fredagsmys!

idag har vi sista föreläsningen på moment 1 i NEK A (nationalekonomi A), det ska bli spännande med tentaplugg.. eller inte! Försökte mig på ett par uppgifter igår och fastnade direkt, med andra ord så behövs nog tentaplugget.. det är faktiskt en intressant kurs men ack så rörig.

men efter föreläsningen händer det grejer, ska på arbetsintervju och efter det ska jag svischa hem på min gula fara för att hämta väskan och åka till älvsbyn med finfina vänner! ska bli så roligt att komma bort en sväng och plugga på annan ort ;)

i älvsbyn väntar storforsen, en rundvandring för att se om man känner igen något från jägarna samt kändisspan - ni vet andreas från idol åkte ju hem till älvsbyn igen! carran sägs veta ett och annat så vi kanske kan ta en paparazzibild av hans hem!

skämt å sido.. nu har jag inte tid med det här. väskan är iaf packad och jag är taggat till tusen på en helg långt upp i norr (tror faktiskt bestämt att det blir så långt jag någonsin varit uppåt, eller kanske samma våglängd - piteå)

hepp hepp! läsa, äta, dricka kaffe! tjolahopp!

åh nej!

har börjat föra in den nationalekonomiska teorin i verkliga livet.. nu på morgonen ligger jag och diskuterar med mig själv att det inte är paretooptimalt att kliva upp än på en liten stund, för om jag ligger kvar i sängen så minskar ju inte nyttan för sängen och inte för mig heller.. dvs det var inte optimalt att kliva upp (det kommer det aldrig bli!!)

Copy paste från wikipedia:

Paretooptimalitet, paretoeffektivitet eller ekonomisk effektivitet är inom nationalekonomin
en situation då tillgängliga resurser inte kan omfördelas så att någon får det bättre utan att någon annan får det sämre. Om en ekonomi förändras så att minst en person får högre nytta utan att situationen försämras för någon, är det en paretoförbättring.Namnet kommer från ekonomen Vilfredo Pareto.

Det är helt klart så att detta inte ska tillämpas på svensson-livet men jaja.. learning by doing är mitt motto idag!

nu ska jag slänga i mig frukost och hastläsa om individens sparande, en jävla massa r, c, s och y'n har jag sett i boken.. mååååånga ekvationer.

ha en bra dag!! :D

bra start!

vaknade med ett ryck och fick panik, trodde att jag försovit mig - big time! det var ljust som fan i sovrummet, sedan börjar jag lyssna runt omkring mig och hör hur andreas bökar på ute i köket/vardagsrummet och inser.. vi har ju tagit bort handduken som hängt för fönstret! inte undra på att det var ljust och jag trodde det var mitt på ljusa dan.

har suttit och snurrat inne på facebook och blev riktigt glad av ett
youtube-klipp som en av mina klasskamrater postat till en annan klasskamrat.. tänk va roligt att få åka runt och göra precis som den där karln! (har försökt att länka in videon hit men de går fan inte.. hur gör man!?)

nu ska jag ta å läsa lite om oligopol och monopolistisk konkurrens så att jag hänger med på dagens föreläsning.. (givetvis ska jag dricka kaffe också ;)



axtorpet

längtar efter flytt så jag snart går sönder.. men det är mycket att göra innan det blir av, helgen 22-23 oktober flyttar vi in på axtorpsvägen iaf :) packade dom första kartongerna förra veckan och skulle väl behöva en sisådär 200 kartonger till kanske? någon som har någon över så hojta.. ni kan få tillbaks dom efter flytten om ni vill :)

sitter och luskar efter extrajobb vilket inte är så himla lätt, har skickat iväg någon ansökan här och där så det är väl bara att hålla tummarna!

snart bär det av mot universitetet, en lååång dag väntar med både föreläsning och lektion.. men ikväll ska vi säga hej till en liten grabb på ett par veckor och hans familj så det blir mysigt :)

blablabla.. jag borde göra nåt vettigare, förbereda inför dagens föreläsning kanske? jajjamän.. hare bra!

svamp-dille!

ja nåt sånt är det nog.. jag och andreas har varit i skogen flera gånger nu för att leta just svamp :) och äntligen har vi börjat hitta, hittade väl nåt kilo förra gången, kanske lite mindre. och igår när vi var ute så hittade vi 1 kg trattkantareller och 400 gram gula.. så himla roligt när det går bra!

helgen sprang hur som iväg och nu är det måndag igen, helg för mig men inte för resten av världen.. i fredags var vi ut på scharinska med några av andreas polare, gick hem rätt tidigt och fick sova ut lite :) i lördags firade vi andreas morbror och spenderade typ hela dagen där.. var riktigt trevligt! och igår blev det svampskogen (och allt som hör där till) och fotboll, höll på att missa fotbollen mitt i all hast men vi fick se en vinst till ufc iaf..

nu ska jag nog ta och göra nåt vettigt.. kan inte sitta här hela dagen! tjingeling!

sömnbrist!

sov som en kratta natten till igår och sov säkert ingenting alls inatt, det här kommer att leda till sömnbrist till slut! suck.

ska snart iväg till uni på föreläsning, som vanligt, och sen blir det nog en sväng på stan.. det har ju rullat in lite pengar på kontot idag så man får väl lov att använda en rabattkupong iaf ;) ikväll kommer det hit lite folk och vi ska grilla (kanske blir sista gången för i år), sjunga lite singstar och sedan gå till en krog där ett av grabbarnas "favoritband" spelar ikväll. kommer säkert bli jättemysigt men just nu är jag inte direkt pepp..

igår var det heldag på universitetet och jag insåg väl än en gång hur mycket tid man kommer att måsta lägga på nationalekonomin, och tydligen blir det inte så himla mycket bättre... tentorna ska dessutom vara asjobbiga :( man blir lite skraj!

nu ska jag dricka kaffet (är väl det som kommer att hålla mig vaken idag) och sen dra mig iväg...

ha en fin dag!

pluggdags!

har haft två av fyra föreläsningar den här veckan, imorgon är vi lediga och jag antar att det innebär en hel dags plugg.. måste verkligen bli på det klara med allt i tid nu!

efter dagens föreläsning lunchade jag med några klasskompisar och sen gick jag och min "kollega" i konsultgruppen för att göra dagens goda gärning - reda ut strulet i bokföringen - vilket gick superbra! :)

nu har jag kommit hem så tänkte väl försöka börja lite smått med morgondagens plugg (bättre att sprida ut det lite) och se om man blir lite klokare.. rätt mycket att gå igenom har jag märkt. sen så blir det mys med hjärtat när han kommer hem från jobbet! :D


snurrig..

matproblemet är löst för idag iaf.. det får bli lax och potatis, enkelt och gott!

sitter och läser igenom litteraturen inför dagens föreläsning och blir mer och mer förvirrad, dom har börjat hänvisa tillbaks till saker som vi tidigare läst om.. haha, jag är heelt lost! får bli att sitta kvar ett tag på skolan idag känner ja, måste få någon rätsida på det här.

nu ska jag göra mig klar, har snoozat iväg tiden lite för mycket idag..

hare bra!

behöver hjälp!

det står still i skallen.. ge oss middagstips, gärna för resten av veckan, tack!

montag!

har hänt en hel del i helgen.. eller iaf lite =) i fredags valde vi att slappa hemma, var så jäkla trött så det passade bra med en kväll i soffan och ett glas rött i handen.. på lördag så snurrade vi runt och kollade på möbler och hemelektronik, i väntan på nya lägenheten, och efter det så svirade jag om för temafest sweden rock.. nå vidare rock blev jag väl inte men nosringen åkte på för första gången på århundraden och alla gamla nitarmband rotades fram! har ingen egen bild så ni får nöja er med den beskrivningen, orkar inte knycka från facebook.. men jag kan bjuda på en bild från dag 1 på insparken istället, där var jag ju iaf lite rock (glam-rock!).



igår vaknade jag med den där torra känslan i munnen, bakistorrheten.. klev upp och gjorde frukost, blev våfflor. precis som i lördags (ups!)... men det var otroligt gott och vi har lovat oss själva att vi inte ska göra det på vääääldigt länge nu ;) sedan klädde vi på oss och drog iväg till svampskogen! vi har ju aldrig hittat något men jag har ju kivats att vi ska åka ut ändå och nu när vi visste vad vi letade efter (typ) så letade vi genom skogen med lupp.. utan resultat. men vi åkte vidare, andreas sa att han var uppgiven när vi stannade vid nästa "svampskog", men vi klev ur och började lupp-leta... OCH DÄR! mitt framför ögonen på mig (efter en kvart..) så fanns en liten kantarelljävel.. och bredvid fanns hur många andra som helst! :D vi fick väl hem en sisådär två liter eller nåt? tre kanske? mer än ett kilo iaf och nu ligger dom på tork här hemma.. såå fina!



och hur dålig bild som helst.. men hur som så är jag redo att dra iväg igen till helgen, så roligt när man väl hittar nåt :D

nu ska jag ta och göra mig klar för en HELDAG på uni.. hemma först efter fem och då bär det av hem till andreas föräldrar :)

tjingeling!

dagen d!

d står för dugga i det här fallet för om ungefär en och en halv timma så intar jag öp för första gången det här läsåret, och det lär ju inte bli sista ;P

sitter och ska käka frukost och snurrar runt på internet, har liksom tappat tron på internet eftersom det inte finns någonting man kan göra där längre.. vad händer när facebook är borta? jo, alla runt om i världen får sjuhelsikes massa tid över till annat =)

men jo! nu ska ni få skratta lite ;) varje morgon som jag stannar hemma så käkar jag gröt till frukost (har gett upp gröt på skolan eftersom det kräver så himla mycke prylar).. igår morsse gjorde jag gröt, plockade undan och drog iväg till skolan. nu idag när jag ska göra min gröt-tallrik (stavas tallrik verkligen så där? talrik, tallrik.. hmm) så öppnar jag micron för att ställa in tallriken och hittar ... syltburken!! HAHAHAHAHA.. där har den stått ett dygn, tänk om jag inte skulle använt micron överhuvudtaget idag =) så fel de kan bli! jag kallar det för fokus.. iaf på annat än på att göra rätt!

nu ska jag stoppa i mig gröten, dricka mitt kaffe och packa ner en banan i handväskan.. sen off to ålidhood!

hej å hå!

välkommen förkylning!

halsen retas och gör ont, snoret ligger och laddar bak i näsan för att inom sinom tid börja rinna.. jag är förkyld! suck.. hade varit toppen att slippa höstförkylningen för en gångs skull men det är väl sånt man får leva med. btw så är sambon också förkyld, OCH har ont i ryggen.. ni kan ju tänka er hur det lät här hemma igår kväll när han kom hem ;)

fick en kommentar på mitt förra inlägg av mamma, tänk om det vore så enkelt ;)

RTS= rese och turistnäringen i Sverige
MP= Miljöpartiet
AP= arbetarpartiet
MRS= fröken
TP= trafikpolis


om jag ska ta dom korrekta översättningarna då..

RTS - teknisk substiutionskvot
MP - Marginalprodukt
AP - Average product
MRS - Marginell substitutionskvot
TP -  Total product

liite annorlunda.. ska snart ta och sätta mig på cykeln för att spendera en dag till på uni innan duggan imorgon, känns toppen! hahahaha.. men vad har man lärt sig av det här då? plugga från dag ett möjligtvis..

gröt, kaffe, borsta tänderna, packa väskan och klä på sig.. hepp hepp!

ha en bra dag :)

kurvor av alla förbannade slag!

RTS = MP = AP = MRS = TP... eller? jag kommer att bli tokig på det här :(

gräsänka..

skjutsade min underbara sambo till flyget imorsse så nu sitter jag här hemma ensam :( .. har varit en rätt produktiv dag i övrigt måste jag säga!

började dagen på iksu, åkte sedan (med biiiil!!! :) till universitetet och var på föreläsning till klockan 12, efter det hämtade jag dom första banankartongerna så att vi kan börja packa inför flytten lite smått :) och sedan satte jag och sara oss på universum för att plugga lite inför fredagens dugga. hon dumpade mig vid halv fyra och själv åkte jag hem strax efter fem.. så jävla förvirrad!
nu har jag svirat ihop en kycklinglasange, diskat och plockat ihop lite.. i väntan på käk lär jag ju gräva ner näsan i mikroekonomiboken igen, det är då inte direkt uppenbart att vissa formler helt plötsligt byter uträkningssätt, därav förvirringen tidigare och anledningen till att jag gav upp.

äh.. dags att sluta gnälla, bara två och en halv dag kvar till fredag.. då smäller det! håll tummar och tår! :)

ost-nånting?

den här helgen sprang ju förbi.. i fredags hade vi vår första sittning och den var ungefär som den brukar, riktigt rolig :) hade en liten förfest med våra rookies innan vi drog iväg så att vi skulle vara varma i kläderna. på vägen in fick vi två drinkbiljetter var men när det väl kom till kritan så verkade jag ha fått tre, tack tack! när sittningen var slut så stannade jag och sara kvar med några av tjejerna i vår grupp för att surra och dansa lite (nu kommer det bli lite gnäll ;P), pratet gick väl bra men dansen var lite värre.. något är helt klart fel i mitt ryggslut, ländryggen någonstans och jag misstänker ischias eller iaf falsk ischias eftersom det påverkar mina ben.. hur som så var jag riktigt bra (efter en veckas ont) i fredags, tills jag tog på mig klackskorna.. suck! så dansa blev det ju, i fem minuter och sedan drog jag och sara vidare (jag hemåt, sara mot nya marker)

på lördagen så packade vi ihop oss och åkte ut mot ost-nånting, ostviken kanske? eller vi var väl inte riktigt där heller men i närheten iaf! där spenderade vi ett mysigt dygn med några av andreas kompisar :) grillade lite korv, tog en sväng i svampskogen och lyckades plocka nån slags slem-murkla istället för trattisar, så fel de kan bli! sedan blev det gomiddag och lite spel.. spelade något man-kvinna spel som var helt värdelöst, det är såklart karlarna vet vem som sjunger fångad av en stormvind men inte fan vet jag (vi) vem som vann OS i sprint 1980?! skit-kasst spel ;P men i övrigt på spelfronten så nötte vi med andra ord där vi kan säga att det slutade oavgjort någon gång runt halv två på natten! sussade därefter sött..

igår morsse när vi vaknade så hände det plötsligt, andreas laddade hem alfapet till sin iphone.. jag är överlycklig! dock så kommer jag väl bara att få spela mot hans kompisar så jag ska väl inte ta ut segern i förskott :( hur som så käkade vi fruckost och surrade ett tag innan vi packade oss hemåt.. var väl hemma i någon timma innan vi åkte upp till andreas jobb, han skulle jobba och jag ville sitta vid ett bord för att plugga.. hann få riktigt mycket gjort måste jag säga!

idag är jag minsann förkyld så jag tog mig friheten att skippa iksu, blir nog med cykelturen till skolan och hem igen.. har jag tur så blir det skogen ikväll och då får man ju lite motion :)

nä.. dags att sätta fart, packa väskan och bege sig mot uni, idag ska vi ha föreläsning om företaget under fullständig konkurrens :)

sömn

sitter bara för sittandets skull för tillfället.. hade mer än gärna lagt mig ner men är bombsäker på att jag kommer att decka av då, lite dumt innan middagen =/

har varit på föreläsning idag.. har lyckats att nästan förstå det jag frågade om igår, eller iaf hälften av det. så sjuukt knepiga grafer ibland ;P men det är väl därför jag ska hålla mig vaken, för att läsa boken om mikroekonomi.. woohoo!

har lyckats komma ur sängen på morgnarna ocskå den här veckan.. så himla skönt när man är klar på iksu, sätter sig på cykeln och rullar till skolan. den där lugna timman innan alla andra kommer är guld värd, någon slags paus i vardagen :)

annars händer inte så mycket.. tvätten är tvättad, spisen är skrubbad så att den glänser och nu ska jag stoppa in dom rena kläderna i garderoben så att jag själv får plats i sängen, håll tummarna för mig! för att jag ska hålla mig vaken alltså.. och håll tummarna för ett mer intressant inlägg längre fram ;P

mikroekonomi..

började läsa lite smått i kursboken igårkväll och tyckte det var helintressant, det tyckte jag på lektionen idag också.. men nu vet jag inte längre, vilken röra! vet inte riktigt om dom kommer att kunna få mig att förstå skillnaden på ett d och delta-tecknet.. om någon känner sig dunderhaj på det och varför exempelvis q2 ska delas med q1 (1an och 2an ska vara nersänkt) och inte tvärtom kan ju höra av sig illa kvickt.. duggan närmar sig med stormsteg (brukar vara så när man inte förstår).

ska återgå till boken, läsa en gång till.. och en gång till.. och helt plötsligt kanske det trillar ner en liten polett, eller ett ögonlock.

tjing!

kaos på campus!

då var det återigen kaos på campus, när jag travade in imorsse så var jag i princip själv.. vilket iofs var tur eftersom hela min morgon var felvänd ändå. strax innan tio när jag började gå ut mot lindell-hallen och hörsalarna så började paniken komma krypande, sjuuukt mycke folk! hamnade tillslut där jag skulle vara och sa "ja" när mitt namn ropades upp, sen var det rast.

påbörjade nationalekonomi a nu på eftermiddagen och efter att ha suttit och lyssnat på föreläsaren i en varm och kvav hörsal sprang jag nästan därifrån när han sa att det var över.. gick till biblioteket och lånade hem matte c boken, den lär behövas för inte minns jag derivatan eller exakt allt om räta linjens ekvation nu längre.. men det löser sig, om en vecka är jag nog i fas hoppas ja!

nu väntar jag på min karl, vi ska belöna oss med något gott till middag.. något som tillagas utanför våra väggar och sedan blir det nog en tidig kväll. sjuukt trött!



ps. ursäkta ett rörigt inlägg, men röran i min skalle är desto värre..

godnatt min (s)katt <3

15 underbara år med min älskade Luzen är nu över, aldrig mer kommer jag få borra in näsan i din gråa fina päls och aldrig mer kommer jag få se dig komma lunkande efter att ha ropat på dig i timmar! inga fler vandringar till "sandbacken" och ingen som vilar på ens mage när man tittar på tv :(

godnatt min underbara kissekatt!



<3

skallebank..

blev en tidig kväll för fadder-tina igår.. idag har jag förbaskat ont i skallen och försöker komma på ett bra sätt att bli av med det (alvedon är nog inte grejen). menmen snart är det samling utanför e-puben igen och sedan bär det iväg till iksu för beachvolleyturnering, givetvis kommer whitesnake/kizz att vinna ;D

ska ta och göra mig klar, dricka en halvliter vatten och sätta mig på cykeln för att än en gång bestiga gammliabacken.. suck.