snart så..

om ungefär 5,5 timma är det påsklov.. ska bli så ofantligt skönt! men först ska jag skriva tenta :) det känns rätt skumt att gå till tentasalen och känna sig taggad för att götta ner sig i ett par nya uppgifter.
 
aja.. nog om skola. känns som att jag alltid pratar om det.
 
i eftermiddag åker vi med therese och bengtsson till deras stuga i nordingrå (tror att det var där iaf.. damen med koll ;) för att ha lite påskmys :) .. och imorgon åker vi vidare mot sollefteå med första stopp resele, där väntas en mindre påskmiddag och fredagsmys! sen är frågan bara hur länge jag/vi stannar hemma, hur man än gör så räcker ju inte tiden till. skulle vara skönt att bara vara här uppe utan att ha något planerat någon dag också. äh. nu blev jag så där tråkig igen.
 
igår bestämde jag mig för att utnyttja min födelsedagsmiddag som jag fått av andreas.. det blev ett besök på lottas och en tallrik med en god pepparstek och en gudomlig potatisgratäng, mums! bjuder på en liten bild på han som var så snäll att ta med mig ut ;)
 
 
i övrigt är det mest intressanta som hänt den här veckan att min föreläsare och mammas åke har bott i samma kåk i avesta.. världen är bra liten! annars har min tid mest bestått av plugg och vad jag kommit fram till där är nog obegripligt för många av mina läsare så jag lämnar det.
 
nu ska jag glutta lite i kursboken för sista gången, sedan bär det av mot ålidhem och öp. tjohoo!
 
ha en fin dag!

känsliga läsare varnas!

nedanstående text har ett uns av manlig humor och ja, tjejer fiser också!

alltså HAHAHAHAHA..

jag höll just i boris och släppte en liten fis varpå boris reser ragg och undrar vem fan det var som lät!

universitetet.. by night

 
ganska mysigt faktiskt trots att det är alldeles för sent!

tungt

det går tungt nu, plugget är till 150% (om inte mer) men det känns trots det hopplöst. nu är jag snart på väg mot en ny dag fylld av knaggliga uppgifter och omöjliga tentor utan lösningsförslag (trots det så älskar jag att pyssla med redovisning). men om två dagar och fem timmar har jag påsklov, i hela fem dagar! :D dom dagarna ska spenderas med nära och kära både här i umeå och hemma i sollefteå, jag hoppas jag hinner med liiite mer än vad jag lyckats med dom sista gångerna. mamma och pappa står iaf längst upp på listan. boris kvartar in hos mamma och åke vilket dom är överlyckliga över och vi ränner runt.
 
nu hände nåt i vardagsrummet.. lär nog kolla vad kisse gjorde för hyss.
 
ha en fin dag!
 

omotiverad!

.. till plugg alltså.




slutspurt!

.. snart är mitt schema nästintill tomt, känns bra att ha tagit sig igenom ett par hektiska veckor! så snart ska jag försöka lägga upp lite fler inlägg igen, håll ut!

suck

jag har lyckats missa en slags deadline för ett test. hur lyckades jag med det? jo det ska jag säga er.. jag läste inte mailet tillräckligt noga för att uppfatta att det stod INNAN fredag utan det ser jag först idag. nu hoppas jag att det ska vara okej att få göra testet efter klockan tolv idag vilket jag har planerat att göra hela veckan. det är så himla mycket nu!
 
igår var carro här efter plugget och hjälpte mig att baka inför helgens kalas, det blev elvis presley cupcakes (recept av leila lindholm) och här är resultatet:
 
 
fin va? och dessutom supergod!
 
i övrigt så försökte jag hänga med i hockeyn och därefter påbörjade vi smörgåstårtan och kom inte i säng förrän efter elva.. blev en låååång dag med tanke på att jag började dagen på jobbet!
 
nu ska jag packa ner datorn i väskan så att den finns med mig när jag ska sätta mig och fila igenom det där testet..
 
 
ps. boris mår efter omständigheterna bra, han är livligare än vanligt och har lyckats klösa sönder mitt örngott. tack för den kisse.

vi vann!

bakifrån.. alltså herregud! det var bara fyra lag med i tävlingen och det var sjukt svåra frågor (varvat med typ två lätta). men vårt lag försökte iaf och vi lämnade in tentan i tid, jag är nöjd med vår insats men anser väl att vi var värda mer poäng.
 
idag har vi däremot en sån där superduperkul tenta igen, en deltenta i koncernredovisning! hoppas det går lika bra som förra veckan, och att det känns lika roligt :) men först ska jag lämna kisse hos veterinären, han har varit fastande i snart 11 timmar och har inte fått dricka vatten sedan klockan sex. det värker i mattehjärtat! men han fattar ingenting och myser på som vanligt.
 
annars händer inte så mycket, jag fyller snart år vilket innebär att det ska bakas och göras en massa annat här hemma på tid som inte finns :) äh jag får göra det bästa av timmarna helt enkelt, så länge jag får sova ut funkar det ju!
 
nu ska jag ta och packa väskan och göra boris klar för biltur, wish us both good luck!

sm i ekonomi!

taggad till tusen! om ungefär en timma dammas tentan ner framför våra näsor och det är dags att skriva för allt vad vi är värda. mer om vad sm i ekonomi är går att läsa på carros blogg där hon berättar om gårdagens teambuildingkväll. fantastisk var den!
 
men ni kan ju hålla en liten tumme iaf :)

nu är det nära!

 
lilla söta boris har blivit stor och börjat skvätta och leva om nåt så fruktansvärt så imorgon blir det snipp snipp! från 21.00 ikväll ska min kissemiss vara fastande, jag tror att andreas kommer att få hålla hårt i tyglarna då jag kan känna mig som en feeder när det gäller kisse!

..

kommer på mig själv med att söka resor till fjärran länder och tvingar mig själv att genast ge upp med tanke på den kommande litteraturlistan. kul!

livet som tand.

igårkväll när jag borstade tänderna så fick jag den dummaste tanken jag haft på länge. tänk vad vedervärdigt att ha ett liv som tand, få se samma käft i 70 år och få bo på ett ställe där man ständigt är fuktig och genomlida morgonandedräkt, diverse mat och annat trevligt som slinker in i en människas mun under en livstid. jag tänker mig att tanden lite är som ett företag, varje tand alltså. när lönen börjar bli för dålig för det arbete man utför så sänker man skyddsnivån (emaljen börjar förstöras) och ibland händer det att tandens arbetare helt säger upp sig och det bildas ett hål, har man otur så måste tanden bort på grund av dens dåliga skick. man tänker att det är långt mellan personalfesterna där det bjuds på tandtråd, flourtabletter och friskt i form av munskölj, tack och lov så får man både frukost och kvällsfika på jobbet. jobbet btw är dessutom väldigt ofördelaktigt eftersom det upptar hela din tid, iaf vistas man ständigt i arbetsmiljö. osvosv.
 
så om jag nu lyckas implementera detta i mitt tänk, att tanden är en arbetsplats med anställda så kanske jag kan lyckas använda munskölj och tandtråd varje dag för jag ska inte sticka under stolen med att jag är rätt dålig på att använda det kontinuerligt (risken är dock att tänderna blir aningen beroende av dagligt förfriskande).
 
 
nu är det dags att bjuda tänderna på frukost, lägga den tanken på hyllan och bege mig till jobbet.
 
ha en fin dag!

money money money!

.. must be funny, in a rich mans world! precis, i de rikas värld! inte i min. jag har en låååång önskelista på nya kläder som jag inte kommer ha råd att köpa. suck. i-landsproblem - helt klart!
 
menmen, jag har beställt en kavaj iaf och hoppas innerligt att jag ska kunna ha den för den är så underbart snygg! hm skickade ju sådär lagomt ut 25% rabatt vilket jag tackar och bockar för men problemet är väl att jag inte kommer ihåg vilken storlek jag provade den i när jag var i butiken. frida har ett vagt minne men det är inte heller helt hundra så nu håller jag tummarna på att det ska gå vägen. kavajen är nämligen slutsåld i större storlek än den jag beställt. iiih!
 
till nåt annat.. boris ligger i mitt knä och jag käkar kycklingsallad, man riktigt ser hur det vattnas i hans mun men han vet att om man behagar sin matte (hoppas jag!) får man alltid smaka nåt gott. det är precis det som kommer att hända när jag käkat klart, har sparat två stooora kycklingbitar till honom :D i övrigt så lyder han inte så bra.. springer fortfarande på borden för att testa gränserna osv.
 
nu är det 1,5 timma tills det bär av mot iksu.. ikväll vankas det spinning och gym. fantastiskt trevligt ska jag och frida ha det :) .. men först ska boris få bli glad!
 
 
ps. hade jag varit rik hade han fått sig en egen grillad kyckling!

konsten att förhandla..

igår hjälpte andreas sin mormor att flytta, själv var jag lite bakis så jag stannade hemma och städade för att senare ansluta mig till gruppen av flyttmän.. dock verkade jag inte behövas när jag ringde och frågade så jag stannade snällt hemma och pluggade lite istället. tur var väl ändå att jag fick ta del av det goda som ofta följer av en flytt, pizza! den satt perfekt nere i min bakfulla maggrop :)
 
när vi vinkat av våra middagsgäster så gick andreas och skulle byta om, det slutade med att jag brottade ner honom i sängen och vi började en diskussion om vi skulle ha något till kvällen. lotten föll på mig att gå till ica (som vanligt!).. men innan dess så kunde följande dialog höras:
 
andreas: eftersom jag alltid betalar allting så är ju du skyldig mig pengar..
jag: ???
andreas: ja eftersom jag betalt så mycket mer under dig under dom här åren så är ju du skyldig mig pengar och du borde betala tillbaks dom när du får ett jobb. vi kan göra en avbetalningsplan, eller nej! du får betala tillbaks allt i en klumpsumma. 
jag: du får en tusenpeng!
andreas: nääe! 50.000! i en klump
jag: det kan du glömma, du får 2.500. slutdiskuterat.
andreas: 25.000!
jag: nej! 2.500.
andreas: den nyaste ipaden, den köper du till mig då!
jag: asgarvar!
 
jag känner att jag, helt klart, är den bästa prutaren i vårt förhållande, att pruta från 50.000 ner till ungefär 6.000? hahaha! alternativt så kan vi konstatera att andreas ger sig jävligt lätt och tar minsta halmstrå (den här gången blev det dock mer än vad jag erbjöd vilket gör att han går lottlös). men visst kanske han kan få en padda, någon gång. när han fyller 40?

kvällens partypingla..

 
känner mig inte så pepp..

månadens glossybox!

 

in med det nya, ut med det gamla!

ni minns väl att jag kastade ett par strumpor efter lång och trogen tjänst för ett par dagar sedan? idag inviger jag därmed ett par nya, inte för att dom är nya egentligen utan har legat ouppackade i min strumplåda bra länge sedan jag fick dem av mamma (en sisådär 2-3 år). men visst är dom fina?
 
 
tack mamma! nu börjar det bli dags att fylla på lagret igen ;)
 

donut? doughnut?

äh who cares, det är svårt att stava till något man egentligen inte vet hur det stavas (och tydligen inte google heller).. jag har hur som varit och köpt mig en donut (eller doughnut) till mitt hår för att kunna se lite stiligare ut ibland. efter ungefär 30 minuter hade jag fått till den här bollen, ganska nöjd för att vara första gången!
 
         
 
ett tips är dock att inte välja att ha den på sig när man ska träna. en hel övning förstördes för att jag skulle bli av med den, waste!
 
 
ps. älskar att ta bilder på mig själv, helst bakifrån!