dan före dan före dopparedan!

och vi har just anmält oss till fitnessfighten i januari, here we go! nu ska ett par kilon och centimeter bort.. och om vi blir en av finalisterna så hoppas jag ni röstar på oss ;)

nu hämta tvätten och packa väskan för imorron bär det av till sollefteå, hoppas ni har en mysig lördagkväll!

wörk!

det är längesen jag klev upp så här tidigt nu, har inte jobbat sedan oktober! men snart bär det iväg ;)

ni vet olles låt som uggla tolkade som går på radio hela tiden? jaa såklart ni vet.. hur som. den går man (jag) ju och nynnar på mest halva dagarna;

"där borta vid Bilen... har jag lagt min far, en anonym urna är allt som finns kvar.... LALALALALA"

men så en kväll i helgen eller om det var i förra veckan så avbröt andreas mig plötsligt i mitt nynnande och frågade vad fan jag sjöng, sjöng du bilen???!!

- eeuuhm ja, jo!
- men han sjunger ju PiRen!

hahahaha, jaja så jag försökte tänka om men fortsatte väl, i smyg, att sjunga bilen eftersom det helt klart låter bättre än piren. när min
glossybox kom så sprang jag ut till bilen och när jag satte mig och skulle köra iväg så spelade rix fm just den låten..

"där borta vid piLen, har jag lagt min far..."

DAAAAAH, vi hade ju haft fel båda två! intalade mig själv att jag minsann skulle påpeka det när jag kom hem men givetvis glömde jag bort det.

.. i förrgår när andreas åkte iväg till en vän så hann han inte mer än sätta sig i bilen förrän dom började spela låten och han upptäckte samma sak varpå det damp ner ett sms i min lur..

""där borta vid pilen" sjunger han :)"

så vad har vi lärt oss den senaste veckan? att trots att man fyllt 25+ så kan man misstolka texter och höra som en kratta!

nu ska jag borsta taggarna och bege mig mot bussen, ha en fiiin dag!

4 dagar

det är sjukt nära till jul nu och ikväll ska vi titta på ernst, äta lussekatter och pepparkakor och hoppas att mina julkänslor väcks till liv.. annars kanske dom kommer igång imorgon på jobbet :)

om ni har något förslag på vad man kan köpa till karln i julklapp så hör gärna av er, något ganska billigt tack! ;)

nu mat!

glossybox!

igår kom min första glossybox, hade hunnit glömma bort sms'et från posten när andreas kom hem men när jag väl kom på det igen så gick det fort att hämta paketet :)
 
 
ni borde också prova, 139 kronor för att få hem lite smått och gott i en box varje månad är inte fy skam! :D
 
klicka här eller på länken ovanför så får jag värvningspoäng också, det är ju bra ;)

18 december

känns som att det är början på november och att det inte finns en ände på den här kursen.. försöker förstå mig på en rad ord i en bok som skriver halvt på svenska, halvt på grekiska. kan inte sätta egna ord på skiten och då är det ju lätt att ha med det i en uppsats? nope.
 
idag är det tisdag, det innebär att det inte är allt för många dagar kvar tills helg och bara sex dagar kvar till julaftonsmorgon! var är julkänslan? har jagat den sedan början på december men den har inte hunnit infinna sig än, måste nog lyssna på mer julmusik.
 
nu har jag läst alla bloggar som är värda att läsas så här tidigt på morgonen.. det innefattar manshatarens. hon har en julkalender i sin blogg där hon tvingas berätta om nya saker varje dag och eftersom jag inte riktigt känner att jag har tid så kopierade jag inte den idén i år, kanske nästa år? MEN.. igår var det "berätta hur en perfekt dag ser ut för dig".. efter att ha läst det inlägget så börjar jag minnas våra ständiga vinfredagar, för det är precis det hon skriver om (indirekt), idol är utbytt mot diverse filmer men vad gör det.. så låt oss minnas tillsammans bloggvänner!
 
 
det var tider det!
 
nu måste jag nog kasta mig iväg, jag är nästan redan sen.. lyckat! ha en fin dag :D

nuså!

då var det återigen vardag och skola från morgon till kväll, skillnaden är väl att det är våra sista föreläsningar i FEK B som stundar och att det är mindre än en vecka kvar till jul! shit..
men inte nog med det.. jag hämtade hem carro från flyget nu på eftermiddagen, såå skönt att se henne välbehållen (dock med lite kortare hår än jag är van men lika fin som vanligt ändå)! hon fick sig en liten tripp till ica maxi på köpet så jag passade på att ta en bild:
 
 
fantastiskt bra kvalitet men äh, vad gör väl det.
 
nu är det dags för lite reklamläsning och sedan övergår jag nog till kurslitteraturen.. härlig måndagkväll!

tack mamma!

får möjligheten att testa [yellow tail] själv idag trots pengabrist..
 
 
tack för fredagsmyset mamma! <3

14 december

10 dagar till jul, 3 dagar tills carro kommer hem och 9 dagar tills vi åker mot sollefteå!
 
jag har köpt alla julklappar, tror jag. den sista kom med posten i förrgår och jag är luspank! min plan är att den kommande veckan lyckas vända 51 kronor till min fördel.. hur man nu gör det.
 
problem 1: det stundar en helg, på helgen vill man gärna dricka vin (minst 70 spänn).. det blir inget vin för mig ikväll... kanske imorgon om jag lyckas flirta med min käre sambo tillräckligt mycket.
 
btw. någon som provat [yellow tail]s röda?
 
problem 2: (återigen relaterat till helg) om man inte får dricka vin borde man ju få något annat som kompenserar för den förlorade vinflaskan.. jag ser typ en stooor godispåse framför mig, eller nåt liknande. jag behöver dock inte godis, inte chips, ingenting; för allt sånt jag ätit har lagt sig runt magen så jag borde ju kunna ta det av fetreserven, eller hur?
 
problem 3: det är ganska gott att dricka kaffe på skolan när man är dödstrött.. den billigaste kaffet kostar sex kronor på universitetet men man måste handla för tolv kronor för att få dra kortet! det innebär att jag måste slösa pengar för att få mig en kaffe, det gör jag inte.
 
problem 4: jag har beställt en glögg-flaska från ö-vik, smak hallon-lakrits. en sån hittar jag nämligen inte här i umeå. om det nu skulle vara att den kommer på måndag eller tisdag så måste jag ju kunna betala den (30-50 kronor) = pank!
 
 
ikväll mina vänner så blir det helt enkelt.. INGENTING! men jag är inte bitter för det inte.
 
men nu är det dags att packa skolväskan, försöka ta bort det halvstora randiga djuret som håller på att äta upp filtret på kattlådan och bege mig mot en ny dag på uni.
 
ha en fin dag!

populär!

gluttade in på carros blogg och fick se den här bilden..
 
 
de orden jag såg först var "love, health, popular".. popular, ja kanske det! haha :D vad ser ni?

morgonmys!

boris ligger och myser i mitt knä och jag fick den goda idén att dela med mig av en riktig morgonmys-bild! tog mobilen och vände på kameran så att det blir i den där lite sämre där fram för att kunna se att vi båda fastnar på bilden, yiaiks! ett vrak tittar tillbaks på mig, och det är inte boris utan det är en helt utsliten tina som sitter där med påsar under ögonen och skavsår runt näsan. det blir helt enkelt ingen bild.

efter idag måste jag ta tag i det här, bli pigg och fräsch! tack och lov börjar nog förkylningen ge med sig, det har tagit en hel jäkla vecka!

nu ska jag göra mig klar för skola, leta efter lite scheman och invänta ett litet telefonmöte :)

schema!

det är fullspäckat nu, det finns typ ingen tid alls till att bara vara tråkiga jag!
 
i måndags så fick jag vara hemma ända fram till klockan ett, men då var det diskmaskinsinstallation och lite annat som skulle fixas innan. hade föreläsning till halv fem och därefter bar det iväg till ett event hos academic work.. hemma var jag först strax innan åtta och då fortsatte diskmaskinsinstallationen.
 
igår vaknade jag tiiiidigt, surfade runt lite och gjorde andra förnödenheter.. leta kurslitteratur och sånt. träff med gruppen vid tio och sedan föreläsning till halv fem. hem en megasnabbis och sedan iväg till .... academic work ... för julmingel (nu för deltidsanställda).. ett pepparkakshus senare tog jag bussen hem, mailade alla som skulle mailas, tog en dusch och hoppade i säng.
 
 
idag är det onsdag (för er som inte visste) och snart bär det iväg till universitetet för ytterligare en träff med brudarna så att vi kommer på något att uppsatsa om. efter det vankas cv-lunch och föreläsning till klockan fem och ikväll blir det middag hos cobben och jossan :)
 
torsdag blir det väl återigen grupparbete och därefter föreläsning till klockan fem.. det är alltså imorgonkväll jag ska göra ALLT jag vill göra här hemma innan helgen (läsa ut kurslitteraturen på 600 sidor).. om inget annat dyker upp.
 
fredag är det groupie, handledning.. därefter är det deloitte-dagen som jag tänkt gå på och vips så var veckan slut!
 
en sak till.. på fredag är det en vecka och tre dagar kvar till jul, tre dagar tills carolin kommer till umeå och 37 dagar kvar tills FEK B är över (förhoppningsvis). sjukt snabbt tiden går!
 
nu är det dags för kläder och tandborstning, wednesday.. here i come!

förbud!

här hemma är det strängt förbjudet att som katt befinna sig på ett bord. det sprayas vatten hejvilt åt alla håll när vi kommer på honom men ibland blir man bara full i skratt..
 
boris  tror inte att han syns när han befinner sig exempelvis bakom datorn..
 

.. eller att om han befinner sig i eller ovanpå någonting så räknas det inte som bordet, det kan vara alltifrån brödkorgar, böcker och dukar. den här bilden togs igår, heeeelt oskyldig!
 
 
nu har han fått sig ungefär 100 duschar under en timma.. matte börjar tappa tålamodet. blommorna har för längesedan tappat tålamodet (!) och jag söker febrilt efter förslag till HUR I H-VETE man gör för att en kissemiss ska lyssna på en, utan tjat! det här måste vara värre än kids. men annars är han perfekt vår lilla herre.
 
igår kickades det sista momentet i företagsekonomi b igång, vetenskaplig metod. vi ska nu skriva något uppsatsliknande om något intressant och om lite mer än en timma ska gruppen träffas och komma överens om det. så dagens stora fråga; VAD är intressant och samtidigt lätt att undersöka?
 
förslag mottages tacksamt!
 
ett varmt välkomnande vill jag också ge till vår nya husa, diskmaskinen!
 
 
nu har vi ett problem mindre i vardagen :D
 
men nu ska jag fortsätta snyta mig och läsa lite i vår gigantiska kursbok.. woohoo!

återigen.. dagen d!

om mindre än fyra timmar sitter jag i skrivsalen på öp och svettas, den här gången för att jag varit alldeles för lat i mitt pluggande. om inte rätt frågor dyker upp så är jag rökt! med andra ord så kan man säga att jag redan ser omtentan där i horisonten men jag ska göra allt i min makt för att skriva mig ur den!

i förrgår pluggade vi som några dårar för att underlätta för dagen som skulle komma (igår alltså).. igår klev jag upp strax efter planerad tid. spenderade allt för mycket tid på internet, tog en låååång dusch, noppade ögonbrynen, diskade, surfade lite till och läste igenom vår sammanfattning två gånger. agerade lite chaufför till andreas där runt fyra och sedan var tanken att jag återigen skulle plugga, dock mynnade det ut i ett par långa samtal och vips så var klockan sju och hockeyn började. sidärja, inget plugg blev gjort. hann iaf läsa en gång under den tiden och planerar väl att nu, de två timmar jag har på mig, läsa minst tre gånger (men givetvis hinner jag ett blogginlägg?)..

nä dags att sätta fart! håll tummarna för att jag ska få en underbar tentastund med frågor som passar det jag pluggat på!

5 december

-13,6 grader ute, ingen pluggmotivation alls och ett starkt sug efter att gå till iksu.. 10.40 bär det iväg med emma, sedan pluggar vi hårt resten av eftermiddagen!

i förrgår var vi i strand och hjälpte till att montera kök, det tände en liten gnista i mig att jag vill göra om nåt.. och vad skulle det vara? här hemma finns det INGA projekt alls! istället får vi väl hoppas att det finns lite kvar att göra där i helgen och att alla är friska så vi kan hjälpa till :)

började fila på en önskelista igår, det är grymt svårt att hitta något i någon vettig prisklass så istället gick jag lös och önskade mig svindyra grejer:

*läsplatta
*kamera
*surfplatta
*nya löpskor

dom två i mitten finns det ett superbra erbjudande på som jag funderar på men äh, 5000 spänn är mycket pengar.. det är hela vägen till NY och tillbaks!

på tal om new york så kan man ju faktiskt skriva in det på önskelistan med.. för både mig och andreas ;)

äh.. 19 dagar kvar till jul, 2 dagar till tenta och 4 dagar till kursstart.. woohoo! dags att läsa lite.

4 december

nu är det 20 dagar till jul, bara 20.. det var ju nyss september och kompisarna åkte iväg till alla världens hörn för att plugga och lämnade mig kvar här. nu kommer dom snart tillbaks, hur ska det gå? ;)
 
igår stod jag och diskade och började tänka tillbaks på julaftonsmorgnarna på ledinge (när jag var liten alltså).. jag var världens pain-in-the-ass-lillasyster tyckte min storasyster och jag fick aldrig vara med någonsin och leka, inte vara på hennes rum, använda hennes saker och blablabla you name it... men jag minns att just på julafton var hon en alldeles speciell storasyster, allt det där med att jag var jobbig var som bortblåst och hon tassade in till mig i mitt rum när det var "okej att kliva upp" för att kolla om tomten lämnat nåt under granen (ska inflika att vår andra storasyster också var med såklart ♥).. försiktigt smög vi ner för trappen, genom hallen, köket och kikade in i vardagsrummet där granen stod och hihihi, där låg det minsann några små klappar!
 
det var tider det.. nu är det inte vi som tassar till granen utan nu gör mosters små guldklimpar det.. undra om dom kan sova natten innan jul?
 
men nu borde jag nog tentaplugga istället för att sitta här och filosofera, ha en fin dag!