lååång dag!

uppe med tuppen som ni kanske märkt med mitt tidigare inlägg.. jobbade till halv tre, drog till universitetet på lektion och sprang hem efter lektionen och bytte om, var på iksu strax efter fem och hemma vid halv sju.. fixade middag och avnjöt middag medan jag såg modo ta ledningen med 3-0 mot djurgården och har efter det hållt tummarna för seger vilket det givetvis blev! :D

nu sitter jag och slösurfar, ska lägga mig och titta på ett avsnitt av greys anatomy innan jag ska hämta karln från biluthyrningsfirman.. mys!

imorgon väntar ännu en hektisk dag men det är övergående.. förhoppningsvis.

natti natt!

05.10

pigg som en mört, har drömt om hur räntor förändras och hur det påverkade mina köp och krediter.. inte för att jag genomför några större köp och absolut inte har några krediter men det visar ju på vad vi gör i skolan iaf.

men som jag skrev igår, mycket lättare att kliva upp så här tidigt på morgonen i jämförelse med vid sju. men det är ju inte varje dag man ska iväg på jobbet så jag får nog fortsätta kämpa mig upp på morgnarna.

håll i er.. jag var på iksu igår! jag och en vän satt med en uppgift till skolan fram till typ åtta och åkte sedan iväg för att köra lite cross.. var grymt skönt faktiskt och funderar starkt på att ta en sväng ikväll också, synd bara att det är så mycket folk jämt =/ men jag hoppas att folket i umeå är latare på tisdagar än på måndagar! :) hoppas att det kommer att bli lättare att ta sig dit när andreas skaffar kort, fan va vi ska bli vältränade!

nu ska jag googla "skuldutveckling" och "realekonomisk effekt", dricka kaffe och göra mig klar för jobb :)

måndag.. igen

återigen måndag, återigen dödstrött och har återigen snoozat mig igenom morgonen.. jag är piggare vid fem på morgonen än vid sju så det är ett rent helvete att kliva upp när jag väl måste. menmen uppe är jag iaf, efter närmare en timmas snooz.

igår pyntade vi här hemma, åt good middag och satt i soffan resten av kvällen (när vi inte var i tvättstugan).. så nu är det fint och lite halvjuligt. har inte riktigt bestämt om vi ska sätta upp julgardiner eller inte men i vardagsrunmmet blir det väl något iaf.

annars har det varit någonting varje minut i helgen.. eller ja man har hittat på något varje minut. många timmar har spenderats på stan och många klappar har inhandlats, mina standardklappar är klara så nu kan jag lägga bort den tanken.. har några små andra jag har tänkt fixa också men vi får väl se, inget måste.

i lördags (efter fyra timmars stadsvandring) piffade vi upp oss och åkte till andreas kompisar där vi blev bjuden på en sjudundrans middag.. riktigt smaskigt! tittade på så mycket bättre, sjöng singstar och spelade rock band :) antar att det blir någon slags repris nästa helg fast med lite annat tema, det ser vi fram emot!

nu ska jag leta upp en broderinål (som att leta i en hösäck), dricka upp mitt kaffe och packa mig iväg till uni för föreläsning..


julmys!

även fast vi inte hade plockat fram julsaker, inte hade tända ljus och ingen julmusik lyckades vi hur som locka fram julkänslan igår (iaf hos mig) när vi bakade lussekatter och lussekatter :) när vi var färdiga tittade vi på jul-lotta på liseberg, åt lussekatt, pepparkaksdeg och drack glögg! mys!

(inte så himla mysigt sedan dock, när alla degar började mojsa ihop sig nere i magen.. tvingade med mig andreas på en promenad runt iksu så att illamåendet skulle släppa, supernajs!)

nu ska jag käka gröt (inte tomtegröt) och slösurfa..

planering..?

andreas visade imorsse:

-jag har fikadag på jobbet imorgon...

vi är så olika ibland, hade jag haft fikadag på jobbet (alltså skulle ha tagit med mig fika) så hade fikat legat klart i frysen och väntat på att få följa med.. han är helt tvärtom, det komms på lite väl sent och tack och lov kom det nu på morgonen så man inte ställer in sig på en lugn kväll i soffan eller nåt.

igår kom herrn hem med en stoor kasse från ikea, såå roligt :D numera har vi kuddar på kökssoffan, lagerhyllor på väggen i förrådet (yay jag fick en till hylla i min garderob!), en gardinstång som ska få agera försökskanin och nya galgar till hallen. det tar sig här hemma med andra ord!

hmm..

nä.. ikväll ska bakas och jag tänker köpa glögg :) mums! men först en tripp till universitetet och sen till jobbet.. mycke å göra!


det där med livet..

jag kan faktiskt inte riktigt förstå hur allt hänger ihop, jag ältar och ältar och ältar men tillslut så går det över.. man kan helt enkelt inte göra något åt att någon gått bort hur tragiskt det än är. men just den här gången känns det som att jag ältar lite väl mycket av någon anledning, han var ju bara 24.. och visst min syster var bara 21 när hon gick bort men då var jag bara 11, jag tror det blir värre med åren. jag säger inte att jag aldrig saknat min syster men mitt synsätt på en tragedi idag är annorlunda, man märker vad som händer med omvärlden vilket jag tycker är läskigt på något vänster.

och det värsta är.. att om någon månad så trippar dom allra flesta på som om han aldrig funnits, bara vips sådär är man borta och ingen tänker på det längre (iaf inte dagligen). allt går tillbaks till det normala tills en tragedi händer igen, då slits alla känslor upp på nytt för dom "halvt berörda" (ungefär såna som jag) och ältandet börjar igen.

men nu måste jag göra nåt annat.. kör försiktigt där ute!

middagsgäster!

igår blev det en hektisk dag, hade föreläsning fram till 12 och därefter grupptimme fram till 15 och sen tog jag en sväng på stan efter att ha fixat och donat lite här hemma.. andreas skulle sluta klockan fyra som vanligt men icke, han fick rädda mig på coop bra precis klockan fem för att sedan ila hem och börja med middagen.. vid sex plingade det på dörren och vips så hade vi fyra middagsgäster, riktigt trevligt!

idag då? jo idag diskar jag.. minst tre gånger! för diskberget (som jag tidigare har kallat disken för) är gigantiskt idag! har redan klarat av omgång ett och fyllt diskstället med glas och kastruller men snart bär det iväg mot uni och föreläsning.

lite avis på sambon idag då han får åka till sundsvall, tänk att få gå någon timma på ikea.. eller en heldag på birsta vore nog bättre! nästa gång kanske jag kan åka med så kan dom dumpa av mig där.. blir ju trots allt bara mellan tio och fyra eller nåt, alldeles lagom :D

nu ska jag nog göra mig klar, läsa ett par rader och packa bananen och anteckningsblocket.

ha en bra dag!

fin helg!

i fredags kom mamma, åke och mina små charmtroll (syrrans ungar) för ett helgbesök här i umeå.. riktigt mysigt att ha alla här! i fredags käkade vi gott och tittade på idol, precis som varje fredag hemmavid. på lördagen smög vi runt på mariedal och kikade i butiker (mest barnens hus då), käkade hamburgare på frasses och avslutade med en sjudundrans tacomiddag efter att kidsen varit på bio med mamma och åke. på fredagen fick vi rå om felicia hela natten och igår hade vi grabbarna på varsin sida av sängen :) synd det är så "långt" hem, blir så långt mellan gångerna man träffas..

desto värre var väl morgonens chock-besked.. en kille hemifrån graninge avled vid en frontalkrock igår, en kille som gått klassen under mig ända upp till nian. finns så många minnen som kommer upp när en sån hemsk sak händer.. så ung, så orättvist - hela livet framför sig! men livet är väl orättvist, det har ju visat sig ett flertal gånger nu. men många varma tankar går till hans familj och nära vänner!

trööööött!

sjukt trött idag.. ögonen hänger och när jag tittar mig i spegeln blir jag rädd! menmen, snart är det helg.. och bäst av allt är att mosters hjärtegull, älskade mor och älskade åke kommer på besök så förhoppningsvis är ögonen öppna där efter lunch! :)

gårdagens föreläsning var ju bra, bara det att man är så himla ovan engelska och inte kan föra anteckningar på skiten.. blev rätt luddiga anteckningar och sista timmen orkade jag faktiskt inte koncentrera mig på annat än på kvinnans uttryck och rörelser. givande? nja. men dom två första timmarna var väl det iaf..

idag väntar en ny modell på oss i föreläsningssalen, denna på svenska (halleluja), så jag ska väl ta och läsa lite nu då.. som vanligt.

harebra!

fredagshumor..

alltså humorn är då inte på topp idag, rullade musen över kalendern nere i högra hörnet på jobbet och fick upp att det idag är den 17 november.. fine. 17 november innebär att jag idag blir 25 år och 8 månader, men det går ju inte att säga till någon vilket gjorde att jag började räkna hur många månader jag är.. och brast ut i gapflabb.

stackars kollegor!

men vi kom iaf fram till att jag är 308 månader, är 167 cm lång och att jag stadigt följer min viktkurva som fortfarande är på väg uppåt (med en dipp för några år sen då).. blir för många siffror att skriva min vikt i gram dessutom !!

hur som så började kollegan (som jag fick med i flabbet) att sväva iväg på samma och sa att han just varit på sin 40-årskontroll och att allt såg bra ut.

jag döööör! tårarna sprutade och alla tittade snett på mig.. jag måste ju säga att dom gör det bra där ute på böleäng när dom står ut med mig och min sjuka humor..



(jag vill också passa på att säga förlåt till alla mammor, men det är ni som har startat det här.. min mamma kan ju faktiskt säga att jag är 308 månader om hon får frågan, det är ju egentligen typ samma som att säga att ens kid är 6 månader)


nä nog om det.. nu ska jag bygga på diskberget och pallra mig till universitetet.

jobb jobb..

sitter och äter frukost, sjukt trött men imorgon får jag en liten sovmorgon iaf.. idag är min plan att jobba mellan 7 och 12 för att sedan pallra mig till en föreläsning med riksbanken. det må vara hänt men det värsta är att den är på engelska! givetvis förstår jag vad dom säger men det värsta är att föra anteckningar, på svenska, samtidigt som man ska lyssna.. men det är väl en övning det med. får se det som ett prov inför d-kursen (och c?) då allt är på engelska.

annars så har jag målat klart den sista stolen, försökt mig på att sätta dit dynan men blev förbannad då färgen skavde av så jag hoppas att hjärtat har bättre tålamod än mig och kan göra det när han kommer hem. herrn i huset befinner sig nämligen på hotell höga kusten med jobbet och jag är liiite avis. hade gärna besökt den kommunen i ett par dagar, men det är ju skit att man inte hinner med sig. menmen.. en tenta till innan jul sen kanske jag kan ta mig hem :)

jul.. bara en månad och 7 dagar kvar nu, SHIT! jag som brukar vara klar med julklapparna långt i förväg har bara köpt en pytteliten. dags att sätta fart nu!

och dags att sätta fart här hemma med, om 20 minuter måste jag till bussen.. önskar att andreas bil inte vore på verkstaden men jaja, shit happens!

ha en bra dag!

:D

första tentan för terminen kändes skit, det kändes inte speciellt bra andra tentan heller men när förra momentets föreläsare trampade in i föreläsningssalen idag med rättade tentor kändes det riktigt skit..

men..



tydligen ska jag sluta misstro mig själv, jag kanske kan nåt ändå.. eller så lönar sig ordbajsandet!  :D

hur som så fick jag helt plötsligt en rejäl press på mig, nu MÅSTE jag få vg på dom två kommande tentorna för att knipa ett vg på höstens kurs.

mao.. dags att götta ner sig i boken igen!

piff piff!

mitt (vårt) senaste projekt är att fixa stolarna här hemma och vi är på god väg.. igår blev två helt färdiga och soffan blev omklädd så att dom ser enhetliga ut :)

före..



efter..



känns bra när det händer något här hemma (som inte är plugg eller tv-tittande).. nu ska jag dra mig mot universitetet och lära mig lite om penningpolitik.

daddie-day

jo det är ju farsdag, men min pappa befinner sig 25 mil sydväst om mig så jag tror jag får hoppa över (även denna) farsdag med min pappa. istället ska vi ta och fira andreas pappa med middag så det funkar ju också :)

håller på att måla stolar för fullt samtidigt som jag försöker läsa i den stora tjocka om bnp och
keynes korsmodell. wonderful!

annars har vi mest tagit det "lugnt" i helgen, var och köpte tyg till kökssoffan och stolarna igår, fick en snabbvisit av andreas syster med familj och sedan spenderade vi kvällen i strand hos några vänner; åt pizza, vi flickor tittade på tv och lyssnade till grabbarnas ljudliga tv-spelande och snackade såklart en massa.. riktigt trevligt! hoppas det blir snart igen :)

nu ska jag ta och göra mig klar så att det bara är att åka iväg :)

ha en bra farsdag alla!

mums!



nu kan andreas få komma hem igen :)

dagens stora fråga..

har vår föreläsare varit instruktör på iksu någon gång? svar: inte en jävla aning men hon är det då inte nu iaf.

det är iaf något med den här människan som säger att vi mötts förr, och fit är hon.. riktigt fit! en riktig instruktör med andra ord, för hon är bestämd också..

aja, det är väl bara att fortsätta fundera.

nu ska jag äta lite mat, ta en promenad och hämta min GARDIN (vår badrumsmatta och andreas shirt)!!! :D

mosters älskade flicka!

ringde min syster igår för att höra lite om diverse målargrejer, skönt att slippa gå till en målarbutik för att prata om vad som måste göras.

hur som så hade hon annat trevligt att berätta, när hon skjutsade kidsen till fritids igår sa felicia:

felicia: mamma jag har en jättelång lista till tina!
syster: jaså oj, vadå?
felicia: en lång lista med massor med kramar som jag sparat till henne!

älskade unge <3 jag blir lite tårögd faktiskt :D det är tur att dom följer med mamma och åke upp hit nästa vecka så att jag får träffa dom lite, längtas som en tok!

på bordet.nu

ett vanligt köksbord består oftast av en duk och kanske en liten dekoration, vårt köksbord består oftast av min dator, boken economics, lite dekorationer och annat krafs som hamnat där under dagen.. det är en rätt tragisk syn faktiskt.

imorsse kom andreas in och gav mig den dagliga "nu åker jag på jobbet-pussen" (det måste vara bland det bästa man kan få på morgonen.. han har inte missat det en enda dag sedan vi träffades! <3), det som var sämre idag var ju att han åker till östersund och inte kommer hem i eftermiddag. så himla tråkigt!

men istället har jag bestämt mig för att göra några andra saker.

*jag ska äta fläskpannkaka! :D
*ge micron en omgång
*detsamma med kaffebryggaren
*slipa lite på "nästa" stol (så att det blir klart någon gång)
*läsa, läsa, läsa
*iksu eller promenad

så jag har nog min kväll räddad med andra ord, och skulle jag få tråkigt kan jag ju alltid städa garderoben.

men jag börjar med att läsa lite.. as usual.

för att förtydliga..

min mor missförstod mitt förra inlägg så det kanske finns någon fler som gör det (?).. det är nämligen så att om ett paket passerar ånge så stannar det där, i minst ett dygn! mitt paket ligger troligtvis fortfarande i ånge och jag önskar att det vore här istället.. därav inlägget "suck."

idag har vi börjat med makroekonomi och jag säger bara en sak:

känslan av att ett moment kan bli riktigt bra, good one!

jag ser fram emot det här, jättemycket.. hoppas det bara inte raseras framöver. nu ska jag läsa lite :)

suck.

2011-11-08 11:17 Ånge Sorterad

orderstatus: skickad

längtar som en tok tills jag får pryda köket med denna! :D


aj!

sjukt ont i ryggen efter gårdagens simning, ni ser.. träning är inte bra för kroppen! (jag vet att jag har fel.. det är väl därför jag har ont)

hur som så drack jag lite vin igår, det känns idag måste jag säga.. ögonen hänger nere vid knäna och tiden rusar iväg, och jag ska snart rusa iväg till bussen så att jag hinner till jobbet i tid.. men det blir nog bättre när jag kommit ut i friska luften.

tittar på termometern, klockan är 05.50 och en tredjedel av november har snart gått.. den står på 9,8 grader!!! vad fan är det som händer? är det nåt skämt? det kallaste jag skådat är väl runt två grader men det var någon gång i helgen, eller om det var i fredags. alltså jag bor i norrland, förra året den här tiden hade vi jävligt mycke snö och det var iskallt!
menmen tummen upp än så länge, synd bara att det är för varmt för vinterjackan som redan plockats fram..

dags att smutta på kaffet!

sådärja

kanske har man just fixat sig sitt första U genom tiderna, kanske har man tur och får ett svagt G.. jag hoppas på det sista!

med andra ord har jag idag skrivit tenta och förhoppningsvis kan jag briljera med några inlägg nu framöver (iaf i nån vecka innan det är dags att börja om igen).. ikväll blir det mara chill och imorgon jobb och sen är det kursstart igen. jag hoppas att makroekonomin faller mig mer i smaken än mikroekonomin gjort, känner att det är lite luddigt än faktiskt.

annars då? jag har inget liv.. eller jo, när jag sover. då drömmer jag om ett liv (förutom inatt då när jag drömde om att substitutionseffekten påverkar relativpriset och att inkomsteffekten påverkar vår köpkraft).

men jag lever, frodas och har för första gången på länge varit på iksu idag.. förhoppningsvis blir det oftare framöver!

nu ska jag ta och googla recept så att det blir någon middag idag.. tjingeling!

blääääää!

jag ångrar vissa av förra årets handlingar, rejält.. och det känns idag, mest av allt.

punkt.

thursday!

idag är dagen då jag på riktigt ska sätta igång och plugga, idag ska jag förstå mig på (på riktigt) vad en nätverksexternalitet är.. jag ska lära mig att räkna ut om en person ska gambla eller inte och sen ska jag lära mig att göra en massa andra saker. detta ska INTE ske på hemmaplan, för det funkar helt enkelt inte (eller jo det funkar, men inte lika bra som på skolan)..

jobbade igår, kändes toppen att komma ifrån ett tag och götta in sig i myllret av siffror. jag saknar tiden då jag jobbade, det var så skönt att släppa och gå hem bara.. numera har man en ständig ångest, borde plugga lite till, borde plugga lite till, kanske ska plugga lite? det är väl ungefär det enda som snurrar i min skalle.. men förhoppningsvis kommer dom här åren att rulla förbi som om ingenting har hänt. känns ju bra att man lagt ner lite energi i dom här momenten iaf, det är ju trots allt heltidsstudier.

annars händer inte så mycket, jag försöker bli "fit".. det går inte speciellt bra eftersom jag konstant är sugen på nåt och inte riktigt har tid att hänga på iksu varje kväll. men nästa vecka då jävlar :) jag och andreas har iaf varit ute och gått/sprungit dom fyra senaste dagarna iaf.. känns bra att komma ut lite.

imorgon, eller ikväll, ska jag beställa gardiner till köket.. ska bli så roooligt att sätta upp dom för jag tror att dom är grymt fina! sen ska jag beställa en badrumsmatta, en lila har jag kommit fram till.. blir höstigt och bra :)

nu har klockan hunnit traska sig iväg mot halv nio, man hinner knappt blinka innan den är sju på kvällen så det är väl inte så konstigt. så.. jag lär ju börja gå mot uni nu, må någon övre makt göra att jag lär mig något idag och att min hjärna är på topp!

ångest..

vad jag helst av allt vill göra: vinna en miljon på lotto (eller något annat bra sätt) och sedan sätta sprätt på pengarna! köpa en hissgardin till köket, en ny badrumsmatta, en hallmatta, en vardagsrumsmatta och lite annat smått och gott.. vår önskelista börjar bli rätt lång nu ;( i övrigt så önskar jag mig två helt lediga dagar där jag kan slipa och måla lite stolar så att dom blir klara nån gång..

men..

vad jag måste göra: plugga, plugga, plugga.. gärna skita i att sova för att plugga.

så det är väl dags att ta tag i det nu då, synd att jag inte har någon "morot" bara.. om jag visste att jag skulle vinna den där miljonen om jag spikar måndagens tenta skulle jag banne mig plugga dag och natt fram till måndag.. jag skulle klara tentan med bravur! (eller nja.. det kanske var att ta i)

men nu ska jag.. stänga ellos hemsida och öppna boken, eller iaf göra några övningar.. i need it!