finansiering!

jag har väl alltid varit lite av en snålis, eller iaf en äckligt ekonomisk jävel som vill få ut så mycket som möjligt av det jag köper.. exempelvis köper jag hellre 10 paket mjöl när det är kampanj än att köpa ett till ordinarie pris, vilken idiot som helst kan räkna ut att det oftast inte är så ekonomiskt som det känns.
 
men det är inte därför jag skriver idag.. utan nu ska jag förklara vad jag kommit fram till under mina cykelturer till och från jobbet.
 
min gamla pärla skrotades ju (eller rättare sagt står det mot väggen här utanför och väntar på kärlek) medan en ny stjärna entrade mitt liv. ni har ju sett den svarta faran på en bild tidigare. problemet med mitt nya vrålåk är väl att jag anser att den var aningens för dyr, om än med många finesser för att vara byggd av ett par pinnar i metall (typ). därför har jag försökt hitta på ett sätt att finansiera cykeln och kommit fram till följande:
 
cykeln kostade ganska många tusenlappar och om jag slår ut det på tur och retur-resor med buss till och från jobbet (och diverse andra bussresor) så kommer 194 dagar på cykel att täcka kostnaderna. hittills kan jag tillgodoräkna mig 17 dagar och därmed har jag 177 dagar kvar att cykla, måtte det gå snabbare!

hm..

man kanske kan börja överväga att bloggen ligger på hyllan för tillfället? mina dagar fylls nämligen av jobb, försök till någon någorlunda motion och "grey-triologin" (som jag fått för mig att döpa den till). tanken på att inte hinna läsa ett kapitel (eller fem) innan dagen gått till ända gör att jag blir lite sur på mig själv, vilket påminner mig om att jag borde gå och läsa nu för att hinna!

jag ska (..snart) återgå till bloggandet.. tillsvidare tänker jag bara tänka på vad jag ska blogga om. tills dess får ni ha det fint i sommarvärmen!

..och så kom juni!

det är konstigt hur svårt det är att hitta tid till att skriva numera men nu har jag iaf haft en dags sommarlov och är snart på väg till jobbet..

terminens sista tenta gick sämre än vad jag förväntat av mig själv men jag hoppats att jag skrapat ihop till ett g iaf. gårdagens sommarlov spenderade jag bakis med en känsla av att ha en vinflaska i halsen hela dagen, i förrgår var det nämligen (lämpligt nog efter tentan) tid för att ta en partykväll med jobbet. tjoho! jag firade att mitt tredje år på universitetet förhoppningsvis är till ända, grabbarna var kanske mest glada över att få lite mat, öl och en tur med flotte in till stan. jag och erik höll ut längst och kastade inte in handduken förrän vid två vilket jag då fick kännas vid igår, men kul var det!


nu ska jag packa ihop och sätta mig på cykeln och rulla mot yit och volvo. ha en fin dag!