:D

snart rullar pappsen med bihang in i umeå :D myyys! själv har jag kokat färskpotatis och ska till och göra en dressing till den blivande potatissalladen, sen blir det cykel upp till campingen.. och givetvis har jag sovit för länge och tagit en sen morgonpromenad ;P

fick dessutom för mig att kolla upp litteraturen inför höstens kurser och tjosan kerstin, bara 1622 kronor.. man tackar och bockar! nationalekonomin närmar sig med stormsteg och jag ser verkligen fram emot något att göra och att få träffa mina fina vänner igen!

nu ska ja göra nå vettigt, inte länge kvar nu :)




(oj ursäkta.. jag misstog mig visst på priset, blev nämligen ännu billigare: 1140!! WOOHOOOO :D)

en sån dag..

vaknade med ett ryck imorsse, trodde jag.. klockan var återigen runt elva, idag halv tolv! imorgon ska jag verkligen skärpa mig.. klev upp och käkade frukost och klädde mig för en promenad och traskade uppför trapporna. där möter jag grannen, grannen undrar om inte jag kan köra henne och hennes bil till strömpilen så att hon kan lämna igen en kaffemaskin hon köpt.. men givetvis! dagens goda gärning - köra gammal dam i gammal volvo så att hon kan lämna igen en värdelös espressomaskin :) btw så är bilen till salu, jag såg då inte en rostfläck så hör av er om ni är intresserade, finns i umeå!

väl hemma så la jag mig och solade på baksidan, läste lite bok och jäste.. sen gick jag in och fixade lite sallad. salladen åt vi i en båt i tavelsjö, riktigt mysigt men ack så blåsigt. andreas kastade i ankaret så att vi inte skulle blåsa iväg men harkel.. ankaret satt inte fastknytet i båten och ligger numera någonstans på botten :D hahaha! istället åkte vi runt med minimotorn i snigelfart och hade det mysigt. drog upp fyra borrar med andreas spö, inget med mitt.. ARGH! (men jag fick låna hans och dra upp en)

nu har han sprutat ner köket med diskvatten och diskat all disk, vilken karl man har :D medan han gjorde allt detta så brände jag nästan riset i pannan och kokade sönder fem ägg.. lyckat!

det är nog dags att avsluta den här dagen känns det som.. imorgon är en ny dag med nya möjligheter åsså kommer pappsen med sambo och husvagn på besök :D wiihoo!

najtinajt

alla dessa drömmar..

jag drömmer förbaskat mycke numera, vet inte vad det beror på men under min promenad poppade två av dom upp i skallen på mig.. inatt var det så här:

igår bad jag andreas köpa melon, dum som jag var så skrev jag inte vattenmelon utan han kom hem med två honungsmeloner vilket inte gjorde mig allt för lycklig. dom är goda men inte lika goda och absolut inte det jag var sugen på.. och han borde veta att jag syftade på vattenmelon efter våran resa ;) menmen shit happens.. detta i sin tur blev till en dröm inatt, jag letade något i vårt kylskåp (som av någon anledning hade fått en sval) och hittade där minsann en melon, låångt låångt inne.. han hade gömt den, gullegrisen! :D hahaha.. såå sugen är jag på vattenmelon med andra ord ;)

en annan dröm var att jag skulle tatuera mig, jag har en tatuering jag verkligen vill göra men som inte blivit av utan den ligger och skvalpar i en låda här någonstans.. men hur som så skulle jag göra den men samtidigt ville jag tatuera en annan också, någon slags mask.. rätt söt men va fan, en mask?! lite som sir väs (eller hur han nu stavar sitt namn) i robin hood. men när jag visade bilderna för tatueraren (vi var utomlands) så tyckte han (beach-killen) att jag skulle tatuera en krona istället (se bild här nedan).. så jag tror att det slutade med att vi skulle ha kronan på ormen.. SHIT! jag hade hur som helst skitsvårt att bestämma mig var jag skulle placera den och sen vaknade jag, tur det var en dröm!



en krona i stilen ovan typ.. vackert :)

för mycket sömn..

har sovit som en kratta inatt, vaknat typ hela tiden och fått gå på toaletten ett par gånger. snacka om att jag va less när jag tittade på klockan och den var halv tre bara! men hur som så somnade jag om när andreas for på jobbet och sov till halv elva, sjukt! måste försöka ta mig i kragen och kliva ur sängen i tid.

nu ska jag ut i solen på en promenad, sköönt!

get!

jag och andreas, och några hundra andra, badade någonstans vid medelhavets kust i onsdags.. jag tittar upp mot land och ser ett djur stå och beta i en buske, pekar mot djuret så att andreas också ska se det och vi skrattar till av någon anledning. samtidigt börjar två engelska kvinnor peka och skratta mot djuret, en stund senare tittar de mot oss och utbrister:

-hahaha, we have never seen a turkish goat before! (dom lär ju se likadana ut menade dom på.. stooor uppståndelse)

jag och andreas skrattar till och tittar på varandra, är det inte en kossa som står där i busken? det tar någon minut innan jag öppnar munnen samtidigt som engelskorna och utbrister:

-isn't it a cow?!

världens skratt.. vi simmade mot båten efter det och dom engelska kvinnorna skrattade varje gång dom såg oss efter det, snacka om att det kan bli fel :D men nu vet ni, en turkisk get är detsamma som en svensk kossa.. hell yes!

åter i sverige..

vi ramlade ner från himlen i torsdagskväll och var åter i umeå vid tio-tiden.. hann sova, packa om och sticka iväg till midsommarfirande hos andreas kompisar i strand. stressigt :) hade en riktigt trevlig midsommarafton och avslutade den med att titta på nhl draften, sådär lagom midsomrigt ;P
i lördags drog vi ut till spöland och tittade på rodden i älven (undra om det va i vänfors vi va?), strand kammade hem vinsten och spöland hamnade sist.. man kan kalla det för någon slags byakamp :) spöregnade under hela tillställningen iaf och när det var slut så slutade regnet, lyckat! åkte till andreas föräldrar och käkade middag där och sen drog vi hem, städade utav bara den i 10 minuter och sen kom en annan kompis till andreas och tittade på film med oss - the tourist. den var helt okej men jag hade väntat mig liiite mer, den var lite för förutsägbar.

igår slöade vi och tvättade upp alla kläder sedan turkiet (vilket var grejt, har några få bilder som jag kan lägga upp senare) och idag har jag sovit till elva.. måste nog ta å rycka upp mig tidigare om det ska bli nåt av den här sommaren ;D

nu är det dags för lite kaffe, en promenad och sedan får det nog bli att ta tag i diskberget. suck!

bye bye sweden!

nu är det bara timmar kvar innan vi sitter på planet mot turkiet.. snacka om att det kommer att bli skönt med lite värme igen! trots att termometern visar 20 grader idag så tycker jag att det är rätt kallt ute =/

jaja,. vaknade av ett gäng killar som sprang utanför fönstret och skrek "dags att vakna allihopa" eller nåt sånt.. och nog jävlar vaknade man! snacka om lyhört!

hade ju delexamination i tisdags på statistiken och med tanke på mitt resultat är det nog ingen mening att jag fortsätter, jag behöver hjälp av en fysisk person för att fatta detta känns de som. att bara läsa är kört. nog för att jag blev godkänd, PRECIS, så kommer det inte räcka till resten..

så jag erkänner mig besegrad.. av statistikens konstiga tecken och sannolikhetsläran. tänk om jag bara finge låna GW över sommaren, då hade nog allt gått mycke bättre. (för er som inte vet vem GW är så är det en föreläsare på uni)

nä nu lär jag nog ta å packa lite.. börjar bli liiite panik :)


back in umeå!

kändes skönt att komma hem igen och helst att ha två dagar på sig att packa, oändligt med utrymme för att sitta ensam och göra statistikens första examination och underbart att få mysa igen (trots att det bara var i förrgår senast)..

hade planer på att stå innanför dörren när andreas kom från jobbet men insåg rätt snabbt att han nog skulle få en hjärtinfarkt och dö om jag gjorde så, han visste nämligen inte att jag kommit hem. istället tänkte jag lägga mig i soffan och låtsas som ingenting när han klampade in genom dörren.. men allt sket sig.
jag tog cykeln ut till ersboda för att handla lite, medan jag var där så pratade jag med honom om lite ditt och datt och givetvis säger han då att han ska ner på stan en sväng.. jaja jag har inget speciellt för mig ikväll säger jag (konstigt att jag inte har några planer då jag är "hemma") och vi lägger på. på vägen hem så får jag cravings efter stan och skickar ett sms och frågar om han vill ha sällskap.. där sprack det! jag som hade världens bästa lur på gång..

men han blev glad iaf.. och det är huvudsaken :D

nu sitter vi vid varsin dator, han jobbar.. jag försöker fördriva lite tid. om två dagar sitter vi på ett plan och väntar på att få lyfta vid den här tiden!! WIIHOO!

nu blire nå annat..!

hemma..

igår styrde jag och andreas bilen mot resele, eller jag styrde.. andreas sov som en stock i passagerarsätet. väl framme så firade vi mammas födelsedag med fika, middag och lite vin :) tog årets första dopp och höll på att svettas ihjäl i värmen.. imorsse steg vi upp och gjorde oss klara för att åka vidare, åkte hem till pappa men han var tvungen att åka och jobba på en gång så vi surrade med rosie och käkade med henne innan andreas styrde bilen mot umeå och jag hoppade av i långsele.
jag har äntligen fått träffa lilla malte, elin och björns lillfis.. såå himla söt! man blir alldeles varm när han tittar på en med dom där små små ögonen, att man kan vara så liten!
nu sitter jag i sängen hemma hos therese och stefan, imorgon drar jag, therese och lilla emilia iväg till sundsvall och sen får vi se vad som händer. är första examinationen i statistik på tisdag och syrrans kids har skolavslutning så kanske ska försöka hinna med båda, bara att hålla tummarna för statistiken känner jag.. jag är rätt lost!

nu ska jag skalla kudden, antar att tessan väcker mig vid sex så har väl rätt tajt med sovtid inatt.. men imorgon blir superkul, precis som igår och idag!

natti natti

om 12 timmar..

sitter vi garanterat i bilen på väg hem mot sollefteå.. ska bli så härligt att få komma från umeå ett litet tag och få träffa alla hemmavid.

idag vaknade jag skitsent och tog en promenad, höll på att dö av svett när jag kom hem igen.. helt sjukt vad varmt det är utomhus (var 23 grader i skuggan då), efter det så slösurfade jag och sen cyklade jag upp till frida på ålidhöjd och la mig och solade med henne, höll på att dö av värmeslag där istället, varvat med svett såklart. vid tre cyklade jag hem och när andreas kom från jobbet bokade vi en resa till marmaris, ska bli så jävla underbart att åka härifrån (och helst när det ser ut att bli halvkasst väder :D) så på torsdag drar vi.. hinner lagom tillbaks till umeå för att tvätta och packa väskan inför utlandet. nice!

nu sitter jag och tar mig ett glas vin, har käkat hamburgare och spelat poker.. snacka om att man känner sig som en ungkarl, men kolla själv.. ibland ska man få till det! och helst när karln är ute och roar sig på annat håll!



nu ska jag diska (lämna ungkarlslivet), tvätta, plocka ihop lite och packa inför morgondagen :D WIIIHOOO!

hur man vet att man har tråkigt..

iaf från min sida så märks det när jag läser kissies blogg.. jag blir bara irriterad men ändå fortsätter jag att läsa. suck. så nu skriver jag ett inlägg här istället.. har också hunnit glutta på blondinbellas blogg och på egoinas blogg och såklart mina vänners bloggar (dom sistnämnda är helt klart bäst).

hur som..

jag och andreas kom överens om att det blir våfflor till middag idag så jag cyklade iväg till coop för att köpa mjölk och sylt, busenkelt att hitta mjölken men sylten fick jag minsann fråga efter. betalade, tog två fryspåsar och tyckte att det skulle hålla för mjölken och sylten.. dom pallar ju två kilo frukt!

började cykla hem igen.. cyklade över vägen och tog mig upp över trottoarkanten (precis som vanligt) men något oväntat inträffade.. påsjäveln gick sönder och jag tappade ut både mjölk och sylt.. vad hände med mjölken? jo den ligger i en pöl ungefär vid preem här på haga, hoppas någon kissemiss hann dit och lapade medans det fanns kvar.

men jag blev iaf vansinnig och cyklade hem.


borde gå och köpa mer mjölk, kanske på ok denna gång.. wish me luck!

jaha?

vad ska man hitta på idag då mån tro.. en liten cykeltur till ersboda och köpa innerkruka, ligga och sola bakbenen så att dom blir samma färg som framsidan av benen?

äh.. det löser sig. inte sitta här iaf :)

kräfta

att jag aldrig lär mig, nu har jag lyckats pressa i solen så att jag är helt röd igen.. och det sviiiiider på mina smalben. fan.

lite fusk..

tog mig än en morgon ut på lite morgonmotion men fyy fan va det är jobbigt vissa bitar av vägen.. det bästa med "min" runda är att den består av två stora uppförsbackar i början och avslutas med en lätt sluttande (2 km lång) backe.. alldeles perfekt! det bästa är att jag brukar jogga sista biten och sluttningen är ju inte till min nackdel om jag får säga så ;P liite fusk alltså.. menmen, all motion är bra motion.

nu har jag tagit en macka i typ två tuggor och funderar på var jag ska sola idag, antingen här hemma på baksidan eller hos frida på hennes tak.. det värsta är att det är lite halvlångt till frida och att jag borde läsa lite statistik så att jag har det gjort innan första examinationen.

igår kväll tog jag cykeln till teg och grillade med sara och frida, var riiktigt gott måste jag säga! alla hade med sig en bytta potatissallad och alla ville bli av med den.. ni kan ju tänka er hur mycke som är kvar i saras kyl än ;P var inte hemma förrän typ halv tolv inatt och jag kom nog inte i säng förrän strax innan ett.. jäkla tur att jag tog mig upp nu imorsse :)

äh, har egentligen inget riktigt vettigt att skriva så vi stoppar där. återkommer senare!

nu.. SOOOOOOL :D

???!!!

sitter och snurrar bland sommarkurserna 2012 av någon jävligt konstig anledning men finner till min fasa följande kurs: Djurparksdjurens beteende

VA?!

alltså att man kunde examineras i det hade jag ingen aning om, harry potter är ju också en sån där sjuk kurs.. men men, inte undra på att den ligger ute redan nu. lär ju krävas tid för att fylla upp dom platserna!

statistics there is..

japp, om 45 minuter är det kursstart på universitetet för statistik, del två.. statistiska modeller. det är nu bestämt att jag ska medverka, beslutet togs gemensamt med csn-tanten som lovade mig att jag fick faila utan att det påverkar mitt studiebidrag/lån till hösten.

men jag är liiite väl lat så jag drar inte upp på uni för att medverka på kursstarten utan går ut i solen, lägger mig på en filt och läser den fiiina tjocka boken - the practice of business statistics. kommer bli riktigt skoj! (fast nu fick jag ångest, borde gå på kursstarten.. egentligen)

men annars då? klippte mig igår.. är rätt nöjd förutom att jag ju hatar att fixa håret, det är ju det där pillet som gör mig vansinnig (och att det inte gör som jag vill. någonsin!) menmen det växer ju ut, sakta men säkert.. hon jag klippte mig hos skulle åka till sölvesborg idag, till sweden rock, och spela. min första tanke var väl inte att hon hade ett rockband direkt?

imorsse drog andreas iväg igen, till skellefteå, och blir borta tills imorgon.. alltid lika tråkigt trots att jag vet att dagen oftast går tokfort och att jag knappt hinner sakna honom (förrän på kvällen), han är ju faktiskt aldrig hemma på dagarna typ. istället ska jag börja planera min hemfärd, för mot sollefteå bär det av snart.. elin har ju fått en liten malte jag måste få snusa lite på och det är bra längesedan jag träffade alla andra också, har ju inte varit hemma sedan april!

nä inte sitta här å slappa nå mer, måste göra nåt..


ps. tog min första powerwalk/joggingtur på väldigt länge imorsse.. jag kommer att va helt väck ikväll!

dagen d.

idag händer det, jag ska klippa mitt hår! grymt nervös med tanke på att jag är livrädd för att något ska gå fel.. men vi får väl se hur de går, tur jag har långt så det går att klippa till om de blir fel!

annars så händer inte så mycke, lite småaktiviteter här och där.. grillade hos andreas kompis i fredags, rätt coolt att vi var två therese, två andreas och två tina som grillade, det händer då inte varje dag! i lördags snurrade vi runt på stan och på kvällen grattade vi andreas kusin som tagit sin civilekonomexamen, öppet hus med massa mumsig mat och trevligt folk.. och igår då? hm.. vi cyklade till grubbe så att andreas fick klippa sig (han har nästan inget hår kvar nu känns de som), sen låg vi på gräsmattan här bakom huset och läste lite.. givetvis hann jag bränna ryggen! och igårkväll tittade vi på film och big broter, visst vann rätt person!? vi gick iaf och la oss nöjda :)

GRATTIS SIMON!

nä nu ska jag ta och göra mig klar, dricka lite kaffe och sätta mig på cykeln till mariedal.. där finns nämligen den billigaste frisörsalongen jag hittat (känns nästan ännu värre bara för det!). hej då håret!

bra början..

klev upp (alldeles för sent) och skulle plocka fram en brödbit ur frysen när jag inser att det rinner vatten där i.. det var "snö" överallt.. förhoppningsvis går frysen att rädda med en avfrostning så jag är i full sjå med att frosta av den nu.. men vad händer om det inte fungerar? då finns det för fan inte ens "snö" i den... shit!

25%

alltså nu är det nog bara att hålla tummarna (eller tummen).. för idag skrevs läsårets sista tenta och jag kan banne mig inte sätta fingret på om jag klarat det eller inte.

men ikväll ska jag ut med gänget, ett litet sorgligt avsked så här i början av sommaren och ett välförtjänt sommarlov från varandra.. tror att vi kommer att må bra av det trots allt! jag kommer att sakna alla så himla mycket!!! till hösten är det nya tag igen (och har vi otur så blir det en uppsamlingstenta där innan skolan börjar).. men 25% civilekonom, jag snuddar vid det iaf.. 18/36 borde man väl ändå ha lyckats kamma hem.

äh nu sova en stund så jag orkar med kvällen.