12.11.29

om ungefär tre timmar börjar vår presentation om vår affärsidé och om ett dygn och sju timmar har vi studentföreläsning för att sedan börja med tentaplugget.. känns underbart att den här kursen börjar gå mot sitt slut!

jag läser entreprenörskap, det är rätt flummigt och inte riktigt min grej men har helt klart varit en rolig kurs eftersom vi fått lite fritt spelrum på vad vi skriver om, och givande!

annars händer inte så mycket, försöker hålla igång träningen vid sidan av studierna och funderar på att vara med i fitness-fighten i januari. någon som testat? bara jag ger mig fan på något så går det ju faktiskt!

äh.. jag måste göra mig klar och öva en sista gång. börjar bli lite smått nervös.. wish me luck!

rörd!

fick ett litet meddelande av en vän på facebook ikväll

"Ville bara säga att jag tycker att jag är väldigt glad att du är med i konsultgruppen och i dess ledning. Du tillför mycket och du är väldigt kompetent och därutöver en väldigt bra person att ha att göra med. Det kan vara bra att veta att folk tycker så om en själv ibland!"

ett stort tack till rickard som lyfte upp min trista måndagskväll till skyarna! jag måste bli bättre på att säga fina saker till människor jag uppskattar med!

08.43 söndag

känner djup ånger att jag tog på mig att köpa biljetter till januaris lilla resa.. iaf just nu. det kommer nog kännas bättre sen. jag är sjukt trött, boris har härjat med mig hela morgonen och husse duger minsann inte, matte är helt klar myyyysigast! suck.

sorry.

igår shoppade vi julklappar, eller två stycken iaf.. tre! det innebär att jag snart är klar :) sedan tog vi oss ett par rundor på butiker och bytte trasiga grejer och sånt = en riktig shoppingdag i kassar räknat men inte i pengar.

blev oxfilé och klyftrotsaker till middag (köttet var alldeles perfekt), glass och varma hallon till efterrätt och såklart såg vi på så mycket bättre. en helt vanlig, tråkig lördagskväll men ack så mysig :)

nä jag måste väl packa väskan så att jag kan ta mig ett träningspass efter att biljetterna är köpta (fan tar den som köper alla biljetter innan jag hunnit få åt mig fem), i eftermiddag blir det middag med svärföräldrarna och svägerska m sambo sedan bär det iväg på julshow :) finns med andra ord en risk att det blir julpynt imorgon!

ha en fin dag!

diagnostiserad..

blev inget inlägg igår så ni får det idag istället.. var ju till läkaren där i förrgår och jag fick hans diagnos: du hal hemollojdel..
 
ööh nej!?
 
det värsta var att han inte gav sig, han surrade om de undersökningar jag fick genomlida 2007 men hade ingen aning om att det gjorts nya undersökningar i år, 2012. vad är det för läkare jag kommer till som inte är uppdaterad på sin patients senaste? jag hänger inte med.
 
bad honom läsa.. han fortsatte och menade på att det helt klalt val hemolojdel..
 
äh.. jag gav upp och lyssnade, blev lite smått irriterad (ganska jävla irriterad) och ifrågasatte sedan om hemorrojder kunde göra att man inte kunde gå från köket till toaletten utan att lägga sig på golvet?
 
som svar på min fråga ritade han en bild på hur tarmen ser ut och visade var hemorrojder befinner sig och visade var dom trodde att jag har något slags fel.. men pekade på att som jag beskrev mitt "skov" var antagligen hemollojdel.
 
jag har väl typ självdiagnostiserat mig då, enligt mig så har jag en variant av crohns sjukdom.. en jävligt lindrig variant tack och lov men tillräckligt jävlig att jag måsta äta medicin dagligen, hämmande medicin. den här läkaren bad mig sluta med medicinen när jag träffade honom senast (våren 2011), jag trappade ner och slutade käka den i januari i år.. det tog en vecka så fick jag det största "skovet" ever och blev inlagd efter ett besök på akuten.
 
men jag har hemorrojder och den här lilla "idioten" tycker nog att jag ska sluta äta min medicin igen, jag gick därifrån.. 200 kronor fattigare och snäppet mer irriterad på honom än när skovet kom efter att jag slutat med medicinen. det var sista gången vi träffades, om jag blir kallad till honom igen så blir det stora protester.
 

för att övergå till något lite mer underhållande då.. (nog för att hans uttal på hemollojdel och klalt och hal och allt det där är ganska kul men..)
 
vi hade en föreläsning om presentationsteknik igår, han som hade föreläsningen var rätt rolig och surrade på om olika sätt att göra presentationer. han drog några liknelser med presenationer också; det första intrycket man gör när man raggar på krogen (20 sekunder att intressera sitt byte för att få fortsätta samtalet), hur man påbörjar ett samtal med en vän osv osv. strax därefter så börjar han prata om doktorer (just doktorer!!) och att de troligtvis ställer sin diagnos på typ 30 sekunder från att de ser sin patient.
 
för att dra paralellen till mitt läkarbesök då.. jag vandrar in och läkaren tittar på mig, inom 30 sekunder har han bedömt mig utifrån min klädsel och de prover jag lämnat in.
 
hon hal helt klalt hemollojder!
 
jag vet inte riktigt hur hemorrojder ses utanpå kroppen men kan det bero på min klädsel..? hade en grå t-shirt med en unge som är rätt scary, håller i kniv och gaffel och säger "namnam".
 
helt klart hemorrojder! japp. dock finner jag inget som tyder på att min klädsel pekar på sjukdomen, möjligtvis en del "övervikt".. för mer info läs här!
 
nu ska vi på stan och julshoppa lite.. har beslutat att alla julklappar (utom andreas) ska köpas den här helgen! ett problem mindre här i världen.
 
 
 

12.11.22

andra terminen jag gick här, våren 2011 alltså, så fick jag en kallelse till läkaren. jag gick dit, den jäveln fick mig att sluta ta min medicin och jag hamnade på sjukan. jag sa att jag inte ville träffa honom något mer men det budskapet verkar inte ha nått fram, idag har dom nämligen bokat upp mig med honom igen. nu ska jag vara lite taskig men det är en kines som inte kan säga r vilket gör allt lite komplicerat eftersom läkare är kända för att prata i oförståeliga läkartermer = utan r.. ännu mer oförståeligt! frågan är nu vad han tänker tuta i mig idag, jag ska gå dit.. hårdhudad.

hoppas ni får en fin dag!

onsdag?

jag är så himla lost att jag inte längre vet vad det är för dag.. känns som att tiden springer iväg och att man inte får någonting gjort.

igårkväll efter middagen och första svängen i tvättstugan tog jag en liten tripp till biblioteket och vandrade runt i deras magasin, rätt läskigt där nere - känns som att vara med i en skräckfilm! men när jag kom hem var kvällen typ slut. så jävla tråkigt, när är det tänkt att man ska hinna allt?

jaja.. nu är det återigen morgon och en heldag vid universitetet väntar.
 
dagens lyx: bjuden på lunch av pwc, middag av e&y. den ni ;)

kvällspromenad

efter en heldag på universitetet kom jag hem till en överfylld brevlåda och hittade ett brev vi inte kunde kännas vid, blev dock riktigt nyfiken eftersom det var ett sånt där stoooort kort från en fotofirma.. menmen man får ju inte öppna annans post så efter middag och mer pluggande tog vi oss en kvällspromenad för att "posta" brevet på nytt fast då i den rätta ägarens brevlåda. där var det låst som synd var så fick inte smyga in ett brev på kvällen, hade varit riktigt spännande!
 
istället fortsatte vi ner på stan och postade vid ica bågen (hoppas att damen som skulle ha kortet inte behöver det idag bara) och sedan invigde vi nya gångtunneln under E12, snacka om att den är fin!! jag är mäkta imponerad och vi förstod helt plötsligt varför det tagit huur lång tid som helst att göra den klar. där ska jag gå fler gånger, bara för att, och hoppas att inte några snorungar förstör upplevelsen!
 
efter tunneln gick vi mot haga och bestämde oss för att gå förbi vår gamla lägenhet för att möjligen tjuvkika in lite grand.. när vi kom så pass nära att vi kunde se fönstret så har dom täppt igen det med en pappskiva. ni som varit och hälsat på vet att det inte var direkt "ljust" i den lägenheten, det fanns två småå småå källarfönster och ett halvnormalt. det är det halvnormala som är tilltäppt och det måste kännas som att hälsa på/bo i josef fritzl's källare där nu.. shit! nä tacka vet jag vår stooora ljusa lägenhet, så härligt!
 
nu ska jag iväg på gästföreläsning och sen blire grupparbete med brudarna :)

man ska göra allt själv!

följande inlägg skrevs i fredags men eftersom jag inte lyckades publicera det då så får ni det nu..
 
alltså det är fredag, jag har varit duktig och slagit mitt rekord i jogging på iksu.. jag har lyckats ta mig till universitetet och lämnat tillbaks en kompis tenta, pratat med en vän på skype (vilket jag är sämst på att ta mig tid till) och varit på superduperhumör! ända fram till klockan tre då jag planerade att vi skulle gå på stan och göra allt klart för att sedan åka hem och piffa oss inför kvällen då vi skulle ut och käka och sedan se johan glans...
 
sambon kommer hem, säger hej, går till sitt xbox och börjar spela.. jag gnäller lite och blir inte sur men äh, en puss kanske (såklart man blir liiite grinig)..? vad hände med shoppingen? nämen den ska vi ju ta när vi åker ner på stan för att käka..  tiden går och efter han har spelat ett par matcher så börjar vi surra om vad vi ska äta och var, kommer inte fram till något vettigt alls.. byter om och börjar sminka mig efter att ha fått kommentaren, "gå och gör dig klar" (måste sett förjävlig ut).
 
åker ner på stan för vår lilla shopping, börjar få lite panik när vi inte riktigt hittar allt vi ska ha.. hjärnan går på högvarv - var ska vi hitta allt?! äh vi hinner inte.. börjar dividera om var vi ska äta igen.. tacobuffé, pizzabuffé, pasta, hamburgare, grillat kött??!! vi kommer inte överens, går mot pizza och tacobufféerna.. står mittemellan och kan inte bestämma oss. andreas bestämmer pizza, jag säger tacos. vi tar pizza (det var trots allt min ursprungsplan och vad jag var sugen på för tre dagar sen). 25 minuter senare går vi ut från ronyas (pizzabufféstället) och in på TC för att dricka oss ett glas starkt innan föreställningen ska börja. bestämmer att vi borde vara där 10 över, föresällningen börjar halv.
 
10 över packar vi ihop och går till idun (ligger bredvid tc) och börjar väl tycka att det inte riktigt stämmer.. där studsar det runt en massa kids på någon gigantisk hoppmatta och garderoben är såklart öppen. jag står och stirrar på tavlan som visar alla arrangemang men hittar inte glans, hänger in jackan ändå. andreas tycker att vi ska kolla var vi ska vara på biljetterna (då menar han var på idun) och utbrister; men vi ska ju inte ens vara här!??!
 
häpp! jag, sveriges kontrollfreak, brister! fanfanfanfan.. hur ska vi hinna till aula nordica, är det det som ligger där vid universitetet eller ligger det borta vid nolia? hur som så är det en braaaa bit att ta sig. hämtar ut jackorna ur garderoben och springer ut.. ta en buss, ta en taxi. taxin som står och väntar får just en kund. FAN! ser att andreas plockat upp telefonen och tänker såklart; bra, han ringer taxi! den tanken behöver jag inte behålla länge förrän jag inser att han ringer någon annan.. mamma&pappa? ööh.. vänta, vi har typ 15 minuter på oss att ta oss dit upp och du ringer mamma och pappa? japp! jag får ännu mer panik och han inser att han borde lägga på. ringer taxi istället "det är många som ringer just nu men du är placerad i kö".. jag stirrar mot bussen som just ska åka iväg och inser att det enda vi kan göra är att ta den och springa till aula nordica från sjukhuset (går inte förbi hållplatsen som är närmare).. hoppar in i bussen och åker upp, kommer ut och börjar springa.. AJ FAN - TRÄNINGSVÄRKEN!!!! springer ändå, trots krämpor. kommer fram till en sjukt lång kö men börjar känna liiite lugn, fem minuter kvar!
 
vi hann till johan glans, jag kunde pusta ut och skratta ihjäl mig lite grand.. hett tips: se honom!
 

(nu är det måndag.. det har hänt mycket i helgen men det tar jag sedan, nu måste jag till universitetet!)
 
 

korrigering..

jag är tydligen lite skadad och har virrat till det lite, filmen nedan är såklart från youtube och inte facebook.. my mistake!

NOSTALGI!!

 det här är en av mina favoritfilmer sedan barnsben, ni kan inte förstå hur länge jag letat den och vipps så fanns den på facebook.. äntligen!

.....

glömde.. fick ett inlägg tillägnat mig igår, tack carro!

ups!

vi spenderar varje dag (nästan) i universum på universitetsområdet, grupprum tio är för det mesta bokat av oss och det känns som att det är i vår ägo. igår hade vi däremot bokat rum nio vilket kändes lite weird men shit happens. runt elvatiden kanske går jag på toaletten som är placerad enligt bilden här nedan...
 
(en sann konstnär!)

när jag gjort mina behov och fyllt på vattenflaskorna så ska jag gå tillbaks till vårt rum, av ren vana går jag rakt in i rum tio. där sitter tre chockade tjejer (fanfanfanfan, inte mina tjejer)! jag fick mig en skrattattack och fick väl med mig dem att se det komiska i det hela också, sedan sprang jag (tre meter) till vårt rum och skämdes lite.

så kan det gå.

det händer inte så mycket annars, vi jagar efter 80-90-talskläder inför helgens galej och mina är väl "klara" men det är värre med andreas. måste nog gå på jakt efter något neonfärgat idag.

någon som har ett fult svettband i typ frotté?

nä nu måste jag leka med kisse lite grand innan det bär iväg till grupprum.. 9? eller 10? ha en fin dag!

12.11.12

om en månad föds de sista barnen på evigheter som kommer att ha ett riktigt unikt personnummer, 121212-XXXX. rätt ocoolt egentligen men när dom är i den åldern där det är coolt kommer alla vara avundsjuka och dom här barnen kommer hata sina föräldrar som lyckades producera dem lagom till just december, varför inte januari så att de kunde få vara äldst i klassen? där har en annan haft tur som fått förmånen att mina föräldrar pippade redan i juni, ett äkta midsommarbarn?

annars har helgen flytit på bra, i fredags gjorde vi
porchetta (fast utan salami) vilket säkert hade varit supergott om det inte var för den där förbannade fänkålen. den tog som bord det braiga med maten och gjorde allt nästintill oätligt (eller iaf för mig.. min andra hälft tyckte dock att det var riktigt gott).. efter det myste vi i soffan heeeela kvällen, superduperskönt!
 
lördagen tog vi det lugnt, en rejäl sovmorgon till närmare elva (tack boris!) och en rejäl brunsch fast med bara frukost. kvällen och senare delen av eftermiddagen spenderades hos vänner i strand med god middag och lördagsmys! fick en smärre chock när vi kom dit då deras ett-åring börjat gå och växt säkert 10 cm på bara ett par månader (kan vara jag som är glömsk också), men fort går det!
 
igår blev det en slapparmorgon också (än en gång, tack boris!) och farsdagen spenderades hos andreas föräldrar, trevligt det med :)
 
men nu är det måndag och boris har bestämt sig för att äta en krukväxt idag, han har redan varit på typ fyra stycken och matte blir riktigt kinkig så här på morgonkvisten. för er som inte hört katten och hundens dagbok så rekommenderar jag den starkt trots att morgonzoo-gänget inte riktigt kan hålla sig i skinnet när de berättar..
 
själv tänker jag lämna blommorna till sitt öde och gå till universitetet för att lyssna på biblioteksinformation och mysa med flickorna i "vårt" älskade grupprum, dags för ännu ett grupparbete med andra ord ;P
 
hoppas ni får en fin dag!
 

helt väck.

jag tänker nu skriva ett inlägg om en person och för att den inte ska veta att jag skriver om den så använder jag i följande inlägg mitt hatord: hen för att inte säga han eller hon. vet inte vad den här människan heter eller från vilken planet "hen" kommer från men hen är fruktansvärt blåst!

hen är med varje dag på föreläsningarna, innan föreläsningen så brukar man kolla på schemat och läsa "föreläsning finansiella instrument" till exempel. igår hade vi en föreläsning om en viss entreprenör som skrivit en bok (blivit omskriven i en bok kanske?) men vips mitt i allt så frågar hen

men vem har sagt/menar det där egentligen?

jag höll på att sjunka genom jorden. själv är jag ju inte guds bästa barn heller men va fan, jag vet ju för f*n vilken föreläsning jag sitter på.

jag ska ta ett exempel till.. det här var på första momentet. vår käre (ibland opedagogiska) föreläsare har räknat ut hur många procent x är av x och skrivit talet med decimaler på tavlan. utifrån decimaltalet så plockar han fram ett procenttal och skriver bredvid. hen frågar:

men var fick du dom där 3 procenten ifrån?

problemet med att ha en blåst person i klassen är ganska litet i vanliga fall men det här har gått över gränsen. för att komma in på civilekonomprogrammet ska du ha läst matte c.. att räkna i procent vette tusan om det ens ingår i gymnasiets matte a, snarare får man lära sig det i sjuan kanske? suck.

nä nu ska jag släppa hens bisarra frågor och ge min fina kisse sina örondroppar.. bara fyra gånger kvar nu, efter det kommer han älska oss liiite liiite mer ;)

onsdag och kursstart..

då var det onsdag och min första sovmorgon på evigheter (på en vardag alltså) men lyckades såklart bara sova till strax innan nio, suck! nu sitter jag och finurlar på om jag ska gå på spinning eller göra nåt annat. lutar nog mot spinningen.
 
hade ju tenta igår, kändes riktigt bra.. vet en sak som jag skulle gjort annorlunda men en liten grej kan jag nog leva med. om jag inte fått godkänt på den här tentan är det lika bra att lägga ner alltihopa, då har jag helt enkelt inte fattat vad kursen går ut på.
idag är det dock kursstart, det är det jobbigaste.. att ha tenta ena dagen och kursstart dagen efter. tack och lov så är den klockan 15.15 så man hinner ju med en hel del innan dess.
 
sitter iaf och dricker kaffe, idag med nostalgitouch:
 
 
minns du mamma?
 
den här muggen hittade jag när jag var och hälsade på mamma i avesta någon gång under första eller andra året på gymnasiet.. sen fick jag den i julklapp av min kära mor och hittade den när jag städade ur allt hemma hos pappa i somras. givetvis fick den följa med upp till umeå :D
 
(om ni är uppmärksamma så ser ni mina monsterhänder i bägge bilderna - scary!)
 
nä ska ta och härja upp kissemiss nu och sen dra på mig träningskläderna för att träna bort dubbelhakan ni ser på bilderna ovan.
 
ha en fin dag!

wish me luck..

.. nu bär det iväg till tentan!

konsten att göra nåt annat..

.. än att plugga. jag är spyless på att nöta gamla tentor, göra övningsuppgifter och bara läsa om en massa knepiga ord utan att kanske egentligen inte förstå dem.

istället fick jag för mig att jag skulle träna..

ringde emma och självklart var hon på :) testade på indoor walking för första gången och måste väl säga att det var helt okej! inte riktigt som mina egna cross-trainer-pass men det är väl iofs bra.

nu är jag hemma med boris istället.. ska försöka göra några uppgifter när jag käkat lunch och fått honom på andra tankar, sen bär det nog iväg till ersboda och sporthuset. mina träningsskor är HELT slut.

tjingeling!

weirdo..

sicken trevlig helg det blev!
 
vi fick ju besök i fredags och till seeeen middag blev det västerbottenpaj och kräftor, lyxigt! fortsatte med lite film och fredagsmys innan ögonen föll igen.
 
hann med lite plugg innan mamma och åke vaknade på lördagen och sen bar det av på stan! flera timmar senare lagade åke en av sina supergoda grytor, vi hade lördagsmys i soffan och sen somnade jag med boken över skallen på natten..
 
igår bjöds vi på hotellfrukost, MUMS, innan dom styrde hemåt. därefter packade jag upp mig på universum och pluggade ett par timmar (ni minns väl att det är tenta imorgon) och det är dit jag är på väg nu snart också.. heldag!
 
har just gett boris sina örondroppar, han blir så fruktansvärt sur och ser ut som gremlins när han springer iväg.. men roligast av allt är att vi måste vara nära besläktade - han tröstäter varje gång han fått droppar! haha!
 
inatt har jag haft en rätt konstig dröm, eller egentligen var det väl nu på morgonkvisten.. jag har en klasskompis vid namn jocke (egentligen två). men jocke den mindre (den som är med dig carro i skottland) hade sin mamma på besök i vårt lilla kollektiv, japp inatt bodde jag återigen med några andra, och vi lagade middag. eftersom vi var (är) panka studenter så skramlade vi ihop dom fiskpinnar som fanns kvar i frysen och räknade ihop att vi skulle få fem stycken var (inkl mamman då). när middagen står dukad och vi säger varsegod så börjar jockes mamma att ta mat, och vet ni vad hon gör!??
 
hon tar nio fiskpinnar!! NIO!
 
det resulterar i att jag blir riktigt lack och att jag själv bara tar två så att mina roomies också ska få någon mat, minns inte riktigt fortsättningen på mat-incidenten men har ett vagt minne att hon inte fick någon potatis till. efter middagen så mötte jag upp pappa på en restaurang (jag måste ha varit hungrig inatt!!) och gnällde av mig lite. 
 
snipp snapp snut, så var drömmen slut!
 
man är rätt weird ibland.. men jag hoppas att jockes mamma inte är en sån som äter upp alla fiskpinnar för dom andra utan är rättvis precis som min mamma :)
 
nu är det nog dags att packa lunchlådan och bege sig mot skolan.. sju effektiva pluggtimmar kvar innan tentan!
 
 
 
 

finbesök!

snart kommer mamma och åke hit, wiihoo!! :D

igen!

presentationen gick bra, opponeringen gick bra och tentaplugget har därmed börjat. tiden går så sjukt snabbt kom vi fram till igår, inte var det fem veckor sedan vi tentapluggade sist? kändes mer som att det kanske var typ två.. men det ska nog gå den här gången med.

förra tentan gick ju bra, önskar mig bara ett halvt poäng till så att jag kunde få vg i kursen, har lämnat in tentan för "omrättning" eftersom han som skrivit tentan har uttryckt sig som en kratta! dessutom tycker jag personligen att han var sjukt hård i sin rättning.

boris var som sagt hos veterinären igår, det gick bra men han tyckte inte om att få tops i örat! numera ska vi själva göra det och droppa i örondroppar två gånger om dagen, inte speciellt populärt så här på morgonkvisten. men vad gör man inte för att den lille rackaren ska bli frisk!

nu måste jag nog göra mig klar, hoppas ni får en fin dag!