allt och inget..

nu har det gått tre veckor sedan mitt senaste inlägg och vad har hänt? typ ingenting.

vi var iaf iväg en sväng till storlien, spontantripp med ett par vänner. bytte plugglokal från umeå universitetsbibliotek till fjällstuga deluxe och det var fantastiskt!

annars så skriver vi uppsats, lever uppsats, dör uppsats. hatar uppsats och älskar det samtidigt. skickade ut vår enkät för någon vecka sedan och är väl inte helimpade över de svar vi fått in, känner att det vore trevligt om iaf 100 pers till kunde svara. går det att beställa?

kom en liten prins william för ett par veckor sedan också.. han ska jag hälsa på idag :D var så himla längesedan jag snusade på bebis så han kom alldeles lagom i tiden! ska väl göra mig iordning så att jag kommer iväg, hoppas ni har en fin dag i vårsolen!

ps. för att göra det lite spännande här på bloggen så har jag mest troligt något roligt att berätta efter tisdag. så håll utkik!
 
 

det som inte får hända..

min meningslösa dag slutade med att carro hämtade mig och tog med mig till expo. där lyfte jag ett doftljus i locket.. givetvis lossnade locket och ljuset small i golvet. glas överallt. började skamset plocka ihop glaset med mammas röst i skallen "försiktig så att du inte river ner nåt".. skär mig på tummen. carro springer iväg efter personal och plåster, när hon kommer tillbaks har jag fyllt min kupade hand med blod så plåstret räcker inte. iväg efter toalettnyckel för att få tillgång till vatten och papper. blodet börjar sippra ut mellan fingrarna. snacka om kaos. värsta var väl att jag inte köpte ett skit där.. och inte carro heller.

vi lyckades med något som i princip aldrig händer.. vi kostade butiken pengar, vi gav dom inga!


boris - the wild cat..

tänkte att det var ett tag sedan jag berättade om boris bravader.. eller var det det? skit samma.
 
1. boris har gått på light-foder under en längre tid, utan resultat. därför tänkte jag nu återgå till "normalt" foder åt kissekatt. problemet var att jag kollade på boris så kallade godis (han tror att vanligt foder är godis bara för att han tycker att det smakar bättre än hans före detta (innan lightfodret)). godiset (fodret) hade tydligen ett bäst före-datum som passerade i december på de flesta av påsarna. kastade in dem i frysen och sa till mig själv att jag måste börja ge honom "godiset" till vardags för att bli av med det.
 
föreställ er en kisse som ätit äcklig, smaklös och trist mat i ungefär ett halvår (kan vara kortare) som får ett halvdagsintag av sitt favoritgodis istället för det där lightfodret. han blev ÖVERLYCKLIG! det tog honom ungefär 15 minuter att äta upp allt. cirka 30 minuter senare har jag en kissemurr som ser ut som en fotboll och springer omkring här hemma och vet inte riktigt var han ska ta vägen, kan ha varit magknip? stackarn.
 
det värsta är väl att han fortfarande inte lärt sig att han ska spara maten under hela dagen och att han numera ser ut som en fotboll två gånger om dagen.
 
mattes lösning = dela upp maten i "godisbollen" och i matskålen. det fördröjer iaf processen i cirka 1,5 timma.
 
2. igår hade jag myst ner mig i sängen (lagomt tidigt) och börjat läsa en bok (en skönlitterär, halleluja!). jag hann väl läsa ungefär tre sidor innan det låter som att vardagsrummet brakar ihop och kissen slutar springa runt som en jubelidiot (som han då gjort i ungefär en timma). det blir knäpptyst. jag väntar på att det ska låta nåt så att jag vet att kisse överlevt. inte ett ljud. med en djup suck så reser jag mig ur sängen och halvspringer ut (cirka två meter) i vardagsrummet för att mötas av .... sveriges mest beskedliga boris .... det var längesedan han var så söt.

hur som så hade han inte rivit hela vardagsrummet utan bara några bordsben som (tydligen) låg lite olägligt i ett hörn.
 
 
 
...nu får det vara nog med bravader för idag, nu ska jag sova.

yoga-premiär!

jag måste se mig själv som en liten tävlingsmänniska numera.. jag har nämligen börjat tävla med min gamla kollega fredrik på "funbeat". där registrerar man all träning och tävlar i minuter mot sina vänner... och ÄNTLIGEN har jag kommit om honom, BIGTIMES! han ligger på under 700 och jag ligger på närmare 1500 (sånär som på tre minuter). yes!
 
i övrigt så har jag (och emma) börjat gå på yoga. efter torsdagens uppvisning av våra yogakunskaper kan vi nog konstatera att det behövs, se nedan.
 

 .. efter att ha gått på första passet i fredags måste jag säga att det kändes som att mitt bäckenben och mina höftben förflyttat sig till en mycket bättre position. därför gick jag återigen (utan emma) på yoga idag och kände att jag var ruggigt rak när jag gick därifrån. måste fortsätta med det här. nu siktar vi på att det blir en efterbild i juni, då ska vi ha kommit närmare bilden till vänster här ovan. håll tummen!
 
nu ska jag skriva ut lite uppsatsgrejer och sen ska jag lägga pussel med utskriftens resultat. tjohoo! imorgon är det heldag på universitetet igen, fantastic.
 
hoppas ni haft en underbar helg!