bilduppdatering..

moster ta kort på mig.. sötmelvin!



ett par bilder senare så utbrister han.. nu ska jag ta kort på dig!



vackert eller hur? kanske blir bättre så här:

hehe.. på lördagen så var de takläggning och på kvällen i väntan på att få hoppa i vildmarksbadet så myste jag och misse ute på altanen..

när jag kom hem imorsse så möttes jag av det här!!



teckningar, traktor, kinderäggsleksaker, tutte, kakor och ja.. på toalocket låg det faktiskt också ett digestivekex.

senare, efter dagens handling, så belarmades bordet av detta..




min middag blev morotsplättar och den översta innehåller också färska hallon =)



och sedan blev det ju som jag skrev några hallon-scones! :D



jahapp då har jag ju uppdaterat med lite bilder.. finns huuur många fler som helst men jag orkar inte mer idag.. nu är det bara fem minuter kvar innan greys anatomy börjar.. dags att bädda i soffan ;)

natti natti.


greys anatomy och kvällsaktiviteter..

pappa har svarat i telefonen men däremot så var han redan hemma när jag fick tag på honom.. det blir graninge imorgon istället. hade ändå inte kunnat åka med honom eftersom han va på en helt annan plats än vanligt.

efter att jag skrev sist så har jag storhandlat.. STORHANDLAT! gjort middag (morotsvåfflor) och efter middagen så svirade jag ihop scones med hallon i.. så herregud va mätt jag är nu.. har tagit bilder på dagens kalas men eftersom skolarbetet tillsammans med idol tar upp all min tid så hinner jag inte hämta upp datorn.

ska försöka lägga ut dom ikväll men vi får väl se, håll utkik!


ikväll har grey's anatomy äntligen premiär..! jag ser verkligen fram emot att klockan slår 21.00 och jag får se fortsättningen på teasern!

iiiih! spännande..!

nu måste jag fortsätta ;D


PAPPA SVAAARAA!!

pappas mobil har varit avstängd hela dagen eller iaf utanför mottagning, jag börjar bli lite rädd att något inträffat.. pappas sambo är på tjänsteärende och är åter klockan 16.00. HJÄLP!

iiih paniik!

jag satte mig ner efter dagens ekonomi-lektion för att plocka hem alla uppgifter och papper vi fått från våra lärare.. jag är nu kallsvettig, det har hänt mycket den här veckan och jag börjar få lite smått panik över allt som ska göras eller iaf bör göras.

vi har två inlämningsuppgifter, en där vi skall plocka fram tre produkter och analysera var de befinner sig i produktlivscykeln och en annan där vi skall välja, inreda och färgsätta en lokal för butik x som jag tidigare skrev.

efter varje lektion så delas så kallade kontrollfrågor ut som vi skall gå igenom och besvara, jag har nu lyckats ta mig igenom en av två.. plus att vi fått extra uppgifter i ekonomin som vi ska göra så snart som möjligt. jag är i akut behov av en skrivare!!

sist men inte minst så ska vi lägga ner lite energi på att sätta ledartyper och lösa påhittade konflikter.

utöver detta så skulle jag behöva städa, diska, slå in julklappar, montera upp laptop-bordet, begrunda hur jag ska få min egna eknomi att gå ihop den här månaden, handla mat, möblera om för att få plats med laptop-bordet, åka hem till pappa för att hitta en passande stol till laptop-bordet, måla mitt sideboard (där pappa äntligen hittat orginal-luckorna efter två års sökande!!!) och försöka få in det i lägenheten.

jag har också några små projekt på gång på sidan om som jag också skulle vilja göra..

sy gardiner till köket, gärna också fixa en ny duk till köket, modellera ihop en liten present och ja.. det sista minns jag inte.

WAY TO MUCH!

men det löser sig.. förhoppningsvis.

nu ska jag göra ett nytt försök till att ringa pappa, tar jag mig hem dit idag så kan jag skriva ut papperna och påbörja kontrollfrågorna plus att jag kan göra ekonomibiten. PJU! det kanske blir bussen.. who knows.

tjingeling.

minus typ 3000 kronor..

jag är inte riktigt säker men allvarligt jag har shoppat gärnet både på tradera och i sundsvall igår.. emellanåt så söker jag febrilt efter praktikplats och försöker lägga upp ett schema över kommande inlämningsuppgifter och presentationer.

gårdagen spenderade jag i sundsvall efter att ha fått klättra ut genom fönstret hos j (detta pga att nyckeln inte infann sig i huset utan i älandsbro!!!) med skakande ben kom jag ner på marken, bar tillbaks stegen och yippiee - ytterdörren var låst!

kom in till birsta strax efter tio och parkerade så långt ut och så långt fram som möjligt för att göra det lättare för mig att sedan hitta bilen för eventuell hemfärd (tänk att få sova på ikea en natt!!)

traskade in på birsta city med mitt första mål: VINTERJACKA!! (gärna en varm sådan).. ungefär 10 butiker senare och utan resultat så gick jag vidare mot panduro hobby, lagerhaus och också där blev det noll inhandlat. klampade med raska steg iväg mot barnens hus i blåsten och tog mig med nöd och näppe innanför dörren.. julklappar till felicia och melvin stod på inköpslistan och detta fick jag faktiskt med mig hem.

*sjöräddnings-lego (set m. bil, vattenskoter och gubbe) á 99 kronor
*någon slags bil som kan göra volter?? á 39 kronor
*två pysselpaket till felicia, gör dina egna smycken, för totalt 99 kronor

efter att ha betalt ovanstående så gick jag mot siba eftersom jag inte hade laddat min mobil, nu var jag med andra ord på jakt efter en bil-laddare anpassad för min samsung s5600.. SKIT NER ER SIBA, ni är värdelösa!!! dom hade totalt två produkter tillhörande samsung och det resterande var nokia och ericsson (när blev dessa märken så himla populära?? samsung är iaf klass! sorry..)

gick vidare till biltema för att hitta ett tanklock till min nyslangade bil där dom också stal tanklocket (MED LÅS!).. tack och lov så kan jag vara nöjd med att jag inte tankat bilen på hundra år vilket gör att dom kanske fick ut en deciliter kanske?

*ett tanklock m. lås á 119 kronor - KATSHING!

vidare mot ikea, självaste ikea alltså.. när jag ska ta mig in i byggnaden så hör jag ett ljuvligt skrik och tittar till vänster där jag ser en liten flicka skrika något, jag vandrar vidare mot ingången när jag plötsligt inser att jag kände igen ungen.. vänder mig åt vänster igen och inser att det är jullan som sitter där och bredvid står magda och björn!! WOOOHOOO! (jag blev överlycklig eftersom jag fick åka till sundsvall själv igår =/ )
ut från ikea kom jag med ett databord.. jag ska visa bilder senare när jag sitter vid min egna dator.. ett laptopbord ska jag nog skriva.

*ett laptop-bord á 549 kronor - KATSHING!

magda hängde med mig in på birsta city för att kolla på en jacka jag spanat in på lindex.. jag var så himla osäker men magda fick mig att köpa den..

*en vinterjacka á 799 kronor - KATSHING

in på lagerhaus och köpte lite julklappar till min älskade vän lena..

*cencur á 59 kronor
*cencur á 39 kronor
*cencur á 69 kronor
*cencur á 1 krona

minns inte riktigt alla priser men nåt sånt va de iaf.. det kostade av någon anledning mer än ovanstående =/

in på akademibokhandeln och köpte dom tre första twilightböckerna á 69 kronor/styck.. BILLIGT!!

gina tricot

*två basiclinnen á 99 kronor
*nio (!!) par örhängen för totalt 79 kronor

mcdonalds

*mozarellasticks 15 kronor, REKOMMENDERAS STARKT!
*liten hamburgare 15 kronor
*dricka, typ 10 kronor?

max

*två förpackningar mozarellasticks (inte lika goda som på mcdonalds)



jag minns inte om det var något mer jag köpte.. har för mig att det var något mer men det är inget jag kommer på nu.. nedanstående är inhandlat på tradera under den senaste veckan..

*universal multifjärrkontroll 345 kronor (inkl frakt)
*turtles dräkt till fabian i julklapp 245 kronor (inkl frakt)


uppgifter som jag fått på skolan idag

*produktlivscykels-uppgift
*välj och inred en lokal
*bestäm vilken slags ledartyp du är
*bestäm vilken ledartyp som krävs i företag x (x är ett påhittat företag)


nu ska jag nog ta och göra mig klar för sängen.. ska visa bilder någon dag framöver men nu har jag iaf redogjort min måndag och en del av min tisdag.. kvällen har spenderats hemma hos mia med ett gäng ekonomi-uppgifter (jag älskar matte!!!)

natti natti.

disk, tvätt, städning och matlagning..

har känt mig som en maskin i helgen.. ibland blir man lätt besatt av t.ex diskning, har lite panik över att det finns disk i diskhon och att det ligger tvätt i tvättkorgen men man kan ju inte göra allt samtidigt och diskmaskinen ska ju fylla sin funktion också.

nu är taket klart iaf.. känns som att jag gått upp typ 200 kilo i helgen, blev rätt mycke snacks och annat gott i helgen. nu ska jag försöka ta mig tillbaks på banan igen..

imorgon blir det sundsvall, vet inte riktigt hur jag ska göra bara.. ska jag försöka få med mig någon eller ska jag åka själv? lena kunde inte följa och mia på skolan skulle plugga imorgon.. själv ska jag fixa julklapparna. undra vad jag ska köpa till felicia och melvin (7 och 3 år..) någon som har något tips? GE MIG GÄRNA ISF!!!

nä nu har jag idétorka igen.. ska nog försöka slappna av i soffan ett tag eller så ska jag slå upp skolböckerna och titta igenom onsdagens sista lektion..

tjingeling.

helgen..

jag hungrar snart ihjäl! vill ha frukost men eftersom vi har gäster ute i husvagnen så måste vi väl vänta på dom då.. suck.. varför ska man sova så länge för?

igår så la kenneth och j tak på huset, eller inte allt tak men i princip, jag och katrine va en sväng på stan efter att ha spikat fast alla små klossar på reglarna och sedan så lagade jag potatisgratäng och grillat =)
på kvällen så tog vi oss ett dopp i vildmarksbadet.. underbart skönt va de! hade haft så himla ont i ryggen tidigare efter att ha stått böjd över grillen i en halvtimma och dessutom salladshackningen och allt sånt.

nä jag vet faktiskt inte vad jag ska skriva.. känns som att de inte hänt nåt speciellt =/

barnvakt idag =)

efter kaffet imorsse så åkte jag från jörgen hem till sollefteå och började invänta systers minsta, vid halv nio kom han inrusandes och vi började med att slå på monsters inc.. lekte lite med alla kinderleksaker och sedan gick vi på stan.. har shoppat en leksaksbil, ett kinderägg, färdiga plättar (jag är lite för lat för att göra egna), vin, kaninmat, tyg och en liten farsdagspresent =)

nu sitter vi och tittar på "bilar" och är mätta i magen.. plättarna fick serveras med grädde och socker eftersom sylten tydligen va slut här hemma =/

provet igår gick superbra! jag fick full pott och några pluspoäng utöver det ;)

nu ska jag vara social igen =)

hejhej!


hopplöst..

prov nummer två närmar sig med stormsteg och nu är det bara en timma och 52 minuter kvar innan det startar, när jag har skrivit detta inlägg lär det va ännu mindre!

jag känner mig inte lika nervös som inför förra provet men jag vet att detta kommer att bli knivigare än vad det förra va också, just den biten som heter försäljning hade jag helt lagt åt sidan och glömt bort ända tills min klasskompis mia tog upp och började fråga mig om det.. iiih! jag fattar ingenting! nu är det egentligen bara att hålla tummarna på att man inte får hjärnstillestånd på provet, lite kan jag ju iaf.

imorgon kommer melvin och ska vara med moster hela dagen =) vet inte riktigt vad vi ska hitta på, någon som har några förslag? man kanske ska ta och baka något.. men ja jag äter ju inte kakor så hmm det blir lite svårt att bli av med dom efteråt.
jaja ge mig lite förslag så får vi se vad det blir ;)

nu ska jag hälla i mig kaffet och sedan ska jag läsa lite inför provet igen.. den här gången ska jag BARA läsa försäljnings-delen.

tjingeling.

veckans shopping =)

shoppade ett par pärlor idag så att jag kunde sätta mig och pyssla klart.. jag måste träna mina nerver känner jag, jag blir så himla lätt less och förbannad på att saker och ting tar tid. menmen jag ska lära mig!

ropade in två börsar (plånböcker) på tradera.. jag blev lite kär i dom så jag var tvungen!

ja nu gör jag ju lite reklam för säljaren också.. det lär dom nog uppskatta ;)

nu ska jag sätta mig med läxan, är helt mör i skallen efter dagens lektioner.. hade tre timmar ekonomi imorsse och direkt över till ledarskap på eftermiddagen, nästan tre timmar där också. så idag har jag spenderat hela dagen vid datorn och jag har ingen aning om varför jag fortfarande sitter här!!??

nä nu måste jag sätta igång. prov imorgon!

bye..


06.00

ja då ringde väckaren hemma hos jörgen.. helt knäckt så låg jag kvar i sängen i ett par minuter och kramades med en övergosig misse.. när jag väl kom ner så högg misse mig i vaden eftersom han fick "för lite" uppmärksamhet, jag hade då riktat all min uppmärksamhet på kissen i typ 15 minuter!

tittade på medans jörgen åt frukost och drack bara en kopp kaffe själv, kände att det skulle bli en för lång morgon om jag åt frukost redan då.. så nu har jag kommit hem till mig och käkat lite gröt. jag kommer att bli lika stark som pippi med tanke på all gröt jag trycker i mig.. ;)

idag har vi ekonomilektion på förmiddagen och på eftermiddagen ska vi ha en lektion i ledarskap om jag inte missminner mig.. sedan blir det plugg inför morgondagens prov.

igår efter skolan så gick jag med mia hem till henne och åt min soppa-burk :) efter det så tränade vi inför provet med ett glas vin.. när idol började så kände vi oss rätt möra i skallen och eftersom man va tvungen att lyssna på tv'n samtidigt så gick allt åt skogen ;P
mias patrik var snäll och skjutsade hem mig strax efter nio och det var bara att gå raka vägen upp och ner i säng.. hade problem att somna och har sovit värdelöst hela natten (jag kommer nog att somna på lektionen idag..)

nu ska jag läsa tidningen ångermanland online, enligt mia så var kusin med idag så vi får väl se vad som står =)

hejhej!

trött!

ja nu har hösten kommit och vintern närmar sig med stormsteg, med andra ord så faller tina tillbaks i gamla vanor om att snooza sig igenom morgnarna.. suck! nu sitter jag här, har faktiskt piffat till håret lite idag, och dricker kaffe..

jag har faktiskt inte tid att sitta här.. =/ om en halvtimma hämtar flickorna mig och det bär av mot kramfors.. har lite att hinna med innan eftersom jag inte kommer hem något ikväll.

tjingeling!

bildbevis =)

före..

efter..

och i frysen ;)



den sista kommer väl inte vara klar förrän imorgon men jag hoppas att den är god.. jag tror det iaf, smakade lite på smeten ;)


dagens hantverk!

jag vet inte vad som flög i mig men jag hade så förbannat tråkigt och ramlade in på en blogg som inspirerade mig så jävla mycke att baka... sprang iväg på ica och inhandlade det som inte fanns hemma och bokstavligen halvsprang hem för att baka foccacia & cheesecake :D

det luktar ljuvligt av vitlök och rosmarin i köket nu.. snart är det dags att ta ut brödet ur ugnen :D

ska nog ta och breda plats för plåten och sedan ska jag nog bjuda er på lite bilder ;)

tjingeling!

back to school..

tillbaks till skolbänken då.. efter att ha jobbat i två dagar så känner jag mig rätt mör i skallen men det ska nog gå =) har just loggat in mig på skolans distansföreläsning och jag försöker nu förbereda mig mentalt på att lyssna i tre timmar.. PJU!

har ätit den gamla vanliga frukosten, havregrynsgröt och en stooor mugg kaffe..

funderar lite på sundsvall nästa måndag.. känner att jag måste få shoppa lite medans jag kan, får ju retroaktiva höjningen från jobbet nu vilket blir ett par tusenlappar extra i kassan. dags att köpa lite julklappar med andra ord =)

två stycken är redan inköpta! måste börja i tid för att ha råd känner jag.

nä nu måste jag hämta skolböckerna och anteckningsblocket så att jag är redo när läraren sätter igång..

hejhej!

dagens middag =)

idag bjöd tina på quorn&keso-lasange, den kanske inte ser ut att vara mycke för världen men den är underbart god.. helt utan ost :D



mätt i magen ska jag sätta mig och öppna läxboken till tonerna av winnerbäck.. just nu spelas denna =)



ha en bra kväll :D

nyttigare pizza..

gårdagens middag blev pizza.. en lite nyttigare sådan ;)

istället för att vräka på med en massa ost så kan man köpa sig en liten mozarella-ost á 125 gram och strö över pizzan.. minst lika god blir den som när man använder 500 gram vanlig ost..


mumma!

på min supergoda pizza var det igår fetaost, skinka, mozarella, färsk paprika, färsk tomat och rödlök :D hade en köpt pizzabotten (i know - jag är lat! men pizzakiten är fan underbara!)


produktionsminuter..

inte för att jag vill skryta men på mindre tid än vad som egentligen krävs så har jag klarat av både gårdagens OCH dagens mål med glans! nu har jag tagit mig en liten break och tänkte skriva ett inlägg..

batteriet tog slut i datorn efter samtalet igår och jag kände för att titta på tv istället för att skriva blogg.. tog dessutom lite bilder på middagen (pizza) som jag tänkte lägga ut men eftersom jag inte är hemma så går det inte nå bra =/

funderar på att svira ihop en lasange idag.. en keso och quornlasange.. va riktigt gott sist! ska jaga reda på receptet tror jag =)

ikväll blir det nog ett inlägg med ett par bilder iaf ;) längesen jag tog några kort överhuvudtaget känns de som =/

tjingeling!

back to anthill!

imorsse åkte jag med syster till jobbet.. traskade in på anthill som om inget hade hänt, satte mig på min vanliga plats som var jääävligt tom om man jämför med senast jag satt där =/ fick göra mail idag, så förbannat långtråkigt i längden så jag inte visste var jag skulle ta vägen.. menmen nu är det gjort iaf. imorgon klockan 8 ska jag infinna mig på nytt för att sitta still i 8,5 timma.

oj nu ringer telefonen! på återseende.

slut i skallen..

har haft lektion ända tills nu.. började halv nio och har haft lunch i en timma.. bara räkning räkning räkning och eftersom det har gått i snigeltakt så har jag suttit och halvsovit hela morgonen.

mammas operation gick iaf bra vilket känns jätteskönt, synd bara att hon verkar ha haft jätteont och inte fått komma till avdelningen förrän idag =/ stackars mamma! dessutom är det ju besöksförbud pga den där förbannade svininfluensan så man kan inte åka dit och hälsa på heller =( hoppas att hon inte behöver stanna allt för länge på sjukhuset..

har iaf ringt till csn och dom har nu fått in uppgifterna att jag studerar så nu känner jag mig lugn över månadens räkenskaper.. dock så blev dom rätt dyra men äh det går nog.

fick en trevlig överaskning på posten idag också, winnerbäcks nya skiva damp ner :D wooohooo! lyssnar för fullt nu.. han är ju helt underbar. den här skivan har dessutom en rätt speciell utforming, det är annorlunda moför hans tidigare låtar..

nu är den i tryggt förvar hemma i cd-stället tillsammans med de andra skivorna.. =)

nä nu ska jag nog ta och hitta på något. ska läsa lite inför provet som kommer till veckan och sedan ska jag packa mig iväg inför kvällen, ska hälsa på mammas åke med syster och barnen.. =)

tjingeling!


csn..

allt har gått hur smidigt som helst ända fram tills nu när jag har fått ett brev.. var tvungen att möblera om datorn bara för att komma in och läsa meddelandet eftersom jag inte fick göra det med personlig kod utan var tvungen att använda någon annan metod (bankid) som i sin tur krävde att jag hade java.. som krävde att jag skulle starta om datorn! SUCK!!! hur som haver så har dom stoppat mina utbetalningar eftersom skolan inte meddelat dom att jag studerar där..

undra vem man ska prata med om det.. hänger inte riktigt med i svängarna.. mina pengar rasade ju in förra månaden men nu ska det tydligen vara prompt omöjligt att få ut dom.. nu när jag har gått i skolan snart en månad.

idag är det torsdag, sista dagen PÅ skolan för den här veckan.. ska åka med två klasskompisar som vanligt =) min bil har väl lagt av vid det här laget.. den är nog deprimerad och ledsen eftersom jag aldrig kör den..

jaja nu ska jag göra mig klar och sen up up and away!

iiih söt bebis!!

jag har fått syta emilia.. så himla söt hon är! synd bara att man inte får ta med sig dom små hem, tessan ville nog behålla henne där hemma ;)

nu ska jag titta på idol och sedan ska jag däcka.. helt knäckt!

WOOHOOO!

jag är ett mvg-barn och jag är så himla stolt över mig själv! i vanliga fall så hetsar jag mig igenom ett prov och lämnar in det så fort som möjligt.. idag tog jag en massa tid på mig och skrev allt vad jag kunde, jag fyllde nästan varenda kvadratmillimeter på det utrymme man kunde skriva på.. och det gick vägen ;)

i övrigt så var dagen rätt tråkig.. eller ja det är jätteroligt att sitta och surra med sina klasskamrater hur länge som helst men när lektionerna väl kommer igång igen så känns det som att man har så himla tråkigt. det blir ju inte direkt bättre av att man har ont i skallen, nacken och är dödstrött heller.. huvudvärken gick över efter ett par timmar men det resterande är fortfarande kvar.

nu väntar jag på ett samtal från tessan för att se om jag kan springa upp dit och hälsa på, kanske blir imorgon också.. vi får se =)

ska slänga mig i duschen :D

tjingeling.

jahapp då var första provet kommet..

iiih jag förstår ingenting och har allvarligt talat lagt ner böckerna.. ingen mening att plugga när ögonen hänger nere vid knäna. det jag kan det kan jag helt enkelt, bara att hoppas på att något fastnat på lektionerna och på min och mias pluggdag i måndags.

har sovit som en stock inatt.. hade så förbannat ont i skallen, nacken och resten av kroppen igår så jag trodde jag skulle få nå fel. idag känns det lite bättre men dagens problem är istället vilka kläder jag ska ha på mig (jobbigt att vara jag just nu)..

idag ska min kära mor läggas in för operation och imorgon ska dom genomföra den.. jag hoppas allt går bra! eller jag vet att allt går bra (det är inget att oroa sig för mamma, dom vet vad dom gör).. hade jag varit miljonär hade jag kunnat skicka över en massa gott och fint efter operationen men nu är jag fattig student och insåg igår att jag har 185 kronor kvar på kontot fram tills nästa fredag. WOOHOO! jaja.. jag ska leva på min frys är det tänkt så jag ska nog inte behöva handla så mycket.

nu ska jag äta upp min gröt, dricka mitt kaffe och försöka ögna igenom papperna inför provet ändå...

wish me luck!

och vad hände?

ja herregud nu var det längesen jag hade tid att skriva och jag har det egentligen inte nu heller.. alltså jag vet inte riktigt vad jag gjort men jag har lite dåligt samvete eftersom jag inte uppdaterat på typ en vecka eller nåt? kanske bara ett par dagar men det känns längre.

i torsdags så hämtade jörgen upp mig efter skolan och vi åkte hem till honom för att packa husvagnen inför helgens "minisemester" till ö-vik med husvagnen.. gjorde nog inte så mycke mer än så tror jag..?

fredagen spenderade jag på stan med fältuppgiften vi blev tilldelade ett par dagar tidigare, besökte turistbyrån och ställde lite frågor.. efter det så tog jag och min klasskompis mia en fika på åsas café i kramfors och skrev snabbt ihop en liten text om turistbyrån på biblioteket.
väl hemma så packade jag in allt jag skulle ha med mig och sedan så gjorde jag kaffe, ringde ett gäng samtal för att hitta praktikplats osv och sedan bar det av mot ö-vik.
på kvällen bjöds det på tacos och efter det spelade jag, jörgen, emilie, tony, frida och svärmor wii.. tror att det var bowling (hade druckit lite vin så det va lite luddigt ;)

på lördagen så packade vi oss iväg till travbanan där jag gick 100 kronor minus.. PRICK! detta med inträde och alla sju spel i V75... efter detta så åkte vi hem och grillade och åt en sjuhelskottas middag (supergott!!) spelades lite wii på kvällen där också och givetvis så drack jag än en gång lite vin.

på söndagen så åkte vi iväg och spelade minigolf där jag kom tvåa ;) och sedan så åkte vi iväg på rusta, öb och willys innan vi styrde av hem mot tony och fridas lägenhet igen där svärmor tillagade lite ädelfisk (har glömt vilken fisk det var men det var också supergott)..!
styrde bilen och husvagnen hem på kvällen och ja.. det var i princip bums i säng.

igår så gick jag med cykeln hem till mia för att plugga (vilket jag verkligen borde göra nu!!), fick lunch och kaffe av henne medan vi pluggade och efter det så tog jag cykeln och både gick och cyklade hem till jörgen.. bara där hade jag fixat 60 minuters motion. efter middagen så tog jag gräsklipparen och klippte gräset som tog typ 1 timma och 15 minuter! sanslöst jobbigt eftersom gräset inte var gräs längre, snarare hö.

idag har det varit skola... och jag kom nyss hem.. eller för någon timma sedan.

IMORGON ÄR DET PROV OCH HÄR SITTER JAG OCH SKRIVER EN MASSA!!!

måste plugga med andra ord..

natti natti

hur ska det gå?

att kånka upp en riktigt tung väska ända till långgatan?! jag är så himla dum.. jag glömde helt bort att prata med klasskompisen jag ska åka med igår och nu får jag stå mitt kast och röra benen och ha väskan på ryggen.. PJU! kanske ska ringa pappa och höra om han är i stan, ska ju ha med mig datorn, handväskan och skolväskan också :S

sitter och äter gröt.. ska snart ta första klunken kaffe, längtar lite grand tills jag känner den där beska smaken på tungan :P

ja vad hände igår då? typ inget.. eller jo väldigt mycke.. =/ jag har fått nej på praktikplasten jag sökte i fredags, fick nej från dom två jag pratade med igår.. en praktikplats öhrlings pricewaterhousecoopers eller vad dom nu heter hittar jag inte ens! deras lokal står tom tydligen, eller iaf så har ingen varit där sedan i januari.. nu har jag bara hopp på en och dem ska jag ringa halv åtta idag =)
på kvällen så försökte jag plugga, jag fattar inte allt jag läser när jag sätter mig med boken och slöbläddrar.. alltså hur ska jag komma ihåg allt? finns huuur mycket som helst att kunna tills på onsdag. jag kan väl en hel del men det känns som att det kommer att gå skit (men jag ska tänka positivt!)

somnade väl vid halv 11-11 någon gång och vaknade nu halv sju. woohoo! ännu en dag i skolan. jag måste nog börja göra mig iordning, kan inte pappa skjutsa så måste jag nog gå halv..!

ha en bra dag!

stressigt?

jag börjar bli förvirrad, eller är det stress? jag hänger inte riktigt med i vilka ämnen jag för närvarande läser i skolan vilket egentligen är fullt förståeligt men det gör mig lite smått galen.

har just suttit och läst lite inför morgondagens lektion och tyckte faktiskt att det var riktigt intressant om man jämför med det jag läste igår.. dagarna springer iväg och jag vet inte riktigt hur det går till, det är underbart att gå i skolan!

på måndag har vi ingen skola utan ska bara ha ett litet projekt på typ två personer.. kommer nog att bli ganska roligt tror jag =) på fredag har vi dessutom självstudier (tid för att göra alla uppgifter vi fått denna vecka).. visst det är ett heltidsarbete men mycket roligare och intressantare än vad jag är van, något nytt varje dag! jag hoppas innerligt att det fortsätter så här och det tror jag faktiskt att det gör eftersom vi snart kommer att gå in i det ämne jag anser är intressantast - EKONOMI!!!

har tagit mig ett glas vin.. ska nog sätta mig och titta på tv nu =)

hoppas eran dag varit bra, det har min varit (om än lite smått förvirrande)..

natti natti.

superpigg!

jag har nog aldrig varit så himla pigg (och kissnödig) som nu imorsse.. slog upp ögonen vid halv sju och försökte somna om igen men icke. nu sitter jag här istället ;)

igår morsse när jag gjorde min havregrynsgröt så svämmade den fan över skålen i micron, det är banne mig en av dom värsta grejerna som kan hända på morgonen - att någon del i frukosten inte går som den ska. idag är jag istället på min vakt och kör gröten lite kortare stunder för att kunna kontrollera den..

blev en rätt händelselös dag igår.. tog en promenad på lunchen och sedan satte jag mig framför datorn igen, skrev ju ett färdig-inlägg när allt var klart med skolan.. tittade bara på tv på kvällen och föll för "Tinas cockalong" - jag älskar den tjejen! helt jävla suverän (och namnet gör ju henne inte sämre direkt ;)

micron pep.. gröten är klar och oj nu vaknade karln..! ska gå och säga god morgon =)

ha en bra dag alla!

färdig!

känner mig alldeles mör i skallen, ibland förstår jag inte riktigt vad folk säger.. har suttit och lyssnat på en föreläsning hemifrån nu men hängde inte riktigt med på vissa ställen, på något vis blev det lite för mycket och gick lite för snabbt mellan dom olika ämnesområdena.. =/ jaja det löser sig.. bättre att jag frågar imorgon när jag är på plats i skolan.

nästa onsdag är det vårt första prov, jag börjar bli lite smått nervös måste jag säga men det går nog bra..

idag ska jag försöka svira ihop en lasange.. ska googla ett recept nu =)

hejhej!


måndag 08.17

sitter och väntar på att föreläsningen via det webstyrda dataprogramet ska börja.. känner mig inte riktigt motiverad idag utan hade gärna legat kvar i sängen. så himla trött dom här två senaste dagarna (full förståeligt efter lördagens bravader)..

det var iaf trevligt på kräftskivan, synd bara att min "mage" skulle klappa ihop och jävlas med mig hela kvällen.. började först kännas bra när vi satte oss i bilen och skulle åka hem (DYNGA!), blev inte mycket vin med andra ord.

igår spenderade jag dagen i soffan känns det som... lyckades somna vid två och sov till strax efter fyra vilket inte var speciellt bra eftersom jag vaknade och var på uruselt humör (sorry j)..

nä nu ska jag leka med något annat innan "allvaret" börjar..


förbättringar i bloggshopen?!

jag satt just och tittade lite i bloggshopen och inser efter att ha bläddrat igenom 16 sidor att jag verkligen saknar en sökfunktion! tänk att kunna sortera eller söka på exempelvis pilgrim och få upp alla sådana produkter precis som på blocket.se eller tradera... har just mailat till kundservice med lite tips och idéer för att göra shoppen lite mer "attraktiv" och lätthanterlig, bara att hålla tummarna nu ;)

/T

ååh minnen!

följde med emilie, carro och jörgen till ridskolan nu på morgonen.. träffade en klasskompis som har häst där, guud va avis jag blir! skulle så gärna rida igen och även äga en häst men det är ju förbannat dyrt.. =/ synd att man la av med ridningen när man var 11-12.. FEG TINA! fast egentligen så tycker jag att ridskolan gjorde lite fel också när jag tänker efter.. man ska aldrig tvinga på någon en häst som inte tycker om ryttaren, både synd om ryttaren (i detta fall mig) och hästen..

jaja.. åkte en sväng på dollar och köpte en mapp som jag kan ha alla papper i.. slank ner lite godis, pyssel och klädrollers också (katten hårar som tusan)..

satt vid datorn för typ fem minuter sedan och spanade runt lite för att fördriva lite tid när jag hör katterna sitta och skrika på varandra (fräsjama).. gick ut för att se vad dom gjorde och då sitter grannkatten i trädet och låter fördjävligt och lite längre upp så sitter misse (jörgens katt) och ser vettskrämd ut! jävla mespropp.. han är både yngre och mer grasiös än grannkatten men ändå så vågar han inte ge sig på honom, jagade iaf iväg gustav och lockade ner misse... vi gick tillsammans in i huset igen, stackarn. finns det inget träningsläger för katter? skulle nog behövas för den som sitter bredvid på golvet nu.

jaja.. nu ska jag plocka ur och in disken i diskmaskinen.. om ett par timmar bär det iväg till dynäs.


blödande skavsår och kräftskiva!

lite halvmör i skallen idag.. vaknade första gången vid sju men sov vidare till halv tio efter det.. kändes rätt bra att vakna upp med en kisse som var övergosig på armen och att känna att kroppen var utvilad..

igår va det skola hemifrån och jag var väl klar med allt strax efter tio, drog en vända på stan för att söka praktikplats och håller nu tummarna för en redovisningsbyrå som lät väldigt positiv när jag kom dit :D

efter det så gick jag hem och satt och tittade runt lite på internet, skrev ihop en liten presentation som jag mailade över till personen jag var hos för praktiken.. tittade på när dom installerade min nya duschkabin och jag hann tillochmed inviga den innan jag åkte till kramfors =)

innan lektionen började på morgonen så hann jag med en promenad på närmare en timma och kom hem med röda sockar istället för vita, välkommen tillbaks blödande skavsår! FAN!.. jaja jag hoppas att jag kan ta mig en promenad någon gång till veckan iaf.. kanske kan prova mina gamla träningsskor istället.

blev lite vin igår och vi började titta på två värdelösa filmer innan vi beslutade att vi skulle se "sagan om konungens återkomst" istället.. jag såg hela och somnade väl vid halv ett, ett eller nåt sånt.

ikväll blir det kräftskiva i dynäs =) har tagit upp typ 50 kräftor som vi ska trycka i oss ikväll ;) underbart gott!

nu ska jag göra mig klar för dollarstore.. =)

hejhej.


jahapp!

nu är jag äntligen "hemma"..! fick sluta lite tidigare idag och tog då bussen tio i tre hem.. riktigt skönt att komma hem lite tidigare men fan också för att det blev idag.. strax innan fyra så ringde mamma och frågade om jag ville ha skjuts hem.. jaja.. 40 kronor åt helvete =/

när jag kom hem så tog jag en långpromenad på nästan 1,5 timma och sedan slängde jag mig för sista gången i min nuvarande dusch.. imorgon kommer duschkabinen ;D

stekte en laxfilé med havssalt och citronpeppar och till åt jag sallad.. riktigt mumsig middag måste jag säga!

nu har jag suttit och letat efter praktikplatser och har väl hittat ett par som jag ska spana in imorgon om jag får tid.. nu ska jag iaf springa på ica och köpa lite frukt =)

tjingeling!

nehe..

när jag entrade skolan så tog jag en sväng in på toaletten och inser att min frisyr som imorsse var lockig numera är vågig och lite ruffsig.. alltså när ska jag få behålla lockarna en hel dag? dynga att jag glömde hårsprayen hos jörgen!!!

jaja.. nu ska jag gå och sätta mig och jobba med frågorna som vi fick till uppgift igår.. bara några kvar nu ;)

underbart!

det känns helt sjukt att sitta och blogga innan klockan sex på morgonen... och det konstigaste är nog att jag idag vaknade innan väckarklockan, var aspigg oc hade för första gången på väldigt länge mina lockar i håret =)

det är med andra ord en bra dag idag.. jag längtar nästan till skolan och jag hoppas att allt går lika bra som igår!

hmm.. vad händer annars? inget. jag har ätit frukost och föröker få i mig kaffet för att förebygga huvudvärken som kommer att framträda om det uteblir.

jag ska nog diska istället för att sitta här.. känns lite vettigare att göra det på min "lediga tid"..

hejhej!

bolags-snack!

idag på skolan så har vi gått igenom lite uppgifter som vi fick i måndags.. vi skulle dessutom komma med en affärsidé för någon stad eller någon by i kommunen, vi valde kramfors eftersom det finns så himla lite butiker och så där.. drog till med en inredningbutik men det blev nog inte så lyckat för vi var lite oense i gruppen.. kände väl att det inte riktigt klaffade med alla heller men vi fick ju ihop en liten presentation på den timman vi höll på med arbetet (varav vi arbetade med idén i knappt 20 minuter).. ibland lullar man iväg i fel banor när man sitter i klassrum =/

på eftermiddagen så gick vi igenom dom olika bolagsformerna och efter den lektionen kände jag mig rätt mör.. det värsta var nog att dom drog in ekonomin i en informationslektion om bolag.. alltså jag hänger inte riktigt med när man ska beblanda bokföringen i något vi inte vet så himla mycket om, idag var just grundläggande för bolagsformerna.. jaja jag tog mig igenom lektionen och pyste sedan iväg mot bussen..

på vägen hem så satt jag och lyssnade på ett gäng gymnasie-elever, snacka om att jag blir lite avis på dom.. jag saknar den tiden då man kunde asgarva åt ett litet pip eller kunde komma på fula sätt att prata, vara riktigt barnslig och ha roligt åt det med andra ord. suck! vad hände med "ungdomen"??? visst jag är inte gammal men jag känner mig betydligt äldre än en gymnasie-elev trots att det bara skiljer fyra år, det är nog jobbet.. jag tänker iaf skylla på det.

när jag kom hem så svängde jag ihop den knepigaste middagen någonsin, chicken nuggets och wok.. slängde i mig middagen (som vanligt) och tog därefter en promenix runt nipan, längs långgatan, förbi vallåkersgatan och sedan gick jag över gamla I21 mot syster som bor vid nipvallen.. har suttit där och pratat med henne och felicia fram till typ halv nio då jag började gå hem..

nu är jag iaf hemma, nyduschad och på väg i säng. är mycket piggare idag så det lär nog bli rätt svårt att somna känns det som. håll tummarna för mig!

nä nu måste jag ge upp.. måste läsa lite i skolböckerna innan jag somnar också.

natti natti.

sova sova sova säng säng säng...

japp.. ibland känner man sig så himla knäckt när man vaknar och vill bara lägga sig ner i sängen igen.. igår var en sån dag och jag önskar att jag hade fått sova ut då men jaja.. skolan kallade så det var bara att röra sig mot vallen. vid lunchtid så höll jag på att somna sittandes så jag och mina kära klasskamrater gick ut för att få mig att piggna till, ute var det varmt så jag blev inte så värst mycke piggare men tanken var ju god iaf ;)

kom hem vid halv nio igår och somnade väl strax efter tio kanske så idag känner jag mig mycke piggare =) bara att hoppas att det håller i sig nu.. jag måste nog göra mig klar för skolan för om 28 minuter går bussen och jag börjar redan få panik :S

tjingeling!