problem!
 
åter till hemavan.. jag funderar på om det är värt att köpa sig ett par slalompjäxor? jag äger faktiskt inga utan har kört på syrrans i flera herrans år.. kanske är dags att stoppa ner fötterna i ett par egna. samtidigt skulle jag nog behöva mig en ny skaljacka (är lite för fluffig för min gamla) och minst två underställ, en rånarluva och nya vantar. det här kommer bli en dyr historia, är nog dags att göra sig en liten budget. pronto.
 
hoppas ni får en fin dag! :)

tankar från duschen..

efter att ha fått tillbaks det sista tentaresultatet och smält att jag gjorde det så jävla bra den här gången så besökte en ny tanke mig när jag en dag befann mig i duschen; jag har nästan inga tentor kvar.
 
den här tanken gjorde att jag började räkna på hur många tentor jag egentligen gjort sedan jag kom upp till umeå. här är resultatet
 
termin 1:
 
marknadsföring
organisation och ledning (OBS! hemtenta)
(i organisation och ledning hade vi också en begreppstenta/dugga men jag tycker inte att den räknas som en riktig tenta, eller?)
affärsredovisning
extern redovisning
 
termin 2:
 
statistik A1 moment 1
statistik A1 moment 2
handelsrätt
 
termin 3:
 
mikroekonomi moment 1
mikroekonomi moment 2
(i de två ovanstående förekom också två stycken duggor/begreppstentor)
makroekonomi moment 3
makroekonomi moment 4
 
termin 4:

handelsrätt moment 1
handelsrätt moment 2
 
termin 5:

finansiering
räkenskapsanalys och värdering
entreprenörskap
vetenskaplig metod
 
 
nu är jag inne på termin 6 och har därmed avverkat 17 tentor, minst tre begreppstentor (minns inte om vi hade någon på statistiken) och minst sju grupparbeten. så vad har jag kvar då?
 
termin 6:
 
redovisning moment 1
redovisning moment 2
beskattningsrätt
 
termin 7:

moment 1
moment 2
moment 3
moment 4
(ovanstående moment är beroende på vad jag väljer att läsa för ämne i höst)
 
termin 8:

EXAMENSARBETE!!!
 
 
med ovanstående vill jag härmed meddela att jag gjort 17 av totalt 24 tentor.. jag kan inte uttala mig om hur många grupparbeten vi har kvar men en sak är säkert, hela termin 8 är ett grupparbete. men tjooohooo, ser ni samma som jag ser? ljuset i tunneln alltså?! om 1,5 år så är jag (förhoppningsvis) färdig med min utbildning och vips så hade fyra år gått. sanslöst snabbt!
 
det här inlägget kan också peka på mina konstiga dusch-tankar, många människor sjunger i duschen.. själv räknar jag ut livet!

terminsstart!

då var det måndag igen och terminsstart.. det är lite skumt med universitetsstudier, man har liksom inget lov mellan terminerna utan en helg räcker gott och väl. haha! hur som så är jag så utvilad som jag kan bli och ser verkligen fram emot den här våren, den börjar med redovisning och slutar med beskattningsrätt.. ämnen heeelt i min smak :D
 
i lördags fyllde oliver fem år så vi var på kalas :) där bjöds det på tårta och en massa goda kakor som vi givetvis avstod från ;) istället åt vi en äppelkaka som enligt fitnessfightens program ska vara helt okej som mellanmål. efter fikat så slog legomästarna tina och oliver sina kloka huvuden ihop och började bygga ihop lite rymdfartyg och sånt, lego är superkul!
 
men.. jag måste säga att jag är imponerad av mig själv som kunnat låta bli godsaker i alla lägen! den svåraste stunden var nog igårkväll, jag skulle kunnat göra vad som helst för en liten mumsig chokladbit eller nåt men tack och lov så höll jag mig framför tv'n med lite vatten och sambon. minuset med att bo på berghem är ju att ica har öppet till elva, huuur lätt som helst att få tag i det man önskar en söndagkväll!
 
nu har vi tio träningspass kvar innan vi kastar in handduken för den här gången, tio ynka timmar. det kommer gå galant, vi har ju avverkat 20! vi tog en smygtitt på resultaten igår och det syns faktiskt.. hoppas bara att det syns mer när det är dags att skicka in bilderna och att måttbandet är på vår sida ;)
 
nä nu ska jag ta och packa väskan, om en timma börjar vi. tjooohooo! :D
 
hoppas ni har en underbar dag!
 

FÄRDIGA!!!

 
 
Nu tar vi heeeeeelg!!!! :D

"slutseminarium"

håll tummen för oss nu!

2 dagar

imorgon klockan 12 är jag kanske, förhoppningsvis, en fri människa i två hela dygn! dock sägs det att alla grupper brukar få någon restuppgift så jag misstänker att vi kommer få den värsta någonsin, bara för att jag inte orkar.

idag däremot ska vi inte granska vårt eget arbete utan en den gruppen vi ska opponera på, läste igenom lite snabbt igår och måste väl säga att dom fick mig intresserad iaf :)

i december köpte jag en ny bläckpatron som jag fick installera förra måndagen och fick på kuppen uppleva en av boris bravader.. igår tog bläcket slut. det var första och sista gången jag köpte inkclubs egna jävla skitpatroner. patronen jag haft innan har räckt hela hösten nästan!! det tycks då alltid jävlas för mig när jag som minst har tid med det..

nä nu ska jag ta och göra mig klar för en underbar dag på universitetet.. och wiihoo vi har grupprum 10!

femte felet..

carolin har en finn-fem-fel-tävling på sin blogg där man kan vinna något (visserligen tror jag inte att det är något materiellt utan kanske något fint skrivet i ett inlägg eller så ;) men jag har suttit i EVIGHETER för att hitta det femte felet, det finns helt enkelt inte. så jag tog mig i kragen, skickade in dom fyra fel jag hittat och tänker nu avlägga min tid på att vaxa benen för jag ska vara ärlig och säga att det är JÄVLIGT längesedan nu och jag kan snart börja tävla med andreas. kul att gå på gymmet med hairy legs varje dag ;)
 
det här är typ min första riktiga sovmorgon på evigheter, den lyckades boris förstöra. fan! hans enda mål i livet är att få upp mig ur sängen (iaf så fort andreas klivit upp).. allt för att vi ska befinna oss på samma ställe så att han har koll på oss. lets gather the "family" tycker boris.. min engelska svek mig lite där, flock hade varit ett bättre ord. men problemet är att han inte ger sig när andreas dragit på jobbet utan att han fortsätter stångas, kurra ihjäl sig och springa in och ut under täcket. på söndag ska jag banne mig sova. sådeså!
 
nu ska jag bege mig mot badrummet och hoppas att vaxet räcker till.. hoppas ni får en fin dag!

lyckat!

jag har korrekturläst så mycket dom senaste dagarna att ögonen blöder men det här var banne mig det roligaste jag ramlat över i vårt arbete!
 
 
..att lyckas med ett stavfel på förstasidan.. well done friends! :D

YES!

nu tror jag att vi skrivit klart vår så kallade b-uppsats och ska bara läsa igenom för att inte hitta något allt för tokigt ikväll.. fick tillbaks fredagens tenta idag och wiiihooo! det gick ju också bra :) nu hoppas jag att det går lika bra att träna också, snart är halva månaden gjord i fitness-fighten!

kalas utan kaka..

igår firade vi andreas mamma men den här gången hade vi med oss en full "lunch-kasse" med käk eftersom vi har vårt lilla kostprogram.. bara därför så bakade jag i fredags en kaka för att ersätta tårtan, en pepparkakskaka. måste bara säga bläääää! inte ens hallonen kunde rädda upp den men vi åt och försökte se glada ut.

inger hade gjort en västerbottenröra och hällt över kycklingfilé till middag, det var väl det som högg emot mest.. att inte få smaka av den där ljuuuvliga doften. men det vi åt var inte fy skam heller; potatis och morots-plättar med fläskfilé, sallad och en jääävla massa keso :)

idag väntar en massa skrivande på universitetet, ska infinna mig om exakt 31 minuter. wiihoo! borde nog börja göra mig klar så att jag kommer i tid.. måtte vi bli klara imorgon!

dagens plan

.. att lära mig hela kurslitteraturen på ungefär 8 timmar.. good luck tina! imorgon är det nämligen tenta, dock "bara" en begreppstenta men ändå. bara jag klarar den är jag nöjd och lite har man ju med sig från att man suttit och skrivit om allt, men mycket ligger fortfarande kvar i boken.. orört!

innan tentaplugget blir det ett par timmar med brudarna, försöka skriva lite på uppsatsen och sedan gå på handledning.. vet inte riktigt om jag känner att handledning är min grej idag efter att han (handledaren) gav felaktig info igår.. less! menmen sista tillfället att verkligen fråga om det vi behöver fråga för att sedan skriva utav bara fan fram tills på onsdag.

nog om skola.. ni kanske är lite nyfikna på fitnessfighten?

jag tycker att det går bra för oss båda, jag känner mig som en tarm på morgonen när jag vaknar (i jämförelse med för en vecka sedan alltså) och har tappat ett par kilon :) vad mer kan man säga? vi tränar och äter all vår lediga tid känns det som.. andreas lagar mat också eftersom jag har så himla mycket i skolan nu..

nä jag borde nog packa väskan och borsta taggarna istället.. hoppas ni får en fin dag!

efter önskemål..

ofta lider jag av idétorka till bloggen men nu var det så att carro tyckte att jag skulle skriva om en incident som inträffade i förrgår..
 
vi håller ju på med vår "b-uppsats" och genomför därför en enkätstudie på universitetet och hade för avsikt att göra den i förrgår och igår för att sedan kunna få fram något slags resultat .. nog om det. gruppen kom överens om att vi skulle skriva ut 25 enkäter var eftersom vi skulle dela ut 100 stycken så japp, i förrgår morsse skulle det ske. min utskrift.
 
laddade datorn, öppnade dokumentet och gick med bestämda steg mot klädkammaren (där skrivaren står) för att skriva ut min del av enkäterna. klickar i 25 kopior och går iväg för att borsta tänderna och dona på med annat, kommer tillbaks efter en stund och ser att bläcket håller på att ta slut.. varannan sida blev halvt utan text och varannan blev bra.

 
avbryter utskriften och tar de som är färdiga för att se hur många kompletta jag har.. går till köket och ställer iordning de som är färdiga och räknar ihop hur många som saknas. trippar iväg till klädkammaren igen och ser att boris sitter lite fint i strumplådan där jag ställt min dator, rättar till datorn och trycker igång utskriften igen.
 
när det är typ en eller två kvar att skriva ut så börjar jag reflektera över den extra sidan som uppkommit (i form av ett enter) i min lilla mellanlandning.. jag tittar närmare på texten och FAAAAAAAAN!
 
 
TACK SOM FAN BORIS! den lille rackaren har hoppat på tangenterna och massakerat den sista frågan.. det hela resulterade i att jag fick skriva ut den sista sidan på 18 enkäter IGEN.. så numera pryder en hög med papper vårt annars så fina bord och jag vet inte när jag ska hinna plocka undan dem (för jag bloggar ju hellre, tydligen)!
 
 
men boris är hursom numera portad från klädkammaren när jag ska göra mina utskrifter.. sådeså!
 
nu heldag på skolan, ha det fint!
 

- -

strecken i rubriken avspeglar dagens ögon, jag är så sjuuuukt trött! sitter här med min kaffekopp (som jag helst inte borde dricka) och försöker vakna, wiihoo! boris är lika trött han och ligger mitt på bordet.. fan att han aldrig lär sig och suck för att jag inte orkar kasta ner honom en miljard gånger varje morgon.

nu är det dags att börja fixa alla mellanmål och sånt som ska med till skolan.. blir nog en låååååååång dag!

äntligen!

nu kommer det, inlägget som alla väntat på ;)
 
bloggen har haft ett litet juluppehåll och ska jag vara ärlig så räcker inte tiden till för tillfället.. vi har börjat med fitnessfighten som vi anmälde oss till i december så det enda vi gör numera är att laga och planera mat. det är ett himla jox när man är två personer som ska äta olika mycket och jag har för första gången i mitt liv ifrågasatt varför jag är heterosexuell, skulle vara så mycket lättare att vara homo nu!
 
vi har tränat sex av sex dagar och igårkväll (hör och häpnas) var jag riktigt sugen på ett träningspass trots att vi redan gjort dagens! kan det vara så att det finns hopp för mig också? att bli en träningsnörd alltså..
 
men egentligen borde jag ju skriva om vad som har hänt sedan sist och lämpligast då vad som hände runt jul kanske?
 
den 23 december packade vi väskor och katt och åkte mot resele, boris fick dessvärre uppleva en högtryckstvätt på vägen men jag hoppas att han inte har allt för många men av det.. det blev uppesittarkväll och julgranen kläddes, like good old times! boris stormtrivdes med den nya GIGANTISKA leksaken och knyckte så många kulor han bara kunde :)
 
på självaste julafton tog jag och syrran en tripp in till stan för att hämta kvarglömda julklappar och vips så var klockan kalle anka, förstår inte hur tiden gick så jäkla långsamt när man var liten? kalle anka och middagen skulle då förflyta innan tomten knackade på och det tog ju en eeeeeevigheeeeet! numera kommer tomten innan middagen men efter kalle anka, det är rätt skönt, barnen blir lite lugnare och mindre otåliga då :)
hur som så hade jag nog varit riktigt snäll 2012 för många klappar blev det, bland annat; en armbandsklocka, ryggsäck, plåtställ, hårborste, superduperfin kudde, min alldeles speciella pip-kopp (se bild nedan), en vit dalahäst, pengar, presentkort och mycket mer!
 
 
och en chokladask från mosters fina flicka :)
 
 
på juldagen åkte vi hem till pappsen och käkade middag med dem innan det bar iväg till sollefteå för årets vintriga hemvändarfest.. förfest hos lena och ett par timmar på bowlingen :) riktigt roligt att träffa lite känt folk när man går ut, synd bara att andreas inte riktigt känner samma sak i sollefteå ;P
 
på annandagen bar det iväg till umeå igen men först hämtade vi boris hos mamma, han blev antingen riktigt glad över att se oss för han pratade sjukt mycket när han såg oss eller så undrade han vart fan vi hade varit och hur vi kunnat lämna honom där!? söt var han iaf, som vanligt. efter en helvetisk färd med isfylld ruta (=ut och skrapa) var tionde minut så var vi äntligen hemma och svirade om för middag hos andreas morbror. många timmar senare satt vi mätta och trötta i bilen på vägen hem, lyckligt ovetandes om andreas kommande magsjuka!
 
27-28-29 är för mig ett mörker = ingenting alls ville han göra (andreas alltså) och jag som var så jäkla pigg.. det är ju synd att man aldrig kan bli sjuk exakt samtidigt, hade ju varit jävligt praktiskt.
 
... nu är klockan halv 8 och jag har spenderat bra många minuter (av min obefintliga tid) här och måste iväg för att hinna allt innan jag ska vara på skolan.. det där med b-uppsats och tenta i en och samma vecka är inte att rekommendera. men det ska nog gå (om andreas lagar maten ;P)
 
ha en fiin dag!
 

bloggtorka?

nä, det är bara ett litet uppehåll på grund av tidsbrist. kanske har tid för ett par rader ikväll..

ha det fint!