hmm...

don't stop believin', hold on to the feeling.. yeeeaaaah!

jag tror jag dör, jag gick in i dagens tentamensarbete med en väldigt positiv syn och tänkte "det här kommer jag klara galant" men i helvete.. nu sitter jag här och förundras hur mycket ordbajs det kan komma ur ens hjärna.. hur i helvete ska jag få ner allt på två a4 och vad är egentligen viktigt i min egna beslutsprocess?? att få ner så mycket information på så lite plats är fan omöjligt och jag tror att jag snart ger upp, så nu är det dags att poppa journeys "don't stop believin" för att få upp ångorna igen.. tre a4 av ordbajs ska nu bli typ ett för att sedan vävas ihop med del två i arbetet.. känns som att det kommer bli en låååång dag idag (och imorgon och på tisdag och även onsdag som är sista inlämningsdag)..!!

gaaaah!

nykter lördag..

jag måste erkänna att det känns lite skumt att sitta här, en lördag kväll, och vara spik nykter! sitter och gluttar på andra frågan i vår älskade hemtenta och blir inte riktigt klok på vad vi egentligen ska göra med skiten (så tänker jag vad gäller alla frågor..)



läste på
manshatarens blogg (oh, längesen jag använde det namnet nu!) en ypperlig låtlista (i ordning) när man mottar och börjar med sin hemtenta.. så copy paste här nedan..!


"När man påbörjar arbetet: Hur svårt kan det va?, Linda Bengtzing

När man känner att man inte riktigt kommer igång: Words Don’t Come Easy, F.R. David

När man inser att man inte lyckats skriva någonting: I Have Nothing, Whitney Houston

När man börjar överväga att ge upp: Don’t Stop Believin, Journey

När man kastar böckerna i väggen och skiter i fanskapet: Fuck It, Eamon"


men när min kära vän frida läste igenom ovanstående så tyckte hon att det saknades en låt, det är den låten där man tar till spriten (iaf vi tjejer) så vi lägger till:

girls just wanna have fun - cyndi lauper

 

så så här på lördagkväll så började jag iaf läsa fråga två och gick in i stadie ett på en gång, så fort jag satte mig ner och skulle börja printa ner ord så blev det raskt stadie två och nu känner jag mig som lite i stadie tre.. men jag ger upp för ikväll, halv tolv är ingen ypperlig tid för att skriva hemtenta ändå!

för övrigt så har detta varit en otroligt givande dag..

*startade dagen med en massa mys
*superdupergod dunderfrukost
*massvis med affärer på stan
*lite shopping ;)
*mera mys
*tacos med jenny
*filmkväll
*fyllechaffis till några klasskompisar på vägen "hem"
*tentaläsning

och nu blir det desperate housewives i sängen i väntan på mera mys.. :D


men som sagt - en spiknykter lördag, och ska jag vara ärlig så är detta nog den första sedan urminnes tider (juni?!)

najti najt!


i hemtentans värld

till en början så vill jag göra ett förtydligande till mitt förra inlägg, alla är inte utsparade utan bara en.. dom andra är på god väg ;)


igår tilldelades vi vår första hemtentamen, jag tror jag dör.. jag har bara läst uppgift ett (av tre) och känner mig helt jäkla lost men det löser sig säkert.

efter att ha läst uppgiften så har jag nu skrivit ett gäng stödord som jag ska försöka koppla till en bok på närmare 1000 sidor (men vi har fått en begränsning till typ 200 av sidorna). mitt störtsa problem är nog att jag skulle kunna tänka mig att koppla till helt andra kapitel istället för att koppla till dom "givna". skit!

hur som helst så sitter jag iaf inte hemma vilket gör att jag inte kan skylla på att jag har något annat att göra (förutom att hjälpa till med disken)..

nu ska jag poppa igång lite skön musik, lägga mig tillrätta i soffan och läsa om "how the psychological contract bonds person-job fit" och "how people learn".. underbart!

om någon vänlig själ läst bloisi's litteratur management and organisational behaviour (och inte går CEP1 för tillfället) är ni välkomna att höra av er med förslag på teorikopplingar ;P


hepp hepp, lets go!

ett inlägg till mamma..

ända sedan jag var liten har jag haft en olat och nu har jag återigen (för hundraelfte gången) tagit tag i skiten.. nu tillägnar jag detta inlägg till min mor, ser du mamma! JAG KAN ;)



slut å bit!

fyra fjuttiga timmar

om bara fyra fjuttiga timmar är tryckhjältarna ett minne blott, när jag tänker på det så blir jag alldeles till mig! guud va de ska bli underbart att slippa detta konstiga företag och underliga anställda..!

nu hoppas iaf jag på ett bättre resultat på caset som idag ska redovisas än på det förra.. spelar ingen roll hur mycke energi man lägger på något så kan det gå åt pipsvängen ändå! godkända iaf!

nu käk, sen skolan.. wish me luck!

vad som komma skall..

alltså jag råkade ramla över ett album på facebook och hittar en bild på mig där jag hmm.. häller i mig? antar att det är något liknande alla förväntar av mig ikväll men jag tror att de blir rätt lugnt ändå. hur som helst så knyckte jag bilden för på ett vis så kommer den nog sammanfatta bilden för de övriga!



let's go!

att arbeta med case..

..gör mig helt förvirrad! hur ska man kunna få fram ETT problem utifrån en text/ett case som har ungefär två miljarder problem?! jag blir galen.. skulle behöva någon slags multiskillad personalvetare som kan peka på vem som från början utgör själva problemet. menmen vi kanske kan komma överens om något när vi samlas idag, själv blir jag mest irriterad när jag läser skiten (om och om igen).. GAAAH!


det är mycket nu..

jag hinner knappt hem å vända längre, det är liiite väl mycke för tillfället så jag återkommer med ett inlägg.. förhoppningsvis inom kort!

30 + 25 = 55

japp.. enkel huvudräkning ger en sjujävla smärta i ben och rygg på fredag! enligt rubriken så har jag kört crosstrainer i 30 min & 25 min löpning.. 55 minuters intensivt tränande, och detta första gången på typ 1,5 månad eller nåt! på fredag lär jag nog inte dansa lika friskt som vanligt, kommer snarare att få ta med mig en rullator in på dansgolvet och hålla i mig i den för att klara kvällen!

hur som helst är jag stolt över mig själv, bara tanken på att lägga pengar på ett gymkort har varit hemsk men nu är det fixat.. i 11 månader framåt kommer pengarna att dras från mitt konto och jag är då tvingad att träna!

beach 2011, watch out!

plötsligt händer det..



hemskaste bilden ever men va fan har jag gett mig in på?!

ångest och skryt = kognitiv dissonans? eller nej, jag har nog missuppfattat allt..

ibland känns det som att man har seriösa problem, precis som idag.. jag fattar nog noll av vad morgondagens begreppstenta innebär och i detta fall får jag citera vad ankan så klokt sa ikväll:

"problemet med tentor är att det finns svar på frågorna - och vilka fan de är"

precis.. det är så jag känner nu! mellan 9 och 10 imorgon får ni banne mig hålla tummarna, eller tummen.. beroende på vad som ger bäst effekt egentligen (råder ju skillda meningar där..)

hur som helst så kirrade jag förra tentan, över förväntan faktiskt.. hade räknat med ett "svagt" g men lyckades damma till med ett rätt häftigt vg.. sjukt nöjd, dock förstår jag inte riktigt hur jag lyckades med det.. tyckte jag mest satt och stirrade och kletade ner några ovalda ord på papperet i all hast.

nu är det dags att springa igenom våra små jeopardy-kort innan ögonen ska slås igen.. imorgon är det tisdag, sen onsdag och sen torsdag.. på torsdag kommer allt ljusna igen, förhoppningsvis!

student-kit!

ibland är vi snälla, ibland inte.. kristoffer hade turen att vi var snälla den dagen när han fyllde år så vi fixade ett studentkit till honom :)



innehåll: cocacola-flaska, panpizza, två paket nudlar, pringles, 10 kondomer och två engångsförpackningar med glidmedel..

det roliga är ju att allt (nästan) försvann under partyt som anordnats, men vad såg inte konstigt ut när man vaknade på morgonen..

vi hade slaskrensaren hängandes i lysröret i taket, diskborsten i köksbordslampan, det låg en banan och en systemkasse i plastlådorna ovanför diskbänken, ölburkar stod i micron och i skafferiet.. ett av nudelpaketen återfanns i kylskåpet, cocacolan i en låda och det övriga är fortfarande spårlöst försvunnet - var är det andra nudelpaketet och pringles'en?!

livet som man i vår lägenhet..

av någon anledning har jag blivit mannen i huset och jag ämnar ändra så att grabbarna istället får den titeln, i och med detta så har jag kameran i högsta hugg för att föreviga deras arbete :D

här är kristoffer i högsta hugg med att fixa kylen, den har under tiden vi bott här stått väldigt framåtlutad..



grabbarna grus skurar ;)



garnerar tårta :D



är sjujävla fulla på sitt födelsedagskalas!



lämnar stället såhär..



vaknar upp dagen efter med tre stämplar i pannan (från krogen) och är glad att jag är så himla snäll och plockar undan ;P


hemma igen..

har kommit hem till umeå igen och har gjort mig hemmastadd i sängen.. krypt i mitt nattlinne och laddar inför plugg. fantastiskt att kunna ha datorn bredvid sig när man ska plugga, äntligen kanske man kan sluta slå upp i ordboken och använda internet istället :D

så.. lite bilder hade jag väl tänkt mig här :)



det var dom bilder jag lyckats ta i helgen, vi har gjort myycke myycke mer men dom bilderna liggar på fridas dator.. kanske dyker upp på facebook eller nåt ;) who knows..

dags att öppna boken!

att ta någons oskuld..

detta behöver ett eget inlägg..

vi har en god vän vid namn Carolin (19 år) som kommer från en liten by en bra bit norrut.. sedan vi träffade henne så har vi förundrats över hur mycket hon missat i sitt liv och vi har nu påbörjat att ta alla hennes oskulder. jag tänkte nu rada upp de vi hittills lyckats ta, eller närvara vid iaf ;P

*hennes första McDonalds-burgare (!!!!!)
*hennes första köp på McDonalds (blev bjuden första gången)
*första gången hon entrade JamJam och köpte godis
*IKEA-oskulden!!! (I-K-E-A!!)

vi har dessutom (eller frida har) förklarat vem fäbojäntan är och hur man i år skulle fira hennes 32-årsjubileum.. 

Carro, det är vår lilla "oskuld" det.. undra vad som kommer härnäst ;)

tynderö

helt plötsligt kom "stor-frida" på att måste åka hem för att kirra sin bil och lika plötsligt kom hennes idé att dra med sig oss hem till tynderö över helgen, så igår satte vi oss, fyra glada brudar, i lilla polon och styrde nosen mot sundsvall..

vi kom väl fram vid sex eller nåt och fridas mamma hade dukat upp en supergod middag och efter det blev det bullar och kaffe.. givetvis spetsade vi allt med lite chirre också ;P
eftersom vi, enligt överenskommelse, skulle plugga HELA helgen så plockade vi efter middagen fram lite sällskapsspel och fördrev kvällen med det.. dvs att vi inte ägnade en minut åt skolan förrän vi gick och la oss, själv somnade jag med papperna i handen!

imorsse klev vi upp efter att ha fått sova ut, enligt mig är sova ut numera mer än fem timmar.. käkade frukost och drog iväg på birsta :D blev inte speciellt mycke plugg där om man säger så ;P

så.. dagens inköp

*toaborste till den andra toaletten
*förvaringslådor
*gardinstång
*badskum (yippie!!)
*t-shirt
*halsduk
*örhängen
*halsband

och det bästa av allt..!

EN NY DATOR!!! äntligen kan jag ligga i sängen och använda datorn, detta utan att den koppnar ner internet och att jag behöver dra med mig strömkabeln.. så jävla underbart!!

jag har säkert glömt nåt men det är väl som vanligt då :D

efter en fullproppad dag med stoj och shopping så styrde vi kosan mot tynderö igen (som jag för övrigt kallat en massa andra namn under min vistelse här).. ädelostbiffar, klyftpotatis, chiligräddsås, äppelpaj med marsansås, chips och dip.. JAG KOMMER RULLA HÄRIFRÅN (då utan bil)...!

nu har vi faktiskt pluggat nästintill hela kvällen och det har gått jättebra och nu ska vi sova hela högen (om jag och frida kan slita oss från datorerna vill säga.. internet och framförallt facebook är ett djävulens påfund!!)

natti natti :D


...

hur hinner folk egentligen blogga? jag har fan inte tid även fast jag inte har någon koll vad jag gör egentligen.. idag har jag klivit upp alldeles för tidigt. för att fördriva tid blev det amerikanska pannkakor till frukost, mumma!

nu kaffe, plugga lite och ligga i sängen (bäst jag ställer väckarklockan!)

organisation och ledarskap..

jag måste ju säga att vi då inte har några bra organisatörer eller ledarstilar bland föreläsarna, jag är rent ut sagt besviken.. jag välkomnade med glädje denna kurs igår men idag känner jag mig inte lika motiverad längre. dags att lägga sig på golvet och ögna igenom boken lite, det här kommer att bli fyra tunga examinerande moment!

wish me luck!

tentaplugg..

vi har under den sista veckan i skolan pluggat som bara den för att klara fredagens tenta.. jag hoppas verkligen att vi alla klarade av det med tanke på hur mycket tid vi lagt ner på det!!

vi har googlat konstiga saker för att hålla humöret uppe.. eller kanske pga mitt tillstånd?



varit koncentrerade..



fått stämningen upplättad av vår kära carolin som bjöd på middag en lördag efter hårt plugg..



som toppades med piff och utgång :)



dom fångade oss också på krogen..



men vi återgick till en hård vecka med konstant pluggande..



och på fredagen så laddade vi borden med tenta-krubb.. jag tror att jag var värst, fyllde bordet med prylar!



efter tentan bar det av till ålidhem för middag och firande, ett härligt gäng! :D



igår var det "le grand finale", avslutning på insparken.. givetvis var vi där och hade skoj!




järngänget!



morgonen kom och vid fyra, halv fem låg jag som en skrattande dåre i en klasskompis säng och sjöng tommy nilssons öppna din dörr med carro..



that's all folks!.. för ikväll iaf.

first one..

första tentan ever verkar ha gått vägen, dock vet jag ju inte om den är godkänd eller inte men magkänslan säger mig att det borde ha gått okej.. hur som haver så tar det typ 15 dagar innan vi får resultatet så jag håller fortfarande tummarna samtidigt som jag tar mig an nya "problem"..

har haft en supertrevlig kväll med brudarna och nu tror jag att det vankas säng.. sova uuut!

studiecirkel..

här nedan ser ni en äkta studiecirkel på mariehem, förhoppningsvis är vi numera fullärda!



dags för tenta!