snipp snipp!

kisse börjar bli rätt jävla jobbig nu, vet inte riktigt vem han är sugen på längre.. mig eller utelivet? hur som har han fått börja besöka balkongen om jag är hemma på dagarna, är livrädd att han ska hoppa upp på räcket och ramla ner men jag hoppas att han har lite vett iaf.

snipp snipp är nära!

farewell!

 
Den strumpa ni ser i bild har varit mig trogen i måååånga år. Jag fick den nämligen redan vid 10-11 års ålder då jag prenumererade på Pollux. Men efter idag åker dom i soporna, jag har nämligen numera ett köttsår på min häl efter att dom inte lyckats hålla mina slitna träningsskor på tillräckligt avstånd. Tack för lång och trogen tjänst, hälsa alla andra strumpor jag gjort mig av med i strumphimlen!
 
(ps. någon som vet hur man roterar bilden så att den blir åt rätt håll? händer mig varje gång i mobilen!)

premiärtur!

andreas systerson, svåger, jag och andreas bestämde oss för att ta en liten skidutflykt igår vilket för mig innebar att stå på ett par längdskidor för första gången på typ tre år. vi packade bilen och for iväg. problem ett var väl att vi inte riktigt kunde klä oss för att åka skidor eftersom det vankades grillning därefter. svettades på ett kick med andra ord och fick knyta jackan runt midjan för att inte svettas ihjäl. problem två är väl då att jag är helt jävla värdelös på att åka skidor och det är ju inte så att jag ständigt övar mig för att bli bättre heller. vi hade väl åkt kanske 200 meter och skulle åka över en mindre väg, kanske en gångväg. för att komma över var man tvungen att åka ner för en snödriva och direkt därefter skulle man upp på nästa, ner tog jag mig men sen gjorde jag ett spikrakt framfall! JAG KAN INTE HÅLL BALANSEN PÅ TVÅ SMALA PLANKOR! där låg jag, andreas skrattade gott eftersom det var han som tyckte att jag borde klara av det och att jag måste våga försöka. hahaha! kul. menmen vi åkte vidare iaf (utan fler riskabla snödrivor).
 
 
nu ska jag ta mig en promenad :)

konsten att marknadsföra

min vän frida har under veckan (eller under de senaste veckorna?) haft en marknadsföringskampanj för sin nya flerfärgsbläckpenna (lååångt ord som inte existerar).
 
 
jag måste dock säga att hon inte lyckats så himla bra eftersom ingen av oss hittills har köpt någon. hur som så har det låtit lite så här.
 
frida: har du sett min nya penna?
jag/eller någon annan som vi stött på: nej?
 
frida plockar fram pennan och börjar visa vilka färger den har genom att snurra på pennan..
 
jag: vad kostar den?
frida: 36 spänn
jag: fy vad dyrt!
frida: nej! den fyller verkligen sin funktion, nu kan jag markera allt jag är osäker på med rött, kolla här!  OCH! egentligen är det ju fyra pennor i en, det vill säga endast 9 kronor per penna!
 
ja ja frida. din penna är riktigt bra och under veckan har jag faktiskt avundats dig ibland men ikväll när jag öppnade skåpet i köket och letade efter en penna så.. damdarararara:
 
 
låt mig presentera min fyrfärgspenna som jag fått av nordnet någon dag på universitetet, helt gratis! den kommer verkligen att fylla sin funktion och för de 36 kronorna jag sparat ska jag köpa mig en extra öl på epp'n imorgon (eller en extra till kvällen, eller till middagen eller vad det nu är vi ska göra).
 
nu ska jag se ett avsnitt på greys och därefter är det dags att släppa ner ögonlocken, imorgon är det tenta och jag ska banne mig vara utvilad och redo!
 
natti natt!
 
 
ps. nu finns bilden i mitt tidigare inlägg!

välkommen tentavecka!

då var det tentavecka igen då och den välkomnas med öppna armar, not. jag är inte upplagd för plugg och absolut inte efter helgens tvådagars.
 
i torsdags smög jag mig hemåt graninge för att på fredagen anordna en liten överaskningsfest åt lena. torsdagskvällen spenderades med pappas nätverk och nya telefon för att reda ut varför internet inte fungerade och för att reda ut vad pappa kommer att behöva kunna i sin nya smartphone. det gick ju bra, mindre bra gick det i hockeyn.
 
på fredagen klev jag upp äckligt tidigt och åkte in till sollefteå, käkade frukost med felicia och skjutsade henne till skolan. hon ifrågasatte mitt körkort.. måste verkligen börja köra mer bil när jag är hemma! sedan bar det av hem till syster igen för att städa, diska och förbereda lite inför middagen. åkte och handlade lite (var livrädd för att jag skulle stöta på fel personer) och hann plugga i en timma iaf innan det skulle lagas mat.
till huvudrätt bjöds det på helstekt fläskfilé, västerbottensnurror (smördegsinbakad pressad potatis med västerbottenost och vitlök = mums!) och rödvinssås. förrätt blev det ingen men efterrätten blev såklart en tårta:
 
 
lena dök upp strax efter klockan sju, och vi överraskande gömde oss i vardagsrummets alla vrår. problemet var väl att få lena att gå in i vardagsrummet men jag kom på den briljanta idén om att visa henne husets nya matta. om lena inte börjat prata om kastrering hade det här gått relativt fort, men steget från katt-kastrering till heminredning är rätt stort. lennox (min brorson) jollrade rätt friskt ett tag och började kasta sin tutte, vi övervägde att ge upp men en kvart senare så trippar hon in i vardagsrummet och ..... SURPRISE!
 
hon blev riktigt överraskad och glad för både paket och uppvaktande, pju! :D
 
nu måste jag göra mig klar för skolan, blir en heldag.. ha det fint!

cravings?

sitter på bussen på väg mot jobbet när en tjej kliver in med..

*en stor bägare ben&jerrys
*50cl coca cola
*marabou mjölkchoklad (modell större)

..hon måste ha en riktigt dålig dag eller sjuk pms (kanske blandning av båda?)

trebent..

helgen sprang förbi precis som vanligt. hann med en riktigt trevlig inflyttningsfest hos carro och johan och resten av tiden har jag ingen aning om var den tog vägen.
 
igår kväll kom boris haltande till köket, jag misstänkte att det är biverkningar från att han sprang över spisen för någon vecka sedan och förhoppningsvis är det så att en blåsa spruckit. stackars liten! hoppas att han lärt sig nåt den här gången.. nu ligger han mitt på bordet och jag har inte mage att köra ner honom. fan. fjåsmatte.
 
annars är allt som vanligt, det vankas en heldag i plugget och sedan är det såklart en massa annat som måste fixas. ser mer och mer fram emot mars och när snön börjar droppa från taken. tänk vårkänslorna, underbart!
 
nä jag tror inte att jag har tid att sitta här längre, måste läsa igenom vad dagens föreläsning har att erbjuda, plocka ur diskmaskinen och hitta några rena kläder.

en enda röra..

det tar tid det där med jobbsökande, jag vet inte riktigt var jag ska börja eftersom alla firmor jag föreställer mig inte behöver sommarvikarier. nu pyttsar jag ut mitt personliga brev och cv till dom jag tycker är mest intressanta och håller tummarna!
 
dagarna bara flyger iväg och jag har ingen aning om vad jag egentligen pysslat med.. trodde iaf att jag åkte på en avbeställningslunch i onsdags men det visade att det var helt tvärtom! jag ska få börja jobba igen :D superduperkul! nu är det bara att se till att strukturera upp skolan, vilket känns som en omöjlig uppgift den här veckan, och sedan är det bara att tuta och köra!
 
annars händer inte så mycket, min stackars karl är förkyld och det är jättesynd om honom (på riktigt). jag har dock inga botemedel och en massa annat att göra så han har fått ligga i soffan och myst med sig själv (för boris behagar inte att vara där inte jag är tydligen)...
 
nä nu ska jag ta och fila lite på livet, sen blir det bodypump med frida! tjohoo!

snööö

det snöade heeela dagen igår (kändes det som iaf) och vad är det jag ser när jag sätter mig upp i sängen? jo, snö! jag vill ha vår, soliga och varma dagar med dropp från taken! men jag lär ju få vänta innan det slår in :(

idag hade jag tänkt mig en heldag på universitetet så jag ställde klockan på halv sju och tog mig upp nu. bra jobbat tina! 1,5 timma längre i sängen än väntat. så nu kastar jag i mig frukosten i väntan på att kaffet ska svalna så att jag kan springa iväg och sätta mig och plugga häcken av mig. jag har börjat få liiiite liiiite panik nämligen. det är snart tenta, om 2,5 vecka, och dagarna har ju en tendens av att springa iväg.. fort!

ska dra på mig kläderna och göra matlåda istället.. ha en fin dag :)

vardag

då var man tillbaks i umeå igen, tillbaks i vardagen.. varken boris eller andreas verkar det ha gått någon nöd på medan jag var borta men jaja, jag vet att dom saknar mig lite iaf ;)

dom första två dagarna i hemavan bestod av ren och skär smärta, jag hoppas att mina nya pjäxor hållet måttet i måånga år för jag tänker då inte göra om inkörningen av ett par till inom den närmsta framtiden. kvällarna bjöd dock på trevligheter i form av god mat och dryck, fina vänner och trevliga stunder :) tänka sig, vi hade bastu i vår stuga! tack för dubbelbokningen iksu och att det blev vi som fick bo hos stig strand ;)
 

på lördagen var det återigen dags för backen och efter både torsdag och fredagens ömmande ben och fötter så anade jag att det skulle bli en skitdag till.. men icke! jag, carro och sara fick oss ett par fina åk i backen, varm choklad i värmestugan och riktigt fint väder (vilket vi för övrigt haft alla dagar!). härligt var det iaf!
 

igår städades stugan ur, tog ett par åk i den större av barnbackarna, packade väskorna och hoppade på bussen hem mot umeå. väl på bussen togs min p3 dokumentär-oskuld.. im in love! jag måste börja vidga mina vyer i apparnas värld, det lär ju finnas en hel del andra guldkorn som jag inte upptäckt.
 

nu måste jag packa ihop så jag hinner till skolan, hoppas ni har en fin måndag!