lite panik..

idag ska vi presentera vårt grupparbete och opponera på två andra grupper, jag har aldrig gjort en opponering så det blir spännande att se hur det fungerar (och helst när det inte är lika strikt som vid en c- eller d-uppsats).

däremot är jag inte lika förväntansfull inför själva presentationen.. jag lider av scenskräck (så länge jag står upp) och det blir ju inte bättre när det är press från föreläsaren att presentationen måste göras. wiihoo! men det ska nog gå bra. jag får väl hacka mig igenom skiten om inte annat. (btw så har vi nog den snyggaste jävla presentationen ever!)

har blivit lite dåligt med inlägg så här på slutet men det beror väl främst på skolan och boris.

boris är en knäkatt och vill vara med exakt överallt, han äter på oss på nätterna och ber oss älska honom klockan fyra på morgonen.. han sitter på köksbordet trots att han inte får (och jag har inte mage att bli arg) och han leker för fullt med alla leksaker och inte med blommorna!

igår lärde han sig att gå in genom platsluckan på kattlådan så nu kan vi äntligen ha den stängde (han har bara kunnat gå ut tidigare).. mindre roligt är väl att jag har upptäckt något svart i hans öron som luktar skunk, misstänker att det är öronskabb så idag ska vi till veterinären och fixa bort det. det händer mycket med en liten!

nu ska jag göra mig klar för skola och be kissemissen sluta tugga på dataskärmen. håll tummen för mig idag!

blivit med boris!

numera har vi ett heltidsjobb även på hemmaplan, vi har nämligen blivit med kisse :)

i lördags åkte vi mot sollefteå och tittade på ett par kissemissar men fastnade för lilla boris, en riktig pipig liten sak som springer runt här hemma och vill ha mer uppmärksamhet än vad han möjligen kan få. men han är underbart fin och alldeles perfekt ändå ;)

 
nu är det dags att agera lektant igen, sen fortsätter plugget..!

(s)kattjakt!

vi har fyra potentiella krabater och vi kan inte bestämma oss, det är så himla synd att INGEN av dem är i umeå. har drömt om en av dem inatt så det kanske är ett tecken? men tecken på vad, att ta den eller att inte ta den?

igår köpte vi allt vad "katt" behöver (vilket förövrigt är ett av de namnförslag som andreas kom med igår).. nu står lådan och väntar, matskålarna är på plats och lite leksaker väntar på att bli kastade huller om buller. köpte såklart en liten egen plats till katt med, en brun hund-dyna blev det men den kändes så himla mysig :)

nu är det lilla grynet varmt välkommen till vårt hem.. bara att vänta och se vilken det blir nu!

men innan det blir det skooola, som vanligt.

huh?

dagarna springer iväg och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt som egentligen borde göras, känns som att jag sitter med grupparbete från morgon till kväll just nu (och det utan att komma framåt). förhoppningsvis blir det bättre efter idag.

jag jagar fortfarande mr right (katten) och har två potentiella kandidater som vi tänker titta på till helgen så vi får väl se om vi blir med katt snart då :D hihi.. dags att köpa kattlåda med andra ord och sätta sprätt på pengarna som trillade in på kontot idag. wiihoo! not.

nämen alltså jag har inget vettigt att skriva så jag lägger ner och hoppas på kreativitet lite längre fram (och intressanta händelser!)

hoppas ni får en fin dag!


ps. andreas har slutat nynna, han tvångsnynnade en julsång igår men den tycker jag inte räknas..

JAAAAA!!!

JAG KLARADE DEN FÖRBASKADE TENTAN! :D

hört i badrummet..

gick just förbi badrummet när jag hör min käre sambo vissla på en sång, idag bjuds det på "så mörk är natten"..
 
 
 det är en av klassikerna här hemma...

idé!

alltså ofta är det idétorka på bloggen men jag tror att jag kommit på en liten grej att skriva dagligen (eller nästan dagligen iaf). andreas har en tendens av att nynna på julsånger varje dag, året om, så min tanke är att kanske börja med dagens julsång.. vad tror ni om det?

kisse-uppdatering

ingen katt den här gången heller.. kisse fanns visserligen kvar men var en hona. jag är på jakt efter MR right..

nu är det dags att springa till tåget, BIRSTA NÄSTA! :D

håll tummarna!

jag har kanske hittat mig en liten kissemiss :D

snart helg!

räknar ner dagarna tills helgen infinner sig, imorgon åker nämligen andreas och hämtar en ny bil och jag ska ha trevligt med konsultgruppen på skolan :) men sedan är det helg, och den här helgen innebär...
 
BIRSTA CITY!!
 
wiiihooooo! jag är luspank men vad gör det, jag ska ströva omkring i timmar och bara klämma och känna och köpa det jag verkligen verkligen verkligen behöver och vill ha. och inte nog med det, jag ska träffa lina också vilket var otroligt längesedan nu! ska bli superkul!
 
men åter till verkligheten då, som vanligt bär det strax av mot universitetet igen.. idag väntas det grupparbete och två timmars föreläsning. just nu känns det nästan som att gå till jobbet, man kommer dit och gör det man gör varje dag och sen går man hem. skillnaden är väl att man lär sig något nytt och att jag kommer en dag närmare målet varenda dag.. mindre än två år kvar nu! tiden går grymt fort.
 
har hunnit med iksu en sväng nu på morgonen också (fördelen med att börja grupparbetet - jobbet - klockan nio) och jag fick minsann med mig min andra hälft :) blev spinning i 40 minuter och det nästan utan protester.. skönt så här efteråt, precis som igår!
 
nä nu ska jag ta och möblera om i ett skåp och sen packa väskan. ischias-helvetet har börjat komma igen så ska nog börja försöka ta ryggsäcken igen.. jag som vill använda min fiiina gula väska, suck!
 
menmen.. hoppas ni får en fin dag!

byebye!

och så kom dagen alla väntat på; jag har tappat o-ringen till min septum-retainer (piercingstav) så tack för alla år och byebye tjurhålet!





överlevde!

igår morsse (alltså ursäkta men hur stavas det egentligen? tycker mig ha olika stavningar vareviga gång och ingenting ser klokt ut, morse är ju morse-kod eller hur? hmm.. måste forska i det här)..

MEN..

igår morsse eller snarare i förrgår kväll bestämde jag mig för att återigen börja åka med andreas till iksu på morgonen för att sedan promenera hem.. problemen var att när morgonen kom så lyckades jag somna om och sov tills han skulle åka, det blev inget iksu. istället frågade jag honom vad det var för väder i hopp om att kunna masa arslet ur sängen och ta mig en morgonpromenad, svaret blev: det spöregnar. gissa vad som hände då?

zzzzzz...

igår kväll bestämde jag mig på nytt att jag skulle på iksu och idag gick det faktiskt att kliva upp, halleluja! väl på väg till anläggningen (i bil då såklart) bokade jag in mig på ett 40 minuters spinningpass bara för att prova morgon-spinning för en gångs skull.. JAG ÖVERLEVDE!!

nu måste jag bara komma på hur jag ska lägga upp mitt framtida tränings-schema och hur jag ska undvika förkylningen som ligger och lurar i min kropp.. tips?

nu ska jag ta och packa väskan, dricka kaffe och rusa till skolan..


ps. min mor har köpt sig en smartphone, jag är lite smått stolt! :)

AVIS!

jag vill också gå på walmart, se på kanadensisk hockey, dricka konstiga drinkar på någon annan pub än e-puben, prata engelska (eller amerikanska) hela dagarna, äta stor jävla buffé till frukost, lunch och middag (även kallad mealplan, eller nåt liknande?), överväga att färga håret rött för att bli mer lik skotte, öva på att vara trevlig, bli mer orenlig av mig.. etc etc men framför allt umgås med mina vänner som befinner sig typ exakt överallt i hela världen.

det kallas tisdagsångest och uppstår efter att man läst samtliga bloggar om vad som händer utanför tråkiga lilla regniga umeå!

nu ska jag gå till skolan, sådeså!

måndag igen

förra veckans gröt var ingen höjdare och efter att ha snoozat lite väl länge idag så inåg jag rätt snabbt att jag inte skulle hinna pina i mig en tallrik.. istället har jag gett mig på den gamla filmjölken, den smakar inte dåligt men lite lömskt.
 
nu har min soffa anlänt till umeå och vi har lyckats sälja andreas soffa och fåtölj, får göra en home delivery med fåtöljen och sedan så hämtar en annan soffan.. 1500 riksdaler att lägga på en ny soffa :) men min får duga fram tills dess!
 
i lördags var det 30-årskalas med släkten så vi har lagat mat typ halva förra veckan och jag tror att vi lyckades göra 23 munnar mätta och belåtna. underbart! har haft lite smått panik över att maten inte ska räcka till och allt sånt men det finns fortfarande kyckling kvar och då har sex ätit lunch och två ätit middag efter kalaset! men bättre för mycket än för lite.
 
äh jag har lite idétorka på skriva faktiskt och börjar bli lite smått stressad över att jag borde vara på skolan inom 25 minuter så.. eeh.. jag ska nog göra mig klar!
 
hoppas ni får en fin dag!

borta!

kissen var tingad så jag får vänta på nästa guldklimp :( men det kommer ju fler, kanske vid en bättre tidpunkt dessutom..

det ska vara rättvist.

vi sitter på blocket varenda kväll men med olika mål och nu har vi kommit överens, andreas får den här:

 
och jag får den här skönheten:
 
 
DEAL!
 
 
ps. bilderna är från blocket såklart..

ace the case!

igår efter en heldag på skolan packade jag och två andra grabbar i klassen ihop oss och åkte till kpmg för att vara med på deras casekväll "ace the case". jag hade inte så många förväntningar men de två jag hade var att kvällen skulle ha svenskt tal och att vi åtminstone borde få en liten sallad till middag.. mina förväntningar var väl inte så höga med andra ord (inte menat på ett negativt sätt)
 
men när vi trippar in där och börjar prata med de som arbetar där, otroligt trevliga btw, så känns det som att det kommer bli en superduperkväll (motför min tidigare braiga kväll), men sedan hände det.. alla var på plats och dom börjar hålla sin företagspresentation (kpmg då) och bland det första de säger är:
 
"we'll take this presentation in english because we have international students with us tonight"
 
jaha, det var det tänkte jag.. en presentation på engelska kan jag väl klara av. så presentationen av företaget rullar på och de går igenom kicc-eventet (ett annat case-event) och börjar sedan dela ut kvällens case varpå en tjej i min grupp frågar "do we have to do our presentation in english"?
 
YES!
 
HAPP, shitshitshitshitshit!
 
för att skjuta allt det där med presentationen framför oss så börjar vi jobba med caset, vilket är riktigt roligt, och sedan kommer maten.. ooh undra vad det är för mat (hade bara hört nåt om asiatiskt när vi kom dit).. MEN WOOOOW vilken buffé som dukades upp. fantastisk! och vilken sås!! vi åt tills det stod ut genom öronen på oss (och mina tankar låg hos andreas som satt hemma och käkade blodpudding)..
efter maten så började vi åter med vårat case, vilket gick bra och vi fick upp någon slags struktur (i allt kacklande) och vips så var tiden knapp.. hur gör vi nu? hur ska vi presentera? vi började skriva upp vad vi kommit fram till på såna där megapapper (blädderblock) och kände oss rätt färdiga. synd bara att vi inte pratat om vem som skulle säga vad.
 
vi blev sista gruppen ut med fokus på att jag skulle köra inledningen, förklara problemet och vad vi hade för möjligheter.. yes, busenkelt tyckte jag. HAHA eller inte. jag började rabbla någon halvdann engelska och stakade mig något så kopiöst att jag inte trodde att jag skulle ta mig igenom det. men vips så var "min del" överstökad och jag slutade vara nervös. JAG FATTAR INTE VARFÖR JAG SKA VARA SÅ NERVÖS?!
 
men det var en supertrevlig kväll, lärorik! jag gör det gärna igen och nu ska jag ta ställning till om jag ska hänga på grabbarna på kicc, det är dessutom en tävlig. haha. vi får väl se :)
 
nu måste jag rusa till skolan!

hm.

sitter och läser gamla inlägg från 2009.. på den tiden var jag ju faktiskt lite rolig!

misslyckat!

sitter och käkar misslyckad havregrynsgröt, glömde saltet! det är en av dom få saker som kan gå fel på morgonen.. men försökte iaf rädda upp genom att blanda i salt efteråt men det blir liksom inte samma sak.

idag har vi kursstart igen, dom kommande fem veckorna ska vi pyssla med räkenskapsanalys. därefter kommer vi att sluta räkna och övergå till mer flummiga saker såsom entreprenörskap och samhällsvetenskaplig metod (med rapport). eftersom det är samma föreläsare på det här momentet som på förra så kommer det väl en lika jävlig tenta i slutet på det här momentet (note to myself: börja plugga idag!)

annars är det fullt schema från morgon till kväll den här veckan :) i eftermiddag ska vi gå på en liten minikurs över just det vi ska göra i den här kursen, fundamental analys mm.. den kom verkligen lägligt, blir som en liten kickstart!

nu ska jag ta och äta upp min smaklösa gröt och dricka mitt kaffe. lär försöka gå i tid till uni idag eftersom vi ska vara i ett helt annat hus än vanligt, brukar bli svårt att plocka fram lokalsinnet där (det lilla jag har).

hoppas ni får en fin dag!

dagen efter..

så här dagen efter så är det inte lika roligt med överraskningsfest, det är disk exakt överallt och tonvis med glasflaskor och burkar. men det var riktigt roligt, så glad att det blev av :)

födelsedagsbarnet är väl inte på topp idag och om 2,5 timma så kommer det lite folk för att fira så egentligen borde jag kanske inte sitta här och skriva utan laga mat för brinnande livet.

så vad har hänt i helgen då?

i fredags kom lena och vi hade fredagsmys, la oss sjukt tidigt och vaknade pigga och alerta igår (med nerverna utanpå kroppen). var på stan heeeela dagen, från halv tolv till fem.. fikade lite, shoppade lite och strosade runt. samtidigt så piffade andreas kompisar här hemma med banderollen som ni såg i mitt förra inlägg, lite ballonger, serpentiner och snacks. när jag fick klartecken från dem att allt var klart och att alla var på plats så var andreas inte svårövertalad till hemfärd.. satte oss i bilen och surrade på som bara den (nervositet). frågan var ju om han misstänkte nåt eller hur vi skulle göra för att få honom att kliva innanför dörren först osv... vi kom hem och jag skickade klartecken att vi var på ingång medan alla gömde sig här hemma. andreas klampade in och började prata om att hänga upp lenas nyinköpta tavla och vi dröjde oss kvar lääänge i hallen, sen såg han att det stod chips på vardagsrumsbordet varpå han utbrister "men vad har hänt här?!" ääuum.. äh jag vet inte? sen kikade han lite till i vardagsrummet och poff så såg han alla, hihihi! superkul och han blev jätteöverraskad!

musiken slogs igång och surret började.. den där pärsen av att inte få försäga sig är äntligen slut och vi kan ha en normal konversation här hemma igen.. nu börjar planeringen inför nästa helg istället.

åter till stan.. hittade äntligen den där perfekta tubsjalen i brandorange igår, för bara 99 spänn!! tack åhlens! sen köpte jag en superduperfin väska, precis vad jag behövde (not), en ny klänning och sen fyndade vi paneljulgardiner för 50 spänn! what a day. lena gick hem med typ halva stan.. önskar att jag också hade lite mer pengar så att man kunde bränna lite på en ny soffa, en ny vardagsrumsmatta, lite tavlor, prydnadskuddar och sånt kul! kanske dags att börja lägga ut lite annonser på blocket.

men nu är lena av-vinkad och och jag har surrat osammanhängande här i ungefär 10 minuter, dags att ta tag i dagens middag.

surprise!!



äntligen lördag och överraskningsfest!!

min lediga dag..

idag är det fredag efter tentan vilket innebär att det inte är någon kursstart eller någonting annat sånt som har med universitetet att göra = ledig!! men nej då, nu sitter jag här.. påklädd och klar för att åka till jobbet. men jag är glad så länge dom behöver mig :)
 
igårkväll hade vi myskväll.. den kanske inte riktigt blev så mysig som vi (jag) hoppats eftersom jag blev proppmätt på den underbart goda pizzan vi gjorde men valde att trycka i mig lite choklad ändå. mumsich. istället satt vi på var sida av soffan och tittade på hockey, andreas blev upprörd när jag skrek för att modo gjorde mål och jag fattar fortfarande inte varför jag inte ska få leva ut min glädje?! men jaja.. det kanske gör ont i öronen eller nåt. hur som helst så vann dom, vilket är sååå underbart!!
 
som jag skrev igår så hade vi ett grymt diskberg och det såg förjävligt ut här hemma vilket resulterade i att jag tog tag i det (efter att ha varit en minisväng på stan och shoppat en superdupersnygg tub-sjal). hur som så glänste köket när andreas kom hem varpå jag gick vidare till vardagsrummet och fann......
 
MER DISK!!!
 
jag skulle ju hämta det igår morsse men i helskotta att jag gjorde det, istället dammsugade jag ju soffan och annat smått och gott.
 
men nu är det ett diskberg igen eftersom ingen av oss kunde få fingrarna ur och diska igår efter middagen så det blir väl till att fixa det efter jobbet då.
 
men positivt då.. (för att undvika mer bitterhet).. ikväll kommer leeena :D vi ska äta tacos och dricka vin! superdupermys! och imorgon ska vi gå på stan heeeela dagen, eller nja kanske inte hela dagen men ett par timmar iaf :)
 
bjuppar på gårdagens diskberg och önskar er en trevlig dag!
 
 
ovan liknar nog mer ett bombnedslag kanske? men hittade en bild på våran nya hallmatta också :)
 
 
 

konsten att faila en tenta..

alltså jag har aldrig någonsin fått göra ett omprov/omtentamen (inte för att skryta) och hoppas innerligt att jag ska slippa det för allt vad jag är värd men jag misstänker att det kan ha gått åt helvete idag..

det finns en viss föreläsare som har en tendens av att skriva såna förjävliga tentor att dom är helt omöjliga att klara om man inte lusläst boken till punkt och pricka (inklusive sådana kapitel som inte ingår i kursen).. jag är lack! riktigt jävla lack, jag trodde att jag börjat tycka om karln men icke. jag har ångrat mig och tar tillbaks exakt allt jag sagt för tentor kan han då inte skriva (iaf inte på ett rättvist sätt)...

ARGH!

30 år!

idag fyller min bästa andreas år! men firandet började redan igårkväll eftersom jag tyckte det var lite taskigt att han skulle en present man vill prova på en gång på morgonen innan man åker till jobbet.. så efter lite övervägande så hämtade jag paketen igårkväll och han fick öppna.. ett xbox! gissa om han blev glad och jag filmade allt :) hihi. dessvärre tror jag att jag är sämst vad gäller att lägga upp film så jag skonar honom från det ;)
 
nu på morgonen så "försov" vi oss såklart vilket blev 20 minuter mindre frukost än vad vi tänkt men macka hann vi med ändå.. mumsig födelsedagsmacka!
 
 
men nu är mackan uppäten, födelsedagsbarnet på jobbet och jag sitter här och väntar på att tentan ska börja.. klockan nio ska jag skriva så pennan glöder så att jag får ta helg. bara att hoppas att det går vägen..
 
till nåt annat..
 
när jag dammsugade sist (eller ja inte sist nu då) så blev jag döv vilket gjorde att jag bestämde att vi skulle ha en ny jävla dammsugare för att det skulle vara mer harmoniskt att göra rent här hemma. så vi åkte iväg till ica som hade ett erbjudande på en "classig silence" och tog såklart med oss den hem, här är min nya skönhet!
 
 
 
och vi är numera bästa kompisar (har redan dammsugat en sisådär två gånger om dagen och vägrar ställa undne den i städskrubben..)
 
 
förutom att dammsuga så gör jag inte speciellt mycket på fritiden, troligtvis eftersom jag inte haft någon.. oftast är det här bilden jag möter runt sju på morgonen..
 
 
för att vandra rakt igenom till vårt älskade grupprum och packa upp böckerna..
 
 
unde tentaplugget har vi haft en del problem, paulina har en tendens av att komma med större chokladbitar än vad jag har.. hon prioriterar helt klart rätt här i livet, se själva!
 
 
men shit happens.. jag har överlevt!
 
nu ska jag ta och borsta taggarna, dammsuga under bordet, plocka undan lite i vardagsrummet och ta en bild på diskberget som skapats under dom senaste två dagarna..
 
ha en fin dag och håll en tumme för mig mellan nio och ett!

hockeykväll..

sitter och läser bloggar, tittar på hockey och tänker på vad jag egentligen borde göra.. andreas sitter och stirrar på det jag skriver dessutom (sånt där som jag inte alls tycker om).

blev fyra effektiva timmar på universitetet idag och en surrig lunch med föreläsaren och hans sidekick innan jag gick hem för att återgå till plugget. här hemma blev det sedan närmare fem timmar om man räknar bort tid för matlagning och hejhej på min älskade sambo när han kom hem (bokstavligen bara hejhej.. jag hinner inte mer)

men hockey var det, och bloggar. jag önskar att jag kunde vara sådär förbaskat rolig som jag anser att manshatarens blogg är. nu är ju den bloggen inte länkad någonstans utan bara de som vet om den vet om den och jag antar att det ska förbli så, ett-noll till mig! för det är typ det roligaste jag gjort på dom senaste dagarna, läst den bloggen.

annars då, jag börjar digga föreläsaren som alla har något emot.. misstänker att jag kan ha otur och få något slags agg mot honom när han rättar min tenta och ger mig fel. men om han ger mig ett bra resultat (och det kan han ju inte göra på namn eftersom universitetets tentor är kodade) så lovar jag att jag ska tycka om honom ett litet tag till. tills vi får tillbaks det där grupparbetet kanske. alltså seriöst, framtiden börjar kännas rätt oviss när jag tänker efter.

imorgon är det onsdag och sedan är det torsdag och det är på torsdag exakt allting händer.. mannen i mitt liv blir 30 och jag kan inte förstå hur jag ska kunna låta bli att ge honom paketet redan imorgon kväll. jag har tillräckliga problem att hålla mig ifrån det just nu. men på torsdag händer också tentan, vilket kommer att utvisa vad vi firar utöver hans födelsedag - mitt värdelösa resultat eller mitt enorma självförtroende efter en lyckad tenta!

spännande!

nu ska jag äta hallonsorbet och hitta på något vi kan laga till middag imorgon, till skillnad från manshataren så har jag inte fått hem jamie olivers kokbok. med andra ord är det torka på matfronten..

hoppas ni har en fin kväll och heja heja modo!

bara snabbt..

tiden räcker inte till så här i tentaplugget.. men nu har jag bara två dagar på mig så kastar iväg ett inlägg bara för att meddela att jag fortfarande är vid liv och att mina dagar spenderas i universum (byggnad på campus).. nu ser jag fram emot en lååång dag i rum nio, har du vägarna förbi? bara att komma in och säga hej (alla "störningsmoment" är välkomna och vårt handfat här hemma har nog aldrig varit så rent som det är nu)..

so long!