älg!

drog mig ur sängen imorsse och drog på mig träningskläderna, tog bilen till regementet och började springa.. urk! när jag kommit lite mer än halvvägs på min runda så hör jag hur det prasslar i skogen.. aja tänker jag det är väl nån som håller på att ta någon kvist eller nåt (ni vet hur människor kan vara) men tji fick jag, ut hoppar en älg! nog för att den var en 20 meter ifrån mig men den hade en jävla fart (jag med!).. fick en liten kick och glömde hur jobbigt det just var för en sekund. även fast man sett tusentals älgar (kanske överdriver lite) så är det liksom rätt häftigt ändå. nästa gång kanske det är en björn i graningeskogarna? who knows..

nu ska jag fortsätta packa, det blir liksom aldrig klart.

bittert bord

imorgon bär det av mot graninge så det finns en risk att bloggen blir lidande (inget trådlöst internet där inte) lite grand men ska försöka uppdatera ibland iaf :)

orkade helt enkelt inte åka idag utan har haft en heldag med manshataren på stan istället, riktigt trevligt! skönt att umgås med någon som vet var man kommer från, vilka alla är och ja allt det för omväxlings skull.. alltså en flytt blir ju som att börja om på ny kula. ingen vet vem "den där långa" är eller ja typ så iaf, man behöver liksom inte tänka :) inget illa ment mot mina nya vänner men ni får banne mig följa med hem nån gång och sätta er in i sollefteå-livet!

men.. hur som så tänkte jag bjuda på ett par bilder på vårt "nya" bord innan jag kryper ner i (den tomma) sängen för natten. andreas har ju åkt iväg till kiev för att se på em, där är inga (läs jag-me-tina) flickor välkomna ;) men jaäint bitter för de heller, eller kanske lite. ukraina vore nåt!

men nu bord.




btw så har jag än inte lyckats köpa någon duk, har ett par stycken på lut men måste nog fundera ett tag till.. kanske sollefteå eller kramfors har några fina att erbjuda :)

nu blire sängen.. nattinuffsan!

det artar sig..

en ny duk till köket så känner jag mig riktigt nöjd, kanske en ny matta också men det är inte lika viktigt.. igårkväll när vi kom hem så bar vi nämligen in köksbordet i köket, otroligt skönt att titta in i vardagsrummet numera (och i köket för den delen).. nu väntas bara lite städning och diskning så ser allt "prima" ut här hemma!

igår var vi i strand och grillade och myste med några vänner, alltid lika trevligt att träffas och skönt när man liksom bara kan vara. så härligt att träffa lite barn och få fart och fläkt i livet också.. man börjar ju bli rätt ovan så det är väl dags att vänja sig igen för snart är det dags att åka hemåt och där finns det inga hem utan kids (nästan).. :)

nä nu är det dags att städa och diska, sedan tror jag att det blir en cykeltur ner på stan eller till ersboda för att leta duk ;) ikväll ska vi på "studentskiva", andreas kusin ska firas!

ha en fin dag!



ps. bjuder på bilder när det ser reko ut här hemma istället för nu

sommarfynd!

fast fynd är väl att ta i men jag har iaf hittat mig två nya klänningar, en ska användas vid sommarens bröllop och den andra vid andra festligheter eller till vardags. nöjd men pank!




mornin' mates!

uppe med tuppen idag, tog mig en liten promenad med löpintervaller nu på morgonen och ska snart cykla iväg till tandläkaren.. känns som en bra start trots dagens värdelösa morgonhumör. men innan cykelturen ska jag hinna med att måla sista varvet på köksbordet, äntligen börjar det bli färdigt!

annars har det varit en lugn och skön helg där all tid har lagts på hemmet och karln, åker ju snart hemöver i nästan nio veckor så man måste passa på medan man kan.. kommer nog kännas underbart att komma hem hit igen i augusti och skönt att vara hemma över sommaren, man slappnar av på ett annat sätt där.

menmen, nu ska jag måla så jag hinner till tandläkaren och sen ska jag ladda för veckans vardagslyx - massage! underbart kommer det bli!

ha en finfin dag!

dagen efter kvällen före..

hade en riktigt trevlig kväll med jobbet igår, åkte båten m/s sandskär och käkade räkor så det stod ut genom öronen! mums! missade att båten vände och blev lite ledsen när jag insåg att vi snart skulle gå av menmen det fortsatte ju därefter på allstar :)

men idag är det dagen efter igår och det känns att det blev några extra glas vin.. urk! och jag som har så himla mycke jag vill hinna med idag, men det ska nog gå bra ändå! snart blir det en tripp ner på stan..

men först ska jag försöka få bort vinfläckarna (sedan klassfesten) på min favvoklänning, tvätta den och hämta en bok på universitetet... och ikväll hoppas jag på en myskväll med brudarna!

dags att sätta fart!

what?

landade i tentasalen med en underbar känsla i magen att jag snart skulle få ta sommarlov men alltså när tentan landade på mitt bord och jag självsäkert skrivit namn och personnummer och vänder blad så inser jag att det här kan vara tentan från helvetet! den ordinarie skrivtiden är fyra timmar, av någon anledning fick vi sex och tack och lov för det! jag brukar skriva för brinnande livet och rusa ifrån tentasalen ungefär en halvtimma innan skrivtidens slut (minst!) men idag satt jag ju egentligen en timma över och hade lugnt kunnat sitta en sisådär tre, fyra timmar till.. men hjärnan var mos, jag var trött, magen kurrade och jag kände bara för att få rymma från salen så när jag satte min sista punkt (efter att ha pillat lite väl mycket på den första frågan igen) så gick det riktigt fort att ta sig ut i det fria!

nu gott folk är det bara att fortsätta hålla tummen för att jag fattat allt rätt och för att våra kära föreläsare rättar på ett klokt och rättvist sätt! så ni kan väl släppa den om ungefär tre veckor då vi ska ha fått svaren (plus ett par extra dagar då det är den juridiska instutitionen vi pratar om)...

nu ska jag gräva ner mig ett slag och sen ska jag återuppstå som en ny människa och ta tag i livets goda innan någon drar ner mig (exempelvis med ett tentaresultat) i skiten igen..

/tina (eller bitterfittan..)

d-day!

sitter och sörplar för varmt kaffe för att hinna med att läsa dom sista (enligt mig) viktiga sidorna i en bok innan jag ska iväg på tentan.. det går sisådär. men nog fan ska jag klara den här tentan, tre små fjuttiga frågor. sex timmar. jo jag tror det iaf, det känns lovande men ska inte ta ut någon seger i förskott ändå. men håll tummen för mig idag nu, för idag kan vara dagen då jag blir 50% civilekonom! hoppas ni får en fin dag, själv spenderar jag den med en sallad och en flaska vatten (och nåågra karameller) på östra paviljongen sal 2. wiihoo! solen skiner som aldrig förr! ps. ikväll bär det iväg med jobbet på räkbåten :)

vardagslyx!

om en och en halv timma har jag fotvård, för första gången ever! mina fötter är väl inte direkt fula men dom är då inte vackra heller så nu får vi se vad hon kan "göra åt" dom :) i värsta fall råder hon väl mig till amputation.

igår tog vi oss en löptur igen, eller en sån där spring 60 sek och gå 90 sek. så skönt när man kommer hem! men nu lär vi vänta någon dag så vi inte bränner ut oss totalt :) annars hände väl inget speciellt faktiskt.. vi var på plantagen och snurrade runt men jag blev bara less så till slut blev det inga blommor. andreas vill aldrig mer följa med och handla blommor iaf (det är väl inte tillräckligt manligt?) så nu får jag ta bilen själv när jag kommer på tanken igen. jag tror banne mig det blir blommor på coop till slut (eller mamma.. har du sex pelargoner till övers?)

ikväll är det after work med brudarna på jobbet, kommer bli skoj! men jag är rädd att jag får ge upp allt för tidigt för att hinna med allt imorgon. är ju bara två dagar kvar nu! tänk att om jag klarar den här tentan på torsdag så har jag gjort klart halva utbildningen, HALVA! tiden går så jäkla fort.. och fortare lär det gå när man har press på sig till hösten!

nä om man ska försöka diska lite innan man ska iväg. ni som följt med en längre tid vet ju om mitt problem med det ständiga diskberget i sollefteå, det har börjat ta form här också. suck!

men.. ha en fin dag!

sådärja..

då var det måndag igen, förra veckan bara sprang iväg och nu är det bara tre (effektiva) dagar kvar till tentan.. ser verkligen fram emot att få den gjord så att man får 1,5 veckas sommarlov!

idag har vi någon slags frågestund klockan tio, hade tänkt att sitta i två timmar innan det men seriöst.. har klivit upp klockan åtta hela helgen så drog mig till tjugo i idag med och tar mig en välbehövlig lugn morgon istället för stress stress stress. plugga får jag göra i eftermiddag..

igår tog vi oss en liten löptur igen, springa 45 sek, gå 90.. alltså jag var rätt mör när vi var klara. men det är skönt att få något gjort. så ikväll bär det väl av igen, om inte båda är alldeles för trötta där vid fyra.

lyxade till det med oxfilé igår, kan dock inte bestämma mig vilken sås som passar bäst till det köttet? vi hade både bea, vitlökssås och barbequesås. skumt! menmen gott var det iaf :D toppade kvällen med lite vin, lite målning och big brother final - rätt person vann, härligt hanna!

nä nu ska jag surfa runt lite innan klockan blir för mycket :)

ha en fin dag (här i umeå lyser iaf solen idag - välkommen!)

fullt schema!

alltså nu börjar det dra ihop sig för både tenta, en massa olika partaj och hemfärd.. det är mycket som ska hinnas med innan dess måste jag säga!

ikväll blir det iaf lugnt och skönt, har bokat tvättid - underbart fredagsgöra! och sen ska jag börja måla pinnen till underredet till bordet, svärfar är snäll och drar med det till stan idag :)

imorgon blir det kanske någon liten fest för att vinka av alla som åker hem på fredag, dem flesta åker dessutom utomlands till hösten så det lär dröja innan vi ses igen! :( tråkigt för mig, roligt för dem!

annars då?

på tisdag blir det after work med brudarna på jobbet, på torsdag ska jag få åka med jobbet på räkbåten till havs och på onsdag tror jag att vi ska käka middag i vännäsby :) roligt! dessutom bjuder tisdagen på fotvård med tillhörande massage och torsdagen på årets sista tenta vilken jag borde sitta på universitetet och plugga till om en sisådär sex minuter?

sedan dröjer det ett par dagar innan något annat är spikat men måndagen den 11e blir det återigen tandläkaren, den här gången för att fixa leendet tror jag, och efter det har jag bokat in massagen jag fick av andreas i födelsedagspresent. på tisdagen därefter ska vi på studentkalas och på onsdagen pyser vi båda bort från umeå.. dock åker jag för längre än ett par dagar.

så.. thats it! nu ska sista kaffet ner i strupen och kläderna på!