GOTT NYTT ÅR!!

dags att dra sig mot årets nyårsfirande.. ska bara jaga upp karln ur sängen och få in honom i duschen, packa och rota fram allt som ska med från kylen :) kommer nog att bli en toppenkväll!

men gott slut och gott nytt år till alla :D




liiite stressad..

valde att snooza idag, får jag fan för nu.. kaffet är inte uppdrucker så jag sitter och småhalsar för fullt. har skickat febertermometern till sängen för att iaf få höra om han är någorlunda bättre idag, låg som en däckad säl igår när vi (läs jag) tittade på hockey =/

snart bär det av till jobbet igen.. gick hem lite tidigare igår eftersom jag var så sjuuukt trött men idag ska jag nog lyckas stanna heeeela dagen :)

jo, glömde ju skriva att jag/vi fått en jättefin tavla av felicia i julklapp! motivet är en prinsessa (eller drottning) som står i ett rum där det finns ett bord med en gigantisk tårta på och längst upp på tårtan är det ett stort hjärta :) superfin!

nä nu måste jag nog packa väskan, borsta tänderna och hälla ut kaffet. shit!

julstöket över..

..nästan iaf.. paketen är iaf utdelade på alla håll och vi är återigen hemma i umeå. var sjukt trött när jag kom hem igår, bilresan tog verkligen musten ur en men efter någon timma hemma och en timma på iksu så var jag på banan igen.. nu sitter jag och käkar frukost och ska strax iväg på jobbet.

stackars andreas har fortfarande feber, inne på 8e dagen nu så idag ska han till vårdcentralen och kolla så att det inte är något som är helt galet och så att lungorna inte tar stryk.. fick honom att ringa sjukvårdsupplysningen igår och det var väl det dom sa något om, lungorna alltså. själv blir jag halvnojjig över alla andra konstiga sjukdomar som finns. menmen, hoppas han är frisk snart!

julafton kom iaf med buller och bång, stressade som några idioter på morgonen eftersom vi inte packat mer än julklapparna dagen innan.. strax efter två på julafton när vi landat hemma hos svärmor och svärfar (efter jullunch hos andreas farbror) så inser jag att jag glömt klänningen hemma.. OCH att jag tagit ett par munnar vin. shit! men svärfar som var den enda i huset som inte lyckats få i sig något var så snäll och skjutsade hem mig för att hämta :) hade nog dött av svett på kvällen annars, hade nämligen en stickad tunika på mig. det blev hur som lite kalle ändå, massor med mat och himmelens massa julklappar delades ut. senare på kvällen spelade vi julklappsspelet och vi lyckades få med oss dom två prylar vi ville ha hem (tar åt mig all ära ;)..

på juldagen så satte vi oss i bilen efter en dunderfrukost och åkte hem till mamma och åke i resele, där väntade en julafton till.. det blev som vanligt, en massa god mat, mys och tomten kom även där :) efter allt stök och när kidsen stoppats i säng så spelade vi ett
spel jag fått av syster yster, sjukt svårt men riktigt roligt när man kommit igång i tanken. jag, mamma och andreas kammade hem segern ;)

på annandagen vaknade jag av att dagmar var på besök, tack och lov stannade han utomhus och lämnade bilar och byggnader runt om oss ifred.. lyckades somna om och blev väckt av pojkarna som skrek att det var frukost. hade lugnt kunnat sova ett par timmar till men upp och hoppa, vi hade mer att klara av. efter frukost och efter att ha packat ihop både oss och alla barn så bar det av mot graninge. hälsade på moffan en sväng och blev så glad när han spelade dragspel, ett riktigt gott tecken på välmående :) åkte vidare till pappa och hälsade på lena en sväng för "julklappsbyte".. som vanligt fast lite väl sent.

fick iaf många julklappar i år.. riktigt många!

*halsband
*tjocksockar
*julduk
*ugnsform från gerbera
*fina disktrasor "moster" och "lillasyster"
*lika fina tändsticksaskar
*spel
*diskmedelspump
*sportarmband
*förlängningssladd till hörlurarna

och pengar såklart :)

och från julklappsspelet fick jag med mig en "statyett", eller en ljusstake är nog bättre ord, som andreas kusin gjort och en bak- och dessertbok..

men nu blir det jobb.. hoppas alla haft en fin jul! :)

klappjakten!

efter den sjuuukt långa föreläsningen idag så käkade jag en slarvig lunch med min sjuke (alltså feber) sambo, la mig i fem minuter för att vila för att sedan sätta mig i bilen och ila iväg till media markt och leka lite med mobiltelefoner, sen bar det av ner på stan för att söka lite klappar och sen en sväng till teg och expo för att köpa den allra allra sista.. så nu då? allt är klart.. ska slå in ett paket till imorgonkväll men sen ligger alla (iaf alla jag är delaktiga i) i en hög i vardagsrummet, önskar innerligt att vi haft en gran för tillfället men kommer nog inte ångra mitt beslut där i mitten på januari när den ska ut :P nästa år då jäklar :)

ikväll har vi käkat husmanskost till middag, gjort rocky-road, tittat på film (den här gången var det en riktigt bra en faktiskt - titeln bortglömd dessvärre) och myst i soffan.. efter soffmyset har jag plockat ihop hela köket så att det ser ok ut där, piffat lite i badrummet (fyllt på toapapper och sånt shit) och nu har jag slagig mig ner i sängen för att avnjuta avsnitt 21 av julkalendern (bara karln kan komma från badrummet någon gång)..

nä dags att inta liggläge.. natti natt!

sista!

idag är det sista föreläsningen innan jul och ursäkta men det ska bli såååå skönt! nu har jag suttit i den där salen (samma hela terminen) åtskilliga timmar och börjar bli rätt så less på att lyssna, nu ska jag njuta av att jobba ett par dagar innan vi kör igång igen :)

imorgon och på fredag blir det jobb och sen är det "ledigt" i tre dagar, för att fira jul på alla de håll :) blir mycket rännande i år.

men jag ser verkligen fram emot klockan 12 idag.. kommer att bli toppen att trippa ut från föreläsningssalen och gå hem.. mmm!

nu ska jag iaf göra mina vanliga grejer, äta gröt.. dricka kaffe och slösurfa.. kanske läsa lite. (kanske borde lägga in detta som någon slags sidfot så att det alltid står med?)

Ha en fin dag!

nära nu..

julen närmar sig med stormsteg och det är bara någon liiiiten klapp kvar att fixa och det lär jag ju hinna lösa känns det som..

kärleken ligger hemma och är sjuk så här lagom innan jul så vi har tagit det lugnt ikväll, jag har piffat håret så att alla strån är samma färg igen (nästan iaf).. nu ska jag nog ta och slänga mig i säng, har ju lyckats höra ingves tala om reporänta-sänkningen och förstått vad han menar för en gångs skull så jag är grymt nöjd med hösten ;) let there be spring!

najti najt!

i väntan på tomten..

lika bra att fortsätta med mitt rubrik-tema.. bättre än inget :P

då var det måndag och fem dagar kvar till jul, har insett hur mycket det egentligen är att göra (trots att vi har fått ytterst lite uppgifter) inför julen.. men igår slog jag iaf in alla klappar, gjorde ett litet julklappsrim, beställde en annan klapp, funderade ut vad jag ska köpa med mig till julklappsspelet på julafton och började fundera på om jag glömt någon..

förhoppningsvis blir det en tripp ner på stan idag, känns som att det skulle vara skönt att få det gjort så tidigt som möjligt och inte vänta till sista stund.

och det är väl inte bara mina paket som ska bli klara, vi ska fixa andreas paket med.. men det är bara roligt att springa på affärer (tycker jag iaf).. :)

igår skulle vi titta på film, andreas hade förslaget ogifta par vilket jag köpte eftersom svenska filmer både brukar vara bra och är lättsmälta.. dessvärre tror jag att han lyckades pricka in 90-talets mest värdelösa film.. jag skrattade en enda gång, EN! kan det vara så att humorn har förändrats kanske? men hur som så tipsar jag då inte om den..

annars var det en rätt så lugn dag, köpte någon klapp på barnens hus och tvingade andreas att gå på expo med mig :D wiihoo! synd bara att han inte var på topp stackarn :(

nu ska jag göra mig klar för dagens bestyr, tre föreläsningar to go innan lov.. känns som överkomligt!

.. i väntan på karln..

andreas är ute och roar sig på stan, själv har jag just vinkat av mitt besök och satt mig i sängen med datorn.. problemet är väl bara vad fan jag ska hitta på? så därav inlägget, jag har liksom lite tid över. funderar på att försöka hitta någon bra serie men jag tror inte att det är en sån bra idé till senare, bättre att hålla sig till dom få jag tycker är intressanta för tillfället (under dom senaste åren) istället för att söka sig till nytt och få ännu mer "problem" med att få tiden att gå ihop..

vi har iaf haft en jättemysig kväll vid tv'n; sett "så mycket bättre", ätit ost och kex och lite räktårta och surrat en massa.. precis vad jag (och förhoppningsvis vi) behövde.. :)

nu ska jag ta och lulla runt på internet innan ögonlocken faller igen.. imorgon blir det nog lite julklapps-shopping om jag får bestämma!

natti natt!

i väntan på vännerna..

har sjukt tråkigt och har just avnjutit en toppmiddag i min ensamhet, idag bjöds det (återigen) på sushi.. mums! snart kommer frida och carro på besök, ska bli trevligt att ha en surr-kväll :)

annars har vi bara ätit idag.. varit på kalas hos andreas systers karl (givetvis hos systern också, såg så konstigt ut när jag skrev..), blivit bjuden på god smörgåstårta och gooda kakor.. shit vad man äter. önskar att det inte vore så himla gott utan att det bara var för att överleva, då kanske man inte hade lagt på sig några kilon så här över jul (eller harkel, jämt)..

nä här kan jag inte sitta längre, ska ta med mig vinflaskan till soffan och se om det finns något bra på tv.. hoppas alla har en bra lördagkväll :)

matig kväll..

tog en promenad igårkväll till ersboda för att handla, andreas var sen så jag fick någon timma att vandra runt i andra butiker och det var ju okej.. synd bara att skoskaven hade börjat innan jag kom "fram". hur som så shoppade vi loss och åkte hem.. gjorde pasta med aubergine & zucchini till middag, blev riktigt gott! och efter det började vi pyssla lite.. vi svängde ihop en räktårta (räk-cheesecake enligt receptet), gjorde sushi-ris och griljerade skinka.

alltså då var vi vid den där skinkan då, andreas fick äran att fixa den medan jag diskade och började med riset så jag plockade upp ett recept på internet och lämnade datorn på.. sen gick nåt snett och det blev så här..



grejen var ju den att han läste ingredienserna och blandade ihop allt utan att läsa självaste beskrivningen.. vi insåg väl när vi fick trycka på griljeringen att något var galet och började läsa.. hahaha! så jävla bra :D senapen tog ju slut iaf! hur som så står det en färdig skinka i kylen nu, med rätt griljering och allt!

idag då? jo.. det blir jobb för hela slanten, därav tiden jag skriver.. ska ta och göra mig klar så jag hinner till bussen..

hoppas bilden på skinkan gav er ett gott skratt, själv kiknade jag! ha en bra dag :)

oh lord!

tack så jättemycket för mitt underbart dåliga tålamod och mitt frenetiska skrivande förra fredagen.. det gav resultat! idag har jag fått veta att jag kammade hem ett VG, med lite mer möda kanske jag tillochmed nästan hade spikat den! men jag är grymt nöjd och ser fram emot nästa tenta och slutet på nationalekonomin, trots att jag tycker att det varit pest och pina så måste jag nog erkänna att jag kommer att sakna alla grafer och sånt.. satsa på en omtenta på nästa så att jag får rita lite till? ööh.. nej. bättre isf att välja neken om det blir ett stooort hål när jag är färdig.

nu har jag bakat en
kaka vilken blev rätt god så jag har dessutom ätit en hel del kaka (dock endast kanterna som jag skurit bort) och har numera ont i magen. shit! att jag aldrig lär mig. men hur som så står den packad och klar på diskbänken, nu ska jag fortsätta räkna lite innan det blir lektion igen :) mycket ska hinnas med men man måste ju roa sig ibland (därmed kakbaket)..

hej hopp!

rubrik

i vanliga fall har vi stora problem med att välja vad vi ska äta, så är inte fallet den här veckan.. nu är det snarare tvärtom. efter att andreas kom hem med två aubergines istället för två zucchini så har jag letat nya recept för att kunna använda dom.. och nog har jag hittat recept alltid. ikväll tänkte jag förbereda inför morgondagens sushi, göra en räkcheesecake till någon dag framöver och svira ihop en pasta med just aubergine (givetvis ska det vara zucchini i med bara för att jävlas).. blir en rolig kväll!

igår var också en trevlig kväll, satte mig på kontorsstolen på jobbet klockan sex och åkte hem vid halv tio.. fick en hel del gjort (jämfört med dagen innan)! lugnt och skönt så där på kvällen också fast lite jobbigt när man inte kan fråga någon om hjälp. jag menar, än är jag då inte full-lärd!

nu ska jag dricka upp mitt kaffe och vänta på att klockan blir föreläsning :)

....

goood moooorgooooon!

försöker få upp mitt morgonhumör, lite trött idag. hoppas att kaffet ger mig en liten kick!

haha.. vad ska jag skriva egentligen? vi har börjat en ny kurs, i måndags. vår föreläsare verkar reko men enlgit mig är han lite för......... seg. ge mig fart och fläkt så att jag orkar hålla mig vid medvetande. trevlig att titta på om inte annat.

efter gårdagens föreläsning åkte jag till jobbet en sväng, har inte varit där på bra länge nu eftersom vi haft tentaplugg så det var roligt :) men, systemen funkade inte som dom skulle så jag kunde inte jobba speciellt mycket utan fick dra hemåt vid fyra. istället för att sätta mig på bussen så tog jag en promenix in till stan, riktigt skönt och få röra lite på sig! men hoppade såklart på bussen där, min axel höll på att gå av av bokens och julklappens tyngd i väskan.. fick nämligen julklapp innan jag gick hem också, dom är så gulliga! har väl aldrig varit med om att få julklapp på jobbet.. faktiskt. men det var en riktigt bra grej! vågar inte skriva vad eftersom mina kollegor inte har fått sina än och eftersom jag inte vet vilka som läser bloggen. väl hemma så lagade jag
delizie och avnjöt en seeeeen middag (tar sån himla tid!) i min ensamhet eftersom andreas var på jobbet halva kvällen.

annars försöker jag förstå mig på itp-valet, vet inte om jag ska välja en traditionell försäkring eller fondförsäkring. fonderna går ju inte så himla bra nu så man kanske borde satsa på en traditionell till att börja med, grejen är ju bara den att jag ska lyckas byta sen när det börjar gå bättre runt om i världen och chansen att göra det i tid är väl inte det enklaste.

igår var det ju lucia och andreas mamma brukar alltid ge pepparkakor med allas namn på och precis som förra året så fick vi med oss två hem.. finn ett fel :)



men snart är det föreläsning, sen blir det en sista dejt med madde och kanske mer jobb ikväll..

fullt upp!

så himla roligt att träffa madde igen (och ak och louise med).. dom bjöd på tacos och vi pimplade vin, hela fyra flaskor hann vi dra i oss. herregud! :) jag och ak travade hemåt efter en kväll med många skratt, ett par deeptalk, lite skitsnack och några historier från australien. tänk om jag kunde få behålla henne här i umeå.. i eftermiddag ska vi iaf försöka ses en sväng igen, på iksu ;)

igår skottade vi loss bilen (vilket var ett rent helvete) och åkte till andreas familj och hälsade på.. skönt att komma hemifrån en sväng och roligt att träffa alla, var faktiskt ganska längesen med tanke på avståndet.

nu sitter jag och äter gröt igen, tentaveckan är över och det är dags att ta tag i frukosten på nytt. men idag börjar en nytt moment.. nytt moment, nya möjligheter. håller tummarna på ett g på förra momentet iaf och det här ska jag försöka ta mig igenom med dagligt plugg.

ska ta och slösurfa lite innan allvaret börjar igen.. ha en bra dag!

äntligen helg!

längesedan jag tog helg nu, måste ha varit mellan moment 1 och moment 2, det vill säga i oktober? efter det har det varit full huggning varje dag, alltid någonting. idag däremot är det helg, jag hade inga direkta planer förutom en hockeykväll med en flarra vin, istället har jag fått äran att vara med på middag med min kära vän madeleine som jag inte träffat på över två (!) år.. ska bli underbart roligt och ett kärt återseende!

nu ska jag ta och göra mig klar och sen se hur det går för hellner innan jag drar mig mot nydalahöjd för en mysig kväll med tre fina brudar!



long time ago.. de va tider de <3

pluggmotivation..

imorgon är det tenta, yippie! efter tentan råder det iaf en helt ledig helg.. det är det positiva med det, det negativa är att jag inte har någon pluggmotivation alls. har gjort alla gamla tentor som ligger ute, har tragglat ord, har suttit massor med timmar på skolan och försökt få in mera men det är stopp.. jag tänker bara på annat. istället drog jag iväg med brudarna en sväng till strömpilen, köpte ett paket jäst och åkte hem och bakade bröd istället för att plugga. sååå skönt att göra nåt annat! det får gå som det går helt enkelt.

idag är en sån där dag som man bara tycker att livet är orättvist igen, killen hemifrån som dog i olyckan för närmare tre veckor sedan skulle fyllt 24 idag. 24! det är inte ens halvvägs till 50.. så himla tragiskt. många tankar har legat där idag (bland annat), jobbigt att se någons födelsedag på facebook och veta att om man skriver så kommer han inte läsa det.. usch!

annars så rullar livet på, andreas är på julbord med jobbet och lär inte komma hem förrän vid 10-11 ikväll. själv har jag tömt det lilla som var kvar i helgens vindunk i ett glas och sitter och smuttar på det och om 50 minuter är det hockey. det blir en toppenkväll i soffan med andra ord.. sen lite desperata husfruar och möjligtvis några gluttar på gamla tentor innan läggdags. håll tummarna imorgon, ett g är jag väl iallafall värd..

ha en trevlig kväll!

djurens rätt..

kommer hem, tar in posten.. fastnar på tidningen "djurens rätt".. öppnar och börjar kolla vad det är för nåt egentligen, hamnar på några slags dödsannonser och börjar läsa, inser att efter bara två stycken så rinner tårarna.. fiiina fiiina djuren som varit med så länge och inte finns mer har också fått sin lilla dödsannons, precis som alla människor som går bort. känns kanske lite onödigt men nog betyder dom lika mycket som våra andra nära och kära fast kanske på ett annat vis, dom finns ju där i vått och torrt och dömer inte lika lätt.



älskade, bästaste och mest saknade kissekatt!

modo hockey

de e ett gäng härliga grabbar de!

äntligen!

imorsse när andreas klev ur sängen så fick man minsann höra att det kommit snö under natten, det var riktigt mysigt att titta ut när det var min tur att kliva upp och ännu mysigare att gå utomhus och se hur ljust det var trots mörkret. nu hoppas jag att den ligger kvar men att det håller sig till rimliga mängder i år!

har varit på sista föreläsningen, dags att lära sig allt det pratats om nu då.. shit så jobbigt men på fredag är det förhoppningsvis över. måtte tålamodet infinna sig och låt hjärnan vara utvilad och redo för nya kunskaper..

..up up and away.

morning has broken!

har legat och snoozat bara för att jag kan, ganska pigg ändå men när jag slog upp ögonen för sista gången så fastnade jag på ljuset i rummet.. shit vilken fin rosafärg himlen har just nu! blev helt salig och klev upp för att ta en bild (händer inte så ofta) men min mobil vägrar att låta färgerna fastna utan ger mig bara ett stoooort ljust fält där allt det vackra är. suck.

annars händer inte så mycket, jag och en kompis gjorde klart ett arbete till skolan igår.. förhoppningsvis får vi åt oss några poäng. andreas lagade en goood thaigryta igår, smakade precis som det gör när man äter det på restaurang.. riktigt gott! sen var jag på iksu en sväng också.. stegräknaren får jobba den här veckan känns det som :)

idag ska jag försöka plugga lite, läsa igenom det där arbetet och gå på en lektion vid ett.. hoppas att jag kommer ihåg vad vi började lära oss på kursen, snart är det ju tentadags!

ha en fin dag!