shoppingdag i sundsvall..

kom fram till sundsvall vid halv 12 idag, vid 12 va vi på plats i birsta... börsen i högsta hugg! va toknära att köpa en samsung L700 men ja.. jag skjuter nog på det ett tag ;p

följande har handlats:

*en flaska vin
*två pokalmuggar
*en vas
*sex nya vinglas (alla mina gamla har ju av någon anledning gått sönder)
*en liten ugnsform (för ensamma middagar)
*en mintgrön tunika
*en turkosblå tunika/klänning
*en mintgrön sjal (eller va den turkos??)
*en blå lång top
*en mintgrön/turkos (you name it) liten axelväska
*lila örhängen
*ett nattlinne
*en riddares historia (dvd)

mat mat mat... ja allt ovanstående gick på under tusenlappen (tror jag) :D :D :D jag är så lycklig över att ha spenderat pengar så att jag ska ta å sprätta vinflaskan nu!

kram på er!

utmanad..

en ganska rolig utmaning den här gången..

Magda har utmanat mig!

Utmaningen är i sig inte svår utan du ska helt enkelt gå in på dina foton
på datorn välja 6:e mappen och sedan ta den 6:e bilden och lägga in den
här på bloggen. Samt utmana 6 andra.


jag gick in i min blandade bilder-mapp för annars skulle det blivit såna jag redan lagt upp och den här bilden blev de...



detta mina damer och herrar är carro, hon sitter på skolan (sista året på gymnasiet) och läser något trevligt papper..

jaja.. jag utmanar

natalie
emma
therese
linda
shirin
beet

so long!

lördag kl 8.29

käkar frukost, trött som tusan men jag tog mig iaf upp.. ska åka till sundsvall idag, hälsa på lena, gå på birsta och stan.. kanske dricka lite vin =) de blir säkert jätteroligt!

igår kom manshataren förbi, vi satt och tittade lite på internet å efter de såg vi let's dance, utan vin... det är rätt tragiskt att vi inte dricker vin... våran vinfredag som varit så underhållande i typ sex veckor i sträck har nu uteblivit i tre veckor! huuuga... jaja de blir förhoppningsvis vin ikväll iaf =)

jobbet va lika som vanligt.. fast jag va på mycke bättre humör, kändes jätteskönt att inte gå runt som ett argt bi hela dagen.. jag va nog för trött för att kunna vara arg.. årliga fackmötet drog ut så förbannat på tiden på torsdagkväll, kom väl hem vid typ elva på kvällen.. å som vanligt kan man ju inte somna på en gång så där låg jag.. läste lite, lagade lite mat osv osv..

nä fan, nu sitter jag här och ordbajsar... jag tar med mig kameran så att jag kan knäppa lite bilder och lägga ut =)

kramkram

dagens web-shopping..

igår kom hm-home-katalogen, jag är helt besatt.. har letat efter ett fint påslakan och har äntligen hittat ett så idag åkte det ner i shoppingbagen online och beställdes. lite väl dyrt men va fan, det kommer att hålla i flera år!





eftersom det är alldeles för många kuddar i min säng så blev det några örngott extra också =)
nu är jag lycklig, jag älskar att shoppa..

milla ringde mig tio över åtta och frågade om jag va vaken, jo då va jag ju vaken men inte tidigare =/ stressig morgon blev det med andra ord... men jag ska väl säga att jag är riktigt utsövd ;P

/T

jaha.. de va den lönen

vips så va den i princip väck.. jag älskar att få lön som jag sagt tidigare, men tänk om man kunde fått spendera hela på något riktigt trevligt ;)

ikväll är en bitter-kväll.. jag väntar på att greys anatomy ska börja, jag har gett upp matten och sitter å surrar i telefon istället.. alltid lika trevligt att ha luren mellan axeln och örat =)

ska fortsätta snacka skit nu och vara underbart bitter..

på återseende.

diskhögen..

den krympte drastiskt efter att jag va klar med morgonens sysslor... insåg när jag stod där att jag diskade lördagens disk också (jag är jääävligt lat tydligen).

emma... man måste ta tag i det någon gång så nu på morgonen diskade jag berget, bäddade sängen, drog på nya lakan osv plus att jag började vika ihop tvätten innan jag gick till jobbet.. detta kommer att innebära att jag har 35 minuters mer kväll ikväll att ta tillvara på ;) läs och lär... jag börjar ju nämligen bli gammal och vis =/

natalie... jag är ingen surfitta (bara ibland), jag är bara väldigt bitter.. det blir nog bättre med tiden. är ledig när jag fyller år, kommer du och hälsar på då? ;)

efter jobbet ska jag gå på apoteket och shoppa loss, det kommer säkert att sluta på typ tusen kronor... jag hatar apoteket även fast det är bra för mycke annat. tänk att få lägga dom tusen kronorna på kläder eller nåt istället, varför ska man ärva allt skit som går i släkten? hmm...

jag är iaf på allmänt bra humör.. det känns bra att jobba idag, jag har ju fått lön för mödan! imorgon kommer det säkert vara tillbaks till samma gamla vanliga.

nä nu... ska jag nog jobba igen.
/T

lööööööööööööööön

jag är så himla lycklig den 25e varje månad, ända tills jag betalat alla räkningar och satt undan lite på sparkonton å grejjat... det va precis så jag kände nu imorsse när jag klev upp och visste att jag hade många tusenlappar mer än vad jag hade igår, satte på datorn och betalade räkningarna och la undan lite på sparkontot. nu är jag på dåligt humör igen =/

jag borde inte göra sånt här på morgonen men ändå känns det så fruktansvärt viktigt att ha fått bort allt så att man vet att - dom här pengarna kan jag bränna på exakt vad jag vill..

så nu e de gjort, jag är fattig igen.. eller inte fattig men ja jag har mindre pengar än för trettio minuter sedan..

funderar på att diska. japp så blir det.

hejhej!

bra deal..

kom ut i hallen här på jobbet och där sitter J och trycker i sig sin semla, frågar om jag får smaka och han rycker förskräckt bort semlan från mig tills jag säger "om jag får en tugga av din så får du hela min".. semlan åkte framåt igen =)

en tugga semla plus ett semmel-lock så va jag mer än nöjd (äckliga mandelmassa!).. J va också riktigt nöjd måste jag nog påstå.. ;P

back to work.

fettis-dag

japp... det är bara en massa grädde och annat slisk en sån här dag... hmm, undra om man iaf ska smaka en semla. jag är inte så förtjust i dom som är köpta utan älskar istället dom mamma gör =) dessutom är mammas anpassade till mig och då utan mandelmassa..

va på matte igårkväll och bokade in mitt första prov så på måndag smäller det... jag hoppas jag tar mig igenom de men de borde jag göra med tanke på att jag klarat av typ 50 sidor i matteboken hittills.
matteboken kom igår också så nu känns det mycke roligare att räkna, tidigare har jag ju suttit med ett utkopierat häfte (superjobbigt!)..

i samband med matteboken så levererades också "mossvikenfruar" och "brunstkalendern" så när jag la mig tillrätta i sängen och läste dom första elva kapitlen i mossvikenfruar så ville jag faktiskt inte sova alls (det är ju så en bok ska vara, inte dödstråkig som "den svarta boken")..

nu sitter jag återigen på jobbet, fruktar för pausen som kommer med dom där semlorna som ser så förbannat goda ut men ändå smakar lite halvdant =/ jag ber till jobbets övre gubbar att dom har några utan mandelmassa också ;P

/T

måndag igen..

och vad händer idag? joo... idag ska man återigen sitta på jobbet, kändes tungt att kliva ur sängen imorsse och jag är glad att jag inte ställde om klockan utan att jag fick snooza i typ en timma innan jag behövde kliva upp, mjukstart på veckan :)

igår tog boken slut och sängen blev bäddad, jag förstod inte matten och ännu mindre förstod jag miniräknaren så den biten sket jag i.. jag tittade på diskhögen och orkade inte bry mig om den heller. så med andra ord så ser det fortfarande fördjävligt ut hemma (iaf i köket).

ikväll är det mattelektion, hoppas att jag kan bli lite klokare på delen jag inte förstår iaf och att jag kan "boka" in mitt första matteprov nu i veckan.. alternativt nästa måndag.. :)

om två dagar är det lön! yippiee! den har varit efterlängtad väldigt länge nu...

jaja, back to work.

pulkåkning..

vaknade alldeles för tidigt imorsse och klev upp, satt i soffan med allt för lite kläder och drack kaffe och blippade på internet... har insett att det inte finns speciellt mycket att titta på egentligen =/
plötsligt ringer syster och frågar om jag vill följa med till resele och grilla korv med mamma och åke, javisst underbart! en timma senare for vi iväg mot skogen..

med för lite kläder (än en gång) står jag ute med korvgrillarna och trycker i mig chorizo med bröd för ett helt kompani, mmmm gott! satte mig i snön för att se hur stort rumpavtryck det blev - huuuga (ikväll blir det kissande hunden)..! sen kom pojkarna springandes med varsin pulka :D det blev åka av med andra ord.

jag och syster sprang upp i backen med en åkmadrass och satte av, i halva backen så vänder sig madrasshelvete så vi börjar åka baklänges och pang in i en snödriva.. färden fortsatte trots kraschen med snödrivan och vi kom ner helskinnade iaf.. (sedan va jag igång... fast ensam på madrassen snurrade jag mest runt runt..)

slutsats - jag måste köpa ett par riktiga täckbyxor med tanke på att jeans och leggings inte håller sig torra speciellt länge.. + att jag insett att pulka/åkmadrass är riktigt roligt =)

åkte hem till syster efteråt och käkade middag med henne, barnen, pappa och rosie... grekisk panna - mmm va gott (jag gör nog fan inget annat än att äta..) pappa skjutsade hem mig och när jag kom hem insåg jag helt plötsligt hur mycke jag hade ätit så jaja.. hoppade i kläderna igen och tog med mig stavarna ut på en promenad.. jättehärligt ute!

har också fått iväg bilen till någon som kan fixa den åt mig idag, dom som bor i stan kan följa oljespåret från jobbet så hittar ni snart min bil ;P


nu ska jag fortsätta med tvätten, bädda sängen (andra halvan), diska, läsa ut boken och räkna lite matte innan jag slår igen ögonen..

hoppas ni haft en lika bra dag som jag haft :D

kramkram!


ja det blir ju bara sämre och sämre

va fan håller våra svenska låtskrivare på med, låt oss svenskar få njuta av 80-tals schlager istället för den dynga som spelas idag! jag fattar noll... vad hände och var hände det?

men en sak kan jag då säga, jag älskar petra medes ironi.. det känns som att melodifestivalen är värd att se pågrund av henne.. finfina pikar till var och en som ställer upp med en eurovisionbaserad melodi.. HEJA PETRA!

själv sitter jag här en lördagkväll och har tryckt i mig en skål med popcorn, startat den andra tvättmaskinen och som suckar över tanken på att måsta bädda sängen innan jag går och lägger mig.. väntar jag på att "hot chick" ska börja på fyran.. YAY! en komedi och förhoppningsvis kvällens första leende (om man bortser från skratten åt petras pikar..)

nä dags att lägga sig som en utfläkt val i soffan igen..

i väntan på morgondagens bravader önskar jag er alla en fortsatt trevlig kväll.

sleep tight..

ja tänk om..

Du springer aldrig ifatt,
när jag väl är där
jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här
nu kan det vara för sent
att säga som det är

Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut
jag vill ha dig nu
som jag hade dig förut

Jag vet att det är svårt över telefon
men när jag har dig nära
vill du därifrån
jag vet att du har tänkt
men berätta hur du mår

Jag försöker träffa andra
men det är inte så lätt
jag har försökt att tänka bort dig
på alla sätt
det är dags att lägga på
men att stanna känns så rätt

Och jag vill ha dig nu
som jag hade dig förrut.......


(Lars Winnerbäck & Melissa Horn - lyssna här)


tomt det blev..

så himla tyst det blev när pojkarna åkte... vi har hoppat i sängen och haft kuddkrig =) jätteroligt! sen har vi ätit mat, fikat, tittat på film och dansat... ja säg något vi inte gjort!?

fick lite härliga bilder på pojkarna när dom busade i sängen... tur att jag inte hann bädda innan dom kom ;)







fabbe smög sig iväg efter ett tag å jag hittade honom ståendes i vardagsrummet med sitt turtles-skal (ryggsäcken) och stirrandes på tv'n, det är svårt att slita honom från den och helst när det visas bumbibjörnarna ;)





har hunnit äta... hittade inget i lättlagat så jag tog ett par quornburgare och fräste på, la dom på vanlig franska och tryckte i mig... lär väl vara mätt i typ 25 minuter å sen kan jag säkert trycka i mig en häst eller nåt. jag vill ha en kock!

nä nu ska jag försöka hitta på något... kanske borde räkna lite matte inför måndagen så att jag kan fråga på allt jag inte förstår..

hejhej!

om 11 minuter...

kommer mina älskade pojkar hit! hihi... vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag men de e förbannat fint väder men ja, synd när man bor mitt i stan och inte har någon bil =/

det ser ut som en svinstia igen, å man ser det verkligen när det är ljust ute! huuuga... de här ska jag styra upp idag!

nä, måste bädda sängen innan dom kommer.. på återseende.

/T

äntligen fredag..

och äntligen sitter jag här igen och är uttråkad, även fast man längtar tills klockan halv fem, fem varenda fredag så blir man lika måttligt less när man kommer hem och inser att man inte har något att göra..

kvällens göromål:

*räkna lite matte
*diska
*städa undan det sista från sängen
*spela de där förbannade spelet
*titta på let's dance och kanske något till program
*stirra
*läsa lite i min tråkiga bok (som btw endast har typ 80 sidor kvar!!!)

å nu.. så ska jag äta, klockan ringde så både potatis och laxfiléerna bör vara klara vid det här laget.. mmm smaskens!

/T


noll tålamod!

jag blir så arg på dessa sega fredagssystem! det som en vanlig dag tar typ en halv minut tar numera ca 25...

trött som få idag och kallt är det ute.. såg ut som en isbjörn när jag kom upp på jobbet, ute snöar det nämligen (IGEN!!!)..

JAG VILL HA VÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!

/T - bitterfitta


i made it!

tvätthögen är borta... yay!

ska gå och passa pastan på spisen, jag har ju en tendens av att misslyckas med all mat.

/T

tvätthögen..

även fast jag skrev att jag skulle göra det igår så har jag fortfarande inte gjort det... jag fattar inte varför det ska vara så jobbigt.. =/ borde sätta fart... den har börjat skratta åt mig och på lördag kommer syrrans pojkar hit så då lär dom absolut inte ligga kvar i vardagsrummet..

har insett att det ekar i både mitt kylskåp och min frys idag... fan å! imorgon måste jag verkligen LAGA mat, nu är det bara sånt där jobbigt kvar. suck. funderar på nåt med kyckling, eller kanske lax? hmm... jobbigt läge.

har iaf fått tag på en miniräknare/grafräknare! yay! tack shirin för erbjudandet, hade jättegärna lånat den men nu har jag fått nys på en som befinner sig lite närmare ;)
imorgon kommer pappsen med räknaren så då e de bara att sätta fart med resten av matten :D

nä undra om man ska ta å försöka få bort högen... måste, måste måste!

/T

en kärleksbomb..



..till alla er jag tycker om!

snart är det fredag...

tänk vad en fredag kan göra en lycklig... om det ändå vore iaf tre fredagar i veckan, visst vore det underbart?

sitter på jobbet, eller ja jag står just för tillfället... stirrar ut över kontorslandskapet på alla välkända ansikten och alla sitter och stirrar in i sin skärm.. undra hur jag ser ut när jag jobbar (?).. imorsse var jag på kanonbra humör, nu känns det inte så bra längre.. jag har tänkt för mycke.

55 minuter kvar innan jag ska gå hem och rynka pannan i frysen istället för här.. hur kan folk äta olika mat varenda dag? jag har fortfarande inte förstått vart dom får alla idéer ifrån.. själv så varvar jag med mammas matlådor och min egen (äckliga) mat..

nä dags att jobba dom minuterna som är kvar.. veckans spel finner ni här nedan, jag är besatt!

http://s1.molehillempire.com/main.php?page=garden

/T

så har den här dagen börjat gå mot sitt slut..

jag fattar inte vart en del dagar tar vägen, även fast morgontimmarna släpar sig fram så kan eftermiddagen swischa förbi och sen får man gå hem.. (bortsett från dom sista 15 minuterna då..) känns som att man hunnit med en del idag, underbart!

första gången på typ tre dagar har jag hunnit diska allt som fanns i diskhon, jag har fått undan tvättställningen och nu fattas bara att jag ska lägga den färdigvikta tvätten i garderoben (där är det kaos!)...

sitter och spanar efter miniräknare som klarar av att rita grafer, skulle vara bra har jag insett... just nu sitter jag och ritar ggrafer för fullt i matten och tydligen blir kapitel två ännu värre... får hoppas att någon av dom på blocket finns kvar så att jag kan shoppa lite där :)

jag måste tacka dig bettan för att du erbjöd mig skjuts trots att jag missade erbjudandet... jag gick hem, benen förfrös innan jag ens hunnit ner till bron.. kändes som att jag var i filmen "alive" och att jag när som helst skulle ramla och dö och någon skulle behöva tugga i sig mina isbitar till lår... urk!

ikväll börjar greys! som jag har längtat efter detta ögonblick... jag följer ju typ bara två program och det är greys och desperate.. utan dom så finns det ju inget att titta på, synd att man inte kan lägga tv'n vilande under den period det inte går något på tv'n.

nä nu ska jag försöka få någon ordning och reda i min garderob.. jag måste hitta varma kläder tills imorgon med tanke på att bilen står still på jobbet :'(

/T

ny dag, nya möjligheter..

det är väl egentligen det första man ska tänka när man slår upp ögonen varje morgon men icke... jag klarar inte av tanken på att måste dra mig ur sängen för att ta mig upp till jobbet.. kan man inte flytta jobbet från jobbet till hemma? UNDERBARA TANKE.. - visst jag sitter gärna bland annat folk men inte före klockan tio på morgonen... mitt humör är piss då.

idag så tog jag mig iaf upp ur sängen, åt frukost och åkte till jobbet... väl på jobbet så började väl dagen som vanligt = två minuter, less.

efter cirka tjugo minuter så säger en kär kollega till mig att min bil läcker olja (VA I HELVETE!), springer ut och ser att den röda pärlan har ett oljestreck efter sig en bra bit bortöver parkeringen och att det numera bildats en liten pöl under huven. fanfanfanfan... pappa svarar inte i telefon och jag kan inte speciellt mycke om bilar så ja.. de blir till att gå från jobbet idag =/

gårdagens matte flöt på bra... jag är nöjd med min insats i att inte förstå. det finns vissa a'n, b'n och x som inte riktigt vill fastna i min skalle - det löser sig säkert med tiden..

nu ska jag gå och flirta lite med någon som har en bil... som kanske ger mig möjligheten att åka hem från jobbet och slippa denna bitande kyla! dessutom är det lite brådis efter jobbet idag, som vanligt.

PISSBILSFANSHELVETESSKAP!
/T

måndag - mer tvivelaktig till gårdagens löfte..

igår skrev jag "allt jag vill det klarar jag", jag vet inte längre.. idag är det måndag och som jag och manshataren brukar säga "morgon". det är idag ingen god morgon utan bara det andra ordet i den normala uppställningen.. jag är förbannat trött, jag vill hem och sova igen.

för mycke står på listan idag.. försökte ett tag med att skriva förkortningar så att den skulle se mindre ut men det blev lika många rader ändå.. jag längtar  tills klockan är 16.30 och jag sätter min fot utanför detta bygge och inväntar morgondagen.

idag ska jag:

-jobba för tre
-räkna matte c på lektion (17.30-20.00)
-läsa minst 30 sidor i den dåliga "den svarta boken"

+ en massa annat som står ordagrant på min lista men som jag inte vill skriva ordagrant här.. ibland är man en riktig mes, jag vet!

(och nej therese, jag har inte tagit en morgonpromenad - inte än men någon dag ska jag klara av det..)

nu ska jag återgå till jobbandet, har bara jobbat för en hittills... två kvar.

/T

allt jag vill det klarar jag..

det är bara att bestämma sig, vare sig det är morgonpromenader eller omöjliga mattekurser så är det bara att bita i det sura äpplet och säga det - allt jag vill det klarar jag.

Climb up over the top.
Survey the state of the soul.
You've got to find out for yourself whether or not you're truly trying.
Why not give it a shot?
Shake it. Take control and inevitably wind up
Find out for yourself all the strengths you have inside of you..

"song for a friend" - vad vore livet utan denna kloka Mr Mraz...


efter allt dagen har erbjudit så kan jag nu andas igen, jag har nämligen sprutat hela mitt badrum fullt med snabbrengöring och skrubbat.. kippade efter andan i typ två timmar efter de, är huvudet dumt får kroppen lida..
nu skiner mitt badrum som aldrig förr (har tillochmed tvättat duschdraperiet..)

nä dags att gå till tvättstugan igen och sen hopp i säng.

natt natt/T


ny tandborste & städning..

ja båda behövdes verkligen, finns nog ingen lägenhet i vårt avlånga land som blir så snabbt dammig som min blir... suck.

tog en promenad efter frukosten imorsse, det va typ -3 i solen, helt underbart skönt va de! har påbörjat tvättningen också, det behövs det med må jag säga... lär nog bli fyra maskiner den här veckan (vet inte vad jag gjort =/)

therese kom förbi och fikade lite, eller rättare sagt drack lite te.. själv åt jag kanelbullar och drack kaffe.. MMMM! efter fikat och lite skvaller och läsning av min gamla dagbok drog vi iväg på ica och handlade... känns som att jag inte borde handla för tillfället med tanke på att pengarna slinker mellan fingrarna på mig.. jag kommer nog ha typ två kronor kvar när lönen kommer (längtar!)

när lönen sitter på kontot så är det bara tre dagar kvar av februari vilket bör innebära att våren kommer... jag älskar mars! dels för att jag får paket, att det börjar bli vår och att det går att vara utomhus efter jobbet och faktiskt se vad man gör.

nu håller jag på att städa badrummet, hoppas det blir fint när jag är klar... ska försöka rensa bland mitt småtjafs och skura lite väggar och golv.. kanske ska jag tvätta duschdraperiet också (?)

nä dags att sätta fart så att det blir något av.. middagstips någon?

/T

vilken match!

någon gång mitt på dagen, efter att jag piffat upp mig, åkte jag till graninge... fikade lite hemma hos pappsen och sen gick jag bort och grattade lena :) tårta och snoddas... mmm... helt underbart att trycka i sig lite slisk ;D satt där ett bra tag tills pappa ringde och funderade om jag inte ville se matchen mellan modo och djurgården.. SÅKLART JAG VILLE!

jaja.. jag va lite seg så jag missade första perioden vilket inte gjorde så himla mycke me tanke på att jag bara skulle blivit arg. arg blev jag ändå, slöpåsarna i modo betedde sig som om dom va i en hönsgård.. missade hur många chanser som helst! jaja.. när det stod 0-3 till modo trodde jag banne mig att de va kört - men icke! BAM så blev det två mål, på bara ett par minuter så såg jag ljuset i tunneln (och den här gången va de banne mig inget tåg).. men ja, dif kvitterade igen till 2-4 och då började de gå utför, jag kunde inte sitta kvar i soffan med tanke på att jag skrämt skiten ur min älskade kissemiss två gånger redan..

vankade av och an i köket, bet på naglarna och småsneglade på tvn medan jag svor över att dom va så klantiga... och DÅ - Timander drämmer till pucken och... MÅÅÅÅÅL! jaja.. dags att försöka hålla sig i vardagsrummet igen då.. 3-4. kallsvettades och hjärtat arbetade frenetiskt när det bara va typ tre minuter kvar av matchen.. jag trodde banne mig att de va kört när salle & zuccarello passar en puck till skröder som har öppen kasse och skjuter in den lilla svarta i nätet... det va bara dryga halvminuten kvar av matchen.

lovar kusin att man dom ska göra 3 mål så gör dom 4 ;) tur att man kan lita på släkten... hehe.

matchen slutade oavgjort och det är mycke bättre än en förlust, och helst med tanke på att dif inte vunnit en match i ö-vik sedan 2004 (hahahaha.. loosers!)

jaja.. efter detta ståhej så grävde jag in mig i garderoben och hittade en massa smått och gott sedan skoltiden, drog med mig alla gamla räknehäften från matte A och B hem så att jag kan kika i dom efter ledtrådar till ännu ett mvg (nu i matte C då).. där mitt bland allt bråte hittade jag en dikt, en dikt jag förträngt många gånger om men en dikt jag verkligen är stolt över. jag ska inte publicera den, lite för hårda ord och anklagelser i den men mmm... funderar på att visa den berörde dikten någon gång, skulle nog kännas rätt bra.

hittade också min matberedare (äntligen!), mitt strykjärn, en gammal dagbok - väldigt intressant, tjocksockar, lovika-vantar, en mörkturkos halsduk med tillhörande "muffar"... nu ska T gå ut på promenad imorgon.

imorgon har börjat och jag borde egentligen sova nu... eller iaf ligga i sängen.

men än en gång - VILKEN MATCH! jag har nog aldrig varit så spänd sedan slutmatchen i kvalet mot timrå för ett par år sedan när kusin la in sista pucken i sudden och dom vann (då grät jag av lycka).. så där har jag nu bevisat för dom som läser - jag är en hockeyflicka.

sov gott folket, de ska jag göra...

/T


jag älskar den här dagen..

jag vaknade upp imorsse och kände mig helt jävla knäckt, jag förstod inte att klockan va uppstigningsdax men jag tog mig iaf upp.. tittade på termometern och blev på lite bättre humör (under -20, YES!!!), äntligen en dag när man kan gå till jobbet utan att förfrysa varenda kroppsdel. idag utsattes endast näsan..

på jobbet så gick allt jättebra och jag inte känt mig stressad en enda gång tror jag.. underbart! hann med en del men ja i mina ögon inte tillräckligt mycke =/

å så här inför alla hjärtans dag så fick jag min soffbricka, och som ett under så hade jag en avi när jag kom hem.. MIN NYA VÄSKA HAR KOMMIT!!! detta undrerbara ting, se bara!



lite väl dyr men va fan, det är jag värd ;)

å i beställningen så hade jag också lyckats få med ett jättefint halsband som jag föll pladask för.. jag är en turkos dam måste jag säga.





halsbandet var inte fullt så dyrt och fyndades på rea (typ 50% av ordinarie).. mm.. undra vad jag ska ha till halsbandet egentligen (?)

nu sitter jag och tittar på lets dance, jag tycker faktiskt att det är riktigt bra i år.. men det brukar vara roligare när vinaren står på bordet och jag har sällskap av någon av mina vänner.. vinfredagen är ju som tidigare sagt inställd =/

imorgon bär det iväg till graninge för kalas, funderar också på att åka lite skidor för omväxlings skull... skulle vara skönt att komma ut och röra på sig.

nä nu ska jag hitta på något annat... jag måste ge min nya älskare, friis & company, en stor kyss inför alla hjärtans dag ;)

kram på er!

skadad..

för ett par veckor sedan så beslutade sig jag och manshataren för att börja läsa matte c, i måndags så gick vi dit med papperna på lunchen för att söka kursen. vi beslutade oss för att inte starta samma måndag utan komma måndagen därefter istället (nu på måndag den 16 februari).

idag när jag kom hem så hade ett stoooort kuvert med information om kursen dimpt ner i brevinkastet och jag började småkika i papperna... och där, där låg det.. kapitel ett av matte c.

efter att ha ätit middag och surrat lite i telefon så tänkte jag att jag skulle testa, bokstäverna blandat med siffrorna såg ju ut som grekiska... efter ca tjugo minuter var jag fast.. med detta vill jag konstatera att jag är skadad, matteskadad.. jag är nog en av dom få personerna som verkligen känner mig upphetsad av matte =|

jag har nu klurat mig igenom typ 19 uppgifter med a,b,c,d osv och det har faktiskt gått hyfsat med tanke på att jag inte haft någon hjälp förutom mitt gamla kunnande. känner mig helt knäckt i skallen nu å värre lär det nog bli framöver.

har pratat med "allie" ikväll, roooligt =) så längesen man hörde pullans röst så det va kanonkul att hon ringde! hoppas det blir snart igen..

nu ska jag slänga mig i säng så att jag tar mig upp till morgondagen, allas våran fredag den trettonde - D day!

/T

kyla..

alltså allvarligt, det kan inte fortsätta vara så här kallt... jag minns inte när vi hade minut 24 i februari sist. BURR!
blev bilen till jobbet imorsse, jag tänker då inte förfrysa min vackra nuna för att ta mig till jobbet.. hellre betalar jag 15 kronor för dom kilometer jag måste köra..

träligt på jobbet... tråkigt.

på lördag blir det troligtvis kalas i graninge :) roligt... ska ta mig en sväng förbi pappsen om han är hemma också..

vinfredag = inställt för tillfället (jag får ersätta vinet med tårta eller kakor) 

/T

kvällspromenad..


se.. det blev ingen promenad, bildbevis här ovan.. (-20,7)

YAY!

/T

minus tjugotvå..

nu är det bara att hålla tummarna på att det blir mildare ikväll... såg ut som en isbjörn när jag kom upp till jobbet.

/T

kylan biter i kinden..

den här dagen har ju varit kanon... eller inte.

vaknade som vanligt vid 4-tiden av att snöröjarna var ute med sina traktorer (som har en tendens av att verkligen varva upp utanför mitt oisolerade fönster), somnade efter många om och men om till ljudet av traktorerna.. det kommer ju faktiskt till ett läge där man blir förbannat van vid det =/

ett par timmar senare, vid 7, så var det dags att på riktigt kliva upp vilket jag då inte var speciellt intresserad av.. jag har fortfarande inte förstått varför man måste röja snö när det inte ens har snöat ute! jaja.. de va bara att kliva upp för att ta sig en titt på termometern som visade typ -17 grader.. burr, tur tänkte jag.. jag ska ändå ta bilen nu på morgonen.

efter frukost och allt galej mötte jag upp milla och vi travade glatt mot bilen som stod där och väntade på att få startas... pärlan puttrade igång och jag la i backen, men i helvete.. jag slirade som en idiot. milla gick ut och började putta och sen bytte vi av varandra... till slut så vinkade jag friskt till en av snöröjarna som kom upp och hjälpte oss... (nu skyller jag på att jag är tjej.. nåt plus har man iaf)..

väl uppe på jobbet så satte dagen igång i vanlig ordning, efter ca 2,5 minut så va man less och ville hem igen.. jag är i akut behov av ungefär sju månaders semester.
vid tio så lirkade jag igång bilen igen och for ned på stan (valde den här gången parkeringen bredvid den jag slirat upp på morgonen).. sprang ner till läkaren och satt där och väntade i typ 25 minuter innan herrn behagade att komma och hämta mig.. pratade glatt på om mina handleder tills han nämner något om någon kärlinfektion och operation. äh än så länge klarar jag mig så om jag jobbar kvar i ett par år till så kanske det blir nödvändigt =| 

SLUTSATS = BYT JOBB TINA!

drog mig uppför backen efter att ha meddelat läkaren att jag visst motionerade numera... solen brände i ryggen och jag kom upp till jobbet med svettslickat hår och började om igen (2,5 minut å sen är man less..)

efter jobbet så hämade mor mig och vi pin-åkte hem för att hinna äta innan vi skulle vidare till kramfors.. å nuu.. nuuu äntligen är jag hemma. tisdagar är jobbiga dagar har jag insett..

imorgon ska jag ta mig en promenad efter jobbet (iaf om det är under 20 minusgrader).. och banne mig så ska jag gå till jobbet vare sig jag bryter ett ben innan fredag eller inte.


i övrigt så har jag börjat fundera på en rad olika behandlingar av hår.. jag funderar på att epilera mitt hår, stället låter jag vara osagt.. kanske bättre att låta det kosta ett par tusen och därefter vara av med skiten... japp så är det - håret ska bort!

och nu, 10 i 9 tisdagen den 10e februari, ska jag ta å lägga mig i sängen och fortsätta läsa världens tråkigaste bok.. som faktiskt va rätt intressant igår (första kapitlet jag förstått av ca 22)

om fyra dagar är det alla hjärtans dag och då önskar jag mig något riktigt fint!
/T


snö snö snö...

det har snöat i säkert tre dagar nu, det slutar aldrig (?)... jag hade ställt in mig på att det skulle bli vår och man kände sig lite gladare åsså börjar allt om. suck. vaknar av den där förbannade traktorn som inte kan köra en gång på en väg utan måste åka fram och tillbaka precis nedanför mitt fönster (gå en utbildning för fan!).. han har nu hållt på i över en timma. i mina ögon så har det kommit ca två meter snö, jag kan tänka mig att det kanske är två decimeter...

nu sitter jag och äter frukost, gruvar mig för att gå utanför dörren... måste handla.

igår hann jag med en hel del ändå har jag kommit fram till, innan jag åkte till mor och åke så hade jag diskat, bäddat sängen, plockat undan från bordet, vikt ihop filten, lagt in alla kläder i garderoben, varit på stan... jag har säkert gjort något mer men jag kommer inte ihåg de för tillfället.

nu ska jag ta å dricka upp kaffet och gå ut och handla... fast äh jag kanske väntar ett tag, tills det snöar lite mindre.

so long.

älskade ungar..

nu har jag kommit hem från åke och mor... har varit riktigt mysigt att vara där idag, god mat och underbart sällskap. jag älskar verkligen min famlij! barnen har varit halvgalna, riktigt griniga och väldigt mysiga hela dagen (som vanligt är dom allt man kan vara..)

åke fick en låda med "ovanliga" öl och en hel massa ölkorv av oss, vad ger man någon som redan har allt? han fick ett halsband av felicia (fingervirkat i rött garn), vi trodde först att det va nåt annat så han såg ut som rambo ett tag tills felicia rättade honom och sa att det faktiskt va ett halsband och inget hårband... hahahaha! snacka om att man kan missförstå..

tänk va roligt man kan ha med en plastlåda! beskåda dagens roligaste timma... ;)











japp... vi är galna och ja vi hade förbannat tråkigt ;p tur att melvin kom på den brillianta idén om plastlådan från ikea.. tack gubben!

å här är några fler bilder, på resten av gänget (dom som inte roade sig med plastlådan)











en bra dag med andra ord... längesen jag använde kameran så flitigt som jag gjort idag =)

i bilen på vägen hem så fick inte alla barn somna med tanke på att syster ändå bara har två armar (ibland kan man tro att hon har fler)... vi försökte så mycke vi kunde med att få fabbe att vara vaken..

syster: FAAAABIIIIAAAAN, FAAAABBEEEEE!
fabbe: JAAAAAAAAAAAAAA, jag öööeee vaaeken.. (med världens tröttaste röst)
felicia: hahahaha, nee du sov...
fabbe: jag har rätt!

felicia predikade över att hon ville gå på fritids på måndag (barn kan vara knäppa ibland...) och att hon ville ta med sig sin nya cd som hon fick av mamma.. (momma). ett par minuter senare så har hon kommit på att hon svettas om foten.. det är många vändningar och diskussioner på 3 mil.. pju!

melvin har bäddat ner mig i soffan idag.. de va så mysigt.. sen hoppade han på mig (vilket inte va fullt lika mysigt) och vägrade låta mig kliva upp när jag väl va less på att ligga där... han satt som ett klistermärke på mitt ben och därefter på min höft... (yes! jag va populär idag...)

nu är det melodifestivalen, jag tycker att det bara blir sämre och sämre för varje år... minns ni när man va liten och det va typ fångad av en stormvind, gyllene skor och allt sånt? de va tider de!

nu ska jag sätta mig och titta igenom alla bilder från dagen... sen blir det sovdags.

tjing!

dagen efter en vinfredag..

vaknade vid sju och insåg att jag inte hade någon vätska alls i kroppen, tack och lov så stod min vattenflaska bredvid sängen.. halsade den och somnade om (trots att jag skulle kunnat kissa på mig vilken sekund som helst). vaknade igen strax efter tio och insåg att jag borde kliva upp.. synd bara att ryggen, nacken och huvudet smärtar som bara den.. låg kvar ett tag innan jag svingade mig upp.

ute i köket insåg jag att det finns disk (för tre!).. jag har vänt bort huvudet från diskhon, jag orkar inte.

nu sitter jag iaf här... har fortfarande ont i huvudet, mår illa på bara tanken av vin... med andra ord så blev det en hel del vin igår, jag fick inte ens i mig hela vinaren (!) men jag va ap-kalas, jättetrött.. somnade väl strax efter elva.. =/ jajaja... jag vet att jag är en tråkig gammnucka men jag minns iaf att hasse åkte ur let's dance igår.. (jag hoppas jag gissade rätt!)

klockan två ska jag åka iväg till resele, mammas åke fyller år =) GRATTIS ÅKE!  jag har för mig att min gamla klasskompis fyller år idag, äh va fan.. de finns ju fler som fyller år också... idag gratulerar jag alla som fyller år men åke mest. 
borde gå ner på stan innan jag ska fara iväg... jag borde duscha, jag borde diska, dammsuga, lägga in min vikta tvätt i garderoben, bädda sängen, torka bordet, slänga allt skit som ligger på bordet, vika ihop filten jag numera sitter på...

av ovanstående så ska jag: gå ner på stan, precis nu!

hejhej!

behåring..

jag gav mig in på en stripe från veet nu ikväll... vax-stripe alltså.. jag kan nog säga att jag aldrig mer gör om det, å iaf inte där jag testade den! huuga... traumatisk upplevelse.

i övrigt så har kvällen flutit på bra, therese kom förbi så det blev ingen film men det kan vara trevlig att göra något på lördagkväll också.. tack therese för att du roat mig ikväll och för att jag slapp sitta ensam här hemma och stirra!

har också städat mitt köksbord vilket man numera ser (det gjorde man absolut inte imorsse..) och dessutom har jag hittat helt splirrans nya sängkläder i min garderob som jag helt hade glömt bort så dom slängde jag in i tvätten.. dom kan nog bli fina här hemma :)
nu sitter jag och lyssnar på mina "nya" winnerbäck-skivor.. även fast dom har en hel del år på nacken så känns det underbart att kunna titta på orginalförpackningen och njuta av bilderna/texterna i dom små fina häftena som följer med.

måste svara på lite kommentarer som poppat upp dom senaste dagarna :D

Lena: alltså hallå... gamm-nucka blir man när man sitter hemma på fredagkväll och dricker vin medans man tittar på let's dance med en jämnårig vän, när man inte hittar på något med livet och sitter kvar på samma jävla stol dagarna i ända och inte vågar säga upp sig pga finanskriser och pengaproblem, när man sms'ar för att ha något att göra på kvällarna och när man inser att ens liv är lika intressant som en tändsticksask.. med detta vill jag mena att du inte är en gamm-nucka (grattis i förskott ;)

Shirin: hmm... det där med räkningen kan man ju faktiskt fundera på för vad räkningen gav mig och min vän håller vi varmt om hjärtat.. men visst fan skulle jag hellre beställa hela internet utan att betala, det hade varit kanon! ;)

Milla: jag kan garantera dig att på fredag så blir det vin, det blir en hel liter vin och du är välkommen att slå dig ner tillsammans med mig och therese på vår fredagsritual - vinfredag :D

(om någon annan har kommenterat som jag av misstag glömt så säg till för all del så ska jag med glädje besvara frågor och funderingar)

"här har ingenting hänt sen sist, här går dagarna och här går åren..." (så sant så sant lasse.. du är en vis man!)

så med ovanstående mening avslutar jag dagens bloggande.. nu bär det iväg till sängs.

over and out!

slit och släng

jag börjar känna mig utbränd, igen.. synd att det är så långt kvar till påsk och semester men jag står nog ut. mycke som ligger på schemat nu ett tag framöver..

ikväll blir det lugnt, underbart skönt att bara få slappa.. paketet ska slås in och film ska ses. bye bye sex and the city.. någon viskade i mitt öra att det skulle komma en till sex and the city-film, jag håller tummarna så hårt att dom snart går av! jag vet inte om jag är stark nog att släppa taget om dessa fyra vänner riktigt än.

nu ska jag återgå till jobbet, måste ju göra allt klart innan jag ens får tänka på att gå hem. tre och en halv timma tills hemgång.

41 dagar kvar tills stora dagen.

/T

bloggpris?

alltså allvarligt, jag hänger inte med alls faktiskt.. nu kan man snart få nobelpris för sina bloggar också, jag ska banne mig vara först..! men egentligen, vad skriver människor om som är så speciellt för att få pris? duger inte mina små ihopbakade texter och påhitt?

idag har jag kommit fram till att jag är riktigt bitter, jag måste ta tag i de här.. sluta vara irriterad och bli en glad prick igen. en gång i tiden kunde jag inte sluta skratta, jag log jämt och när jag inte log så garvade jag.. det är skönt att vara sån (om jag minns rätt).. just nu i livet händer ju inte ett skit så de kanske är därför man är bitter.

1. kontot är nästan tomt och efter den här veckan lär det va ännu mindre pengar på det.. SATAN!!! (ursäkta uttrycket)
2. en räkning damp ner idag.. nog för att räkningen gjorde både mig och en vän glad men ändå... suck, minus en massa pengar på kontot igen.
3. karlar.. jag tror det räcker så - suck
4. hår... av alla de slag: oavsett vart det sitter så gör det mig irriterad, varför föds människan med hår?
5. sömn - väldigt bristfällig sådan dom senaste dagarna, sover så himla oroligt. borde väl gå och lägga mig nu egentligen.

trots all min negativitet så tycker jag att det är kanon att vara vid liv ibland.. vissa kvällar/dagar är så underbart sköna att bara flyta med i..

imorgon blir det sex and the city-filmen som jag inte hann med idag och igår, det blir troligen presentinslagning också.. hoppas paketet blir fint =)


hopp hopp... nu ska jag lägga mig. pronto.
bye!

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiih

jag tror jag får nå jävla fel! tapeten har släppt lite på "tavlan" så jag fixade lite lim och skulle sätta tillbaks de men i helvete, jag måste göra om allt å som jag sa tidigare så borde jag fan i mig lära mig tapetsera under 2009 (med mönsterpassning och allt!!!!!!!!)... att ett par millimeter ska kunna göra så himla mycke, jag fattar inte.. arg!

har hjälpt syster idag med halva flytten, målat ett par av hennes lådor och tittat på när hon spacklat.

nu kommer det säkert att ta typ fyra veckor innan den här så kallade tavlan är klar igen, då ska jag låta den ligga helt stilla på golvet och torka utan att röra den och hålla tummarna på att tapeten inte släpper igen, jag ska gardera mig och ställa saker på den!

nu ska jag fortsätta vara arg
/T

pengapanik..

japp pengapanik är dagens ord, jag ska försöka ta mig igenom nästa vecka och bränna max 60 kronor! kanon.. jag hoppas att jag för all del kan slå mig ner på fredag med en flarra vin tillsammans med therese... (se kommentar på tidigare inlägg)

i övrigt så känner jag mig helt utslagen, jag skulle kunna sova typ 150 timmar till utan problem men ja.. jobb imorgon så jag måste ju försöka vända tillbaks dygnet lite iaf. jag stängde av och skrattade åt klockan när den ringde klockan 8 imorsse... underbart!

igår så åkte jag till syster med bordsskivan och fick hjälp med tapetseringen (inget jag är speciellt bra på.. det enda konstnärliga jag kan göra är hänga gubbe). den blev kanonsnygg! synd bara att man ser skarvarna på några ställen och att jag nu idag upptäckte till min fasa att limmet släppt en stor del av den övre kanten.. jag får kånka iväg skivan till syster igen om jag inte hittar nån liten burk och en pensel som jag kan knycka av henne för att försöka tapetsera själv...

mål med 2009: lära mig tapetsera

min hosta har nu övergått i nån slags slemkamp, det gör numera inte ont när jag hostar (förutom i magmusklerna) utan jag får ge upp andningen genom munnen istället. suck, jaja det brukar ju innebära att man börjar bli frisk så jag håller tummarna på det :)

sist men inte minst, lite bilder:



                                  


den lilla tavlan pillade jag ihop mitt i min feberfrossa.. rastlösheten steg mig åt huvudet =/

nu ska jag återgå till mitt underbara morgonkaffe, hoppas ni får en underbar dag!
/T