fredag..

ja idag är en väldigt speciell dag, en dag fylld av både sorg och förväntan.. eller kanske nyfikenhet är ett bättre ord!

idag hade vi begravningen för vår älskade momma.. herregud va jobbigt, att se alla nära så ledsna! att få träffa alla som man inte träffat på länge under en sådan stund, den stunden som aldrig skulle komma. men trots allt detta så har hon haft ett fint liv, vi har så många fina minnen att ta med oss genom livet att vi inte kunnat önska oss något mer..
efter begravningen så samlades vi för fika och därefter åkte vi hem till "momma och moffan" (det går inte att säga på något annat sätt).. satt och surrade och efter ett par timmar så åkte vi iväg till "byn" för att äta middag.. den här dagen har verkligen varit omtumlande men vi får väl se vart kvällen bär, jag måste erkänna att jag är riiiktigt nyfiken ;) !

att blanda sorg och glädje känns många gånger fel men ja.. det fick bli så idag!

innan middagen så hann jag springa in på äldreomsorgen för att surra lite med farmor, kändes jättebra att hon var på humör för lite skämt och att hon blev så glad att se mig.. ett av alla ljus i mörkret. givetvis är moffan ett också, vilken kämpe!

nu ska jag slänga mig i duschen och göra mig klar inför kvällens påhitt.. imorgon blir det 30-årskalas!

tjing!

händelserik tid..

ja någon gång ska väl vara den första att skriva sedan sist.. har hänt så otroligt mycket, både sorgligt och roligt!

minns faktiskt inte vad jag skrev sist men alla uppgifter och dom prov jag övat inför är iaf klara och det känns skönt att ha lagt en hel hög med saker på hyllan!

torsdagen den 11 februari tog jag mitt pick och pack på bussen upp mot umeå, väl där uppe mötte therése upp mig och vi sprang iväg på ica för att inhandla diverse gott inför kvällen och helgen! satt och surrade och såg paranormal activity på kvällen och therése gav mig hjärtsnörp i slutet av filmen då jag fick höra det värsta skrik ever från henne.. skakiga så blåste vi upp den gigantiska luftmadrassen för att lägga oss och sussa..

på fredagen stod shopping och partaj på "attgöra-listan" och vi laddade för fullt genom att fixa frukost när min telefon ringde.. det var nog ett av dom värsta ögonblicken i mitt liv när mamma berättade att min älskade momma gått bort under natten! HUUUR!!!??? efter ett skyfall med tårar så tog vi oss ändå ner på stan för att göra det bästa av dagen, momma hade verkligen sett fram emot och varit exhalterad för min umeå-tripp så herrejävlar va roligt jag skulle ha för hennes skull!

shoppade upp närmare tvåtusen kronor på kläder och därefter blev det systembolaget och hem.. på kvällen drack vi lite vin medan vi gjorde oss iordning inför galej och åkte därefter ner till ett gäng grabbar i haga för att spela lite spel och umgås innan kvällens utgång.. vi skålade för momma, blev lite väl fulla och gick ut på den tråkigaste krog ever (valvet här i stan är tusen gånger roligare).. mycket folk men fel musik - vi hade valt hiphop-klubben (FUCKFUCKFUCK).. med andra ord så blev det en tidig hemgång med fyllekäk från subway.

lördagen spenderade vi i halv tysthet medan vi såg på värdelösa program på tv och försökte bota vår baksmälla med mat vilket inte gick något vidare.. beställde hem en pizza efter någon timmes kortspel på eftermiddagen och fick en chock när denna skulle hämtas redan efter en kvar (det tar nämligen en kvart att gå dit och vi hade planer på att hinna handla innan...) väl hemma med halvljummen pizza så tryckte vi i oss den och började smutta på det vedervärdiga vinet..! efter någon timma drog vi igång sing star och försökte sjunga in oss i rätt riktning för kvällen men det gick väl sisådär.. med ungefär ett halvt glas vin kvar så sprang vi ned till bussen (lämnade vinet hemma) och drog ner på rex.. FYYY FAN VILKEN ROLIG KVÄLL och vilket roligt avslut! mer detaljer behöver jag inte gå in på här..

på söndagen tog jag bussen hem efter att ha hastat i mig en billys panpizza till frukost och landade hemma i sollefteå vid halv åtta.. pappa och rosie kom förbi en sväng med allahjärtansdag-presenter och jag vann 50 kronor på triss (WOOHOOO!!! KNÄCKEBRÖD!)..

och i måndags rasade allt.. alla känslor hann ikapp mig och den här veckan har mest varit en dimma, nu börjar allt kännas bättre och jag ska försöka jobba mig uppåt men jag tror allt blir bättre efter begravningen.. älskade momma!



alla glada stunder vi haft, alla upptåg, tissel och tassel
alla skratt och alla härliga minnen
vita lögner, bus och hemligheter
rodnande pratstunder, chockerande samtalsämnen, allt skvaller

tack för all tid vi fick med dig.. allt kärlek du gett och allt vist du hann säga innan du försvann, det ger mig styrka att fortsätta kämpa mot det jag vill! jag har dina skratt, råd och önskemål i bakhuvudet, för alltid!

älskade, älskade, älskade momma.. tids nog ses vi igen!

skriva?

mm, när jag får kraften tillbaks..

full huggning..

försöker ha något att göra exakt hela tiden för att slippa tänka så himla mycke.. det värsta är att jag äter för att ha något att göra! menmen, shit happens och förhoppningsvis går de väl över någon gång (om typ tio år eller så)..

efter jobbet så kom jag hem och käkade middag, sen tog jag mig en promenad upp till tessan och stefan där jag fick lite "egentid" med emilia.. försökte verkligen få lilltjejen att skratta men idag var hon helt omöjlig (iaf vad beträffade mig). iom att jag fick egentid med henne så fick ju stefan och tessan lite egentid också =) win-win situation ;)

sen så fikade vi lite och jag gick väl hemåt strax efter sju eller nåt sånt.. när jag kom hem så gick jag upp till bilen och sopade av den all snö som kommit dom senaste dagarna, har planer på att färga håret imorgon så då blir det nog till att ta bilen eftersom håret blir blött :D

har just diskat och nu blir det till att vika tvätt, imorgon ska det nämligen hängas upp ny!

natti natti

gravt uttråkad..

efter att ha spenderat fyra hela dagar i skolan med allt vad det nu innebar, fått vakna upp till en massa konstiga röster på fredagmorgon vid åtta och få somna om till skiten för att sedan vakna av ett sms, ett samtal och en mamma som knackar på dörren så känner jag mig förvånansvärt pigg!

igår fick jag en hel del glada besked & trevliga överaskningar, jag var så lycklig!

*det första var såklart att mamma kom på besök en sväng
*matlådor från mamma (tack gode gud för matlådor & mamma)
*förebyggande mot urinvägsinfektion (av mamma - för pank för att kunna ta ut eget för tillfället)
*information om grabbarna i trapphuset att möjlighet till stadsnät finnes om hyresvärden godkänner det
*samtal från vän som meddelade något ytterst hemligt men jag blev överlycklig!! :D :D
*lunch med en vän .. dom åt, jag tittade på med en cola i handen
*en sväng till kläddax (som förövrigt hade en jävla massa fint!!)
*godkännande från hyresvärd att stadsnät är ok i min lägenhet!
*en våg av energi till att genomföra kontrollfrågor till en kurs i skolan
*en till våg av energi som gjorde att jag städade hela lägenheten (nästintill)
*ett sms från min syster där det erbjöds tacos
*middag hos syster
* "fredagsmys" hos syster

alltså dagen kunde nog inte ha blivit bättre.. inte igår iaf.

när jag kom upp efter en 17 minuters promenad till syster (i snöstorm) så höll hennes/mina underbara barn på att dammsuga och laga mat för att överraska både mig och mamma.. jag blev insläppt trots en massa hemska hot från felicia men hon insåg nog rätt snabbt att hon kunde använda mig till matlagningen också (hacka lök, mosa avokado & steka tacofärsen)..

barnen dukade på bordet och gjorde fint med ljus.. vardera glas hade fem sugrör (vilka var omöjliga att dricka ur) och varje tallrik försågs med ett tortilla-bröd. sötisarna!

när syster kom hem blev hon glatt överaskad eftersom hon först trodde att dom bara dammsugade (vilket också skulle varit kanon såklart!).. vi hjälptes åt med det sista (guacamolen, ostrivningen & ätandet)

efter middagen så städade vi undan och tog oss ett glas öl.. lite ostkrokar, lite chips och liiite godis.. fick mysa med felicia i soffan när det va ett läskigt barnprogram och sedan så bäddade jag ner mig själv i en annan soffa och fick låna "räven" och "råttan" av melvin.. framåt nio så begav jag mig av hemåt, proppmätt!

väl hemma så kunde jag inte gå och lägga mig så de blev inte förrän strax innan tolv jag släckte lampan för att inse ett par timmar senare att jag skulle kliva upp för att ta mig till jobbet, där jag nu sitter!

jag är uttråkad.. jag läser bloggar för brinnande livet och vet inte riktigt hur jag ska fördriva resten av dagen.. jag säger då bara det, nästa helg då jävlar! nästa helg ska jag ha riiiktigt roligt!

nu ska jag fortsätta med mitt.. med andra ord anthills.

bara två kvar..

sitter och gruvar mig inför resten av veckan, eller inte gruvar men jag känner mig rätt uppochned vad gäller skolan.. skulle gärna vilja stanna hemma och sova en dag så jag ser verkligen fram emot fredagens "sovmorgon" innan man ska sätta igång med allt som behöver göras (har redan börjat med en lista)..

nu har vi bara två uppgifter kvar den här veckan och sedan börjar proven hopa sig, ett nästa vecka och ett veckan därpå och efter det så har vi iaf en veckas "uppehåll" innan nästa.. kan bli lite kämpigt men givetvis ska jag klara det :D


sov som en kratta inatt, sista gången jag kollade på klockan var 02.53.. tack och lov så slapp jag det urusla humöret som brukar komma dagen efter och känner mig rätt tillfreds med att bara sitta för tillfället.. snart ska jag koppla upp mig med tjejerna i min grupp så att vi kan planera inför morgondagens redovisning.

dags att göra någon nytta igen.. tjing.

turn back time..

ja just för tillfället så önskar jag att jag kunde få vrida tillbaks tiden lite grand.. jag blir tokig på allt som hänt och allt som inte har någon rätsida för tillfället, men det kanske löser sig.. nån gång.

har suttit med en hel del bokföringsuppgifter nu ikväll och lyckats göra fel både en och hundra gånger, fick tillochmed börja om på en uppgift (from scratch!)

annars då?

jag och lena var ut i lördags, hamnade på någon efterfest på risön efter krogen vilket var riktigt trevligt.. vi kom väl hem vid halv sex ungefär.. helt knäckta men överlycklig att en "vän" betalade taxin så att vi slapp gå! jag gick nämligen dit och skulle nog hellre sova på ett stenhårt golv än att gå över bron igen i strumpbyxor och sommarpjucks.

igår så låg jag mest hela dagen, gjorde inte ett jäkla skit.. eller jo jag pratade med therése i telefon i ett par timmar (as usual).. slog på paranormal activity och höll på att skita ner mig vilket gjorde att jag ringde therése igen för att ha henne på högtalaren när jag såg klart på filmen (dom sista 35 minuterna).. men jag har överlevt och inte hört några konstiga ljud än så länge iaf, nog för att jag rycker till så fort någon gör ett ljud i närheten men jaja.. det går nog över de också.

hade en presentation på skolan idag och nu ser jag fram emot onsdagens presentationer (två stycken!!), eller inte!

nä nog med skitsnack.. jag ska nog lägga mig med en bra bok eller nåt.

tjingeling!


ps. DYNGA!!! nu tog batteriet i min trådlösa mus slut =(