stackars mamma..

detta ständiga bollplank, denna växel.. har lyckast ringa henne typ fyra gånger på 30 minuter.

1. mamma du måste gå på bolaget och köpa vin till mig, dom stänger tre!
2. mamma du behöver inte gå på bolaget, dom har öppet till sex.. vi hinner själva.
3. mamma kan du snälla snälla åka upp och köpa grundfärg till mig, dom stänger fyra!
4. hej...... tänkte bara säga att du har ett gäng matlådor hemma hos mig som du kan ta när ni ändå är där.

mamma suckar nästan när hon svarar numera.. men hon är den bästa mamma man kan ha!


imorgon bär det av hem till graninge, ska slipa och måla min kökssoffa och hämta nya köksstolar.. jag ska sälja mina gamla ikväll =)
ingen som har ringt om vardagsrumsbordet än... =/

jag och milla funderar på att ta en sväng på krogen imorgon (om emma läser det här kan jag tänka mig att hon blir glad - föreslå gärna en förfest!).. blir inget kramfors med andra ord.

sitter på jobbet, tror inte att någon jobbar idag förutom vi på kundtjänst. så himla lugnt!
nu ska jag återgå till telefonen ige..

/T

bilder

här kommer bilderna från i måndags..!

         

           

         

                           

uttråkade barn, målande syster, höjdrädd tina.. fast jag stod faktiskt också längst upp på stegen och målade... däremot så fastnar jag inte på bild..

på bilderna ovan så får ni en liten glimt av mitt nya vardagsrumsbord också, nästa bilduppdatering blir när allt är klart...

xxx

min tur då..

med tanke på att alla verkar fylla i den här så får jag väl ta å göra det också, ja ja jag faller för grupptrycket JAG VET!


(x) Mascara över 100 kr

(x) En plattång

( ) En locktång

(x) Designparfym

( ) Foundation över 200 kr

(x) Ögonfransböjare

( ) Olika borttagningsmedel

(x) Speciell hårbalsam i en sprayflaska

( ) Läppglans över 100 kr

( ) Hårinpackning

( ) Bodybutter

(x) Bodylotion

(x) Parfym över 300 kr

Summa = 7


Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag

( ) Använder foundation varje dag

( ) Använder mascara varje dag

( ) Använder kajal varje dag

( ) Använder läppglans varje dag

( ) Använder bodybutter varje dag

( ) Använder bodylotion varje dag

( ) Använder ansiktsrengöring varje dag

( ) Använder hårinpackning varje dag

( ) Använder hårspray varje dag

( ) Tränar på gym

( ) Klipper dig varannan/varje månad

Summa = 0


Du har...

( ) Tonat håret

(x) Färgat håret

( ) Hårförlängning

(x) Piercat dig

( ) Tatuerat dig

(x) Tagit hål i öronen

Summa = 3


Totalt: 10


1-10 Den naturliga naturligaste tjejen.

10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.

25-30 Barbiedocka. Bara plast.

YES! jag klarade mig ;P


blind

igår satte jag ut annonsen på blocket... fick mitt nya vardagsrumsbord så för tillfället har jag två bord i ett (för litet) rum. det värsta med denna annons va att jag va trött och tankspridd när jag skrev den.. lite panikslagen för att jag skulle iväg å träna och att jag inte hade någon telefon att betala med just då... jag skriver in annonsen trycker och granskar den så att den ser "ok" ut och nu idag när jag går in och kollar på bekräftelsen så har jag skrivit vardagsrum och köksstolar, gott folk - ni är välkomna in och köpa mitt vardagsrum för 200 kronor!

fan fan fan fan fan! äh.. jag orkar och vill inte betala 10 kronor för att rätta till mitt eget fel. folk får skratta åt mig istället..

jaja.. de va blocket-incidenten, i övrigt så rullar det på. har målat första varvet i rummet nu förutom ovanför fönstret, har en del smaskiga bilder på syster som sitter på min garderob och skakar.. (jag vägrar kliva upp dit)
har flyttat min säng så inatt har jag legat som på spikar, min säng är nämligen inte stabil när man flyttar den minsta millimeter.. för varje liten "vändning" jag gör nu så gnekar sängen för att göra mig beredd på att ligga på golvet vilken sekund som helst.
imorsse va jag inte på humör när jag i slow motion vände mig för att grabba tag i väckarklockan för att döda den.. när jag i vanliga fall slänger mig över den för att den ska sluta vråla oljud och störa min sömn (vilken jag inatt fått från alla ångor av färgen)..

barnen va med igår (läs: min lägenhet är uppochnervänd), när syster och barnen åkt och jag satt i soffan för att komponera min annons så ser jag att mina nyinköpta guldfåglar numera ligger ner i blomkrukan och inte står som de gjorde ett par timmar innan...
efter många timmars "hipp hurra för här kommer bumbibjörnarna" så fick jag byta ut ljudet mot min cd istället.. synd bara att jag hellre lyssnar på barnens gnolande barnprogram en tråkig eftermiddag/kväll.. men ja, efter 20e gångens hipp hurra så kände jag mig kanska tondöv för just den låten och hade hellre lyssnat på fabbes "BATMAAAAN-gitarrkling"

de känns som att jag bara ordbajsar mina meningar för tillfället.. stavfel - grammatiska fel får gärna rapporteras till mig så att jag kan bättra mig till nästa gång.

nästa gång lovar jag att lägga in bilder på barnen, färg, syster på garderob, slokande fåglar och nytt vardagsrumsbord...

ps. när jag skruvat ihop mitt nyinköpta (billiga) ikea-bord så ser jag en stoooor skada på bordsskivan, slängde mig på luren för att ta upp en fajt med ikeas kundtjänst... tio minuter senare så hade jag fått info om att de skickar en ny bordsskiva... trevlig prick jag talade med måste jag säga, jag behövde inte ens yppa mina irritationer.

/T

sälj

nu har vi börjat på en plan...

4 stolar för 200:-
soffbord 200:-

ska jag våga ta mer? bilder finns på både vardagsrumsbord och stolar på bloggen har jag insett.
någon annan som har en prisidé?

/T

tjejkväll

jag och milla satt på jobbet imorsse (fika) och tittade i tidningen och ser "tjejkväll"... yippieee! tjejkväll på stan (läs: vi har en bra anledning till att skippa träningen ikväll)..

va upp på åhmans efter jobbet och hämtade färg, fogmassa, sandpapper, roller, pensel och täckpapp... hem å ut på stan! åt en macka på sebastians till middag (är jättehungrig nu) och sen kikade vi runt i alla butiker.. jag brukar shoppa som en tok men idag va de nåt som va fel =/

* tre par trosor (take 3 pay for 2)
* "glädjekalender" för 2009
* en pocketbok - titeln minns jag inte men den handlar om en familjehund

jaja... de gick pengar iaf, jag förstår inte hur så lite kan vara så dyrt.
nu när jag kom hem så tog jag sandpapperet och putsade på spacklet vi lagt på... tittade på fogmassan och tänkte kan man stänga tuben efter man öppnat den? sen la jag ifrån mig den igen.. kanske är som min älskade syster säger att de e svårt.. jag håller på det ikväll iaf.

imorgon åker syster till sundsvall å hon ska shoppa ett bord till mig! ÄNTLIGEN!!! de blir de billigaste men det som passar in bäst för dom pengarna.. (ni ser.. jag behöver inte ens shoppa själv för att få hem något nytt)

min plan nu är att ta kort på mitt vardagsrumsbord och mina köksstolar och lägga ut dom på blocket.. blir 150:- för 4 inte alltför snygga stolar för dyrt? 100:- för ett vardagsrumsbord? äh jag har ingen aning om vad jag ska ta.. ska ta med mig bilderna på jobbet och fråga om lite råd där..

nu ska jag gå och läsa beskrivningen på fogmassan, passar den inte mig så tänker jag städa istället.. diska iaf, kanske.

g´natt

uppdrag florist

japp.. efter att jag la in den där bilden på köksduken för ett par veckor sedan så har jag gått och tänkt på mina blommor, har planterat om en (hoppas den överlever chocken) och nu la jag blicken på en annan i köksfönstret.. stackare..

                   
före                             mittemellan                   efter

den blev ju inte bedårande men mer bedårande än innan iaf.. jag måste ta å gå en kurs eller nåt!

tog också lite kort på spacklingen... vet inte om någon är speciellt intresserad men jaja... here they come..

                   

bild 1: liiiiite spackel
bild 2: lysknappen som människan glömt, skavsårsplåster istället för eltejp!
bild 3: det börjar bli lite stökigt...


jaja.. så ser det ut för tillfället, bilderna sen i lördags måste jag flytta till min gamla telefon för att få in dom i datorn, LG har nämligen inte uppfunnit program för vista! underbart... eller inte

nu ska jag dra på mig ett par strumpor, fylla vattenflaskan och sätta upp håret.. därefter bär det iväg på kick boxing - där ska jag ta ut mitt dåliga humör, om jag orkar.

/t

spackel..

skippade träningen idag för att börja med rummet... (på riktigt denna gång) syrran tog kniven och började karva lite på väggen, fick panik å därefter bestämde vi oss för att vara lite lata och göra det enklare för oss. snacka om att dom fuskat förra gången dom målade i rummet, nu har syster skurit bort lite tapet och spacklat lite. lite fog och därefter färg så ska det nog (förhoppningsvis) ordna sig =)
ska försöka ta lite bilder, om jag bara lyckas ladda kamerahelvete någon dag..

själv så brände jag ett par skivor till henne medans hon "arbetade"... de e bra att kunna byta kunskaper :D

jag har lite ångest över att jag skippade träningen idag, jag tror att någon måste börja peppa mig hädanefter.. jag känner mig grymt lat! imorgon blir det iaf kick box (as usual) och jag gruvar mig för uppvärmingen.. huuga!

utbildningen sket sig iaf, jag har inte behörighet tydligen... man ska ha minst två års yrkeserfarenhet PLUS grundläggande behörighet för högskolestudier. jag har det sistnämnda men inte yrkeserfarenheten...
hur fan ska man kunna få ett jobb inom ekonomi om man inte har utbildning? suck

imorgon blir en bra dag har jag bestämt... den här dagen blev ju bara skit!
peppa mig nu för träningen! håll mig igång..

g'natt


krogbesök..

i fredagskväll bar det iväg till mamma, åt jättegod paella som dom lagat... till och med barnen åt som några hungriga vargar (efter lite mutning).. va så himla trött så det slutade att jag låg i sängen redan vid halv elva o deckade nog kanske prick.

lördagen bjöd på löv-krattning, busk-avverkning och slit å släp med allt efterarbete.. menmen, vad gör man inte för sin mor? barnen hjälpte till också.. jätteduktiga!
fabbe och melvin satt på en pallbock... melvin fram och fabbe bakom... helt plötsligt börjar fabbe boxa på melvin (helt utan anledning..) vet inte om syrran fick fnatt men eftersom jag är lillasyster så fick jag ta emot boxningsslagen från henne.. efter ett tag så började syrran brottas med mig, ja... vi e helt galna!

mamma frågar melvin: men melvin va gör dom
melvin svarar: dom kramas

hahahaha... dom e bra roliga, efter det så slutade vi brottas (de gav ingen effekt på dom...iaf inte på melvin)

efter lunch så bar det iväg hem till mig, mötte emmi och ante på vägen så dom kom upp en sväng =) sååå roligt!! fan att dom bor så långt borta =/ hade ju tur att jag lyckades se bilen iaf..
jag å milla knaprade i oss en pizza från valvet strax därefter (pizzan va inte klar när vi fick den -arg- så den åkte in i min ugn innan den kunde förtäras..)
up up and away... mot vallåkersgatan, där väntade emma, johanna och maria på kvällens förfest.. kanonkul! 

              
ingen bild på milla än men det kommer... ska bara ta bilderna som finns på min kamera.. dom här bilderna har jag knyckt av emma :D

drack en massa vin, för mycke vin... in på krogen å dansade lös! så längesen man va ut - de va faktiskt lite uppfriskande :D

med ömma fötter, en vag fylla och en irriterande tanke i bakhuvudet så klampade jag hem... hoppade i säng och hör å häpna - läste ett kapitel i "alla var där"..

söndagmorgon - hittar boken tappad på golvet (från sängen sett), snusen utlagd på andra sänghalvan och en söndertorkad hals uppenbarar sig med ett kraxande. inser snart att jag måste iväg till pappa för att byta till vinterdäck och sätta på ett nytt extraljus på bilen (det förra har av någon mystisk anledning gått sönder..)
efter mycke ojande så tar jag mig ur sängen och in till köket.. kaffe kaffe kaffe.. ringer milla, milla upplyser mig om att jag drack mer än vad jag tycks minnas - bilfärden till pappa fick vänta ett par timmar till.

kom till slut iväg till pappsen, bytte däck, lyse och försökte hitta vart det läcker in i bilen... (utan resultat), god middag och därefter marängswiss.. syrran kom också förbi och käkade med oss =)

hem hem hem... in på videoteket, ryckte en film (hyrde faktiskt den första vi tog i), lösviktsgodis, chips, ostkrokar... hem och såg på "meet bill".
filmen va bra, lite knepig ibland och förbannat dåligt slut men den är godkänd :D

NU...har jag skrivit ett för långt inlägg å nu ska jag jobba istället.

vinkvink.


godis

fick en länk utav en kollega igår där det framgår hur många kalorier det är i godis, alltså specifika sorter... ja gär en lakritsälskare så jag klarar mig ganska bra! klistrar in länken här nedan så ni får kika på den =)

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/viktklubbse/article2035413.ab?service=print

igår blev det långpromenad istället för träning, jackan va genomsur när jag kom hem.. jävla regn! även fast man ofta sitter inne å slappar på hösten så blir man lika irriterad på regnet som strilar ner där ute, samma skit idag!

blir inge kramfors i helgen utan de blir till att stanna hemma.. åker upp till mor ikväll å en sväng till pappa på söndag =)
noll planer om lördagkväll, någon som har nåt tips?
jag skulle vilja börja måla mitt rum lite mer men ja... syrran ska ut å partaja å jag är värdelös på att måla + att jag är höjdrädd.. kanske ska börja skruva isär lysknappen å spackla runt den iaf (hur spacklar man??)

sitter än en gång på jobbet... känns som att jag bor här, jag åmar mig över mina skavsår efter alla nya skor (promenadskorna är inte ingådda heller).. innan dagen är slut så kommer nog mina kollegor ha skavsår i öronen av allt gnäll :D

fick min beställning från ellos för ett par dagar sen, synd bara att jag badade i den jättesnygga tröjan.. jag beslöt att skänka bort den som födelsedagspresent till min älskade natalie istället för att skicka tillbaks den =) hoppas att hon kan ha den.. annars blir den till myspys-tröja hemma =) bältet däremot va jättefint.. synd att jag tog en större storlek bara, har ju gått ner ett par kilon igen å förhoppningsvis så blir de fler.. :D

nu ska jag börja jobba... har slappat dom första tio minuterna så jag borde väl sätta igång..

xxx

header

satt igårkväll och skulle göra mig en egen header till bloggen... de e inte lätt, förstår inte hur dom får den att ligga i mitten å hur dom får den att vara så stor.. den jag gjorde blev minimal även fast jag följde ett A4-ark.. snart tar jag å målar en och klistrar på skärmen (synd då att ni inte får se den..)
hade en plan på att vara egoistisk då jag skrivit jag. på min sida sedan begynnelsen av denna blogg.. de blev inget mer jag än den där headern som ligger för tillfället... jag är less på bloggens utseende men vill inte betala för att få till en fin ny...

ikväll har jag inte tid med att pillra med det... å dessutom så förstår jag mig inte på hur man flyttar lager i såna där gratis-program (tacka vet ja photoshop.. som e svindyrt)...
någon som har något tips? hur många pixlar gäller för headern osv..

nu sitter jag än en gång på jobbet... väntar på ett möte, ska väl gå om kanske fem minuter till ett litet eget rum (funderar på att ta med en filt å en kopp choklad men har inte bestämt mig än)..

jag har börjat fundera på GI-metoden, jag har läst en hel del.. hittat en del tabeller man ska följa men jag förstår fortfarande inte.. någon som vet hur många kolhydrater man får äta per dag - och detta då inte räknat i gram?
jag åt kesoplättarna som blev över igår... dom va inte lika goda när man värmde upp dom men jag har kommit på vilken av mina kryddningar som passar bäst iaf =)

nä nu... nu ska jag ta å göra något vettigt, kanske öppna upp inkorgen för att se om det kommit in något spännande som jag möjligtvis hinner med innan mötet.



de här skulle bli min header... jag hatar bilden i mitten (de va de lagret jag ville flytta lite på... ) äh nu är det flattat och klart men opassande ändå.

på återseende..

38 minuter

jag förstår inte varför tiden går så långsamt.. har nu 38 minuter kvar till min första paus... efter pausen är det två timmar till lunchen... å så där rullar dagen på.
jag är spyless på att jobba, skulle behöva ett års semester känns de som, en utlandsresa iaf?!! kan ingen snäll själ skänka lite pengar så att jag kan åka iväg en sväng ;)

tränade igår och i förrgår... mina ben känns som gele, bara tanken på att ställa mig upp smärtar fram på låret. jag ska inte klaga, träningsvärk innebär att det tagit (synd bara att muskler väger mer än fett).

ikväll blir det hemmakväll med en skål med morötter =) gött!

åh förresten! jag lagade mat (efter recept) första gången på typ fyra år igår, de va faktiskt roligt! hör och häpna... det gick att äta också.. gjorde kesoplättar med skinka i :D

Kesoplättar (ca. 6 stycken)
2 ägg
1 liten burk keso
3 msk dinkelmjöl
100 gr skinka
å sen en massa kryddor (efter smak)

jättegott! de tipsar jag om... förhoppningsvis så håller mitt humör för matlagning den här gången, har hittat en blogg som jag fastnat för och i bloggen finns en massa mumsiga recept.. (iaf ser det ut att vara mumsigt..)

nu ska jag ta å återgå till jobbet.. tack å lov så är det ganska lugnt idag vilket brukar innebära en hel del lugn å ro, skönt!

krämkräm

money money money!!

dagen har kommit då jag fått MÅNGA sälj och därav kompletterat nästa månads lön med en hel del pengar, jag blir så lycklig när dom säger.. kan du fixa de här till oss? GLADELIGEN puttar jag upp 20 abonnemang och tjänar en hacka på det.. jag älskar pengar, tänk om man finge bada i ett hav och ta med sig så mycke man vill hem!

igår räknades det tusenlappar över bordet, när jag ska till och räkna pengar handlar det oftast om enkronor eller i bästa fall tior.. jag blir förundrad över att få se en tusenlapp, jag känner för att gå till banken och låna 100 000 bara för att få hålla i bunten och sen få lämna tillbaks (räntefritt!)

gott folk, jag hoppas innerligt att jag kommer in på utbildningen, att jag får gotta mig i räkenskaper och få titta på siffror resten av mitt liv!
jag brinner av glädje när något blivit galet på en faktura och den ska räknas om.. ja jag vet, jag är en sjuk människa.

nu ska jag återgå till jobbandet.. 18 minuter kvar för att vara exakt, sen hemgång... mat och träning.

xxx


piller

...går ju att tolka på många vis.. för tillfället så pillras de ganska mycke hemma som ni kanske läst men piller slinker också ner i halsen.

fick ju penicillin för urinvägsinfektionen nu i veckan.. när jag hämtar ut dom så säger apotek-tanten "ta en klunk vatten innan, det är viktigt att den inte fastnar i halsen..den är nämligen frätande" - tips: passa er för selexid! än har jag klarat mig och halsen är fortfarande hel (inga frätskador än alltså), ska äta dom ett par dagar till så jag hoppas att jag klarar mig!

min älskling fyller år imorgon, har haft "kalas" idag.. är väl egentligen inget kalas när de inte är en massa barn men folk har vi haft här iaf =) känns som att jag ätit hur mycke som helst.. längtar till träningen imorgon så att jag får bränna nån kalori iaf..

Sundsvall besöktes i fredags så de blev lite shopping =)
*två par svarta skor (nästan stövlar)
*en löpare (duk) till J
*två kuddar
*display-plast till telefonen
*en pokalmugg från ikea
*knästrumpor (grå)
*pet shop's till felicia (julklapp)
*godis
*fika
*mat
var grymt nära på att få med mig en kanin hem... fanns jättefina på arken's zoo, en såg precis ut som min älskade spike! (jag är svag för kaniner)

fan å... jag inser att jag har ätit alldeles för mycke den här helgen!

svängde in i utansjö och skulle hämta ett extra-ljus till bilen men kom därifrån med en hel front till bilen.. fick två extraljus till halva priset av ett =) snacka om fynd!

nu ska jag sätta mig å kika på tv och försöka undvika dom pommes pinnes som är kvar... kommer att bli svårt!

/T

nu kommer det..

ja... inlägget som ALLA väntat på... har inte haft varken ork eller tid att skriva.. full rulle hela dagarna/kvällarna..

i måndags åkte jag på den där jävla urinvägsinfektionen igen, missade träningen på grund av de med tanke på att jag inte ville riskera att kissa på mig när jag stod där å tog i.. så de blev en ny duk =)

         

jag hatar mina nuvarande köks-stolar... jaja dom lär ju uppdateras när pengar finns. å ja jag vet... blommorna håller på att dö (förstår inte varför jag har för en gångs skull skött om dom)

tisdag blev det träning iaf, förbannat jobbigt å röven fick sig en omgång så jag har lite problem att resa mig upp numera med tanke på träningsvärken... hade en jävligt dålig dag också, va så förbannat less så jag skulle nog kunnat hoppa ut från fönstret (plasten hindrade mig)..
läkarn lyckades inte skriva ut ett recept så infektionen fick tydligen fortsätta sin lilla gång.. däremot så kändes de bättre så jag laddade för kvällen å slog av mig lite ilska på kick boxingen.

onsdag (igår).. jag skippade träningen för att syrran ska hjälpa till att måla om mitt sovrum, tog hem en provburk med färg så hon målade en bit på väggen.. (grundfärgen).. ska även bli en väggmålning, tror de kommer att bli skitsnyggt!

                             
dom första tre bilderna är mitt stökiga rum för tillfället... ursäkta röran (!).. sista bilden är färgen som kommer att bli på väggen i sovrummet, målningen kommer att bli i mörkmörkmörkbrun.. färgen hade inte torkat då jag tog bilden så lite annorlunda blir det nog (äntligen blir jag av med det gula!!)

vad mer har hänt?

jo nya platser på jobbet.. också äntligen! jag trivs där jag sitter men håller för tillfället tummarna på att jag ska få upp en skärm bakom mig så att folk inte ska kunna smyga sig på mig hur som helst.
förbannat jobbiga samtal har jag fått idag.. jag har suttit helt stum efter varje men ÄNTLIGEN hade ett ärende jag tog på mig den 25e september löst sig! YESYESYES! that made my day!

kändes underbart att trippa ut från jobbet efter att ha spenderat åtta timmar om dagen där i sju dagar! nu sitter jag i kramfors hos jörgen å ska försöka hitta på nåt att göra.. har tagit med mig en bra bok utifall att jag får tråkigt.

imorgon bär det iväg till sundsvall med emmi och ante och förhoppningsvis kommer jag hem med lite pengar kvar så att jag överlever till den 24e :D

annars är allt som vanligt..

/utpumpad T