så bra de gick =/

jag har haft en jättebra kväll eftersom therése kom förbi.. inte så ofta man träffar henne så givetvis övergav jag datorn och spenderade kvällen sittandes vid köksbordet och i sängen surrandes med henne, alltid trevligt att komma i fas med vad som händer i ens vänners liv för tillfället..

nu har hon åkt hem, jag har duschat och planerar att hoppa i säng.. jag får ta bilduppdateringen senare istället, kommer vara dödstrött imorgon om jag börjar med det nu.. bildhanteringen på blogg.se är ju så himla seg =(

jaja.. natti natti!

underbar!



iiih.. en av dom bästa bilderna från den förra konserten :D

får lägga upp lite fler bilder i eftermiddag men nu ligger dom i säkert förvar på mitt minneskort.. jobbigt att plocka ur det ur kameran ;)

måndag igen..

sitter och väntar på att klockan ska bli mer än vad den är.. ska vara på kommunhuset klockan halv nio och påbörja veckans praktik..

helgen har jag spenderat i husum och eftersom natalie och benny kör på telias mobila bredband så gav jag snabbt upp surfandet, telia är ju specialister på att sänka hastigheter om man "använder för mycket".. DYNGA!

har tagit en del bilder, några på lasse sedan i fredags som är skitdåliga eftersom vi satt bakom en plexigång som tog upp allt ljus plus att vi satt så långt från scenen att vi inte kunde knäppa bra kort.. jag gick tillochmed ner till "rinken" för att knäppa men utan resultat.. förra konserten jag var på fick jag desto bättre kort!
lasse spelade iaf en hel del gamla godingar vilket gjorde mig jätteglad men stackars natalie som väntade på tre låtar fick bara höra två av dom.. eller ja hon väntade säkert på fler men hade "krav" på tre.. jaja bättre lycka nästa gång =)

nu ska jag ta och stöka undan lite innan jag ska bege mig..

tjing tjing.

Winnerbäck...




lasse here we come :D


bilden hittade jag
här..

heelt död i skallen..

jag blir tokig.. jag sitter och halvnickar framför datorn, har ont i skallen och dessutom är den helt tom! vet inte vad jag gör, vad jag gjort eller nåt.. känns som att jag vill sova hela tiden, menmen imorgon är jag iaf ledig.

så vad skrev jag i förra inlägget? inte en blekaste aning och jag orkar inte läsa det..

i helgen var vi iaf i härnösand och tittade på "new moon", den va riktigt bra och värd varenda krona! i övrigt så var vi på subway och åt så alla pengar gick åt där känns de som =/

hmm mera då? ingenting.. hade planer på att hälsa på magda men det blev inget av de heller.. vet inte var tiden försvann men det är lite jobbigt när man inte har bilen själv också =/

igår va de löning (lön+csn) och mer än hälften är redan borta och mer lär det bli eftersom jag drar till ö-vik imorgon.. winnerbäck på kvällen och innan det ska jag för första gången i mitt liv äta på burger king! (det ser jag verkligen fram emot - båda alltså!) efter winnerbäck så följer jag med natalie och benny till husum och där tänker jag spendera min helg..

jag ska nog försöka packa ihop lite grejer så att det är klart.. måste bara vräka i mig lite huvudvärkstabletter först =/

sorry för dålig uppdatering, jag ska försöka bättra mig..

so long!

å herregud!

det är längesen jag skrev nu, hade planer på att kliva upp tidigare imorsse för att skriva ett inlägg och uppdatera alla om helgen som varit men tji fick ja, väckarklockan har gått varm och jag tog mig inte upp förrän strax efter sju.. nu måste jag slänga i mig gröten och hälla i mig kaffet och sen springa till kommunhuset..

uppdatering.. hmm ikväll kanske?

fakturakungen :D

kom till praktiken strax innan min "ansvariga" kom på plats.. försökte kicka igång datorn men jaja, de gick såklart åt skogen.. klockan nio så var det möte och det pågick till strax efter elva, jag var så himla mosig i skallen men det var intressant att få lyssna på ett möte på en annan arbetsplats - snacka om skillnad från anthill..!

efter lunchen så installerade jag mig i ett rum lite längre bort och fick sätta mig för att kontera och skicka ut fakturor.. 43 stycken hann jag med innan jag gick hem halv fyra, inte illa pinkat för att vara nybörjare.. ibland känner man sig som en kung, iaf när det går bra.. =)

nu sitter jag här och funderar på att gå in i köket, lägga mig på golvet med benen på en stol för att låta svanken slappna av lite och givetvis fortsätta och läsa tills jag beger mig mot kramfors igen.. känns så mycke lättare att kliva upp där än här hemma och helst när frukosten står dukad på bordet när man kommer ner ;) sötisen min..

jaja inge mer kontorsstol idag, nu dunkar jag ner datorn..

tjing!


dag 11

ja.. 11e dagen jag är uppe med tuppen för att köra igång, hela förra veckan var det skola, i helgen som var var det jobb och nu praktik.. jag är helt knäckt! även om skolan försöker pumpa in information i ens skalle så är det nog lite värre med praktiken, här praktiserar du ju det du håller på med medan man i skolan mest behöver lyssna. just idag längtar jag till skolan igen men jag hoppas att mina ögonlock kommer att lyftast mot skyarna och att all värk försvinner.

nu ska jag göra nåt annat, tjing!


ps. här har ni iaf ett livstecken efter sprutan.


en ny muskel :D

jag är så lycklig.. efter dagens spruta så har jag fått en ny muskel, eller ja det ser iaf ut som en ;) svullnaden har väl blivit värre ju längre tid som gått men jag klarar ju av att göra saker iaf..

j fick åka iväg så fort vi kommit hem så jag har diskat för hand, plockat ur och i diskmaskinen, vikt tre maskiner med tvätt och lagt in i skåp och lådor + att jag rensat j's strumplådor (sanslöst mycke strumpor man kan ha!!)

har försökt att läsa men jag hittar ingen bra ställning att ligga i, soffan är förbannat obekväm när höger höft (läs rumpa) håller på att gå ur led så fort jag rör mig och om jag ligger på mage så verkar jag bara sträcka ut den där jävla muskeln så att de gör ännu mer ont.. menmen jag överlever, as usual (jag är ju kvinna ;)

iih vad annars.. typ inget? nu är jag så uttråkad så jag tror jag får nå fel, väntar på att greys ska börja så att jag kan slå mig ner i soffa och fördriva tiden i en timma (givetvis kommer säkert j komma hem typ en minut över nio bara därför men de gör inget ;)

nä nu ska jag hitta på nåt.. har gett upp arga snickaren eftersom j spelar in det, orkar inte se det två gånger.

natti natti!

då var det klart..

när jag kom till kommunhuset imorsse för att ställa mig i kö vid åtta så gav jag helt enkelt upp, kön var så förbannat lång att jag gick upp på gårdagens praktik och började surra med maggan istället.. vi kom på att vi kunde titta ut genom fönstren för att se om det var lång kö eller inte, givetvis sprang vi var och varannan halvtimma för att se hur köerna såg ut..

när min nya "handledare" kom så hjälpte jag till med att sortera en massa post och sedan fick jag hjälpa till i arkivet och också skriva ett par fakturor.. givetvis är det halvkrångligt med nya program men det är väl bara att lära sig, till slut sitter det =)

strax innan lunch så var det iaf ingen kö utanför kommunhuset så då sprang jag ner och ställde mig.. träffade malin och olivia i kön och stod och surrade med dom tills vi kom fram, allt som allt så tog det väl typ 20 minuter och sedan skulle man sitta och vänta i 10 min efter vaccinationen.
hade turen att få hålla i olivia medan malin tog sin spruta, såå liten och såå söt! man blir ju helt förälskad i alla små knyten som folk har nuförtiden.. men det är väl ett tecken antar jag?

gick på lunch och när jag kom tillbaks så fortsatte jag med morgonens "sysslor".. fikade och skrattade gott med "kollegorna", jag stormtrivs där uppe på ekonomienheten.. siffror är banne mig det roligaste som finns!

jaja.. nu ska jag göra mig klar för att åka till kramfors, kändes rätt att åka dit och släppa allt som har med hemma att göra, när jag tittar mig omkring så ser jag tusen saker jag borde göra men som jag inte tagit mig för.. suck! blir nog bättre nästa vecka =) den här veckan går jag ju runt i ett rus av trötthet bara!

och givetvis får jag inte glömma att vänta på biverkningarna - chock eller nåt ;) HAHAHA!

hejhej!


svinis..

åkte till kramfors igår.. kändes riktigt bra att få träffa j igen efter typ 1,5 vecka, tiden gick skitfort! =( vet inte riktigt om jag ska åka ikväll men vi får väl se, åhmans har kvällsöppet så jag funderar på att åka dit med mamma också men jag har inte bestämt mig än.

idag öppnar landstinget västernorrland för vaccinering av "allmänheten".. jag ska gå och ta den där jäkla sprutan, om inte för min utan för andras skull, för att slippa ha på mitt samvete att man kanske smittat momma, moffan, pappa.. vem som helst egentligen! bättre att jag som är "ung och frisk" gör det istället för att dom ska utsätta sig för sånt.

inte lika trött idag iaf.. men jag känner mig fortfarande slut i kroppen, min höft är helt åt helvete och när jag klev upp imorsse och för att inte tänka på igårkväll när jag skulle gå på toa så trodde jag att jag aldrig mer skulle kunna gå.. jag förstår inte vad som kan vara fel =/

jaja.. nä nu ska jag göra mig klar inför dagens praktik, jag arbetar mig uppåt och idag blir det ekonomienheten/förvaltningen på kommun (en trappa upp).. =)

hejhej!


tiiisdag..

fortfarande tröttare än tröttast.. har snoozat tills jag trodde jag skulle spränga telefonen när den ringde, blir så jävla irriterad att fem minuter går så himla fort!

har planer på att gå mot praktiken vid halv åtta fast jag tror att hon jag är med redan är på plats men jag har lyckats glömma bort hennes nummer och givetvis tar jag tillfället i akt och sover en liten stund längre :)

nä måste försöka koncentrera mig på gröten så jag hinner äta den på en halvtimma.. de va inte lika gott som de brukar vara men energin behövs!

tjing tjing.


sötast!

knyckte en bild av tessan, en bild där emilia sover med nallen som tant tina köpte till henne ;) sötast i världen, att dom kan hålla om något trots att dom bara är typ tre månader.. men jag blir så lycklig när jag "lyckas" köpa något som verkar uppskattas av barnen, det är ju så himla svårt :D men "doris" verkar iaf gå hem..



sötaste emilia i världen!


energikick..

praktikdagen gick bra men det var väl lite lite att göra men va fan, vad kan man begära när man bara ska vara på en förvaltning i två dagar.. blev iaf bjuden på fika av den jag går som sidekick hos =) det tackar vi för!

har suttit och gjort interndebiteringar idag.. det va rätt intressant men dessvärre förstod jag inte riktigt sifforna men det lär man ju inte göra förrän man arbetar med det varje dag. en del logik fanns de ju iaf ;)

när jag kom hem på lunchen så diskade jag, kunde ju inte lägga mig och läsa för då hade jag säkert somnad.. och ungefär så kände jag när jag kom hem efter "jobbet" också, drog igång att städa min skräpskrubb i köket och kom på att man kunde få in en massa förvaringsboxar där! WOOHOO! nu står allt snyggt och prydligt åsså har jag fått lite mer plats i vardagsrummet också :D

har städat undan allt julklappspapper och alla kartonger som stått framme och diskat igen.. nu är jag helt knäckt, så jävla trött att jag blir yr när jag ställer mig upp! men men det behöver ju inte bero på trötthet, jag har ju levt på sushi i flera dagar nu så jag måste väl försöka äta något annat ett tag framöver ;) sushin tog iaf slut idag så nu får jag inga fler lyx-luncher eller lyx-middagar.. fan!

annars gör jag inget, har börjat läsa en bok om slash.. kändes bra att fortsätta på artistspåret efter att jag läst sista sidan av marilyn manson-boken. men den jävla kratta som översatt slash-boken borde ju få kicken.. jag har väl hunnit läsa typ 15 sidor och har redan hitta typ tre stavfel och ett gäng grammatiska fel.. IDIOT!! jag kan faktiskt inte koncentrera mig på vad som faktiskt står, känner för att ta en bläckpenna och rätta felen i boken men jaja.. inte mitt jobb. kan man maila till förlagen och klaga? det är ju trots allt något man betalar pengar för att läsa..

nä nu ska jag sluta gnälla och göra något vettigare.. ska nog slänga mig i duschen i väntan på att j ringer..

kramkram!

irriterande!

igårkväll hade jag världens bästa story i skallen så jag sprang till datorn och skulle skriva in den här, på blogg.se, men kunde man logga in? NEEEEEEJ! idag är storyn borta och jag sitter återigen i gamla banor och skriver om vardagligt skit.

idag börjar iaf min praktik, halv nio ska jag infinna mig på kommunhuset här i sollefteå för att möta upp min handledare och därefter ska jag placeras ut på samhällsbyggnadsnämnden eller va fan de nu hette.. har aldrig ens hört att det finns en sån avdelning =|

har lite beslutsångest, ska man ta med sig lunch eller ska man gå hem och käka istället? alltså jag har ju aldrig varit där.. jag vet inte om dom har microsar, personalkök.. tänk om alla äter i lunchrestaurang? det har jag fan inte råd med! iiih.. jaja.. vi får väl se, jag lämnar nog lunchen hemma så har jag lite tid för mig själv mitt på dagen också ;)

nä nu ska jag käka lite gröt så att jag blir stor och stark och sedan ska jag försöka rolla bort allt damm på dagens outfit, svart (tvättat hemma hos j som har en orange katt!)

tjingeling.


tungt.

det är inte bara tungt att jobba utan också tungt att ta sig ur sängen i tid.. jag var faktiskt klarvaken strax efter fem men va fan då kan man ju inte kliva upp..

snoozade mig fram till uppstigningsdax iaf och nu sitter jag här, fullt påklädd men ögonen lämnade jag i sängen.. känns inte som att jag ser något =/

var en ganska bra dag igår.. för att prata jobb så gjorde jag väl det jag skulle och sedan så surrade jag lite med mina kollegor och lite i telefon (inte med kunder).. gick hem i regnet och höll på att frysa ihjäl, upp i lägenheten och slog på tv'n för att fastna i ett program om världens enda "sjöjungfru".. sanslöst intressant att titta på! ner i tvättstugan när programmet var slut och efter första maskinen var inlagd så blev det sushi.

såg körslaget senare på kvällen och givetvis hade jag velat att "norrland" (för mig är det inte norrland) skulle ha vunnit men olas kör var helt klart bäst!

nu ska jag rulla in på youtube och titta på något intressant där medans jag käkar frukost =)

ha en ra dag!

VILL HA!

 

BUUHUU, jag är pank!


back to work..

jag är så himla trött och om 24 minuer så måste jag börja gå mot jobbet för att hinna i tid.. GAAAH! jag vet dessutom att min dator där uppe är så jävla slö så att det lär ta typ 200 år innan jag kommit igång (och jag vågar inte ens nämna alla lösenord!!)

mitt största problem på kvällen (när jag borde sova) är att jag har en bok.. något jag tycker om att läsa, det vore bättre med en helt värdelös bok som inte ger mig någonting förutom tunga ögonlock!

blablabla.. jag vet inte riktigt vad jag svamlar i men det är säkert fördjävligt..

jag måste hälla i mig kaffet och gröten och sedan göra mig klar för helvetespromenaden upp till anthill. HJÄLP MIG NÅGON! (dessutom har jag fått tillbaks den där smärtan i/ovanför skinkan så det är inte skönt att gå..)

hejhej!

budgettips till studenter!

givetvis vill vi alla ha en snygg almanacka men det kostar ju skjortan att välja den man verkligen vill ha, själv skulle jag vilja beställa en special från någon sida på internet där man får designa den själv men 280 kronor känns lite overkill för mig i och med att jag lever ett sk studentliv!

idag va jag på banken och när jag sitter där och väntar så får jag syn på den här:

jag kan inte kalla mig själv för pysslig eller så men jag tänkte att jag inte kunde använda den som den såg ut utan jag tog mig friheten till att förstöra den..



hade ett mintgrönt/ljusturkost papper hemma som jag helt enkelt slog in skiten i (fel färg på bilden).. men det räckte inte, jag var inte nöjd..



jag är fortfarande inte nöjd men den ser ju tusen gånger bättre ut än vad den gjorde innan iaf.. nu ska jag bara fundera på hur jag ska pryda den med andra små söta saker innan klockan ringer in det nya året (med andra ord så har jag någon månad på mig ;)

ny almanacka för 2010 = 0 kronor (eftersom allt fanns hemma)

nu blir det sängen.. natti natti


drömmiddag!

jag är så lycklig att jag stått hela eftermiddagen och gjort sushi.. för det blev underbart gott! synd att jag bara åt kanterna idag bara men morgondagens lunch kommer att bli underbar också!

sushiris :D



dyra gänget..



innehållet =)



nästan klara =)



eftersom det blev rätt många, typ 60 bitar, så har jag lagt ner dom i stora matlådor så nu blir det sushi i flera dagar framåt ;)



och eftersom det blev fula kanter och trasiga kanter och sönderslamsade bitar så käkade jag dom till middag idag.. men dom är lika goda för det! HAHAHA!



nu ska jag fortsätta med manson-boken, den är sjuk men jag har fått mig en del skratt..!


sushiriset snart klart =)

medans jag läser en bok om marilyn manson så har jag gjort sushiris och hackat upp allt jag ska ha i min sushi.. så underbart gott det kommer att bli när det är färdigt.. bara att hoppas att jag får ihop rullarna idag ;)

nu är det bara väntan kvar och eftersom natalie protesterar starkt mot att hon inte får smaka så har hon gott om tid på sig att komma hit ;) hihi.. ska nog slå henne en pling och höra om hon kommer eller inte.. HEHEHE.

iaf så är marilyn manson en sjuk jävel.. precis som mötley crüe-gruppen var. jag är alldeles kall när jag läser boken men någonstans mellan raderna så ser jag ändå mammas pojke, KARLAR!

jaja.. jag ska väl fortsätta läsa, och ringa till nattis såklart.

tjingeling!

sushi!

jag är besatt av sushi för tillfället.. nu ska jag bege mig mot affären för att inhandla wasabi, avokado, gurka, crabsticks, sushi-ris & inlagd ingefära.. ikväll blir det lyxmiddag hemma hos thornberg ;)


dagens (och gårdagens) vill ha:



och frågan är om jag inte ska unna mig den.. jag kommer att bli galen annars, vill ju veta hur allt slutar ;)

alla dessa utgifter!

jag tror ja får nå fel.. det är bara utgifter hela tiden, funderar på att gå till banken och ta ut lite av mitt sparande för att få bort lite räkningar.

kom ett brev igår som jag missade så när jag ett dygn senare tittar igenom posthögen så ser jag ett brev från landstinget, nu jävlar pumpar dom mig på pengar! givetvis så visade urinprovet att jag hade urinvägsinfektion.. som vanligt.. jaja får väl gå och ta ut penicillinet då.. dynga.

det som är synd med det svenska penicillinet är att man måste äta det i en hel jävla evighet innan man är "frisk".. tacka vet jag utländsk antibiotika som bara tar två dagar, de e grejer de!

i övrigt så gick allt bra, smärtfritt.. och eftersom jag hade tid kvart i åtta så var jag klar innan man ens behövde börja betala parkeringen.. WOOHOO!! där sparade jag ett par kronor.

nä nu ska jag ta och läsa igenom tidningen Buffé, planera inköpen för kommande vecka och överväga uttag.

tänk om man fick gå och lägga sig igen!

trötter..

har tvingat mig ur sängen av den enkla anledningen att jag måste se om jag kan ta bilen eller om jag måste åka buss till sjukhuset idag.. dom ska ha in mig på cellprovning, och betala för det dessutom!!!

vet inte riktigt hur jag ska piggna till och jag har snart druckit en halv liter kaffe =/

imorgon är det jobb, på söndag är det jobb, och hela nästa vecka (måndag-fredag) ska jag vara på kommunhuset på praktik.. det ska iaf bli skoj =) sedan så kommer mina närmaste veckor vara sprängfyllda med aktiviteter eller inte sprängfyllda men så mycket jag känner att jag klarar av för tillfället..

den 27e är det Winnerbäck i Ö-vik och givetvis har jag en biljett dit, Natalie ska äntligen följa med på konsert och Benny får jag med som bonus :D eller är det jag som är bonusen? hmm..

nä nu ska jag nog ta och göra mig klar.. måste veta att bilen startar innan kvart över sju..

tjing!

ny väska :D

jag stillade shoppingbehovet lite förra veckan.. beställde en klänning och en väska från HM :D idag kom väskan!

om jag ändå kunde få stilla hela mitt shoppingbehov!! har en låååång önskelista!


gårdagens värsta händelse!

igår när jag hade varit på konsum så packade jag ur telefonen ur väskan och fick till min fasa se att plasten släppt i det övre hörnet, till vänster!! jag är en sån där som kan ha plasten kvar huur länge som helst och har det fortfarande på min dator som fyller typ tre år i februari! men här är händelseförloppet med min telefon..

jag gråter!!



hej då plasten!


väggmålningen, färdig!!

det tog tid men den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge.. ;)

så här såg väggmålningen ut i typ ett år..



min syster pysslade lite och fick till det så här..



och här är några bilder av det färdiga resultatet =)



äh jag puttar in en till också..



hon är duktig min syster.. tänk om jag också kunde fått lite konstnärligt i mig också, det enda jag är riktigt bra på är räkning =/

förvandlingen av mamma..

mamma ser konsig ut numera.. lägger upp några bilder här så får ni själva se..

mamma före..



mamma efter..



men visst blev hon fin?! finaste mamman i världen.. ;)

bråttom!

jag har egentligen inte tid men medans jag dricker mitt morgonkaffe tänkte jag bjuda på ett par bilder :D

gjorde min första gryta, ever, förra veckan :D



min syster kom och gjorde klart väggmålningen medans jag låg och tittade på i sängen.. ;)



men nu hinner jag inte mer.. måste borsta tänderna, packa skolböcker, springa och ta ut pengar och sedan iväg till bussen.. PJU! jag är redan slut.

tjing!

bilder..

ta det lugnt.. dom kommer, jag har bara inte orkat ta upp kameran ur väskan.. pluggat in minneskortet i datorn för att sedan vänta ett århundrade innan datorn ger respons på att minneskortet sitter på plats.

imorgon blir det buss till skolan, roligt! eller inte.

nu börjar snart greys.. det är däremot roligt och jag tänker bänka mig framför tv'n.. NU!

ärlighet..

jag är en lat jävel, det är väl egentligen det jag måste erkänna.. under den förra veckan och hittills den här veckan så har jag inte städat en enda gång här hemma! det ser rent ut sagt fördjävligt ut.. men nu har jag iaf tagit tag i det, diskade ju igår och idag har jag iaf tömt väskan uppochner på sängen så att jag kan sortera vad som ska in i garderoben och vad som ska in i handväskan och ja, ni vet...

mamma bjöd på lunch idag, vi gick på valvet eftersom jag hade lite halvbråttom till eftermiddagens lektion.. det var jättegott! massor med smarriga rätter att välja mellan och givetvis äter man lite för mycket, men i det här fallet så innerbär det att jag kan äta lite senare än vanligt idag =)

har räknat igenom två av tre ekonomipapper och duschat.. nu väntar jag på att mamma ska ringa så att jag kanske kan hjälpa henne med att beställa studentlitteratur =) mamma ska bli halvtids-studerande..

ska försöka lägga in bilder på nyfärgade mamma, väggmålningen och på en händelse som var det värsta som kunde hända idag!

back to "work"..

fan å!

jävla skit! jag blir så jävla irriterad att jag aldrig kan kolla på schemat innan jag ställer väckarklockan.. snacka om att ta allt för givet! idag trodde jag (eftersom jag inte kollat på schemat) att vi började halv nio men ICKE, 12.30 minsann!

jaja nu står iaf frukosten färdig på bordet och det är väl dags att äta den.. snart.

sista provet gick ganska bra kändes det som.. men det var jobbigt att skriva, det blir så hiimla mycke text! efter provet så ringde pappa och frågade om jag ville hänga med på hockey.. GIVETVIS! kom hem till sollefteå, diskade, plockade ihop lite, åt lite mat och gick iväg för att möta pappa, sambo & vän på "biljettkiosken".

på vägen så fick jag ett par reklamblad av tessan eftersom jag inte fått några hem till mig den här veckan.. så jävla irriterad på den där lata brevbäraren!

modo - djurgården och tina skrek! jag är fortfarande öm i händerna efter alla klappningar och halsen känner sig lite svullen men det är bättre än det brukar vara efter en match. rätt (!) person trycke in första målet.. snacka om att man kan få utlopp för sina känslor då :D hihi..

kom iaf hem vid elva och jag somnade väl vid tolv.. nä nu blir det frukost så jag piggnar på mig lite =)

tjing

trött som vanligt..

så himla knäckt.. har sovit värdelöst inatt hemma hos pappsen..

igår kom syster och målade klart väggmålningen.. ska lägga upp en bild senare på det slutgiltiga resultatet men det blev iaf riktigt bra!

mamma kom hit med laxpytt till lunch så vi åt det tillsammans allihopa.. :D dessutom har mamma färgat håret brunt (!!!) så länge jag kan minnas har hon alltid varit blond så det är ovanligt att se henne nu, en helt annan människa.. melvin blev nog lite blyg när han såg henne för de va ju inte samma momma som tidigare ;)

bestämde att jag skulle åka till graninge på eftermiddagen så pappa hämtade mig vid fyra.. käkade middag och målade sedan sideboardet för andra gången och nu hoppas jag att jag slipper måla det igen men det märks väl när jag kommer hem nästa gång.. känns som att jag lär måla det ytterligare en gång men jaja..

är så himla yr i skallen så jag ska nog ta mig en kopp kaffe och läsa inför dagens prov en sista gång.. håll tummarna för mig klockan 13.. det lär behövas!

på återseende.

pappas dag..

japp imorse när jag vaknade upp så fick jag panik eftersom klockan var 10.30 (!!!) och jag hade planer på att egentligen åka från kramfors runt 11.. då mot graninge och alla "pappor"..

vid 12 så satte jag mig i bilen nyäten, nyborstad, nytvättad och fullpackad med saker.. iväg till hemköp för att köpa ett par skrap-pyramider till moffan som tycker att dom är "roligast", givetvis så fanns det inga på hemköp så jag fick åka vidare till spelbutiken istället.. när dom var inhandlade och klara så surrade jag med mamma och missade helt att tanka så jag fick vända och i och med det höll jag också på att åka åt skogen med bilen eftersom mobilen helt plötsligt var försvunnen från pasagerarsätet men eftersom jag är en ypperligt duktig förare så klarade jag allt med bravur ;P
halv ihjälstressad och panikslagen kom jag fram till tankomaten och insåg att det är svindyrt att tanka numera! 12.74 per liter... jävla idioter!

jaja iväg mot graninge efter att ha pumpat i bilen 11 liter (så mycket jag hade råd med..), var så jävla dålig väg över skogen så jag höll på att få nå fel men jag kom fram till graninge välbehållen och med nyfunna funktioner på min bil..

in hos momma och moffan och fikade lite där, tittade på medans moffan skrapade lotterna och givetvis så fick han inte vinna något :'( jaja.. det var ju kul så länge det varade och han höll sig ju sysselsatt ett tag =)

styrde pärlan mot ledinge och pappsen och uppvaktade honom mitt i hockeyn med paket och kort, hade köpt en sten med texten "älskade pappa" och detta främst för att det inte skall vara orättvist.. hans sambo har redan en "min mamma är bäst-sten"..
efter att ha surrat ett tag så gick jag ut och fortsatte att måla på mitt sideboard vilket förhoppningsvis blir klart under nästa vecka =) kommer verkligen att få en personlig look eftersom jag inte fått bort all färg och allt lim i grunden men det blir säkert bra till slut.. jag får nog måla om en gång till efter de här känns de som men huvudsaken är att det kommer in i lägenheten (är i akut behov av förvaring!!)..

middag klockan sju, fika halv åtta och vid halv nio bar det av hem mot stan.. sedan jag kom hem så har jag bara hunnit med att titta på lite filip och fredrik, läsa igenom allt inför tisdagens prov och gjort alla kontrollfrågor än en gång.. surrat med syrran ett tag också..

nu är jag knäckt men jag tänkte avsluta med att förklara dom nya finesserna på min bil ;)

*numera kan man inte välja att lampan skall tändas när man öppnar bildörren (enligt pappa så är det rost eller nå annat skrot på självaste knappen i dörren - WHAT??? tänker tina men nickar instämmande)

*på vägen till graninge så blev jag förvirrad när vindrutetorkaren plötsligt hade sensor och inte längre gick i de intervaller som är förinställt.. man kan oftast bara välja att den ska gå slött, typ sex vev i minuten eller att den skall gå med jämta vev hela tiden eller med jättesnabba vev..
tina slår på den långsammaste intervallen eftersom det knappt regnar ute.. en vev.. väntan... tio vev... väntan... en vev... väntan... 22 vev.. osv osv..

JAG BLIR GALEN PÅ DENNA BIL! jaja.. det är nå fel och punkt slut.

nu ska jag slänga mig i duschen och sedan i säng..

natti natti!

dagens lektion: biologi hos läkaren..

idag har jag lärt mig vart revbenen sitter och vart kroppspulsådern sitter.. jag har också lärt mig att jag är frisk som en nötkärna =)

mina "smärtor" i magen har troligtvis bara varit gaser som jag trodde från första början, ingen början till njurbäckeninflammation eller inflammation i mina inre organ.. den där knölen både jag och mamma kände (den som gör ont när jag trycker på den) är tydligen ett revben !!! jag är så jävla pinsamt dålig på hur kroppen ser ut så jag tror jag får nå fel..

jaja.. kanske ska signa in mig på en biologikurs på komvux eller nåt, skulle vara sanslöst bra att kunna veta var alla ben, ådror och vener sitter i kroppen! (men det är ju bra att jag vet vad dom heter..) vad gjorde jag på biologin i högstadiet egentligen? sov eller?

jaja.. troligtvis så har jag gjort något ovanligt eftersom jag har ont i revbenet, kanske kan det bero på hosta eller så kan det kanske vara något från förra veckans kakbak.. det är ju inte varje dag man smetar glasyr på 270 kakor!!

nä nu ska jag packa.. precis som jag skulle göra innan jag for..

tjingeling!


ps. ni har väl inte glömt pappsen? på söndag är det farsdag och min pappa ska få ett jättefint kort som jag hittade på
garn väv och inplock.. + en sak till :D (jag kan ju inte skriva allt.. tänk om pappsen läser här ibland? har faktiskt ingen aning!) under länken så länkas man till butiken i kramfors men givetvis finns den här i sollefteå också! :D

13.30..

ska jag infinna mig på sjukhuset och med dom busstider som finns i den här staden så måste jag åka klockan 12.40 från stan för att komma i tid. jaja, shit happens. får se om jag går tillbaks.. kostar ju en förmögenhet att åka buss i centrum!

inga smärtor idag men det är lika bra att kolla upp det medan tid finnes.. nästa fredag är det dessutom min första cellprovs-kontroll eller va fan de nu heter.. 300 kronor minus på en vecka! YIPPIEEE! hoppas bara de inte blir nå penicillin som kostar skjortan också..

nä nu ska jag hitta kläder att ha på mig, packa väskan inför kramfors och försöka plocka ihop lite här hemma innan bussen går..

tjing!


sjukvårdsupplysningen & gryta..

grytan blev faktiskt riktigt god och såg inte speciellt oaptitlig ut heller, jag är riktigt stolt över mig själv! :D

har pratat med en klasskompis, med mamma, med pappa, frågat therese och försökt att få tag i pappas sambo om min "smärta" i magen eller vart fan det nu är jag har ont..

ringde till slut till sjukvårdsupplysningen ändå, givetvis försökte hon hjälpa mig så gott hon kunde men eftersom det är svårt att sätta fingret på exakt var jag har ont så la hon och jag tillsammans upp två strategier: antingen så har jag ett skov av min tarmsjukdom pga att jag är förkyld och för att kroppen gör allt för att få bort förkylningen eller så har jag början till njurbäcken.. jag får nog ringa till sjukan imorgon och höra vad dom tycker att jag ska göra.. jag lär ju inte få tag på endoskopiläkaren på en dag iaf (snarare två veckor eller nåt sånt)..

jaja jag ligger ju inte döende men är lite halvtrött.. men det löser sig ;)

nu tror jag att jag ska slänga mig i sängen och läsa lite.. eller kanske ska jag ringa till pappsen en sväng först, störa lite i karjala :D

tjingeling!

håll i er!

jag gör min första gryta någonsin idag! jag är livrädd för vad det kommer att smaka, jag följer receptet slaviskt..

resultatet får ni veta senare ;)

tack mamma!

min mamma här så himla snäll! hon kom hit för att klämma lite på min mage eller vad det nu är som gör så ont.. vi får väl se om det blir värre, måste nog åka in då =/ aja.. hon klämde lite iaf och sedan så åkte vi iväg på åhmans för att köpa lite färg och lämna ett par spetsdukar som hon köpt till syster..

och eftersom syster fick dukar och jag näsdukar så var det väl lite orättvist och givetvis vill hon att det inte ska vara orättvist.. titta vad jag fick :D

ljusfatet, mossan och ljusen stod redan på plats men jag fick den lilla ängeln och dom små figurerna som jag nu hängt på ljusen.. blev en värdelös bild men man ser ju vad det är iaf =)

älskar dig mamma! ♥


hockeykväll..

i söndags när jag åkte till magda och björn för att hämta mina pjucks efter helgens galej så hamnade jag i soffan och fastnade framför hockeymatchen mellan modo och linköping, jag är en sann modoit och var tvungen att se hela matchen! givetvis så förlorade dom men tack och lov så var det i sudden så dom drog ju hem ett poäng iaf.. :D

jullan hade kommit hem så jag tänkte bjuda på ett par busiga bilder på henne ;) gounge!


 <-- sötnöt!

tack för en trevlig kväll!

det gick ju faktiskt bra..

kom till skolan imorsse efter att ha jagat efter min "ordinarie" skjuts och inte fått veta var hon höll hus och om hon överhuvudtaget skulle åka idag.. fick åka med en kille från stan istället så det var full bil =)

när vi kom fram så fick jag höra av mina klasskamrater att provet inte skulle starta förrän klockan nio vilket i det här fallet var tur eftersom jag kom fem över halv.. vi surrade på en del innan provet och ja, jag läste inte ett jota från att jag satt mig i bilen tills efter provet..

när jag fick provet och började läsa så kändes alla ord som grekiska, visste inte riktigt vart jag skulle börja eller vad jag skulle svara men det löste sig till slut..

på eftermiddagen höll vi en presentation om botniabanan och jag tycker väl att det gick hyfsat eftersom vi knappt var förberedda, all energi hade vi lagt på provet istället för presentationen (kändes som att det var viktigare).. när presentationslektionen var över och vi hade diskuterat myter, legender, seanser och övernaturliga krafter så gick jag till datasalen och printade ut allt inför nästa prov..

eftersom paralellklassen (invandrarna) hade lektion så flydde jag då jag började få en massa frågor om provet vi haft.. väl ute i korridoren så ser jag läraren som vi hade provet för, hon såg helt knäckt ut men informerade att hon rättat proven under dagen.. DET GICK SUPERBRA!!! givetvis hade jag ett par fel men jag hade också fått bonuspoäng så det slutade med att jag fick mer poäng än vad man kunde ha ändå ;) ibland lönar det sig att skriva mycket..

nu är jag helt knäckt.. har lagat mat och surrat i telefon sedan klockan fem och nu ska jag lägga mig och ögna igenom nästa provs papper innan jag lägger mig framför tvn..

natti natti

morgon..

när jag skriver morgon menas det på att morgonen inte är speciellt bra.. detta interna uttryck är det nog bara manshataren som förstår, men låt mig förklara..

god morgon - jättebra morgon
morgon light - jaja, den duger
morgon - låt någon skjuta mig i huvudet?

ja typ.. vi använde detta för att på något vis kunna spela ut någon av våra kollegor så att de inte skulle behöva lägga sig i så mycke..

så varför är allt piss? jo... DET ÄR PROV IDAG!!! jag känner mig oförberedd och jag klev upp kvart över 6!! jag är fortfarande förkyld, jag har inte hostat för första gången än och väntar fortfarande på den där första hosten (som brukar vara värst) + att jag var tvungen att använda disktrasan för att få ut min gröt ur micron och ungefär när jag håller den i ögonhöjd så inser jag att det är dags att byta disktrasa (och då måste jag säga att jag byter jääävligt ofta, tål inte lukten)..

nej idag ska jag spendera i en lektionssal där jag ska skriva om konkurrens, service, prissättning och textning.. det låter säkert jätteenkelt men som jag skrev igår, den här damens prov brukar vara mastodontprov!!!

nu ska jag banne mig läsa igen.. jag kan inte sitta här hela morgonen, om en timma ska jag åka..

tjing!

jaha 17.33

sitter än en gång vid datorn för att slippa läsa inför morgondagens mastodontprov.. har läst igenom papperen en gång men tog sedan upp boken för att bläddra igenom sidorna för att kolla om det var något jag själv kunde tillägga, efter cirka fem minuters läsning så gav jag upp och satte på spisen istället. om tio minuter ska jag steka kycklingfilé, koka broccoli och röra om i småpotatisen som rullar runt i ugnen.. (pappa vägrade att rädda dom när han tog upp pärerna - norrländska jag vet - så dotran ryckte in och tog ALLA små potatisar.. dessa potatisar kan nog jämföras med en femtiöring eller möjligtvis en krona i storlek, dock runda såklart..)

har skrivit ihop en presentation om sollefteås nedgång för botniabanan tills imorgon, personligen tror jag att folk kommer att fly mot kramfors när den startar bara för att kunna jobba i ö-vik eller nåt sånt.. varför kunde inte sollefteå få ta del av denna höghastighetsräls mån tro? jaja tydligen så planerar man att bygga ett triangelspår (vad det nu innebär) i nyland för att sammankoppla stambanan med botnia- och ådalsbanan så att vi kanske får vara med i leken lite iaf.. men däremot så kommer vi inte att få åka i hög hastighet mot nyland, istället kommer vi få puttra på i bussarnas takt innan vi får byta tåg för att åka fort..
menmen innan detta händer så kan det mycket väl vara år 2018 eftersom det ska planeras upprustning av spår mellan nyland och långsele dessutom och just detta tillsammans med triangelspåret ingår i infrastrukturplanen 2010-2020 (FAR AWAY!!) - innan dess har sollefteå tappat all befolkning och alla företag har flyttat sig mot kramfors..

jaja.. shit happens, nog om det..

annars då? jag snyter blod, hostar och känner att jag har lite huvudvärk idag men jag är tipp topp ändå om man bortser från alla jävla papper som dräller med svårförståeliga ord och blablabla om service och konkurrens... SUCK!

imorgon strävar jag bara mot ett VG så ett MVG blir isf ett plus i kanten men givetvis håller jag tummarna..

nu börjar det lukta bränt, måste nog gå och kolla till potatisen..

tänk om lektionen kunde ta slut..

ekonomilektionerna är ALLTID långa och alltid fullmatade med ny information.. ibland orkar man helt enkelt inte, och absolut inte online!

men idag har jag iaf hängt med.. har gjort uppgifterna innan men har ändå lärt mig lite nytt idag, de där med att vara självgående fungerar inte så bra alla gånger så det blir nog till att hänga med på resten av lektionerna.

snart är det lunch och då bär det iväg mot videoteket och ica :D

hemma igen..

ja vilken jävla helg det blev.. elle rinte jävla, den har varit jättetrevligt mestadels av tiden. vet inte riktigt vad jag ska säga egentligen.. men nu är jag hemma i sollefteå igen.

igår hade vi iaf redovisning av förra veckans projektarbete och jag är grymt stolt att jag fick ALLA att säga något (iaf alla som närvarade..), men jag pratade mest.. ibland hatar jag att vara svensk, jag har liksom inget att skylla på =/

på eftermiddagen så hade vi data och fick lära oss en massa nytt om powerpoint, kan behövas en nystart eftersom det har kommit nya verisioner sedan jag gick ut skolan och det är ju absolut inget man använder dagligen..

på kvällen åkte jag hem till mia och pluggade inför morgondagens prov med henne.

vet inte riktigt vad jag ska skriva, har en molande huvudvärk och önskar att jag kunde få gå och lägga mig igen.. men om 27 minuter så börjar skolan, ska ta och leta upp terminalglasögonen så att jag avlastar ögonen lite iaf..

hoppas ni haft en bra helg =)