fredag..

och första dagen av en låååång helg, har inte en enda sak i skolan förrän på tisdag och det känns toppen!

ikväll ska jag, frida och carro hem till sofia och fira hennes 21-årsdag med tacos, sommarfin klädsel och utgång (om jag kommer så långt).. jävla förkylning!

imorgon blir det grillning med andreas kompisar för att fira att våren är här och söndag blir det allmänt lugnt, vi hade tänkt gå på bio igår men eftersom scream började först halv tio så blev vi som riktiga oldies och tyckte det var för sent.. valde att hyra en film istället (triangle) och låg hemma i soffan och myste istället, jävla jobbig film iaf. men se den.. den var helt klart värd typ två timmar av ens liv.

men idag då.. eller ja jag har ju kvällen räddad men va fan gör jag nu? jag vågar inte gå ut och gå, inte cykla.. all eventuell överansträngning lär ju sätta sig i halsen, i lungorna och i snoken! funderar på att ta en lugn liten promenad in till systembolaget och köpa mig något förfriskande till ikväll, lämna igen filmen och snurra runt lite på några andra butiker.

men först ska jag plocka undan lite här hemma och kolla när återvinningen har öppet, nu jävlar ska dom gamla möblerna bort så vi får någon ordning :)

sex månader

har han stått ut med mig idag.. officiellt :) annars nästan sju! ikväll ska vi fira med att käka middag på peppes och bara njuuuuta, jag och min prins!



men nu först blir det seminarium och möjligtvis en föreläsning, inte riktigt bestämt mig än :)

sovmorgon..

fattar inte varför jag sover så himla länge men jag skyller på förkylningen, idag vaknade jag först klockan 11 vilket inte är likt mig.. menmen har iaf fått sova inatt vilket är huvudsaken!

lasagnen gick (hör och häpna) att äta, den var ganska god när man åt den tillsammans med sallad :) andreas var iaf nöjd så jag får väl lita på honom!


så vad ska man hitta på idag då? toppenväder ute så jag ska nog ut på en promenad, första på väldigt länge! och sen blir de väl lite läsa till skolan, lite söka jobb.. det gamla vanliga helt enkelt.
men dagens stora fråga är: vad blir det för mat? jag har ingen aning om vad jag ska plocka upp ur frysen?! kanske räcker med korv och makaroner, känns rätt lätt att göra :) eller är det någon som har nåt förslag?

vilket misslyckande!

jag skulle göra en bechamelsås, yeah right va bra de gick.. den blev skitsalt och nu hoppas jag att lasagnen går att äta överhuvudtaget.. om inte blir det antingen ett berg med ketchup eller en hämtpizza. håll tummarna!!

kaffet fick mig iaf att klara mig igenom eftermiddagen, har inte somnat än :) ser verkligen fram emot att klockan blir 23.00 och att kvällens big brother tar slut! :D

koffeinkick!

det lär nog va det enda som hjälper idag.. ögonen faller lite titt som tätt =/

hur som så var det underbart att träffa vännerna igen, roligt med lite omväxling och få höra allt "skvaller" efter påskhelgen :) trevligt att äta lunch tillsammans med någon och sucka över nästa seminarium, as usual..

nu blir det till att fixa min del av seminariet, leta efter jobb och städa.. efter kaffet vill säga!

sömn?

jag blir vansinnig när man bara ligger och vrider och vänder sig, inatt väckte jag till och med andreas för att byta sida och testa lyckan där.. men icke! har väl lyckats sova i typ tre timmar, är måttligt jävla less och snart är det seminarium i EU-rätt. underbar start på dagen!

hur som är det iaf tur att mina fina vänner är på plats, förhoppningsvis kan dom pigga upp mig lite..

oboy!

vilket vackert väder, soolen skiner idaaag!

jajamän och jag tog mig äntligen iväg med gula faran till doktorn.. cykeln alltså. så nu är det fritt fram att cykla igen :)

så vad hände med min påskhelg? den bara sprang iväg..

på skärtorsdagen så gick jag och andreas på stan, eller mest jag (han var på banken i två timmar), och sen åkte vi till svärmor och svärfar och fick en supergod påskmiddag :)

långfredagen spenderades först och främst hemma och framåt fyra så tog vi vårt marinerade kött, systemkassen och glatt humör med oss till böleäng för en grillkväll.. därefter blev det ett par timmar på o'learys.

lördagen (vad det nu är för dag.. påskafton?) så var vi måttligt trötta och slitna efter långfredagens galej så vi tittade mest på film: himlen är oskyldigt blå och i rymden finns inga känslor fick det bli.. båda rekommenderas men mest den sistnämnda (den utspelar sig ju till viss del i sollefteå :) riktigt roligt när man kände igen ett par personer och kunde placera exakt var skådespelarna befann sig! i övrigt så fixade vi sushi och hade lördagsmys..

igår, söndag, någon påskdag.. så jobbade andreas och jag tittade på onlineföreläsningar, var på stan och gjorde allmänt ingenting. och efter middagen drog vi till andreas syster och sambo för att fira födelsedag(ar).. kom hem rätt sent och försökte somna men icke, vilket ledde till att jag sov till 12 (!!!!) idag, andreas jobbar..

nu håller jag på att baka brytbröd till middagen och ska väl försöka mig på ett personligt brev strax.. kanske någon föreläsning och ett avsnitt av desperate.

man hinner rätt mycke på ett par dagar, men imorgon börjar skolan igen.. det blir toppen! :)

lördagsmys!

med min underbara karl.. de e mys de!

arbetsdjungeln

trodde sommarjobbet var fixat men icke.. dags att börja söka på nytt igen då. blir så himla less!

känner att fritids är min grej så en ansökan är skickad till umeå kommun, bara att hålla tummarna nu.. igen!

bye bye!

kom på en sak när jag sprang omkring här hemma..

jag har bitit på naglarna sedan jag var lill-liten och sedan jag träffade andreas har jag slutat (av någon konstig anledning).. så igår när jag bökade runt i mina väskor så hittade jag en gammal "stopp och väx" som ska kastas, för inte är det på grund av den jag slutat..





så en gång för alla.. byebye flaskan med äckligt medel!!

trööööött!

andreas snoozade väckarklockan som vanligt i 30 minuter idag, klev upp och gick på toaletten och därefter in i duschen.. det är efter att toaletten spolats jag kliver upp, varje dag (nästan).. efter mitt eget besök så började jag klä på mig men andreas hittade mig huttrandes under täcket igen, bara halvt påklädd.

aja hur som är jag vaken nu, har diskat nästan all disk och väntar på att klockan ska bli liiite mer så att jag kan börja traska mot universitetet och en heldag med handelsrätt och fina vänner :)

men först.. koffeinkick!

back in umeå

ja då var man tillbaks till vardagen igen, tog mig en löp/gå-runda nu innan frukost (som blev en brunch) och nu sitter jag å planerar inför morgondagen.. idag blir det nog bara till att ta det lugnt. känner att sömn är väldigt behövligt!

barnkalaset gick bra och syrrans hus fylldes på mindre än tio minuter av 13 ungar och några föräldrar.. riktigt roligt att se hur barnen gör, det är ju deras första riktiga kalas dom går på också (runt 5-årsåldern) så det är ju lite känsligt ;)

halv tre började jag röra mig ner mot busstationen i sollefteå och jag är glad att jag inte gick en minut senare, det tog nämligen längre tid än vad jag trott (antagligen pga all packning).. väl i bussen så hade det försvunnit 90 spänn på mitt busskort bara sådär vips och jag har ingen aning om vad som kan ha hänt, måste nog kolla upp det.. så det blev dyrare än vad jag räknat med. suck!
väl uppe i umeå så hämtade andreas mig på busstationen och vi åkte och tittade på en lägenhet, ingenting att ha! fanns ingen fläkt i köket och tydligen så var det iskallt där på vintern.. är så himla glad att hon som bor där idag var ärlig och berättade istället för att man ska få uppleva de dåliga själv. vi klarar oss bra i vårt lilla bo tills något bättre dyker upp :)

eftersom jag lyckades glömma kameran hemma så blev det inte så många bilder från helgen men jag har ett par i mobilen som jag tänkt lägga upp senare, en på monstertårtan som melvin fick :D suupersnygg!

nu blire lite tv å avslappning, imorgon börjar allvaret igen :D

barnkalas!

idag ska mitt tålamod prövas, till en början har jag gjort marsipanfigurer till melvins barnkalastårta och klockan ett blir det barnkalas.. woohoo!

lagom till barnkalaset är slut så tar jag mitt pick och pack och beger mig mot umeå igen :) ..och :(

pappin..

är hemma hos pappa, han satt för ett tag sedan och läste nyheterna på text tv och frågar: vad är twitter egentligen?

mitt svar blev väl nåt halvdant som inte riktigt gick att tyda, så nu frågar jag.. vad är twitter egentligen? kan man kalla det en miniblogg?

redan fredag!

åkte ju hem i onsdags och myste på i kramfors och igår morsse drog jag vidare till långsele.. spenderade hela dagen med elin och när tessan slutat jobba så gick jag hem till dom, effektivitet!

hur som.. när jag åkte genom sollefteå igår så fick jag en smärre chock, badhusbygget är i full gång.. en ny butik öppnade dessutom igår uppe på regementsområdet, snacka om att pricka in när det verkligen händer nåt. jag och elin tog en tripp för att kolla in sollefteås egna Ö&B, kallat MM (mycket mera för pengarna). helt ok, fast jag föredrar nog lilla skattkistan när det väl kommer till kritan. här i långsele blev det en sväng på mio och lite häng på poppas kiosk (har faktiskt ingen aning om vad den heter =|)

jag och tessan spelade lite kinect igår kväll, tessan har nåt slags zumba-spel som är (enligt mig) helt omöjligt. men jag klarade av lite iaf. innan dess lekte elins alma och tessans emilia för fullt här hemma och vi vuxna surrade på som vanligt.. :)

känns riktigt bra att vara hemma en sväng, allt är liksom som vanligt fast ungarna växer så det knakar. igår fick jag dessutom se tre bebismagar, fattar inte hur man ska ha koll på alla snart ;P

i augusti kommer det två och i juni (fast troligtvis maj) kommer det en.. så med andra ord blir det myyys med liten bebis när man kommer hem nästa gång :D

jag har haft en riktig tur nu när jag varit hemma också, igår morsse så kom julia och la sig och myste en sväng och imorsse väckte emilia mig genom att titta över min axel när jag låg och sov.. sen la vi oss och myste lite också, underbara ungar!


nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sedan blir det en minipromenad ner till elin, björn och alma :)


"hemma"

ja då var man i västernorrland igen då, första gången sedan ministoppet i februari när vi drog till oskarshamn..

har gjort ett stopp i kramfors som jag sa tidigare, här är allt sig likt förutom att kramfors har fått en RONDELL! höll på att tappa ögonen när jag såg den :)

nu har jag myst lite med tvillingarna och julia.. nu ere dags för lite kortspel med magda, äntligen får jag spela 500 igen :)

redo!

bara det som hänger i tvättstugan kvar av packningen och tandborsten då såklart sen är jag redo för en långhelg i västernorrlands län :)

borde nog packa inför morgondagens skola också så att det är gjort, lite av skolan får väl ändå hänga med hemöver.. önskar att det fanns ett skåp som man kunde använda över helgen dock.

nu är den stora frågan.. vilken buss ska jag ta? 11.15 eller 11.35..

imorgon får jag iaf äntligen träffa harry, elliot, julia, magda och björn.. ska bli UNDERBART :D

så åter till tvättid då..

idag har jag bokat mig en egen :) hann med en minuts marginal plocka bort min tvätt igår, tur att grannen inte stod och hängde där då ;P

imorgon bär det av hemöver.. planen är att först hälsa på magda, björn och alla kids i kramfors, dra vidare till elin i långsele och därefter tessan och emilia :) rooligt! sen är det lite oklart, pappa, mamma och kalas iaf.

har dragit mig alldeles för länge idag, hade tänkt kliva upp senast sju så nu är det nog dags att sätta fart. ut på löp-promenad.. benen gör lite halvont idag men de blir nog bättre sen :)

tjing!

tvättid? tvätt-tid? tvätttid?

vet först och främst inte hur skiten stavas så jag safar och skriver upp alla möjliga slags stavningar istället..

men det där med den där speciella tiden, tiden man ska tvätta på.. varför kommer man alltid på det för sent? tror att jag kommer att lyckas ta ut min ynka tvätt ur maskinen typ två minuter innan grannens tid börjar idag. att jag aldrig lär mig!

vår på campus!

såå underbart det var att komma ut i det fina vädret idag efter att ha suttit och arbetat ett par timmar, hela campus bara sjöd av liv och glädje.. runt dammen var det fullproppat med studenter och vi lyckades hitta oss en liten stenkant att slå oss ned på för att njuta ett par minuter innan vi var tvungna att lämna det varma vårvädret och solen för att slå oss ned i en sjukt varm och kvav lokal för att diskutera associationsrätt.

nu har jag gjort kväll, eller hm.. nästan iaf.

running..

jag hatar att springa bland folk men jag har lärt mig att svettas bland andra på iksu.. men inte utomhus. jag fattar liksom inte vitsen med att komma flåsandes efter någon random väg inne i stan och vara genomblöt i svett, jag kanske inte är uppfostrad på det sättet.. men idag tog jag på mig mina nya löparskor, "springbrallorna" jag köpte mig i höstas och dubbla underställ och gav mig iväg ut på min första tur, det blev inte många km jogging men det blev ett par iaf och det är jag nöjd med (så här till en början).

nu gäller det bara att hitta sig nå bra spår som inte har allt för branta backar och sedan börja mata.. känner inte för att springa mitt bland alla människor i morgonrusningen.

några tips på bra löparspår i umeå? tell me!! :D

värt det?

nej.. alltså trots att det är trevligt att dricka en massa vin, surra, sjunga singstar och ta en tripp till krogen så tycker jag faktiskt inte det. hade en jättetrevlig kväll men vid åtta imorsse så skulle jag lugnt kunnat skippat allt! vaknade istället lite senare; halv ett med panik!

nu har stackars andreas dragit iväg på jobbet och jag sitter och funderar på vad jag ska göra idag.. borde verkligen hitta på nåt! tror det får bli en promenad till att börja med..

bye bye?

ja vad säger man, min stegräknare hänger inte riktigt med längre.. funderar på att försöka ge den nya batterier så att den får hopp om liv men jag tror verkligen inte att den kommer att återhämta sig! men än så länge räknar den tappert steg, dock inte lika många som det egentligen är men ändå - min trogne tjänare!

hur som så är det glassmässa här i umeå imorgon och dit ska jag, vi - alltså jag, min sambo och mina vänner.. it will be great! tänk er att betala 50 kronor och sedan äta HUUUR mycke gb-glass ni vill?.. wooh! :D

nu upp mot universitetet och en heldags föreläsning... yippiee! eller hmm.. inte.

tålamod!

dags att starta upp gamla datorn, om någon vill på stan å ta en fika så är det helt okej.. jag hänger på!

jisses..

vaknade kvart i åtta av ett sms från ankan men somnade om eftersom jag va alldeles för trött för att stiga upp, läste mig nämligen till sömns igår efter allt kaffe hos therése..

strax efter tio dimper nästa sms ner i luren.. slumrade någon minut innan jag läser det. japp, morgonpromenad there is.. upp å hoppa, klä på sig promenadutstyrseln och när jag nästan är klar knackar sara på dörren (inte nyvaken och hurtig som bara den).

nu har jag varit ute å spatserat i 80 minuter och äntligen fått frukost och kaffe och sitter å funderar på vad jag ska hitta på idag. blir nog nån matlagning och städning, karln kommer ju hem ikväll ;D

hahaha!

vi säljer högtalare och en massa möbler på blocket för tillfället och jag skulle just beskriva vägen för en kis som ska hit och hämta lite prylar och allvarligt, jag är INTE bra på vägbeskrivningar!! stackarn.. hoppas han hittar fram!

t.r.ö.t.t

efter en heldag på universitetet ska jag åka och handla lite mat till det tomma kylskåpet och därefter ska jag ladda inför en välförtjänt lugn (?) kväll med therése (tidigare kallad manshataren).. trevligt trevligt!

what a day!

startade med en morgonpromenad där jag valde att klä mig för minusgrader, höll på att svettas ihjäl! kom hem, käkade frukost och började fundera på vad som skulle ske just idag.. fick med mig carro på stan, sen ville frida och sara hänga på också - toppen!!

hängde i alla klädbutiker vi hann med, käkade glass och sörplade milkshake.. fick mass-sms från andra frida om myskväll hos sofia och drog hem för att göra oss klara.

lagade middag (enklaste på länge - blodpudding), käkade och hämtade sara och for ut till strömpilen för att shoppa vårjacka på lindex.. snurrade runt där ute i en timma och sedan iväg till sofia. blev ju myskväll fast med hockey istället för film - funkar för mig iaf :)

nu är jag hemma.. och min jävla nerv i rumpan/ryggen spökar som bara den så de e väl bara å gå och lägga sig då antar jag.

imorgon - seminarium om köprätt :)

killing me softly (or slowly)..

frida tycker att jag ska köra triathlon (olympisk!) på iksu med henne.. snacka om att utmana döden!

gräsänka.

IGEN!

nu tar jag min vän civilrätt, en morot och lägger mig i soffan..

äntligen måndag!

jag vinkar glatt av den gågna helgen och välkomnar en ny vecka som förhoppningsvis bringar mer lycka och bättre möjligheter..

hädan efter: billig öl? nej tack!

ikväll!

ska jag gå ut med mina fina vänner och skaka rumpa, det är första gången på väääldigt länge jag verkligen planerat en utgång :D

dags att ladda!

åh!

fick inte ens fatta bestlut om nydalahöjd själv heller.. den som stod innan oss i kön har tagit den.. byebye uteplats, byebye nära till iksu, byebye fina köksluckor och perfekt planlösning!

skitdag!

dhl vs. posten

posten lägger snällt ett paket på vänt så att man själv kan hämta det. det gör givetvis dhl med men däremot så tar dom betalt för utkörning av paketet vilket gör att jag anser att man ska få paketet hem, när man själv vill.

nu ligger det ett paket på västerslätt och väntar på mig bara för att dom "ringt" (vilket dom inte gjort eftersom min mobil har varit tyst förutom alla sms som ramlat in) och inte kommit i kontakt med mig.. den enda tiden dom kan skjutsa ut paketet är mellan ett och halv tre på vardagar vilket är en jävla skit-tid. vilken svensson är hemma den tiden? själv lär jag ju bo på universitetet nästa vecka också (som vanligt) så jag kommer inte att kunna stå snällt vid dörren och vänta på det.

jag blir vansinnig.. får hämta ut skiten själv helt enkelt, tacka vet ja posten som inte tar betalt för det dom inte kan leverera!

det där..

..med lägenhet, det är förbannat svårt! har fått sätta press på karln nu för att han ska bestämma sig eftersom idag är sista svarsdagen. men det lutar väl mot att vi blir kvar här på haga, det är trots allt bättre läge här (men mycke längre till iksu!)..

gjorde en för- och nackdelslista igår, fördelarna överväger ju i antal men frågan är om dom överväger i storlek.. jaja. vi får väl se. kanske dyker det upp något annat spännande idag :)

äntligen fredag iaf och nu bär det av mot universitetet (som vanligt) för att slå lite i avtalslagen, skriva avtal och mysa med mina underbara vänner.. sedan äre helg :D