nasty

alltså urk, det är såna dagar som idag man ångrar att man inte är nykterist. hade kunnat vara lika trevligt utan vinet och det hade varit så mycket mer värt idag! men shit happens. istället ligger jag nerbäddad i sängen med boken kredit och säkerhet och försöker smygläsa lite samtidigt som jag surfar runt och letar nya löparskor. funderar på hur stor skillnad det är mellan wide fit-skor och vanliga skor, har nämligen ett par wide fit som är underbart sköna men samma modell utan wide fit borde väl inte vara så tokiga heller. svårt!

nu ska jag ta och läsa lite till, googla lite nya recept och kurera mig lite till.. nya tag!

freeedag!

kommer på mig själv med att sitta och fundera över d-uppsatsen (som kommer skrivas 2014), drömmen vore ju om man lyckas skriva med någon som vill befinna sig i ett annat land och skriva där samtidigt som man semestrar.. wooow! menmen, who knows det kanke blir av.

nu ska jag snart på föreläsning och sedan antar jag att vi ska sitta i grupparbete hela eftermiddagen (funny friday!) men sedan.. då blir det after work :D skoj!

borde nog packa fram allt jag ska slänga på mig när jag kommer hem från skolan så jag blir klar snabbt istället för att sitta här och häcka.

ha en fin dag :)

slappardagen är över..

idag är det ny dag, ny kurs och nya möjligheter.. tog mig en gå/löptur igår (mest promenad) och resten av dagen gjorde jag nog ingenting egentligen.. så himla lat!

men..

när hjärtat kom hem från jobbet hade han en blompåse i handen så jag frågade vad det var (för inte brukar han köpa blommor bara sådär), han sträckte fram påsen, blommor till mig <3



och jag som älskar tulpaner struttade runt här och ställde dom i vatten och var allmänt glad.. efter ett tag frågar han vad det är för dag.. glödlampa! igår var första gången han på riktigt kom ihåg (själv) att vi hade en "månads-dag", 1 år och 5 månader.. tiden går så himla fort! men den här gången hade jag glömt, dumma jag! men vi gick iaf ut och åt, en okej men inte riktigt rätt hamburgare blev det på pub rött här nere. dom borde göra sina burgare själv och inte bara steka på en färdigköpt.. sen pös jag iväg till ålidhem och tjattrade med frida och carro resten av kvällen.

blev vaken till efter tolv för att få se sveriges mästerkock (på play) och när skellefteå satte in den avgörande pucken.. ikväll är det final i biggest loser! det får man inte missa..

nu ska jag ta och göra mig klar för skolan, hoppas att föreläsningen är sjuukt intressant idag och att ni får en fin dag i vårsolen!

one day off..

än så länge är jag ledig och det känns bra fast jag hade lika gärna kunnat jobba men om dom inte ringer så ringer dom inte.. hur som så blev jag kvar på jobbet till kvart över fem igår så fick en hel del gjort :)

tog en cykeltur (till jobbet) efter middagen för att se hur lång tid det tog, 23 minuter kommer det nog ta så om man cyklar kvart över vilket är den normala tiden jag går hemifrån så borde jag ju vara på plats till sju (om jag inte gör en supermegavurpa ;).. blir nog bra, får se vad det är för väder nästa gång jag ska jobba :)

idag har jag hur som legat och dragit mig i två timmar, surfade runt med mobilen och läste lite innan jag klev upp, kaffesuget tog övertaget till slut.. nu väntar jag på att mobilen ska ladda upp sig lite så att jag får någon musik när jag går ut i vårvärmen, en liten promenad skulle ju sitta fint :)

nä nu ska jag göra nåt annat, typ dricka kaffe och surfa runt på braiga bloggar! ha en fin dag!

morning!

här vare mörkt.. känns konstigt att stiga upp till jobb till mörker helt plötsligt, tog emot att få benen över sängkanten men nu sitter jag här. sömndrucken. och riktigt sur över att klockan har ställts om just i söndags.. suck!

vägde mig med packning innan jag gick till tentan igår, 11,4 kilos övervikt.. urk! svetten rann när vi kom till öp.. myyysigt! skrev för brinnande livet och trodde dom första tio minuterna att jag skulle blanka tentan (alltså inte skriva något alls) men till slut kom jag äntligen igång.. nu önskar jag lycka till till alla vänner som skriver idag!

annars så har helgen bjudit på goda middagar och gott sällskap, provade på att göra kycklingrullader á la leif mannerström (man ruuullar dom).. det funkade och blev helt okej, dock lite för torrt enligt mig. dagen innan blev det grekisk pytt, mumsigt!

annars var det en hel del plugg (och mycket slapp med..), årets första cykeltur (som höll på att ta kol på mig) och massvis med mys!

nu ska jag dricka upp mitt kaffe, sen blir det jobb! ha en fin dag :)

tentadags..

.. håll tummar och tår mellan nio och ett, då nöter jag nämligen lite på hjärnbalken!

buzzador

har kommit med i min första buzzadorkampanj och det för niveas pure & sensitive deodorant.. så om någon känner sig manad att testa så lägg in en kommentar eller skicka ett mess, givetvis bör ni finnas i umeå :)

nu ska jag iväg till schuuul och plugga.. as usual.

toppenväder ute idag!

..

då var man återigen ett år äldre och lite visare än förra året..

hade en superskön födelsedag, för en gångs skull tog jag det bara lugnt.. inget kalas och ingen stress, underbart! fick frukost på säng av älsklingen på en bricka jag önskat mig :)



fick också ett presentkort på en massage (väl behövd!) och av min vän lena fick jag en "mjölk-ko" och en superduperfin tröja!



sedan tog vi en heldag på stan och snurrade runt i alla butiker tills fötterna blödde, det var dock andreas som shoppade och jag tittade på.. får spara mina pengar till en kaffebryggare ;)
på kvällen käkade vi underbart god mat, tittade på film och myste i soffan.. la oss i okej tid och vaknade pigga igår.

hade ett litet kalas med svärmor, svärfar, svägerskan med kids.. sjuukt mycke fika blev det iaf! tittade på modo-förlusten och avslutade helgen med tre timmars aktivt plugg. de ni!

när systeryster var upp med felicia förra helgen så fick jag ett ställ till min diskmedelspump och extra prylar, så nu pryder det här vår diskbänk :)  (är nog dags att köpa en färgglad diskborste)



nu ska jag ta och göra mig klar för ett litet sjukhusbesök och sen blir det jobb.. snön öser ner ute så det är väl på sin plats att klä på sig "vinterkläderna" igen, suck!

hoppas ni får en fin dag! :)

handy(wo)man

minns ni kaffebryggaren som jävlades? det gjorde den igår med.. fick lirka i över fem minuter innan jag lyckades få igång vattenflödet i den = jag blev less! så när jag kom hem från universitetet och hade lagat middag och vi hade ätit så la jag fram förslaget att vi kunde skruva upp den och se om vi kunde pilla lite på vattenpumpen för att rengöra den, min idé var att den var trög av allt kalk. andreas lämnade mig dock ensam med hans underbart fina kaffebryggare och jag skruvade isär allt som går att skruva isär och insåg att jag inte kunde göra nåt.. så jag skruvade ihop den igen och drog igång bryggaren för att dra igenom den ett par gånger för att se så att den fungerar.. yeah right, den läcker som ett såll! wiiihoooo.. eller :'( jag älskar kaffet den gör och den är fin, och nu har jag förstört den och måste köpa oss en ny.. en ny king of coffee!

fast jag har ju några funderingar på vad jag ska köpa då, lägger upp dom här nedan så får ni hjälpa till ;)

1. Moccamaster


2. Café caprice




3. King of coffee




vi har nummer tre nu, fast i silver.. och den är grym. men har hört att dom andra ska vara bra med, riktigt bra! så rösta på er "favorit".. (utseendemässigt är min nog nummer ett... eller två.... eller kanske tre)

nu ska jag dricka mitt kok-kaffe och göra mig klar för en heldag med plugg!

kärt besök!

imorsse låg jag och snoozade i väntan på att min kära vän madeleine skulle ringa och säga att hon var i närheten av umeå.. så himla roligt att träffas varje gång! idag blev det brunch och en massa skitsnack. känns skönt att ha henne på "hemmaplan" igen, trots allt så vet jag att hon kommer att sticka iväg utomlands igen så fort tillfälle ges och jag hoppas för hennes skull (inte för min) att hon kommer iväg och får ett jobb eller kommer in på önskad utbildning.

men ett kärt återseende än en gång och hoppas att vi ses snart igen.. blir allt för sällan =/

har haft mitt näst sista seminarium idag, börjar bli lite skrämmande nära till tentan.. (alltid ett jävla tentatjat från mig) men det ska väl gå vägen, hoppas jag.

nu ska jag göra mig klar för en visit hos svärmor och svärfar, längesedan sist och andreas behöver fixa till kalufsen (som jag förstörde i förrgår, allt på hans initiativ och egna risk.. jag är en jävel på att klippa hår! ;)

hoppas ni har en fin dag!

yaaay

då var det måndag igen.. helgen flög förbi och så här på måndagmorgon fick jag lirka igång kaffebryggaren, avkalkning pågår.. fattar inte varför den är så himla grinig! den gör mig grinig.

ska snart iväg på jobbet, fantastiska tre plusgrader ute och ingen blåst.. nästan så att man kan ta vårjackan! men icke..

ska fortsätta med avkalkningen nu, 10 minuter på mig bara.. ha en fin dag!

helg?

jag tror banne mig att jag tagit helg, är ledig idag och på fredag (även måndag men då blir det jobb) och jag sitter och slappar.. har inte tagit min morgonpromenad och har inte gjort något annat vettigt överhuvudtaget. det är nog dags att göra nåt.

en sväng till biblioteket och en liten promenad skulle nog sitta fint, kanske baka lite.. läsa lite, titta lite på någon bra serie.. mååånga möjligheter!

ikväll ska vi baka bullar inför kommande kalas, ska också göra någon trippel-chocolate-mega-kaka som andreas promt vill ha.. hoppas den blir god bara! om man bortser från sötsuget på kvällarna så går det faktiskt riktigt bra att vara "nyttig", hinner liksom inte tänka på karameller på dagarna i vanliga fall..

nä up up and away, det här går inte längre.. ha en fin dag! :D

tid..

alltså tid sägs ju vara pengar och det håller jag väl med om efter ett par år på universitetet.. om man stannar hemma förlorar man pengar, fine. men det är ju synd att man inte kan köpa tiden då? för om man har pengar och inte behöver mer men önskar sig en extra timma så finns det egentligen inget att göra, just go with it.. suck.

känner väl att dygnets timmar räcker till för tillfället men däremot så vet jag att dom inte kommer att göra det när tentaveckan sätter igång.. måste plocka fram disciplinen snart, kommer aldrig att funka med det lilla som gör att jag kliver ur sängen för tillfället.

idag är det jobbet som gäller, planerar som vanligt att vara där om en timma.. borde nog göra mig klar snart med andra ord.

hoppas ni får en fin dag!

magic monday..

superduperfint väder ute idag!! vaknade av en flugjävel som kommit in när vi vädrade igår, bara den lilla saken hade kunnat sitta still så hade jag kunnat somna om.. istället flög den runt som bara den och sen började väckarklockan tjuta. japp, up up and away på morgonpromenad. superduperskönt :) har hittat en runda som tar 70 minuter om man pinnar på och det är väl rätt lagom när man börjar tio.

nu sitter jag och läser bloggar och planerar dagens middag.. dricker kaffe och käkar gröt.

men annars händer inte så mycket.. hade besök i lördags, käkade gott, tittade på melodifestivalen (vilket skämt!) och sjöng singstar. riktigt trevligt :)

igår var vi väl inte tipp-topp men vi tog en sväng till ersboda och shoppade lite. eller tittade iaf. utöver det så såg vi såklart vasaloppet och damernas skidskytte, missade såklart herrarnas pga "shoppingen".. bakade tekakor till frukost och delade en pizza till middag.

idag börjar mitt nyttiga liv, precis som förra måndagen (och måndagen innan det och måndagen innan det och .... ja ni vet)

nä dags att sätta lite fart :)

läsa läsa läsa..

det är det som är felet med juridik, det är ett evigt läsande.. har tragglat rättegångsfall sedan jag klev upp, ätit gröt med rättegångsfall, druckit kaffe med rättegångsfall.. nu ligger dom överallt och jag är förvirrad. behöver en liten paus så den tar jag här :)

ska möta upp min grupp på skolan om 30 minuter, blir en heldag trots det fina vädret.. suck. hade velat göra en repris på gårdagens 70-minuters promenad i underbara 8 plus och sedan bara fortsatt med allt annat viktigt.

har börjat fundera på att skippa hemfärden i nästa vecka, lite tenta-ångest börjar krypa sig på.. tror att tentan kan bli riktigt jävlig trots att man får ha med sig allt mellan himmel och jord (det är väl det som är det jävliga i det hela, själva haken)..

men hur som så måste jag planera alla kakbak, för ska man ha kalas ska man ha kakor.. och tårta. eller smörgåstårta? och bullar.. äh. jag har ångest, finns inte tillräckligt med plats i våran lilla frys heller så det blir väl till att starta upp den stora för att förvara.

men först ska jag ta tag i skolan, kanske blir vi klara med det sista seminariumet idag.. tar nästa på måndag, kompletterar lite på onsdag och tutar å kör med läsning efter det.. tentan närmar sig med stormsteg, snart är den den 26e..

ha en underbar dag i solen, själv stänger jag in mig på uni (får dock inflika att det är med gott sällskap)..