???

dagen i skolan blev dagen hemma.. vi har distansundervisning ett par dagar i veckan, fungerade riktigt bra mestadels av tiden förutom att alla inte kom in och att ljudet försvann en gång så att vi fick logga ut och in igen.. men det funkade bra och jag känner mig jättenöjd med att ha hunnit diska samtidigt som jag lyssnade på föreläsningen :D

tog en promenad efter att ha gjort uppgifterna som tillhörde dagens lektion och sedan så åkte jag ner på stan för att handla lite.. blev lite för mycke "slisk" men det är jag värd idag, den förbannade veckan kom vilket förklarar mitt usla humör dom senaste dagarna.

sitter nu och löser korsord och väntar på att klockan ska gå framåt, funderar på att höra med emilie om hon har lust att gå igenom sin garderob eftersom det nästan rasar ur den när man öppnar dörrarna men vi får se. det känns som att hon inte kommer att vilja så jag väntar nog ett tag innan jag frågar.

nä nu ska jag ta och plocka undan lite, lägga undan datorn som just nu står på köksbordet och sedan fixa den rena disken.. tvätten.. dammsuga lite kanske? har överskottsenergi så det bara skriker om det!

tjingeling!


ps. ingemar jag har råd när jag tar mig råd.. eller egentligen inte, jag känner att jag måste spendera min sista lön väl och därav skorna ;)

helgen som gått..

i fredags eftermiddag så åkte jag och jörgen och hälsade på en vän till honom efter att han slutat jobba.. efter det så åkte vi till kramfors och tog oss en sallad till middag och drack lite vin (as usual).. tittade på sagan om ringen, härskarringen som gick på trean.. dom filmerna är ju så grymt bra.

igår klev vi upp lite tidigare än planerat och gjorde oss klar för att åka till bergsåker på v75 =) drog iväg till veda där jörgens bror hämtade upp oss, hämtade upp svärmor i härnösand och åkte vidare till sundsvall.. hann in en sväng på skopunkten och fyndade tre par skor för 598 kronor =) woohoo! jag har räddat hösten och förhoppningsvis en del av vintern..!


           


efter shoppingen så bar det av mot bergsåker där vi parkerade och promenerade in till travbanan.. det var första gången jag någonsin sett ett travlopp live och dessutom spelade aktivt på hästarna.. drog väl in mindre än jag spenderade men jag fick iaf in något på varje lopp så jag brände nog inte mer än 60-70 kronor totalt.. det va fan dyrare att köpa korv!

efter travet så åkte vi till max och åt middag och sedan bar det av hemåt.. svängde in i gustavsvik (vet inte riktigt vad det heter där vi va) och sa hej till marielle och patrick och alla andra som va på surströmmingsfest där. eftersom jag va nykter så kändes de bra att åka bara efter en stund.. drack lite vin och löste korsord på altanen under infravärmen när vi kom hem. såg lite på sagan om ringen (de två tornen) när vi la oss, jörgen hade spelat in den..

idag ska vi packa och och köra en massa grejer till härnösand och ö-vik.. lär nog inte komma hem förrän på kvällskvisten och då ska jag nog åka och hämta en cykel i nyland åt felicia =)

nä nu ska jag göra något vettigare.. kan inte slösa bort söndagen vid datorn heller!

hoppas ni haft en bra helg!

hejhej.


paella och kräftor..

gårdagens lunch! hemlagad paella och tio av dom kräftor som jag och syster fiskade (kräftade) upp!




på kvällen blev det kalas i långsele hos min "styvbror" thomas.. och sedan en sjuhelvetes massa städning!

"sista" vinkvällen..

här kommer dom två bilder vi lyckades med i onsdags.. min och manshatarens "sista" vinkväll.. jag hoppas verkligen inte att det är sista men det är sista innan det bär iväg till umeå för hennes del =(




jag hoppas att hon hade lika trevligt som jag hade det =)

byakamp med pyssel =)

blev inte så många bilder men här kommer lite pysselbilder och ett par bilder med bevis på att vårt lag "ledinge" verkligen vann!!





såklart att vovvarna fick regnrockar också ;)



slutgiltiga resultatet =)



och vandringspokalen :D


näst sista dagen på väg till jobbet..

här har jag vandrat hela hösten, vintern och våren i vått och torrt... här kommer lite bilder på vägen till jobbet.. backarna! pju..!








äntligen börjar det plana ut!





och här är det bara ett par meter kvar.. det är här man inser att man svettas som en gnu efter bergsbestigningen!



det känns rätt skönt att få vika av till vänster istället för höger när man går ut på gågatan på morgonen.. skönt att slippa backarna..!

kakbaket inför sista dagen på jobbet..

slutresultatet har ni ju alla redan sett men så här såg kakan ut när den kom från ugnen och hade fått glasyr och strössel =)



gott med glasyr tyckte therése, jag va ju tvungen att smaka jag med ;)




rätt ska va rätt, ingen ska få mindre bit än någon annan!




det som blev över till oss va lite glasyr som vi kunde doppa kanterna i..



=)

morgonpromenad..

hmm.. jag är lite osäker om jag ska dra mig ut på morgonpromenad, jag är påklädd och redo men jag sitter här och våndas. har planer på att iaf försöka gå över en timma.. undra vilket håll som är bäst?

äh jag måste ut. kommer kanske in lite mer senare.. kanske lite bilder? jag har iaf laddat upp allt på datorn nu =)

tjing.

på skolan =)

sitter och surfar på skolan.. känns lite roligt att ha med sig datorn hit och känna sig "hemma" i den.. dessutom så har jag fått igång båda programmen som vi behöver för att klara skolan hemifrån =) WIIHOO..

nu har vi lunch till halv ett.. ska nog ta och hitta på något istället för att sitta här och slöa.

tjingeling.

TRÖÖÖÖTT!

jag deckar snart sittandes.. är så förbannat trött..! inte nog med det så är jag såklart förkyld vilket gör det hela lite värre.. helt täppt i näsan och en sån där hosta som först kommer om man andas för hårt eller dricker något och andas in samtidigt.. suck.

om tjugo minuter måste jag gå till bussen.. innan dess ska jag ha packat ner datorn och alla kablar i väskan.. läroböcker, pennor.. ja ni vet. borde sätta fart.

hejhej.

helvetisk promenad och paella..

efter dagens timmar i skolan så svirade jag om till min träningsmundering och begav mig på en fem kilometers promenad hem till jörgen.. det jag inte tänkt på var att jag hade åtta kilos packning på ryggen och höll på att avlida när jag kom fram till sista backen! såg nog ut som en dränkt katt när jag entrade bron och korkskruvarna hade lockat sig i hela nacken (det händer inte ofta längre!!)

efter det så väntade jag på mamma och sedan åkte hon och jag iväg på tisdagsnöje.. efter det så fick jag lov att åka tillbaks till jörgen för att hämta jackan jag glömde där.

när jag kom hem till lägenheten så var det bara att sätta igång med lunch för morgondagen vilket blev paella.. jag längtar som en tok! så jävla gott! i min paella så är det musslor, räkor, cocktailtomater och ärtor =) mumma.

har hunnit med att installera distansprogrammet för skolan och hämtat ut pengar på stan så att jag tar mig till skolan med bussen imorgon.

nu ska jag nog ta och lägga mig.. helt slut!

natti natti.

30 minuter..

jag är knäckt! jag vet inte om jag kommer att klara av att kliva upp den här tiden varje morgon.. visst blir man van men det innebär ju att man får lägga sig i sängen vid halv nio varje kväll för att lyckas somna i tid! bussen går om typ 30 minuter och när jag väl kommer fram så är det över en timma kvar innan skolan börjar.. inte känner jag för att ta mig en morgonpromenad när jag är där heller (rask promenad = svett)..

har sovit som en gud iaf, jätteskönt att somna på en gång när man la igen ögonen.. kände mig faktiskt inte irriterad heller när väckarklockan ringde vilket jag brukar göra..

det blir en lång dag idag.. efter skolan vid tre så ska jag ta mig en promenad från vallen till brunne vilket är lite över fem kilometer, sedan ska jag vara där i någon timma innan mamma kommer och hämtar mig. kommer nog inte att komma hem förrän vid åtta ikväll... och vem lagar lunch tills imorgon? hmm... jo tina! klockan åtta.

nä nu ska jag ta och packa, mycke som ska med idag..

tjingeling.

första dagen avklarad..

ja herregud vilken dag! jag måste säga att det var kolugnt på skolan iaf, kändes inte speciellt pressat att komma dit.. inte tusen småungar som glodde på en (så som det funkar i både gymnasiet och högstadiet) och ett härligt sorl när jag för första gången entrade klassrummet.

efter upprop, presentationer, samåkningssnack, lunch, lär känna varandra, paus och en genomgång av ett företag så fick vi åka hem.. en halvtimma innan dagens egentliga slut =)

kom hem och gjorde middag och tog sedan en promenad på ca 90 minuter.. var riktigt skönt måste jag säga! sträckte inte ut lika mycke som jag gjorde igår heller så jag är inte helt knäckt :D

nu ska jag ta och leta fram schemat, skolböckerna (som för övrigt kostade 1300:- !!) och äta lite glass tillsammans med dom ;) sen sova.

natti natti

skolstart!

herregud.. jag börjar bli lite smått nervös! om en timma och 38 minuter så ska jag infinna mig på studiecentrum för "upprop" eller nåt sånt... iiih.

jag måste göra mig klar så att jag har allt gjort tills dess.

hejhej.

kräftfiske, vinst och en liten flicka =)

vilken helg det blev!

igår (fredag) så blev det kräftfiske med mamma, åke, syster och barnen uppe i resele.. 180 kräftor plockade jag och syster hem.. eller kanske snarare 250 men 180 fick vara kvar i vår ägo (dom små åkte tillbaks igen - dom blir bra nästa år ;).. var livrädd när jag åkte båten inatt men va fan de gick bra och ur båten tog jag mig trots att jag trodde att jag skulle hamna mellan bryggan och båten (i vattnet)..

imorsse bar det iväg till graninge för byakamp och vad hände? VI VANN!!!! HELL YES vad vi på ledinge är bra..

ledinge blev etta och norrledinge (också vår sida) blev tvaå... tji fick ni toksiá! ska lägga ut bilder på vandringspokalen som numera står uppställd på torngårda också ska ni få se en bild på mitt lilla diplom :D

ikväll fick jag dessutom ett underbart glatt besked!
Tessan och Stefan har fått en liten Emilia (GRATTIS!!!), ååh så jag har väntat...!! hoppas dom inte blir kvar så himla länge på bb utan att dom får komma hem om någon dag eller två och installera sig riktigt.

nu ska jag vara social.

hejhej.

bussen mot stan..

japp.. väntar på att få ta bussen mot stan (sollefteå..) ikväll bär det ju av mot resele och kräftfiske =)

hmm.. har sovit otroligt gott inatt, helt underbart att vakna upp och känna sig utsövd en annan tid än klockan sex!.. vaknade vid nio idag vilket är mer överkomligt än det vanliga.

satt ute och löste korsord fram till halv tio igårkväll, riktigt mysigt att sitta i "uterummet" med infravärmen på och oljelamporna tända.. gick sedan in och tittade på "17 again".. den va helt okej men ja, vad säger man om en helt vanlig film? man vet ju egentligen vad som ska hända i alla filmer snart.

nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra, går och väntar på klockan och på sms-aviseringen från HM eftersom mitt paket ankommer till sollefteå idag :D

jag ska nog gå ut.

hejhej.

helt knäckt!

vaknade 05.45 och va klarvaken.. fan tänkte jag! jag har ju sovmorgon och är ledig fram tills på måndag!.. gick ner och släppte ut katten, va en sväng på toa och gick upp och somnade om igen efter ett tag. sov till strax före tio när barnen vaknade och började surra. 

efter frukosten så klädde jag på mig och tog min dagliga promenad, HELVETE VA JOBBIGT! jag höll på att flyta bort.. 60 minuters promenad brukar inte vara några problem men jag måste verkligen ha tagit i idag eftersom jag har genomblöt.. pju. jaja. nu sitter jag iaf här och undrar vad jag ska göra resten av dagen. har ingen bil eftersom jag tog bussen till kramfors (billigare så ;).. tror att jag ska gå ut och kolla till kaninen en sväng.

imorgon blir det kräftmiddag hos mamma och efter det ska vi fiska lite kräftor också =) hihi.

hejhej!

last day..

japp.. då va den avklarad, den "sista" dagen på jobbet.. hädanefter blir det en helg i månaden vilket känns riktigt skönt! på måndag börjar ju skolan..

jag och threrése bakade en kaka i måndags för att bjuda dom på jobbet som "hejdå-fika"... therése slutar på fredag och jag har tagit mig några fridagar istället för att jobba hela veckan ut. idag kånkade jag upp ett gäng med burkar fyllda med kakor för att ställa ut för våra team.. så här blev resultatet ;)



jag har en del bilder från självaste baket men har inte hunnit att lägga upp dom eftersom jag tog en morgonpromenad istället för att blogga ;P

är i kramfors nu... har firat dagen med lite vin och nu ska jag vara social igen =)

tjingeling!

städdag på jobbet..

japp... nu har jag i princip städat undan allt som jag kan tänka mig att ha kvar (vilket var det mesta).. vissa saker blir kvar tills kommande helgjobb och vissa tar jag med mig hem.. har fyllt en papperskasse från ica med saker som jag ska dra hem idag och imorgon blir det väl blädderblocket, känner att jag måste ha det för att klara av den sista dagen.

har startat en nedräknare.. kändes riktigt bra när den slog under 24 timmar och då började räkna på timmar istället för dygn! PJU! just nu är det 22 timmar och 20 minuter kvar innan jag får gå hem.

nu är det bara två timmar och femti minuter kvar av den här dagen.. jag längtar som en tok tills jag får åka hem. känner mig alldeles för trött för att egentligen orka jobba. promenaden imorsse tog nog kål på mig!..

nejnej.. nu måste jag nog återgå.

handväskor..

att dömma av min mammas kommentar igår så måste jag nog börja överväga att sluta köpa handväskor ?! men själv anser jag att man inte kan få för många och eftersom gårdagens inköp (läs inklick) var så otroligt billig så vad kunde jag göra? jag kunde ju inte bara låta en sån chans gå till spillo??!

har sovit askasst inatt och jag har ingen aning om varför för nu imorsse klockan halv sex när jag skulle dra mig ur sängen så höll jag på att dö av trötthet. har säkert varit upp typ fyra gånger inatt för att kissa (och vad är anledningen till det då?? - te, kaffe och saft möjligtvis)

tog iaf en morgonpromenad som blev lite längre än vanligt eftersom jag verkar ha trappat upp takten, har sagt att det ska vara minst 55 minuter till att börja med iaf.. imorsse va de nära att sluta på 50 så jag fick fortsätta gå.

nu känner jag att jag börjar bli lite smått stressad eftersom jag sitter i trosor, dricker kaffe och har inte ens tänkt tanken på vad jag ska packa alla mina grejer i från jobbet.

TACK! mamma för att du kom på den brillianta idén att du skulle hämta mig på jobbet och att jag då kunde ta med mig allt hem ;) och JAAA...! en handväska till ;)

hej å hå!

sista chansen?

jag börjar få panik inför skolan och det här är sista månaden jag vet att jag kommer att ha pengar så idag bestämde jag mig för att förnya min obefintliga garderob lite..

last chance..










              

efter ett gäng rabattkoder och några ändringar i min varukorg så slutade kalaset på 749,95 i första leveransen och 259,20 i den andra vilket känns helt överkomligt för tillfället! jag är nöjd och tillfredsställd!!!

sista måndagen..

YES! sista måndagen jag behöver kliva upp för att gå till jobbet.. nästa måndag bär det iväg till skolan med skolväskan packad :D

sitter iaf på jobbet nu.. har jobbat lite över en två timmar och känner mig alldeles mosig i skallen, inget faller riktigt på plats idag och jag förstår inte allt jag gör =/ sitter och konverserar med therése nu om hur man ska få hem alla tillhörigheter som står på bordet på jobbet.. man har ju lyckats samla på sig en hel del!

pennor
tuggummiautomat
söt tablettask
kinderäggsleksaker
mer pennor
prydnadskossa
pärmar
facklig information
vykort
egengjorda affisher

you name it! på mitt bord finns det mesta.. jag får nog ta med mig en banankartong eller nåt för att få hem allt! jobbigt att bära bara =/

på onsdag klockan tolv så styr jag mina ben hemåt och kommer inte tillbaks till anthill förrän en av helgerna i september och därefter löpande var fjärde helg eller dyl.

nä nu ska jag ta å jobba lite :D

tjing.


jaha.. de va den helgen

mm.. snart är det jobb igen, imorgon klockan åtta börjar jag.. suck. men nu är det banne mig bara 2,5 dag kvar! :D

funderar på om jag ska bjuda på något innan jag "slutar".. vet inte riktigt vad men jag lär ju få handla isf, jag tänker inte köpa färdigt fikabröd (då blir man ju ruinerad!)

i helgen har det blivit mycke plock.. igår känns det som att vi bara plockade fram tills middagen (som förövrigt blev rostade rotsaker, grönsaks-grillspett och grillad fläskfilé med vitlökssås - mumma!). efter det så kom magda och hämtade oss och vi åkte till dem en sväng, spelade lite poker och sedan åkte vi vidare till veronica och zela där vi blev kvar fram till tolv, halv ett eller något sånt. fick lift med kent och lena hem vilket kändes bra eftersom det regnade rätt rejält och vi hade planerat att gå ut till vägen (säkert två km!) för att ta taxi därifrån. plus att vi sparade ett par hundralappar =)

känns som att det jag skrivit bara blivit ett virrvarr.. vet inte riktigt vad jag ska berätta. ska nog sätta mig i soffan med j.

hej hej!

fem dagar kvar..

japp.. fem dagar med heltid på anthill, egentligen fyra och en halv men jag har inte riktigt bestämt när jag ska ta ut min halvdag. torsdag, fredag, måndag, tisdag och onsdag har jag kvar (undra om jag får dela den på tisdag och onsdag..)..

torsdag och fredag nästa vecka har jag ingen aning om vad jag ska hitta på, förhoppningsvis så får jag väl veta något om skolan så att jag kanske kan beställa böcker och sådär.. har iaf köpt kollegieblock med mamma fast inte betalt dom än.. ska göra det när lönen kommer =) måste också försöka klura ut hur man ger csn en sån där studieförsäkran, har inte riktigt fattat det.

har iaf tagit en morgonpromenad idag också, gick hyffsat bra att komma upp.. vaknade klockan fem av mig själv men insåg att de skulle bli alldeles för tidigt att kliva upp så jag somnade om och tog mig upp typ kvart i istället.

nu ska jag käka frukost och googla studieförsäkran :D

tjing!

snitzig bloggrubrik..

jag är på förbannat dåligt humör och hoppas att det ska gå över så fort jag kommer hem.. urk! jag vill inte svara mer i telefon idag och jag tror inte att det finns något jobb här som gör att jag slipper.. ska kolla upp något specialuppdrag jag har innan jag dunkar ner foten och blir riktigt grinig. bara 24 minuter kvar..

ikväll blir det bio med mamma, åke och syster.. vi ska se sommaren med göran!

efter det är man väl pank då typ.. eller ja jag har ju pengar på sparkontot men jag orkar inte gå in på banken den här veckan känns det som, har faktiskt ingen aning om vilka dagar dom har öppet längre heller.. kanske ringa pappa istället så att man kan låna tills man får lön om ca två veckor.

har iaf plockat ihop ett gäng recept som jag tänkte tillaga i storkokssyfte, skönt att bara värma när man kommer hem om man bara lagar till sig själv =)

nä nu ska jag smyga mig in i special-köerna och snälla, snälla, snälla säg att det finns något där!

hej å hå..

strax innan sex..

ja då klev jag upp, på något konstigt vis så öppnades ögonen och jag var klarvaken typ tjugo i.,.. kl 05.49 stod jag redo ute i trapphuset för morgonens promenad. klockan 06.04 tittade jag på klockan och trodde jag skulle dö av trötthet! jaja nu är det gjort iaf och skönt va de! underbart väder idag också.

ja vad har hänt sedan sist? hmm jo jag har sovit. nu äter jag frukost och har just duschat.

ska fortsätta med det =)

överprestation..

jag är inne i en slags period där jag verkar vilja överprestera en massa, eller inte vill överprestera men gör det ändå pga tristess och hyperenergi.. idag har jag jobbat mer än vad man kan jobba egentligen, dom räknar att man ska göra 480 produktionsminuter på en dag och jag va nog uppe i närmare 600 när jag gick hem.. har inte räknat ut riktigt men jag va sjukt produktiv idag =/ ibland blir jag lite less på mig själv, jag vet ju att jag inte kommer att klara samma imorgon utan att idag bara va rent flyt och att jag dessutom inte får någon löneökning för att jag presterar mer.. mitt förslag var att man skulle få gå hem när man gjort sina "arbetsminuter".. men tji fick jag.

efter jobbet hämtade mamma upp mig och vi åkte till kramfors.. var där till strax innan åtta och sedan åkte vi hemåt. in på konsum och handlade, på något vis så släppte dagens sug efter glass och ersattes av tunnbröd med skinka eller hamburgerkött.. mumma! har ätit en sån rulle och ett annat bröd med paprika i på sidan om =)

nu ska jag nog ta och lägga mig och läsa.. kanske plocka undan lite från sängen först, ser ut som hej kom och hjälp mig där!

imorgonbitti blir det till att laga lunch insåg jag just. suck och pust och stön, gud va jobbigt! eller fan - mamma kom med en lunchlåda som var komplett..!! yippie!

tjingeling och godnatt.

helgen i bilder

jahapp.. då börjar jag väl då..

i fredags åkte jag ju upp till therese med hennes present som tråkigt nog bara blev en vinflaska, jag har nog aldrig haft sån dålig fantasi någon gång.. sorry therese, bättre lycka nästa gång!



efter att vi snickrat och målat klart hemma hos jörgen så gick vi in och spelade tv-spel (wii).. jag tog en del kort på jörgen men ja jag får nog inte lägga upp dom eftersom han bara har kallingar och t-shirt på sig, men ni kanske kan tänka er hur en karl lever sig in i fäktning ;)

emilie trugade i mig en sån där röd tablett efter jag borstat tänderna (sån man får hos tandläkaren).. och resultatet ser ni nedan..

   <---- ROSA!

på lördagen kikade shirin, ingemar och max in en sväng... tog bara bilder på maxen och heller inte så många =(





vi byggde en slags inhängnad till honung så att han skulle få nytt gräs istället för att sitta och smutta på dom få mm som fortfarande växer i hans ordinarie bur.



honung i gräshimlen ;)



på kvällen svängde emmi och ante förbi, emmi fick en liten födelsedagspresent som syns till höger på den nedre bilden =)




varken jag eller jörgen finns med på någon av bilderna, dels för att jag stått bakom kameran och för att jörgen ALDRIG vill vara med på kort..

nu ska jag börja göra mig klar för jobbet =)

morgonpromenad..

det är dags att ta tag i livet igen eftersom sommaren går mot sitt slut, själv började jag igår.. det va därför jag tog en promenad för att få en liten kick till att fortsätta, nu gäller det bara att hålla de vid liv tills man känner att det är skönt att komma ut en timma om dagen...

igårkväll när jag kom hem så ställde jag klockan på sex och hoppades att jag skulle vara pigg och inte börja snooza... 05.46 slog jag upp ögonen och höll på att göra det dumma: somna om igen.. slängde mig ur sängen efter ett tag och klädde på mig. öppnade dörren och kom ut i ett underbart dimlandskap där jag nu raskt traskat omkring i 55 minuter.

nu har jag just kommit ur duschen, ätit lite gröt och hunnit dricka lite kaffe och ska nu se om jag kan få in några bilder i datorn från helgen som varit.. inte speciellt många men någon blev de ju iaf =)

tjingeling.

boring again..

jag vet .. jag tappar på något vis stingen till att blogga emellanåt.. nu känner jag mig mest less, ska lägga mig och sova och för första gången så bloggar jag från sängen!

klev upp imorsse som vanligt, åkte på jobbet.. jobbade, jobbade, jobbade.. kom hem och lagade middag och lunch.. tog en promenad med theresé och sedan gick jag ner till tessan en sväng.

hmm.. nu har jag kommit hem och slängt mig i duschen, matat kroppen med piller och ska lägga ner huvudet på sängen... får skriva mer imorgon om jag har tid ;D

tjingeling och godnatt!

lördag och fredag för all del..

fick sluta 12 igår, va riktigt skönt att ha en halv dag längre helg.. åkte hem och packade, hämtade theréses present och åkte upp dit och grattade lite i efterskott innan hon skulle iväg mot nya äventyr och middagsplaner och så.. själv så styrde jag bilen mot kramfors.

när jag kom hit så åkte jag ner på dollar och köpte en liten present till emmi som förhoppningsvis kikar förbi kramfors ikväll då det är crusing. åt middag med jörgen, emilie och svärmor och sedan tog jag en tripp ner på systemet och köpte mig en flaska vin (tetra).. vi målade "uterummet" och stojjade på ute bra länge innan vi tog pick och pack och gick in. blev rätt kyligt ute ändå =/ lyssnade på gamla godingar och spelade wii.. jag slog rekord i frisbee (hur fan stavas de??!) men de gick mycke sämre i fäktning.. jaja man kan ju inte vara bra på allt ;)

idag ska jag hälsa på ingemar, shirin och max förhoppningsvis.. om dom har tid för mig vill säga, blir nog en sväng på eftermiddagen. sedan så blir de väl till att dricka lite mer vin och kanske kanske kanske gå ner på crusingen en sväng eller lite längre sväng. beror lite på omständigheterna.

nä nu ska jag ta å fixa datorn lite.. har min egna med mig för att försöka få till lite program som jag inte lyckats få in efter ominstallationen.. bra att jörgen kan :D

kramkram!



mads: åh fula sushi-bitar (det är också sånt som smakar väldigt bra men ser mindre bra ut)..! de måste vi göra om någon gång.. jag har allt utom riset och dig hemma ;)


förlossning..

alltså jag satt här på jobbet igår och fick i princip panik när jag började tänka på förlossningar, det sägs att det är som mens-smärtor fast ja typ en miljard gånger värre.. själv satt jag med vanlig jävla mensvärk igår och trodde jag skulle dö ett tag! jag kommer aldrig att klara en förlossning känns det som.

när jag kom hem till mamma så började jag prata med henne om det och då säger hon att det mer känns i hela kroppen och inte bara som en mensvärk.. jag hoppas att det är som mamma säger. jag har hellre sådan smärta fördelad över hela kroppen än att ha den i "mensmagen"...  troligtvis går det nog bra när den dagen kommer, om den kommer, jag ska inte oroa mig över något som ligger så pass långt fram i tiden.



btw så försökte mamma plocka undan barnstolen i köket men fick inte för melvin (systers minsta) eftersom det är "hans" stol, mamma/momma försökte truga och säga att han inte använde den men icke.. det fungerade inte. vet ni vad hon säger?!

- men vi kan ställa in den i gul-huset och plocka fram den när tina får en liten bebis..

melvin blir såklart överlycklig och låter dessutom mamma/momma plocka undan spjälsängen som han sovit i hittills!

- ja den kan vi plocka fram då tina får en liten bebis (säger melvin då såklart)

jag kommer ALDRIG att komma ur det här helskinnad, jag är numera livrädd att möta barnen eftersom tydligen felicia hakat på de där med bebis också... HJÄLP!!!! ungarna vill ha kusiner!



nej åter till jobb.

usch!

igår när jag kom hem från jobbet kändes allt som piss.. det va inge roligt att laga mat så jag ställde mig för att hacka sallad.. de gick ju bra tills jag hade lagt upp allt tillsammans med räkor och ägg i en skål och skulle lyfta skålen från köksbänken till bordet (ca 1 meter??) och hälften av äggen valde att ramla ner på golvet.. jaha! jaja.. plockade upp äggen och borstade av dom så gott det gick, jag skulle verkligen äta ägg! tryckte i mig min sallad och blev väl egentligen ganska nöjd trots att den inte var speciellt matig.

satte mig i soffan och började sms'a med folk och pratade i telefon med jörgen.. allt kändes hopplöst ensamt. mamma tyckte att jag skulle komma dit men jaja kändes lite väl långt att åka bara för att.
när det hade gått någon timme och klockan började närma sig kvart över sju så visste jag inte vart jag skulle hä mig, det var för ensamt hemma så att nästan tårarna började rinna.. bestämde mig för att åka upp till mamma.

i bilen kom jag på den brillianta idén att jag skulle åka in på ica och köpa en glass... åkte in och möttes av världens sämsta utbud! köp aldrig glass på ica remsle..! så jag packade ihop lite godis också eftersom jag inte var nöjd med mitt val av glass.. mötte therése på affären och fick en kram, det var nog en sån jag efterlyst lite tidigare på kvällen utan resultat (svårt när man är ensam..), och den kramen var guld värd! TACK THERÈSE!

hemma hos mamma så bjöds det dessutom på popcorn, räkor i sötsur sås, mackor.. det är som en liten buffé när man kommer dit och jag har en tendens av att alltid äta när jag är där vilket inte är speciellt bra =/

åkte hem med tre sukulenter, en till syster och två till mig, efter ett par timmar och anlände här hemma helnöjd vid halv elva.. jag tror inte att jag hade klarat att vara själv igår. usch!

tack för att mamma alltid finns där!!

nu måste jag nog göra mig klar för jobbet, ska gå om åtta minuter..




ps. mads: någon gång lovar jag att baka fula kakor till dig, ta med dig på galej på laxfestivalen, visa dig alla fula kort på mig och ja.. göra allt de där vi aldrig gjort förut! (för visst har vi inte bakat fula kakor, varit på lax tillsammans eller tittat på nya fula kort???)

jobb jobb jobb..

börjar bli lite smått less.. känns meningslöst att sitta här och svara på dumma frågor idag. orkar inte! eller dumma är de väl inte men samma om och om igen.. men nu är det bara en och en halv timma kvar!

keep up the good work tina! det är ju för fan bara nio arbetsdagar kvar om man räknar från imorgon!

tjohoo, here we go!

blandning av händelser..!

japp.. har laddat in lite bilder från mobilen och där va de ju såklart en salig blandning av händelser.

här sitter jag och äter med natalie och benny, synd att det bara va jag som fastnade på kort under middagen... =/



för ett par veckor sedan (typ i början av semestern) så köpte jag ett pussel som jag inte lyckades bygga ihop då det saknades en bit.. här är resultatet av pusslet som jag lämnade tillbaks och inte hann färdigt med.. (biten långt ner till vänster saknas..)



och här är pusslet jag hämtade ut och byggde ihop någon vecka senare..



här är misse i sin styggaste pose någonsin!



emilies kanin honung =)



och här är terror på hög nivå.. det roliga är ju att man har gjort samma sak mot dom två första kaninerna som bodde i mitt rum..





ja de va de de.. nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra.. håller på att ladda in lite låtar till mobilen så att man har något att lyssna på när man har tråkigt någon gång.

borde egentligen skriva en "att göra lista" så att jag inte glömmer något, ska ringa till någon slags stiftelse som kan ge bidrag för material till kurser man läser i skolan och så.. skulle ju vara skönt att slippa betala en massa böcker själv. dock så framgår det inte om det bara gäller för en kurs eller om man kan söka för ett helt program, det måste jag kolla upp.. (och lär nog glömma x antal gånger innan den här dagen är slut)..

har sovit skitdåligt inatt. suck..
äh dags att göra någon nytta. tjingeling.

kvällens bilbingo!

lena har verkligen hittat ett perfekt ställe att ställa muggarna på (jag har just insett att jag inte äger plastmuggar och är därför aldrig redo att ta mig ut i skogen för eventuellt bärplockning eller vandring..)



helt knäckt tina med mackan i högsta hugg (middagen..)



lena visar upp sina vackra lotter.. två till varje spel ;)



middag har hon med sig också såklart..



likblek och redo för första spel!



och resultatet av alla spel undrar ni säkert??


DET GICK ÅT HELVETE MED ALLTIHOP...!!!!!!!

nu ska jag iaf lägga mig och sova..
nattinuffsan!

gårdagens misslyckade kakbak..

jahapp nu är bilderna från gårdagens misslyckade kakbak med tessan inne på datorn.. dags att visa upp för omvärlden hur man gör så att kakorna efterliknar dom på bilen i kakboken ;P



på bilden ovan så valde vi att göra "specialbakelser" vilka är kakorna till höger.. här kommer resultatet!



efter att ha huggit bort kakan från plåten då vi inte hade bakplåtspapper så började tessan smeta på klet för att vi sedan skulle pussla ihop kakbitarna..



inte en fröjd för ögat men ner i magen gick dom iaf.. jättegoda! vi får nog ta revanch när bakplåtspapper infinner sig hemma hos tessan eller om vi får för oss att baka kaka här någon gång.. :D

dagen hittills..

jag vette fan om jag stavade hittills (hitills??) rätt? shit the same..

gick iväg och köpte en present till therese som fyllde år igår och sedan ett litet paket till tessans kommande bebbe, inte många dagar kvar nu innan beräknad bf..!

lyckades dessutom ta mig upp till hullsta med tessan för att kolla in lite tiokronors-prylar när man liks har tid och köpte ett börja-skolan-kit till felicia som snart börjar ettan (mosters storjänta!) och två båtar som jag tänkte ge pojkarna.. känns lite fel att bara ge en av tre när det inte är något speciellt som födelsedag eller så och det är ju faktiskt inte pojkarnas fel att inte dom börjar skolan ju..

snart kommer väl lena och då ska vi göra matsäck tills kvällens bilbingo och sedan lär vi nog hinna fördriva lite tid innan det bär av mot forsmo.. jag hoppas jag slipper springa i panik till toaletten men än har jag inte känt någon speciell panik som det har varit dom senaste dagarna.


igår läste jag ut "14 år till salu" och tack och lov så fick jag låna "pojken som kallades det" och uppföljaren till den av tessan innan jag gick hem från det misslyckade baket.. (ska lägga ut bilder på kakorna också, en bild på hur dom skulle se ut och sedan en på hur dom blev... snacka om misslyckat, tur att dom gick att äta iaf ;)

nu ska jag ta å trycka i mig en nektarin och dricka lite vatten..

tjohoo!

bilbingo med therese och johanna!

äh va fan jag lägger ut dom sista tre bilderna också.. jag finns inte med på någon bild på min egen kamera men om ni besöker thereses blogg så finns det fler..



therese



johanna



vädret som vi slapp!

dagen d..

varje gång man haft fest eller iaf haft tanke på fest så ser det fördjävligt ut hemma.. eller ja ni kanske inte tycker det men jag gör iaf de! jag blir galen när man vaknar upp och hittar glasflaskor (snälla människor, drick ur burk eller tetra!), halvfulla/halvtomma glas och en massa skräp omkring i boet..

på bilderna som kommer kan ni ana en hel helg av galej, dock så glömde jag att ta kort när flaskorna och disken stod kvar.. men ni kan ju placera ut ett tjugotal av varje vara så ska ni nog se att ni får samma panik som jag ;)






efter städ och don en hel dag så såg det väl iaf beboeligt ut här hemma igen... men jaja, nu ser det lika ut trots att jag inte haft fest..

nu ska jag borsta håret så att jag kan gå på affären och handla..

tjing.

återvändarkväll...

förfest hemma hos mig - jag och manshataren ;)





när carro/karro kom så gick vi vidare till nästa förfest hemma hos karro och hanna :D



beet..



känner igen tjejerna men kan banne mig inte sätta namn på dom.. =/



karro, therese & carro/karro



jag och beet =)

och här tog kameran slut.. eller inte kameran men bilderna.. =/ jag måste lära mig att hålla den framme en hel utekväll någon gång..

inte så mycke kvar nu..

nu saknas; återvändarkvällen.. dagen efter galejen och bilbingon och sedan har jag nog visat allt som finns på min kamera sedan juli månad..

pju!

kaffet har jag just druckit upp, mackan slank ner utan problem... magen känns lite ostadig än men mycke bättre än igår. blir jobb imorgon igen.

lena och jag ska på bilbingo ikväll är det bestämt så hon kommer väl hit runt tre, fyra, fem-tiden kanske? jag har faktiskt ingen aning om när men vi får väl se när det börjar närma sig..

nu ska jag diska, plocka in kläderna i garderoben, plocka undan dom nytvättade sängkläderna och lägga dom på plats, plocka undan på vardagsrumsbordet, köksbordet och på alla andra skrymslen och vrår där man kan förvara saker utan att dom märks.

hej å hå!

laxfestivalen!!



milla



bangeek (elin)



elin och stefan



stefans helen



anna



jag och elin..



??, anna, elin, jag och milla precis innan utgång.. efter detta finns inga fler bildbevis!

vinkväll på risön =)




"före"






"innan jag blev för full och packade ner kameran.."

lite sent men; tack anders, magda och björn för en jättetrevlig kväll!

bildtajm - rullsand, furuvik!

rullsand - furuvik - gävleborg! here i come!



snacka om att man ser munter ut efter någon timma i bil..



strax innan första doppet i rullsand (och för min del det första på hela sommaren..) - la morgonrockers!



fabbe och jag myser i husvagnen =)


FURUVIKS DJURPARK..



scary tree!



stackars tjej!



apa/chimpans/gorilla.. jaja en nästintill mänsklig varelse iaf..



killing ;D



??????????????????





vi åkte lite båt strax innan regnet kom =)



sköldpaddor..



och en krokodil i samma "bassäng".. =/



och sist men absolut inte minst - den fotosköna kamelen! snacka om härlig personlighet..!

här tog mina bilder från min mineweekend slut, troligtvis på grund av batterier eller nåt sånt.. åter till frukost.

bildtajm - denna gång från husum!

jag har länge lovat bilder, bilder, bilder men eftersom blogg.se har världens dåligaste bildverktyg som dessutom tar tvåhundra år att använda så ja har de tagit en jävla lång tid för mig att sätta igång..

jag börjar lite lätt med den där eftermiddagen när jag skulle på risön med syster i början av juli, den dagen som istället slutade hos mamma.. här sjunger mamma karaoke ;)



sorry mor!

sedan bar det av till ö-vik ett par dagar =)





värdparet och jag vid en av dagarnas lyxfrukost ;)



på väg mot kortspel..



yes.. de e vi de ;) och såklart så vann ju jag jämt!! :D:D:D



natalie blev ledsen..



så vi tog till spriten istället.. men jag vann ändå ;P

        

vi är så vackra jag och min vän.. helst natalie, hon är riktigt het på dom här bilderna.. sorry gumman men folket måste ju få se ditt rätta jag ;)



lillpojken benny-boy, visst är han söt när han sitter på knä framför och alldeles för nära tv'n?

någon dag senare bar det av hem och inga fler bilder blev det från husum inte.

nästa tripp tog jag till furuvik med mamma, åke, malin, felicia, melvin och fabbe... men nu ska jag äta frukost så de får bli senare ;)

jag vet!!

jag är grymt tråkig och jag har bloggtorka så det bara skriker om det.. ska försöka ta mig i kragen och komma på något att skriva om.. något intressant.

nu ska jag ägna ett par minuter åt min mail som jag heller inte varit inne på på bra länge..

hoppas ni haft en bra helg och ett par bra dagar där innan och nu efter.. =)